Keresés

Moziajánló

2012. szeptember 15., szombat 22:37
Kaptár 5

Borzalom. Én szeretem az egész franchise-t, eddig minden részben megtaláltam magamnak a kapaszkodót, de ebben nem. Néhány jelenete szabályosan fájt… Forgatókönyv, mint olyan, szerintem nem létezett, az egész egy értelmetlen zagyvaság. Össze-vissza ugrálunk mindenhova és mindenhol csak lőnek… Mindenki lő mindenre és mindenkire a 90-ből 60 percen keresztül, a szerepek és karakterek totál felcserélődtek, sokig azt sem tudjuk, hol vagyunk, hogyan és miért. Nem vágyom egy Kaptár-filmben hitelességre, de az abnormális akciójelenetek már idegesítettek, a jeges szélben, mély dekoltázsban egymást püfölő csajok látványa meg ugyan egy ideig jó volt, de negyed óra abból az eltúlzott verekedésből is sok volt… Míg legutóbb pl. az Underworld 4-nek jól állt a zúzda, ennek épkézláb történet nélkül most nem. Egyedül a hang, ami maradéktalanul tetszett.

Pedig az első 5 perc nagyon jó és ígéretes volt… Utána viszont csak lövés, robbanás és más semmi. Ja és lesz hatodik…

40%
0
2012. szeptember 14., péntek 4:35
Fékezhetetlen
0
2012. szeptember 13., csütörtök 15:09
Ja, és had tegyem hozzá, hogy Rachel Weisz ahogy korosodik úgy lesz egyre jobb nő! Úgy tűnik, hogy borhoz hasonlatosan a korral tökéletesedik ő is! :)
0
2012. szeptember 13., csütörtök 15:07
Én is túlestem pár napja ezen a vetítésen és a véleményem ugyanaz mint a tiéd. :(
Nagyon sajnálom, mert szerintem az alapanyagot jóra is lehetett volna formálni, de nagyon eltolták. Komolyan mondom, hogy önálló filmként forgatva sokkal jobbat kaphattunk volna, de így sajnos a Bourne trilógiához kapcsolva harmatgyenge próbálkozás... :(((
0
2012. szeptember 13., csütörtök 12:45
Takonymarci aszongya. :)
Például az ezért három hétig tartó műsorszünet miatt kellett átruccannunk felétek, ahol már az 1-es terem is digitalizálódott (a Bourne gyönyörű szép digitális kópián futott).
0
2012. szeptember 13., csütörtök 12:16
Főleg Creepernek:

Digitalizálódik a tatai mozi is, így ezek után a Tatabányára el nem jutó rétegfilmeknél nem kell parázni, hogy az idióta takonymarci sorra elcseszi a tekercsváltásokat.
most posts by TM
0
2012. szeptember 12., szerda 18:51
A világ filmtermésének valódi gyöngyszeme az Avatar.
most posts by TM
0
2012. szeptember 12., szerda 18:19
Lazhar tanár úr. Az idei év egyik legmeghatározóbb filmes élménye.
0
2012. szeptember 12., szerda 12:31
Holtak Harca -> A pusztító
most posts by TM
0
2012. szeptember 12., szerda 12:27
Pontos címet nem tudok így hirtelen, de Nemere egyik regényét már megfilmesítették hollywoodban, úgy, hogy Őt nem kérdezték róla. Van még pár regénye ami megérne egy kis ötletelést.
0
2012. szeptember 11., kedd 23:34
A tegnapi íráshoz egy adalék...

Ha nem lesz szerencsénk, pár év múlva jön a The Bourne Avangers. Atyaég, Hollywood? Nincs már épkézláb ötlet a tarsolyban? Tessék megvenni néhány Nemere István vagy Lőrincz L. László regény jogát és máris lesz!

0
2012. szeptember 11., kedd 1:31
A Bourne hagyaték

Még mindig nem tudom elhinni, hogy csak erre voltak képesek… Arra, hogy egy katona hogyan jön le a gyógyszeréről 135 perc alatt. Mert kövezzetek meg, én ebben a filmben mást nem láttam. Az eleje totál érthetetlen és zavaros, időben és sztoriban is. Valahol a Bourne-nal párhuzamos a cselekménye, az átkacsintások még talán jók is, de néha mintha csak erőltetetten muszáj lenne kötni a trilógiához. A sztori túl lassú, de mindenekelőtt túl bonyolult, feleslegesek voltak a plusz CIA programok. Norton és Renner jó, egészen a végéig az akciók is (bár a háztetőn futás már uncsi). Amitől viszont sikítani tudnék: a motoros üldözés. Az szabályosan fájt. Ökörséget ökörséggel kombinálva, egy teljesen hiteltelen és ezáltal gagyi finálét eredményezett. Már majdnem Vas szint. Brrr…

Összegezve: messze van a trilógiától, maximum annak egy mellékszála. S ha már Bourne hagyaték: igen, pont, mint mikor a közjegyző megállapítja, hogy a hagyaték egy lyukas garas… Még így is meg lehet nézni, de most valahol Jason Bourne elégedetten dörzsöli a tenyerét.

