Keresés

Moziajánló

2012. augusztus 2., csütörtök 22:27
mi annak a számnak a címe, ami akkor csendül fel, amikor a folyó parton "táplálkoznak"! :)
0
2012. augusztus 2., csütörtök 16:09
Ezt már a John Carter végén is kiírták, igaz, nem ők.
0
2012. augusztus 2., csütörtök 16:02
Gondolom azzal nem mondok újat, hogy a film ezúttal is tökéletes minőségben tálalódik, a 7.1-es hangot a sokoszkáros Skywalker Sound-os Gary Rydstrom (T2, Titanic, Ryan, JP) tupírozta, és az is nagyon tetszett, hogy a teljes originál Pixar gárda névsora is olvasható volt egy "senior team" cím alatt. A film legszomorúbb pillanata pedig az a kiírás, amikor az alkotók ezt a sok szépet és jót tartalmazó egészet barátjuk, mentoruk, társuk Steve Jobs emlékének ajánlják.
most posts by TM
0
2012. augusztus 2., csütörtök 15:33
Anyamedve, bocs!

Nem tudom, hogy a mese alapjául szolgáló történet mennyire közismert, mennyire egy közismert meséből rajzolták, számomra az összes szereplő és jelenet totál idegen volt, így aztán a lehető legnagyobb hatást váltotta ki belőlem a Merida, a bátor.
Merthogy ez egy varázslatos, csodás mese! Kisiskolás korom óta, amikor még mesélt nekem vagy a szülő, vagy a mesekönyvem vagy a diafilmjeim, vagy televízió, akkor izgultam utoljára ennyire egy történet befogadása során. Remek akciók, végig kitartó izgalom, és persze közben humor, animációs gegek és mindehhez a példabeszédnek is beillő eseménysor.
Az olykor hullámzó szülő-gyermek viszonyról ilyen szórakoztatóan oktató-nevelő célzatú mesét még nem láttam, így aztán ajánlom kicsinek és nagynak, lehetőleg az egész család EGYÜTT nézze meg, érdemes!
A szinkronhangok kiválóak, Mafilm Audio mi más lenne, és az ezúttal is Bolba Tamás felügyelte dalok is remekül szólnak magyarul, megteremtve ezáltal a még tökéletesebb élményt. Érdekesség, hogy a magyarított stáblistán a magyar hangokkal kezdődik a felsorolás, ilyenre korábbról még nem emlékszem, és a feliratok legvégén a szinkron további közreműködőinek a felsorolása szintén a feliratok dizájnjával megegyező módon, sőt zenei aláfestéssel olvasható. (Apropó, a zeneszerző Patrick Doyle)
Aki még ezután sem ment ki a teremből, az jót nevethet a film utolsó utáni poénján. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 2., csütörtök 15:26
Kedd este a MOM parkban jártam és megnéztem végre kedvenc (már akinek az) Denevéremberünk záró epizódját. Bár nem volt hibátlan a film, de engem mégis meggyőzött. Tökéletes befejezése volt egy nagyon jól sikerült szériának. Spoiler nélkül elég nehéz beszélni róla (bár ezt előttem páran ügyesen megtették), ezért csak annyit mondanék, hogy akinek tetszett az előző két rész, az ebben sem fog csalódni. Én (mivel baromi lágy szívű vagyok) gondolkodás nélkül megadnám neki a 8/10-et.
0
2012. július 31., kedd 16:13
Maximum 30-ra tippeltem volna :)
0
2012. július 31., kedd 15:32
Igazán semmiség visszakeresni. :-)))

A smiley lemaradt..
0
2012. július 31., kedd 15:31
111 írásod van. Igazán semmiség visszakeresni.

