Keresés

Moziajánló

2020. október 4., vasárnap 12:14
Filmes szempontból értettem. De persze, élni is kell addig, ez tény.
0
2020. október 4., vasárnap 2:38
Egyelőre éljük túl a novembert.
most posts by TM
0
2020. október 3., szombat 11:47
Csak az amcsiknál jön streaming-re a Boszorkányok remake.
0
2020. október 3., szombat 11:35
Kb. ezért vártam a novembert. :( Mondjuk nekem az is fura, hogy a Zemeckis-féle Boszorkányok streamingre jön, totál abba a hitbe voltam, hogy ezt nagyszabású filmként mutatják be. Tehát az, hogy a Bond csak halasztódott még a jobbik eset.
0
2020. október 3., szombat 4:28
Megint elhalasztották a No Time To Die bemutatóját, 2021 áprilisa az új dátum. Bemutatják még valaha?
0
2020. február 8., szombat 23:10
Látod mégis megtehetik hogy válogatnak :D
0
2020. február 8., szombat 23:07
A Happy Madisonnal eltartja a népes családját meg a haveri kört, Nicholsonnal a pálya széléről nézik a Lakers meccseit, elvan, mint a befőtt. Az Oscar-nem jelölés kapcsán tett megnyilvánulását csak annyira érdemes komolyan venni, mint 2005-ben Jim Carrey-ét, aki az Egy makulátlan elme... Golden Globe-győzelme után nem került be az Oscar ötfős mezőnyébe, s emiatt kesrgett egy sorr a maga önironikus stílusában. De hát volt már olyan is, hogy a Bíborszínt 11 Oscar-ra jelölték, csak épp a rendezőjét, Spielberget "felejtették ki". Hollywood már csak ilyen. Nem enged csak úgy maga közé "bohócokat". :)
most posts by TM
0
2020. február 8., szombat 22:49
Ja, a minőségi Oscar-jelölőkről meg annyit, hogy volt már legjobb film kategóriájában a Babe is. :D
most posts by TM
0
2020. február 8., szombat 22:47
Ja persze, nem azt akartam alátámasztani, hogy minden filmje szar, hanem hogy ő nem feltétlenül elégedett azzal amit elért :D
0
2020. február 8., szombat 22:46
Jó, de te nem vagy mérvadó. :D
most posts by TM
0
2020. február 8., szombat 22:43
Nem tudom, azért ha igazak a pletykák, akkor azért árnyalja a dolgokat ez meg az... Ugye az egyik pletyi az, hogy számított egy Oscar jelölésre, mert hogy annyira jó volt (nekem nem tűnt fel :D :D). A másik pletyi, hogy egy névtelen Oscar szavazó nyilatkozott, hogy az Oscaron azért van egy szint ami alá nem akarnak menni, ezért nem kap Sandler jelölést... Hogy aztán ezekből mi igaz, már más kérdés... Szerintem ez a filmje is ugyanolyan nézhetetlen szenny, mint a vígjátékai szóval nekem egyelőre minőségi filmet még nem csinált, de ez legyen az én bajom :D
0
2020. február 8., szombat 21:05
Ja, most, hogy kb. mindenki kezd rágyógyulni a Netflixre és már fb-csoportok is szakosodtak rá, hirtelen beszédtéma lett Sandler is, aki amúgy a 2015-ös Pixel után szerződött oda. A Meyerowitz-történetekről, amiben Dustin Hoffman a partnere nem beszél senki, pedig az minőségi darab. Egyébként Sandler csinálja jól, azt csinálja, amit szeret, jól keres vele, jó a csatornának is, néha gagyi, néha minőségibb, de mindegyik ő, mikor hogy. Fikázzák? Na és? Kit nem?
most posts by TM
0
2020. február 8., szombat 17:11
Akkor nézzétek és egészségetekre 😃😃
0
2020. február 8., szombat 17:11
Akkor nézzétek és egészségetekre 😃😃
0
2020. február 8., szombat 16:40
:)

