Keresés

Moziajánló

2012. augusztus 23., csütörtök 0:08
Nem baj az. A filmek megvárnak. ;)
Nekem tetszett mind a két film. Mind a kettőt IMAX-ben néztem. Jó volt a Prometheus 3D-je szerintem meg jó volt a Batman IMAX2D-ben. Igaz ez sajnos szinkronos volt, de majd ha kijön BD-n akkor megnézem eredeti nyelven is.
Mind a két film megnézése után bele vetettem magam a kritikákba/hozzászólásokba, hogy ki mit gondol róluk, meg ki, hogy értette benne a dolgokat. :)

Jó szórakozást majd a filmekhez!
SuperHeRo
0
2012. augusztus 22., szerda 23:39
Ahh, hol vagyok én még tőletek, holnapra a Prometheus 3D van betervezve, eddig kimaradt az életemből, jövő szerdára meg a feliratos Batman (mivel aznap akciós a jegy, ebből meg térhatású verzió ugyebár nincsen)...

Majd valamikor ezek után lesz EX2...
0
2012. augusztus 22., szerda 23:29
Én ma voltam az Emlékmáson. Nekem tetszett.
Jó kis látványos akció mozi. A szórakozáshoz meg ez kell. :)
Igaz az Arnold-osra már nem nagyon emlékszem, csak 1-2 jelenet ugrik be, majd lehet, hogy újra nézem.

A Feláldozhatók 2-t két hét múlva nézzük, szerintem az is tetszeni fog, ha olyan lesz mint az első rész volt. Nekünk a haverokkal tetszett. Tiszta 90-es évek. :D
SuperHeRo
0
2012. augusztus 22., szerda 22:17
Sokáig fogalmaztam, megelőztél. :)
0
2012. augusztus 22., szerda 22:17
Lehet, hogy neked tetszeni fog. Remélem, nekem is! AE (ill. Z.F.) megbízható, objektív ítéleteire sokszor lehet támaszkodni, de akkor is csak egy vélemény. :)
0
2012. augusztus 22., szerda 22:14
Attól, hogy dvdextrának nem tetszett, másnak még simán bejöhet. Olvastam már kimondottan dicsérő kritikát is, igaz nem magyar oldalon.

Szerintem mindenki a saját értékítéletében bízzon, én is várom a filmet... :)))
0
2012. augusztus 22., szerda 22:05
Hű, de elszomorít ez a kritika. 2012 egy legvárósabb mozija nekem az Expendables 2. ... :(
0
2012. augusztus 22., szerda 19:23
The Expendables 2 Vs. Total Recall. Nem fogjátok kitalálni, melyik a jobb.
0
2012. augusztus 21., kedd 15:46
Sió Mozi

