Keresés

Moziajánló

2012. július 30., hétfő 17:19
A petting eddig is megengedett volt, de a mai nézőszámok mellett simán lehetne dugni a sok üres sorban. Mondjuk én ott biztos nem férnék el, ahogy autóban sem dugtam, csak a slusszkulcsot a lukjába.

Lehetne ezen még poénkodni, de a lényeg az, hogy az evés minden formáját irtani kellene a moziban. Ahogy mást sem szoktak ott csinálni, úgy ezt sem kellene. Ez egy barom elterjesztett szokás.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 17:14
Túl morbid lenne, ha megmondanám, egy akciófilm alatt mi fokozná leginkább az interaktivitást egy moziteremben.

Így inkább csak megkérdezem, hogy akkor ezen logika mentén minden erotikus thriller alatt dughatnának is nézők (pluszbónusz ez alkalmas csak igazán az izgalom levezetésére:)), a vígjátékok alatt lehetne vicceket mesélni, a katasztrófafilmek alatt meg össze kéne dőlnie a mozinak:)?
0
2012. július 30., hétfő 16:56
Szerintem is jó írás! Ha egy kicsit megszűri a SPOILER-es részt és az Occupy-s fejtegetésnek az adatlap helyett a fórumban biztosít helyet, akkor rajtam nem fog múlni.
0
2012. július 30., hétfő 16:49
Nem mindennel értek egyet, de kiváló írás! A film dvd-adatlapján a helye. Másold be oda is, és biztos vagyok benne, hogy hamar kikerül az oldalra.
0
2012. július 30., hétfő 16:47
Izgalom levezetésére ugyanolyan alkalmas, mint a tele pofával csámcsogás és a szürcsölés. Az interaktivitást fokozza, ha egy krimiben, vagy egy akciófilmben együtt pöfékelhet a néző a vásznon rágyújtó karakterrel. Hát nem milyen remek lenne?
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 16:40
A sört kipipálhatod, ugyanis a mifelénk van két srác, akik többször is pár doboz sörrel jöttek előadásra (pl.: hátizsákban "becsempészve"). Semmi baj velük, megisszák üdítő helyett, soha nem voltak részegek, nem szóltak be senkinek, még az átlag csámcsogó csordánál is halkabbak, úgyhogy akár félreértés is lehetne, de azért sejthető, hogy nem diétás kólát isznak félliteres aluból...

Cigizni meg lassan már a lakott területek 5 km-es körzetében nem lehet, úgyhogy miért pont a mozi legyen kivétel?
0
2012. július 30., hétfő 16:22
Színházban is kibírnak az emberek 2-3 órát evés nélkül, moziban sem kellene erőltetni. Vagy ha mégis, akkor legyen sör meg cigi is, egyszer élünk.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 15:50
Vaskos vélemény (és jah, úgy veszem észre, nagyon kevesen ülnek be egy filmre vályú nélkül), no de kár lenne tagadni, Te jártál az eszemben a posztoláskor és ez valószínűleg ugyanígy lesz a kóstoláskor. :)
0
2012. július 30., hétfő 15:48
A Jack & Jill óta (...) már a második ilyen kártyámat taposom, mely 6000 Ft ellenében egy éven belül 25 film félárú megtekintését teszi lehetővé. Az elsővel végül hétezer forint feletti összeget spóroltam ahhoz képest, mintha nem váltottam volna meg, szóval számomra teljesen rendben van, nem beszélve arról, hogy az ember kifizeti a hatezret, az akkor fáj egy picit, majd elfelejti, és amikor pl. hétfői (kedvezményes) napon jegyváltáskor a pénztárnál közlik az emberrel, hogy 375.- Ft, na az megfizethetetlen. :)

Nachost A kör 2. bemutatója óta nem ettem, nem szeretem, de ez kész szerencse, mert ismerve az étkezési szokásaimat, még abban a sorban is volna belőle, melynek a táján nem is voltam. :)

