Míg a világvége el nem választ - 10/9
Steve Carell vagy bolondozik, vagy nagyon visszafogott. Ebben a filmben az utóbbit csinálja, de azt nagyon jól. Mellé Keira Knightley meglepően jó választásnak bizonyult. Én speciel tuti nem őt raktam volna bele, na nem azért, mert nem passzolnak egymáshoz, hanem mert azt a csajt igazán lazának még sosem láttam. Az, hogy ők ketten nem illenek egymáshoz, az talán az egyik legjobb rendezői döntés volt, ahogy az R-besorolás is. Maga a cselekmény nem kifejezetten a legeredetibb, bár vannak benne meglepetések, de a lényeg itt a kettejük viszonya a világhoz, illetve annak maradékához. Az, hogy már a film első fél percében megtudjuk, hogy a világvége elkerülhetetlen, ad egy feszültséget, és ez főleg a szebb pillanatoknál jön elő igazán, és minden "édes pillanatot" teljesen más szemmel néztem. Az utolsó 10 perc meg kb. az egyik legszebb, amit valaha kitaláltak, és engem teljesen megfőzött.
Lorene Scafaria rendező első filmje, előtte írt egy forgatókönyvet (Dalok ismerkedéshez), szóval az érzékenységet, illetve a jó zeneválasztást mindenképp neki lehet köszönni. :) Tetszett, hogy volt benne bátorság, és vállalta a magasabb korhatárbesorolást is, hogy a helyzet komolyságát bemutassa, holott simán meg lehetett volna vágni PG-13-ra is. Ezzel mondjuk segítette, hogy megbukjon a film, és ahogy olvastam, kapott elég hideget is a fórumokon, de szerintem csak azért, mert az egész film baromi szokatlan. De attól még nálam az idei top 10-ben biztos benne lesz. Ajánlom mindenkinek, akinek van egy jó kapcsolata, de még inkább azoknak, akinek nincs.