Hatalmas reményekkel és várakozásokkal ültünk be az ország ezidáig egyetlen 4K-s projektorokkal felszerelt mozijába. Már a bejáratnál is hatalmas tábla jelzi, itt bizony egy Sony Digital 4K mozival van dolgunk. Mit is nézzünk? Sötét lovag felemelkedés már megvolt kétszer IMAX-ben, az unalmas lett volna így hirtelen harmadszor is. Mivel csupán két teremről van szó, a filmek játszási gyakorisága igen gyér. Az pedig tökéletesen érthető üzleti szempontból, hogy a 3D-s animációk gyakorlatilag uralják a délelőtti és délutáni időpontokat, hisz ezekre mennek be a családok nagyobb eséllyel legalább 6-8 ezret elkölteni. Mi legyen hát? 11-kor kezdődött egy Prometheus 3D, azt még csak egyszer láttuk premierko IMAX-ben, ez pedig elég látványos volt ahhoz, hogy úgy döntsünk érdemes újranézni ebben a 4K-s csodában.
A jegy valóban olcsó, a sima 1450, a 3D-s viszont csupán egy százassal drágább, 1550. Mivel a máshol megvásárolt szemüveg valószínűleg ide nem lesz jó, számolni kell 200ft szemüvegköltséggel is, de még így is annyiba kerül mint Pesten egy sima mozijegy... Belépve a terembe első pillantásra döbbenet fogadott, fényárban úszott minden. A plafonon lévő neonok gyakorlatilag nappali világosságot varázsoltak a terembe. A sorok viszonylag messze vannak egymástól, így a magasabb emberek is kényelmesen elférhetnek közöttük. A székek minősége azonban hagyott némi kívánnivalót maga után, tipikusan a neten is kapható 9900 Ft-os "házimoziszék"-ekről van szó, nem pedig a multiplexekben megszokott kényelmes vastagon párnázott csodákról. Ezt a film végefelé már éreztük is, pedig egy teljesen átlagos 2 órás játékidejű alkotásról van szó. A vászon mérete volt azonban, ami a legnagyobb csalódást okozta első látásra (másodikra és harmadikra is...) mivel 4 méternél tuti nem volt szélesebb, 1:85-ös arányú, mindez egy 12-13 soros teremhez, ahol a sorok mint már említettem nincsenek tűl közel egymástól. A hátsó sorból szerintem már olyan érzet lehet filmet nézni, mintha egy kistévét bámulnánk... Mi az 5. sorban ültünk, és innen is igencsak LCD TV méretűnek tűnt a dolog, a látótér negyedét sem töltötte ki a kép, így pedig a mozihangulat is némileg odaveszett. Az már más kérdés, hogy ilyen kis képen a 3D sem tudott érvényesülni annyira, mint azt már egy alkalommal láthattuk. Az előzetesek és a film előtt indult egy Sony 4K technológiai demonstráció, amely szó mi szó valóban jól nézett ki. Film alatt azonban a fehér hátteres részeknél simán látható volt a "csirkeháló"-ként ismert jelenség 4K ide vagy oda. Mindez annak fényében pláne furi, hogy ilyen kis méretű képet vetítenek a géppel, mert ekkora méretben pláne megnőttek az elvárásaim a 4K-val szemben. Ha valóban a film forrása is eredetileg digitálisan 4K-s anyag volt, és nem felkonvertálásról volt szó, akkor azt hiszem még sokáig BD-t fogunk nézni, mert ezért már tényleg nem sokan fognak plusz pénzt kiadni, kizárólag a technikai újdonságért rajongók. Talán egy árnyalatnyival élesebb és tisztább volt a 4K-s kép, de mindez annyira elenyésző, hogy csakis teljes összpontosítás mellett lehet észrevenni. Ha pedig filmet nézünk, általában nem az a jellemző, hogy minden idegszálunkkal a kép részleteit vizslatjuk, mert átadjuk magunkat a történet hangulatának egy idő után jó esetben.
A hanggal semmi gond nem volt, átlagos multiplex élmény.
Összességében nem hozta meg a várt élményt, de azért csalódni sem csalódtam hatalmasat. Egy négyszer ekkora faltól-falig vászon beszerelésével még jócskán tudtak volna dobni az élményen, de minden bizonnyal akkorát dobott volna a költségeken, melyet a beruházó már nem tudott fedezni. Így azonban a 4K-s technika egyelőre kihasználatlanul marad, ekkora méretben teljesen felesleges ilyen felbontásban vetíteni. A film ugyanúgy jó volt, mint elsőre, bár picit több logikátlanságot vettem észre, de a hatalmas viták után már rég nem elemzem a történetét, inkább csak átadom magát a hangulatának, az atmoszférának amit teremt, az pedig zseniális.
0
2012. augusztus 21., kedd 2:06
Egy a baj veel, hogy ezt (is) csak DVD-n kapjuk. Pedig ez a film megint ordít a HD-ért.
0
2012. augusztus 20., hétfő 21:48
Total Recall (2012)

Ez egy őszinte film, pontosabban szólva épp az, aminek látszik. Egy újabb látványos, de felesleges remake. A mai közönség ízléséhez igazítva a történet egyszerűbb, viszont több az üldözés és a modern speciális effektus. Len Wiseman kiölt mindent a sztoriból, ami kicsit is összezavarhatná a nézőt és megmaradt a futás-ugrás-puffanás biztos hármasánál. Igazságtalan lennék, ha nem ismerném el, hogy a látványvilág még a legújabb effektcsodák között is kiemelkedőnek számít. Ebben kétség kívül megvolt az alkotói koncepció és láthatóan rengeteg pénzt és munkát öltek bele. A valósággal köszönőviszonyban se lévő akciójelenetek viszont túl hosszúra nyúlnak és egy idő után monotonná is válnak. Colin Farrell alapvetően megfelelő választás lenne a jómunkásemberből hirtelen szuperügynökké vált összezavarodott férfi szerepében, de nagyjából az egyetlen érzelmi állapot, amire időt hagynak neki az a döbbent csodálkozásé. A többieknek csak annyi a dolguk, hogy fussanak, lőjenek, vagy a főgonosz esetében, hogy gonoszul nézzen. Mire mindenki kilőtte az összes tárat mágikus módon a film is véget ér. Aki épp pislog egyet, az arról is lemarad, hogy az alkotóknak megkésve eszükbe jut belengetni, hogy hősünk kalandjai talán csak a megrendelt emléktúrájának a része, viszont egy ilyen gondolkodásra ingerlő kételynek egy mai nagyköltségvetésű produkcióban még annyira sincs helye, mint egy szépemlékű Schwarzenegger filmben.