65%. Maximum.
0
2012. szeptember 10., hétfő 20:18
A Bourne hagyaték
0
2012. szeptember 9., vasárnap 20:52
The Expendables 2

Baromi jó film lett: nem a sztori a lényeg, nem az akció minősége és mennyisége, hanem az a rengeteg önirónia, az a rengeteg apró megjegyzés, amit a főszereplők elkövettek :) Zseniális volt. Gyermekkorunk kedvencei egy filmben :) Willis-Schwarzi-Stallone egy jelenetben: erre várt mindenki, hogy együtt aprítsanak :)

Régóta vártam egy ilyen régimódi akciófilmre, amit az első rész is bőven pótolt korábban, de ez a folytatás rátett egy lapáttal. Örömmel várom a folytatást :)

Eddig ez a film az évtized akciófilmje! :)
0
2012. szeptember 9., vasárnap 20:47
Pont azért, hogy postolja facebookon, hogy ő moziban van :D Semmi értelme :)
0
2012. szeptember 9., vasárnap 20:37
Fékezhetetlen (Lawless)

John Hillcoat már biztosan nem lesz a kedvenc rendezőm, új filmje viszont nem a nyomasztóságával vetett ki magából, hanem a szimplaságával. Pedig minden adva volt, hogy büntetően jó legyen. Egy izgalmas korszakot elevenít fel, egész pontosan az 1930-as évek szeszcsempészeinek világát, melyben egy testvér trió száll szembe a korrupt törvényszolgákkal, akik le akarják sápolni őket. A fimben jórészt nem történik semmi, a karakterárnyalással is adósok maradnak, szereplői így egytől-egyig szinte teljesen érdektelenek maradnak. Nem volt túl nyerő húzás, hogy a nyápic Shia LaBeouf-t tették meg főszereplőnek, akitől az origót idézve azt vártam, hogy mikor növeszt már tököt, de a film legvégéig megmaradt ugyanannak a mitugrász hülyegyereknek. A legkeményebb testvért játszó Tom Hardy néha vicceseket dünnyög, egyébként mintha alvajárna. Jessica Chastain szívdöglesztő, de igazából semmi dolga. Amit nagyon sajnáltam, hogy Gary Oldman jó, ha öt percre látható, igaz így is elhomályosít mindenkit. Akad még több tehetséges színész a filmben, ám nekik se terem sok babér, sőt inkább kevesebb. A kárba ment bivalyerős szereposztás legnagyobb vesztes talán Guy Pearce, aki mindent megtesz, hogy karikatúraszerűen eltúlzott karakterét hátborzongatóvá tegye, de a rosszul megírt szerep miatt ez gyakran ripacskodásként csapódik le. A forgatókönyvet elkövető Nick Cave külön megrovást érdemel: elképesztő, hogy valaki egy ilyen sokra érdemes anyagból ennyire keveset hozzon ki. A Fékezhetetlent korrajzként is megbukik, hisz hiába csap fele benne olykor a szélsőséges erőszak, összességében túlzottan megidealizálja a csempész életmódot, olyannyira, hogy a hitelesség a végére teljesen kivész belőle. Mind művészi, mind szórakoztatási szempontból tehát egy jelentéktelen, bántóan kiszámítható és nemes egyszerűséggel unalmas film.

40%
0
2012. szeptember 6., csütörtök 10:53
Mi a haverokkal tegnap néztük meg a Feláldozhatók 2-t.
Szerintem nagyon jó film lett, annyi poén van benne, hogy szinte 5 percenként röhögött a mozi. :D szerintem jól megcsinálték, hogy egymást figurázzák ki.
És ehhez a filmeh fűződik eddig a legnagyobb mozis élményem, ha lehet ezt mondani. Már páran írtátok itt, hogy 1-1 filmnél tapsolt a közönség. Nah itt is az volt, amikor Chuck Norris megjelent a vásznon. Az egész mozi tapsolt. :) Valamint amikor a filmnek vége lett akkor is. Érdekes volt. :)

A minőségről annyit, hogy mélyek nem nagyon voltak a filmben, nem tudom elfelejtették a subra ráadni a hangerőt vagy csak alapból ilyen volt a film hangminősége. A kép itt is szemcsés volt, nem volt tiszta. reméljük a BD-n majd jobb minőséget akpunk.

Akinek tetszett az első rész az szerintem nézze meg ezt is moziban, mert megérti. Jó volt látni egymás mellett a "nagy öregeket", Arnold - Stallone - Willis. :)
SuperHeRo
0
2012. szeptember 4., kedd 2:26
Mindenhol szinte szóról szóra ugyanezt írják a filmről.
0
2012. szeptember 4., kedd 2:16
The Expendables - A feláldozhatók 2.
0
2012. szeptember 1., szombat 23:47
Elnézést kérek, nem tudom ez hogyan jött össze, ha xpress tudod akkor kérlek töröld a felesleget. Köszönöm.
0
2012. szeptember 1., szombat 23:47
Prometheus

Városkánkba is eljutott a film így ma el is mentem rá.
Kicsit féltem tőle, hogy milyen lesz a sok vegyes és szélsőséges kritika miatt.
Talán éppen ezek hatására semmit sem vártam a filmtől, és lám teljesen lenyűgözött.
Végig lekötött és jól szórakoztam. Davidtól kirázott a hideg valami félelmetes volt amit csinált. Elégedetten jöttem ki a moziból és sajnálom, hogy a sok negatív dolog miatt nem néztem meg előbb.
Nálam kötelező vétel lesz blu-rayen.
Egy dolog volt ami zavart, előttem vagy 3-an facebookoztak a moziban, volt aki percekig, kérdem én az ilyen minek ül be egy filmre...
10/9
0
2012. szeptember 1., szombat 23:46
Prometheus

Talán éppen ezek hatására semmit sem vártam a filmtől, és lám teljesen lenyűgözött.
Végig lekötött és jól szórakoztam. Davidtól kirázott a hideg valami félelmetes volt amit csinált. Elégedetten jöttem ki a moziból és sajnálom, hogy a sok negatív dolog miatt nem néztem meg előbb.
Egy dolog volt ami zavart, előttem vagy 3-an facebookoztak a moziban, volt aki percekig, kérdem én az ilyen minek ül be egy filmre...
10/9
0
Prometheus

10/9
0
Prometheus

10/9
0
Prometheus

10/9
0