Szerintem nem érdekel senkit... :P :P
0
2020. február 8., szombat 16:21
Én nem mertem belekezdeni sem, állítólag olyan mint az orosz rulett, vagy beledöglesz vagy nem. Kollegám tegnap este nézte, azt mondta a film végére legszívesebben ő maga lőtte volna fejbe a főszereplőt.
0
2020. február 8., szombat 15:32
Ha valakit érdekel az új Sandler filmet, a Csiszolatlan gyémántot (Uncut gems) 50 perc után kikapcsoltam. Persze, hogy TM megnyugodjon MINDENT elolvastam róla előtte de mivel a mérleg nyelve nem dőlt egyértelműen semerre - pusztán szinte minden vélemény szélsőséges volt - gondoltam teszek egy próbát. Nos a film nézhetetlen.
0
2020. február 3., hétfő 18:01
Nekem valami másolt kazettán a "kamionos" Bond volt meg először, aminek azóta sem tudom fejből a magyar címét, mindig rákeresek, onnan tudom, hogy "A magányos ügynök" a címe. :) Nagyon bírtam! Aztán a tékában visszamenőleg a régebbiek, igaz nem mindet adták ki. Majd jöttek a Brosnan-ek immár moziban és nagyvásznon az valami pazar élmény volt! Nekem sosem fájt a túltolt karakter, mivel Bondot úgy fogtam fel, mint egy öltönyös Indiana Jones-t. Lehet, hogy Fleming eredetileg komolynak írta meg a sztorikat, számomra ettől a fanyar humorú, néhol önirónikus, kikacsintós stílustól volt színesebb, befogadhatóbb a 007-es figurája. Roger Moore-t vitte tovább modernebb, akciódúsabb formában. Aztán a 2000-es évek megváltozott nézői igényének megfelelve Craig már Connery-örökét modernizálta, ami nekem sokáig sótlan, nyers, "suttyó" érzetű volt. Konkrétan A Quantum csendje csak egy fél film, önmagában szinte meg sem áll a lábán, kell elé a sorozatepizódoknál megszokott "ez történt az előző részben" klip, hogy életképes lehessen. Szóval kínlódtam egy darabig Rachel Weisz férjével és pont a Skyfall megtekintése volt az a pont, amikor azt mondtam,  hogy ez igen, ez igazi Bond! S akkor a korábbi filmeket is "rehabilitáltam", nálam ott és akkor állt össze Daniel Craig ügynöki munkássága - olyannyira hogy most sajnálom, hogy szögre akasztja a gúnyát és - ha csak képletesen is, mert "már" nincs neki - fogasra dobja a kalapot. :)
most posts by TM
0
2020. február 3., hétfő 17:02
Engedd meg, hogy vitatkozzak azzal a kijelentéseddel, mi szerint Sam Mendes "cseszte végleg tönkre a James Bondokat". Talán minden szerénység nélkül Bond-rajongónak vallhatom magam, ugyanis a legelső 1988-as intercomos VHS megjelenések óta valamennyi filmet láttam legallább 5-6-szor. Van, melyiket többször is.

Személy szerint Pierce Brosnan-nal eltemettem a szériát, ugyanis szerintem ő vette leginkább paprikajancsisra a figurát. El tudod képzelni bármyelyik másik Bondról, hogy azt mondatot adják a szájába, hogy "Rontó Pál vagyok.":) Nyilván ez elsősorban a magyar szinkron hibája, mégis kiábrándító. Ettől függetlenül, vagy mindezzel együtt számomra a sorozat mélypontját a "Quantum csendje" jelentette. Nem tudom, talán a koncepció nélküli vágás-technika miatt, vagy csak azért mert simán lapos volt a sztori. Ennek ellenére, vagy mindezzel együtt esélyt adtam a "Skyfall"-nak és valami olyat kaptam, amit mondjuk az "Őfelsége titkosszolgálatában" óta nem. Egy a szériába egyáltalán be nem illő, de megismételhetetlenül egyedi darabot.

Sam Mendes mélységet adott a karakternek. El tudnád képzelni bármelyik másik Bondról, hogy ennyire képes lepukkanni? Hogy alkohol problémái vannak? Vagy hogy alulteljesít céllövészetben? Ugye nem. Innen kiindulva, ekkora jellemfejlődést egyik rész sem nyújt, mint ez a film. Utána jött a "Spectre", ami jutalomjáték Christph Waltz-nak. De számomra a legnagyobb poén Bond és Monica Bellucci film eleji párbeszéde. Ekkora alpári suttyóságot egyik kalandban sem engedhetett meg magának Bond, és itt mégis működik.

