Anyamedve, bocs!
Nem tudom, hogy a mese alapjául szolgáló történet mennyire közismert, mennyire egy közismert meséből rajzolták, számomra az összes szereplő és jelenet totál idegen volt, így aztán a lehető legnagyobb hatást váltotta ki belőlem a Merida, a bátor.
Merthogy ez egy varázslatos, csodás mese! Kisiskolás korom óta, amikor még mesélt nekem vagy a szülő, vagy a mesekönyvem vagy a diafilmjeim, vagy televízió, akkor izgultam utoljára ennyire egy történet befogadása során. Remek akciók, végig kitartó izgalom, és persze közben humor, animációs gegek és mindehhez a példabeszédnek is beillő eseménysor.
Az olykor hullámzó szülő-gyermek viszonyról ilyen szórakoztatóan oktató-nevelő célzatú mesét még nem láttam, így aztán ajánlom kicsinek és nagynak, lehetőleg az egész család EGYÜTT nézze meg, érdemes!
A szinkronhangok kiválóak, Mafilm Audio mi más lenne, és az ezúttal is Bolba Tamás felügyelte dalok is remekül szólnak magyarul, megteremtve ezáltal a még tökéletesebb élményt. Érdekesség, hogy a magyarított stáblistán a magyar hangokkal kezdődik a felsorolás, ilyenre korábbról még nem emlékszem, és a feliratok legvégén a szinkron további közreműködőinek a felsorolása szintén a feliratok dizájnjával megegyező módon, sőt zenei aláfestéssel olvasható. (Apropó, a zeneszerző Patrick Doyle)
Aki még ezután sem ment ki a teremből, az jót nevethet a film utolsó utáni poénján. :)