Egyébként irtó nagyot néznék, ha a felhotdogolt nézőt beengednék a filmre - szerintem ez, ahogy Te is mondod, ilyen last minute harapnivaló a film előtt (meki helyett), mielőtt az ember a terembe fáradna.
0
2012. július 30., hétfő 13:51
Látod, nekem az a "szerintedhiba", amit most már tudok, hogy mi, abszolút fel sem tűnt a film nézése közben. :)

most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 13:38
Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanarról beszélünk. Úgy veszem ki a szavaidból ("hagytak időt ráhangolódni a film lényegi cselekményére"), hogy te a film elejéről beszélsz, mintha azt tartanám "tökölésnek". Nem, szerintem a film elejével semmi baj nincs, értettem még a lassúságát is, sőt, külön tetszett, mert több szereplő részéről is nyomatékossá tette a társadalomkritika jogosságát.

Nem, a "tökölés" nekem az a ténylegesen öt hónapnyi "szanatórium" a film második felében, meg ahogy Nolan a gothami eseményeket hozzáerőszakolta ehhez. De ha tovább akarjuk folytatjuk ezt a beszélgetést, félő, hogy SPOILER-es lesz, így javaslom a DVD topikját erre.

Az Artus megjegyzést meg nem értem; úgy érzed, hogy mondtál valami olyat, ami alapján a jószándékúságodat és a "barátilagosságodat" meg kellett volna kérdőjeleznem? Ha igen, akkor bocs, nem vettem észre:).
0
2012. július 30., hétfő 13:37
Nagy nehezen, és kicsit megkésve én is összefirkáltam egy csomó mindent a Felemelkedésről. Tudjátok, hogy általában nem szoktam csak linkelgetni, hanem magát az írást is beteszem nektek, de most kivételesen nem így lesz. Egyrészt túlságosan is hosszú lett, nem akarom szétcseszni az oldalt, másrészt pedig az Xpress jogosan kimoderálhatna.
Szóval csak saját felelősségre, ennél jobban nem tudlak titeket eltántorítani :)
BLOG.
0
2012. július 30., hétfő 13:23
Lassan csak kialakul mindenhol egy össznépi zabálda, ami után már csak azt kellene kitalálni, hogy mivel lehetne az embereket ott tartani minél tovább, hogy minél többet rendeljenek, és hogy az ne ez a macerás film-izé legyen, ami alatt sötétben ülnek, ami elől csak ritkán járnak ki a pulthoz még egy adag moslékért.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 13:19
Az még nem szív kérdése, hogy szerintem jó volt, hogy hagytak időt ráhangolódni a film lényegi cselekményére. Ez hangulat kérdése, hogy kiből mit vált ki, s a hangulat egy pillanatnyi állapot, ami máskor lehet másmilyen. Rossz hangulatban azt is állíthatja az ember, hogy később sem lesz jobb hangulatban, ahogy később meg kerülhet olyan jó hangulatba, amit korábban nem is gondolt volna.
S Artut ismerve írtam azt, amit írtam, jószándékúan, barátilag.

A Batmanről írt soraim az utóbbi időkben írt legobjektívebb gondolatok. Nem szippantott be, szimplán csak tetszik. Az Életrevalók mondjuk más tészta, azért igazán "küzdöttem" itt, de aztán beláttam, hogy disznók közé gyöngyöt szórni értelmetlen. A nyári filmek közül még a Mindörökké Rock érdemelne a meglévőnél nagyobb figyelmet, de már azt is leszarom, megelégszem azzal, hogy nekem tetszik, hogy sikerült megszereznem a filmzenecédéjét, és hogy a közvetlen környezetemmel jól szórakoztunk rajta több alkalommal is.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 13:17
Nem, de az 50%-os kedvezmény eléggé extrémsport-kategória (bár nem olvastam, milyen feltételekkel adják, milyen előadásokra használható fel például), durván kikezdheti a költségek megtérülését... szerintem. Én azt tartanám veszélyesebbnek.