És még valami, ami számomra megemelte a legutolsó két film jelentőségét: Ralph Fiennes jelenléte. A lényeg, hogy a "Skyfall" és a "Spectre" után eljutottam arra a szintre, amit talán legutóbb 1989-ben éreztem a "Licence to kill" mozis bemutatója előtt: kíváncsian várom az új Bond-filmet!
0
2020. február 3., hétfő 16:56
Örülök, ha megnézed. Nem hiszem, hogy nem lennél elégedett vele. "Szirsa" szépen fejlődik, az látszik, meg jól is választ filmeket. Én nagyon szeretem, amit csinál. Abban meg nagyon egyetértek, hogy jó, hogy a kamera túloldalára költözött Greta, mert az nagyon megy neki. Ez már ebből a moziból, meg a Lady Birdből nagyon lejön. Kétszer ennyire mázlija nem lehet az embernek. Ez tehetség, vagy mit is mondjak. :D
0
2020. február 3., hétfő 11:54
"Szírsa" filmjei közül a Hanna - Gyilkos természetet láttam először, abban nem véltem felfedezni különösebb pluszt a színészi képességeit illetően. Aztán a Komfortos mennyországban már sokkal jobban tetszett, amit csinált. A Grand Budapest Hotelben mindenki "hibbant" volt, így azt e tekintetben nem tudom besorolni, viszont a Brooklynban már egyenesen imádtam őt és erre még tudott pakolni a Lady Bird főszerepében nyújtott csodás alakításával.
Greta Gerwignek remek húzása volt, hogy a kamera elől a kamera mögé avanzsált, na nem mintha nem bírtam volna őt, pl. a Frances Ha címszerepében, de úgy néz ki, hogy direktorként  - s persze forgatókönyvíróként - még jobban képes kamatoztatni bravúros filmnyelvi képességeit.
Időpontegyeztetési zavarok miatt em láttam még a Kisasszonyokat, de hétvégén mindenképp igyekszem eljutni egy vetítésére.
Köszi az ajánlót! :)
most posts by TM
0
2020. február 3., hétfő 11:32
Adom, az egy nagyon jó fim. Vicces, hogy abban is benne volt Craig. Plusz, A szabadság útjai is nagyon erős. Az amerikai kertvárosi lét egyik tűpontos látlelete. Szóval nem tehetségtelen a faszi, de amit a Bondokkal művelt az nekem se tetszik annyira. A Skyfallt mindenki imádja, de abszolút nem olyan sztori, ami illik a karakterhez, de hát ugye mindig vannak ilyen rejtélyek.
0
2020. február 3., hétfő 11:27
Na azért a Kárhozat útja is nagyon jó film volt tőle.
0
2020. február 3., hétfő 10:18
Kisasszonyok

Gyönyörű film. Egy csodálatos remekmű. Minden szereplő fantasztikus, de Saoirse Ronan és Florence Pugh még ebből a nagyon impozáns gárdából is kiemelkedik. Nagyon régen láttam a régebbi feldolgozásokat, így a sztorit szinte elfelejtve üdítőleg hatott a film. Greta Gerwig nagyon érzi ezt a filmkészítés dolgot.

Bitang erős hangulata van, végig nagyon egyenletes film, nincsenek kilógó vagy túlzó jelenetek. Aki szokott pityeregni filmen, az simán belesétálhat ebbe a csapdába, de nem giccses a film. Szó szerint szép, érzelmekkel teli. Igazi családi mozi. Barátnővel, anyukáddal, vagy magányos hősként megnézve is kizárt hogy csalódást okozzon. Az Oscar egyik nagy vesztese lesz, de, ha még a régi 5-ös felosztás lenne, ez a film tuti ott lenne a legjobb film jelöltek között.

Eszméletlen nagy mozi. Klasszikus nagybetűs filmélmény.
0
2020. február 2., vasárnap 21:46
Melóból szinte kézmosás nélkül estem be a filmre. Haverok rángattak  rá, hogy ez nagyon jó lesz. Semmit sem tudtam róla.
Nagyon untam, sokszor fogtam a fejem, hogy ezt miért, tényleg ez komoly?!
Én sem adnék rá 50-60 % -nál többet.
Otthon néztem meg ki is a rendező. Hát ezt a faszit én lassan eltiltanám, ő cseszte végleg tönkre a James Bondokat,mikor már kezdett jó lenni.Az első után abba kellett volna hagynia, az volt élete egyetlen jó filmje az Amerikai szépség.
0