Ha elszánod magad rá, írj egy mailt, van rá egy ötletem.
0
2012. július 31., kedd 15:11
Hogy mások miért azt nem tudom.
Én biztos nem azért mert nem bírok két órát evés nélkül. Hisz nem is eszek. Nassolok. Ennek pedig olyan egyszerű a magyarázata mint amilyen én vagyok: szeretem. Meg a kilóimat is, ez van.
A popcornosok amúgy engem is zavarnak, mert félig nyitott szájjal ropogtatják meg szanaszét szórják... de hát biztos otthon is így szokták...
0
2012. július 31., kedd 14:55
Meg mert továbbra is ez a csúcs. :)
most posts by TM
0
2012. július 31., kedd 14:49
Köszi!
Maximum a nosztalgia miatt keresném meg keresnék utánuk, de annyit nekem nem ér, viszont ha valaki máshogy gondolja, és bele tud nyúlni, akkor tegye nyugodtan.

Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem nézem az xpress-t reklámfelületnek, inkább azért teszem ide a Moziajánló topikba az új kritikákat, mert nem felejtem el, hogy honnan is kezdtem anno.
0
2012. július 31., kedd 14:20
Nekem is nagyon tetszett, amit írtál, tényleg simán adatalapra való.

A régi írásaid mind megvannak, ha kiveszed belőlük a linket, mind megy is vissza a helyére. Xpress kérése volt ez a link téma - jogosan - úgyhogy csak rajtad áll. Szerintem majdnem mind tartalmas és értékes írás, kár veszni hagyni őket.
A blogod reklámját meg oldd meg itt, a fórumon.
0
2012. július 31., kedd 14:17
Őt nem vettem észre. :-)
0
2012. július 31., kedd 13:30
Köszi szépen az elismerést!
Mivel körülbelül az összes régi írásom eltűnt az adatlapokról (jogosan, mert volt bennük link, bár szerintem nem voltak teljesen értéktelenek), így már nem másolnék be oda semmit se, pláne nem önmagamat cenzúrázva :)
0
2012. július 31., kedd 13:13
Macskahúgyszósszal. :)
0
2012. július 31., kedd 12:59
Én sem értettem soha, hogy mi a f@sznak zabálnak az emberek mozizás közben, nem bírnak ki két órtát?
0
2012. július 31., kedd 12:57
a nacsó az a szárított fűrészpor? :)
0
2012. július 31., kedd 10:04
Lobbizz! :)
most posts by TM
0
2012. július 31., kedd 10:00
Hajnalban nincs nyitva a nacsóbár :)
0
2012. július 31., kedd 4:43
R2!

Hamár 24, akkor kifelejtett a 24 - 5. évadból a repteret elfoglaló orosz terroristát itt a TDKR-ben a tőzsdénél. :)
0
2012. július 31., kedd 3:30
Mehetsz hajnalban is, mivel ezek szerint a film nem fontos tényező. :)
most posts by TM
0
2012. július 31., kedd 0:43
Ha nem lenne nacsó nem is járnék moziba... :)
Vicces de tudok kultúráltan fogyasztani. (pl. halk jeleneteknél nem ropogtatok... :D )
0
2012. július 30., hétfő 20:02
Nem azzal van a gond, színházban is van büfé, meg például vécé is, na meg színházterem is. A büfében van a zaba meg a szlapa, a vécében a kaki meg a pisi, és a teremben meg lehet nézni hallgatni az előadást.
Mozinál is ideje lenne visszatérni a régebben alkalmazott rendhez. Ha éhes vagy, egyél előtte vagy utána (ott a büfé) csak ne közbe. Ehhez mondjuk nem kukoricát kéne adni, meg kólát, hanem normálisabb kaját, meg piát ami talán még egészséges(ebb) is.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 17:43
Persze a hihetetlenül pofátlan mértékű árrés a kukoricán és az üdítőn már más kérdés, de ez már más tészta.
0
2012. július 30., hétfő 17:42
Azt az egyet azért ne felejtsük el, hogy büfé nélkül szerintem az összes mozi lehúzhatná a Rollót.

(elnézést:D)
0