Keresés

Moziajánló

2012. július 30., hétfő 2:17
Az egyáltalán nem baj, hogy nem a második percben csapnak a lecsóba, kellett, hogy vázolják a második rész vége óta eltelt időt, és annak kihatásait. Szerintem ha majd még egyszer megnézed, jobban ülepszik minden, jobban helyrerázódnak az alkotóelemek.
most posts by TM
0
2012. július 30., hétfő 2:13
Engem nem volt, ami elvakítson, mivel nem vagyok rajongó, de ez a trilógia megérdemelné, hogy az legyek.
most posts by TM
0
2012. július 29., vasárnap 17:15
IQ-ra szelektálni nem lenne szerencsés, hiszen sokan vitatják egyébként is (120-as IQ például azt jelenti, hogyha te 20 éves vagy, akkor egy 24 éves ember értelmi képességeivel rendelkezel - az, hogy rendelkezel vele, nem jelenti azt, hogy élsz is vele, tehát magas IQ-val is lehetsz butább, viszont alacsony IQ-val is képes lehetsz sokmindent elérni - bár nehezebben, de vannak példák bőven)... az IQ igazából csak a logikai képességet méri (megnézel egy IQ tesztet, látod, hogy ilyen formákat kell beilleszteni, stb.)... egy ember érzelmi intelligenciájáról nem ad semmilyen képet. Azonban ha lenne pszichológiai szűrés pl. már gimnáziumokban, akkor talán nem lennének lövöldözések se moziban, se egyetemeken, mert már fiatalabb korban ki lehetne szűrni azokat, akikkel bármilyen probléma van és lehetne őket akár kezelni is... én ezt egyszer elővezettem egy politikusnak, akinek volt köze az oktatásügyhöz, akkoriban, amikor történt a pécsi lövöldözés. Természetesen nem volt foganatja, ő azt kifogásolta ebben, hogy szerinte mindenkinek joga van tovább tanulni és visszavezetni a szóbeli felvételit nem lenne jó döntés. Szerintem nem ártana, ha lennének pszichológusok a gimnáziumokban - évente/kétévente egy beszélgetés senkinek sem árt meg. :)
0
2012. július 29., vasárnap 15:47
The Dark Knight Rises: nálam 10/9!
0
2012. július 29., vasárnap 0:18
Eddig ez a kritika a legszimpibb a sok közül, bár én 85%-ot se adnék rá, inkább 75-öt. Megértem a magasztolókat is, hisz a rajongás elvakítja az embereket. Lássuk be jópár hiba becsúszott a záróakkordba. Ilyen téren nálam a hármasfogat végén kullog csak...Hamu meg minden, bocs...
0
2012. július 28., szombat 11:59
Nem homályosítom el a Sötét Lovagot, de szokásos 1 éves mozibemutatós elmaradásomhoz képest, most viszonylag hamar bepótoltam lemaradásomat és jelentem megnéztem a Prométheuszt.

Hülyeség lenne az írnom, hogy nem jó film, nem lendületes, nem érdekfeszítő végig, de hülyeség lenne tagadnom, hogy egy logikátlan nagy baromság, egy a SW-khez hasonlóan szar előzményfilm. Tényleg sajnálom, hogy anyagilag jól fog kijönni az alkotógárda ebből a kalandból, pedig csak kicsit kellet volna többet beszélgetni és gondolkodni a cselekményen.

Már annyira nem is , de azért SPOILER, de a robot honnan tudta a belépési kódot a gyárba és honnan tudta, hogy onnan mit kell elvinnie és azt kinek kell beadnie?
0
2012. július 28., szombat 1:34
Sötét lovag – a felemelkedés

Nem vagyok maximálisan elégedett. Ahogy a TDK nem volt, ez sem lett 100%-os mozi… S hogy miért nem? Mert iszonyat lassan és vontatottan indul, mert a motivációk az első fél órában a homályba vesznek. Kb fél óra után indul be az egész, onnan, ahonnan Batman életre kél – a mozival együtt. Néhány jelenet kínos és sablonos, szerintem nem büszkeség egy ilyen volumenű filmnek, ha simán megmondod, mi fog történni ( kimászás, Catwomen a végén, stb…)

Ugyanakkor egy kib*szott látványos, izgalmas, jó adag társadalom- és rendszerkritikával megspékelt akciódrámát láthatunk, ahol az akció megmarad ésszerű kereteken belül, nem megy az értelem rovására. Jó volt a kis csavar a végére, a lezárás meg egyszerűen zseniális. Nagyon jó volt, hogy – mint egy meghajláskor a színpadon – mindenki kap epizódszerepet, sőt jó poén volt Bellick a Szökésből és Heller szenátor a 24-ből is. A csúcs azonban egyértelműen Bane. Az egy állat – a maszk miatt egy picit Darth Malgusos –,  méltó ellenfele Batmannek. És valóban, ez a film sokkal inkább az első folytatása, mint a másodiké. Minden tekintetben.

A zene, Bane témája viszont qrva jó. A legjobb az összes Battéma közül.