A legtöbb helyen már van ez a nacho-izé, annak a szószaival eddig is megküzdhettek a takarítók, hogy lesz mellé egy kis sült hagyma is, csak izgisebbé teszi a dolgot. Egyébként meg nem is értem: a kukoricát, chipset, de még a nachot is az ember jó hosszan tudja nyammogni, amíg nézi a filmet (végülis ez a célja, nem?); viszont a hotdog, főleg ez a variáció tipikus ötfalatos kaja, esetemben gyakorlatilag már addigra nincs belőle semmi, amire hátralépek a hotdogostól, hogy a következő odaférjen:). Ahhoz meg külön perverznek kell lenni, hogy valaki bevigye magával, és ott őrizgesse mondjuk a film közepéig, amikor végre megeszi.
0
2012. július 30., hétfő 13:08
Kösz a kéretlen analízist de mellément.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 13:01
Amennyiben az előbbivel is haza lehet vágni a pólót és a szőnyeget, akkor mindkettőt. :)
0
2012. július 30., hétfő 13:00
A hűségkártyát vagy a hotdogot tartod veszélyesebbnek:)?
0
2012. július 30., hétfő 12:55
Szerintem a mozink még nincs tisztában azzal, mire adta a fejét, amikor úgy döntött, hogy...
0
2012. július 30., hétfő 12:49
Szerintem ez nem elviselés kérdése. Egyszerűen csak mást tartunk fontosnak egy filmben, esetleg más a tűrésküszöbünk. Néha még irígylem is, hogy ennyire "szívvel" tudja nézni a filmeket, akár pluszban, akár mínuszban:).
0
2012. július 30., hétfő 12:24
Persze, de mert úgy kezdtem a mondatom, hogy "részemről", talán a "szerintem" odaképzeléséhez sem kell különösebben nagy fantázia.
0
2012. július 30., hétfő 12:17
megint egy film ami a szívedhez közel nőtt és nem bírod elviselni ha másnak éppen más a véleménye, ugyé? ;)
0
2012. július 30., hétfő 12:06
Mármint a szerinted értelmetlen tökölést.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 9:53
Részemről az öt hónapnyi értelmetlen tökölést egy földrengés sem tudná helyrerázni...
0
2012. július 30., hétfő 9:46
Míg a világvége el nem választ - 10/9

Steve Carell vagy bolondozik, vagy nagyon visszafogott. Ebben a filmben az utóbbit csinálja, de azt nagyon jól. Mellé Keira Knightley meglepően jó választásnak bizonyult. Én speciel tuti nem őt raktam volna bele, na nem azért, mert nem passzolnak egymáshoz, hanem mert azt a csajt igazán lazának még sosem láttam. Az, hogy ők ketten nem illenek egymáshoz, az talán az egyik legjobb rendezői döntés volt, ahogy az R-besorolás is. Maga a cselekmény nem kifejezetten a legeredetibb, bár vannak benne meglepetések, de a lényeg itt a kettejük viszonya a világhoz, illetve annak maradékához. Az, hogy már a film első fél percében megtudjuk, hogy a világvége elkerülhetetlen, ad egy feszültséget, és ez főleg a szebb pillanatoknál jön elő igazán, és minden "édes pillanatot" teljesen más szemmel néztem. Az utolsó 10 perc meg kb. az egyik legszebb, amit valaha kitaláltak, és engem teljesen megfőzött.
  Lorene Scafaria rendező első filmje, előtte írt egy forgatókönyvet (Dalok ismerkedéshez), szóval az érzékenységet, illetve a jó zeneválasztást mindenképp neki lehet köszönni. :) Tetszett, hogy volt benne bátorság, és vállalta a magasabb korhatárbesorolást is, hogy a helyzet komolyságát bemutassa, holott simán meg lehetett volna vágni PG-13-ra is. Ezzel mondjuk segítette, hogy megbukjon a film, és ahogy olvastam, kapott elég hideget is a fórumokon, de szerintem csak azért, mert az egész film baromi szokatlan. De attól még nálam az idei top 10-ben biztos benne lesz. Ajánlom mindenkinek, akinek van egy jó kapcsolata, de még inkább azoknak, akinek nincs.
0