60%
0
2012. augusztus 19., vasárnap 12:31
Azt hittem, lehúzod a fenébe, olyan tré. De inkább kíváncsivá tettél. Hmm...
0
2012. augusztus 19., vasárnap 10:34
Természetesen a sajátjaidat, mely igen sokszor egyezik az enyéimmel, de ezeket én már képtelen vagyok rendesen karakterekké formálni. ;-)))
0
2012. augusztus 19., vasárnap 2:32
The Cabin in the Woods. A film, amely kinyírta a slashert.
0
2012. augusztus 18., szombat 23:47
Köci! Gondolataidat vagy gondolataimat? :)))
0
2012. augusztus 18., szombat 23:38
Remek summázás, magam is tökéletesen így gondolom. Te azonban rendre kiválóan meg is tudod fogalmazni a gondolataidat. :-)
0
2012. augusztus 18., szombat 22:24
Emlékmás

Jason Bourne öntudatra ébred valahol a távoli jövőben, amit kétfajta világ alkot: az egyik a Különvélemény világa, hi-tech járművekkel, épületekkel, a másik a Szárnyas fejvadász esős, mocskos világa. A kettőt összekötő kapocs pedig egy érdekes ötlet (mögé azonban valóban felesleges nézni), amitől az egész koncepció valamiért működik.
Én kifejezetten jót szórakoztam a mozin, néhány látványelem, helyszín pedig egyszerűen zseniális volt: mindenekelőtt a liftes és az autópályás rész, de ötletnek a zongora sem volt utolsó. Farell és a két csaj is hitelesen játszik, szerintem jó választások voltak erre az üldözős, robbantós, nyári blockbuster mozira. Az elvárásaimat maximálisan kielégítette, még akkor is, ha a törvényszerű nagy leszámolásnál Hollywood ismét klisét klisére halmoz. De már nem is várok mást. Hogy szükség volt-e rá, azt nem igazán tudom, de ez legalább egy élvezhető remake lett. Négyes alá.
0
2012. augusztus 18., szombat 1:09
Emlékmás

Erőszakosságában és pörgősségében is habkönnyű futur-akció-mese érdekes városképekkel. Úgy fogtam fel, mint a film alapjául szolgáló regény egy új adaptációját, amihez már modernebb technikát tudnak használni. Így kevésbé zavartak a változtatások (nekem sokkal jobban bejött a múltkori terraformálásos sztori, mint ez), a maximum Action Barbie-ként és Action Kenként funkcionáló színészek (lehet szeretni Schwarzeneggert, de Farrellnek azért bőségesebb a színészi eszköztára... annál több:)), és hogy ez egy sokkal jelentéktelenebb alkotás. Mint egy "Rekall": az ember befekszik a székbe, kap egy látványos emlékképet egy titkosügynökről, az akció sűrűjéből, de "kicsatlakozva" mégiscsak az emlék előtti élet folytatódik...

Akik azt szeretik, ha egy film felét menekülés és lövöldözés teszi ki mindenféle extrém helyszíneken, akkor arra jó. Építészek, geológusok és fizikusok viszont szerintem hagyják ki, különben a film közben addig fogják verni a fejüket sírva a szemközti szék támlájába, amíg el nem ájulnak.

7/10
0
2012. augusztus 18., szombat 0:43
Köszi neked is. Csak ne hogy azt higgye ez után, hogy mindenkinek három van... :)
0
2012. augusztus 18., szombat 0:42
Köszi. Akkor megnézi. Edzett gyerek, néhány dologtól próbálom már csak óvni.

A Cápát már látta. 3 éve. De az hiba volt... :)

0
2012. augusztus 18., szombat 0:42
Véresnek nem véres, de erőszakos, Hollywood a vérfóbiája miatt úgy is le tud gyártani két hegynyi hullát, hogy véres talán két horzsolás meg egy darab lőtt seb volt.
Vulgáris annyira, hogy van egy pár "picsa", "kurva" meg "baszd meg".
Erotikus pár ölelkezés erejéig, illetve pucér felsőtesttel mutogatják Colin Farrellt és a film egyik ikonikus alakját... azt, akinek eggyel több van "valamiből":).
0
2012. augusztus 17., péntek 22:20
Sajnálom, ha valamit most lelőttem előre, remélem, hogy láttad az előzetesét...:)
0
2012. augusztus 17., péntek 22:08
Én nem vinném el, de szerintem nem lesznek álmatlan éjszakái tőle.
Nem emlékszem olyan sok durva beszólásra.
Szemrebbenés nélkül belelőnek a tömegbe, de igazán durván nem a vérző lényekkel bánnak.
A legkevésbé sem.
0
2012. augusztus 17., péntek 21:58
Az Emlékmásra el lehet vinni egy 13 éves gyereket?

Mennyire vulgáris/véres/erotikus?
0
2012. augusztus 17., péntek 3:50
Az emlékmás
0