85%
0
2012. július 27., péntek 23:29
Vááhááhá :D LOL
0
2012. július 27., péntek 21:03
A sötét lovag - Felemelkedés
0
2012. július 27., péntek 15:40
A sötét lovag felemelkedés spoilermentesen.
0
2012. július 27., péntek 14:48
Még annyit hozzátennék a film élményétől függetlenül, hogy a PG-13-as korhatárt nem tartom helyénvalónak. Már A sötét lovagnak is szigorúan korhatárosnak kellett volna lennie. Nem tudom elfogadni, hogy csak azért alacsonyabb egy korhatár, mert nincs benne csonkolás és vér. Mindkét filmben A sötét lovagban és A sötét lovag felemelkedésében is rengeteg ember hal meg pusztán tiszta kegyetlenségből és egy emberi halálesetet nagyon lazán kezelnek. Művészileg megvan a filmben az erőszaknak a súlya, árad belőle a kegyetlenség, ami feszültséget okoz, de amennyire triviális módon kezeli a legtöbb halálesetet, úgy az én véleményem szerint keményen R korhatárosnak kellene lennie.
Egy másik saját véleményem, hogy egy adott filmet nem is feltétlenül korhatár szerint kellene besorolni, hanem intelligencia szerint. Van egy elképzelt világom arról, hogy minden embernek igazolványa van az intelligencia hányadosáról, amelyet bizonyos időközönként meg kell ismételni. Aki 90 IQ-val nem rendelkezik, az nem nézheti meg A sötét lovagot, mert könnyen félreértelmezheti a látottakat és véletlenül az erőszakos jelenetekhez követendő példaként áll, de mondjuk a 105 IQ felettiek megtekinthetik, mert a helyén fogják tudni kezelni a filmben szereplő erőszakos vagy egyéb káros jeleneteket. De ez csak utópia.
0
2012. július 27., péntek 12:24
Nálam ilyet nem kell tapasztalni, le és ki szoktam maradni a legtöbb ilyen szlenges cuccból.
0
2012. július 27., péntek 12:13
Azért ez valamivel kevesebb, mint a fele. :) Már nekiálltam mindenféle internetszótárat átböngészni, hátha csak én nem vagyok trendi. :)
most posts by TM
0
2012. július 27., péntek 12:05
Bocsi, az írásomat véletlenül félkész állapotban küldtem el :)
0
2012. július 27., péntek 12:04
THE DARK KNIGHT RISES

Megpróbálok spoilermentesen beszélni róla, ha mégse sikerül, akkor jelzem.

Beszéltem egy ismerősömmel a filmről és kérdezte, hogy ha már úgy is Budapesten vagyok, miért nem IMAX-ben néztem? Mondtam neki, hogy mert én Nolan Batman sorozatára már régen nem látványfilmként tekintek. Nyilván hibátlan képi effektusokkal dolgozik, nem kis pénzt ölhettek bele a megvalósításba, de mégis a szinkrontól féltem a legjobban, ha nem teljesíti az elvárásokat, akkor talán nem hozhatja el azt a varázst, amit az első két Batman film. A sötét lovag felemelkedésére ugyanis én inkább társadalmi pszichothrillerként vagy drámaként tudok gondolni, mely ettől függetlenül igen nagy szabású. A látványelemek nem kis mértékben teremtenek feszültséget, itt ha valami robban, pusztul, akkor annak komolyabb súlya van, ott nem csak egy robotos háborús akciójelenet grandiózusabb pontja, ahol leborul egy épület szinte érezhetően mese környezetben. Ezért is realisztikusabb a film, hogy aki bele tudja élni magát Gotham mindennapjaiba, azt annál nagyobb hatás érje, mert, ugyan mi a csudáért mentünk volna moziba, ha nem akarunk azonosulni vagy a főhőssel, környezettel vagy a szituációval.
Nem hibátlan a film. Aeonflux is megmondta, hogy bizonyos jelenetekkel kapcsolatban volt három tippje és mindet eltalálta, de ha nem is vázolod fel egy átlag forgatókönyv struktúráját és veted össze a tényezőkkel, amelyeket láttál a trailerben, olvastál a filmről és nem próbálod megjósolni, hogy "biztos ez lesz", csak simán beülsz a moziba, akkor is találkozhatsz olyan jelenséggel, amit te előre megmondhatsz. Ilyen volt az a híres sablon, amikor bajban van a főhősünk és tudjuk, hogy ő már ebből külső segítség nélkül nem fog tudni kimászni, hát lássuk melyek azok a szereplők, akik pillanatnyilag nincsenek elfoglalva. Ki fogod te is találni.
Lássuk csak a főgonoszt. Divat Jokerhez hasonlítani Bane-t, mert a bohóc tette magasra a lécet, de szerintem ez kis túlzással olyan, mint ha a Bosszúállók című filmet a Disney A szépség és a szörnyeteg című filmjéhez hasonlítanánk. Önmagában mindkettő lehet jó, talán az egyik kevésbé, a másik sokkal inkább, de nincs értelme hasonlítani, mert két külön műfajról beszélünk. Ha Rébusz lett volna a főellenség, akkor talán, mert emlékeim szerint Rébusz is hasonló alkat és talán éppen ezért erőltette volna a stúdió Rébusz karakterét, mert siker volt a Joker és hasonlót akart a népnek. Ám az olyan önismétlő jellegű lett volna és ott már jogosan érték volna a kritikák Rébuszt, ha nem ér fel Ledger Jokeréhez és ha csak kicsit is elmarad, sokkal kevesebb szeretet övezte volna. Ha nagyszerűen játszik a főszereplő, akkor is megmaradt volna annyiban, hogy nem ér fel hozzá. Bane sem, de el kell vonatkoztatni, azért más jellegű negatív hős, hogy el tudjunk vonatkoztatni tőle. A karakterének valóban vannak súlytalan pontjai, de igazán kegyetlen, kompromisszumtól mentes antagonistával van dolgunk, aki mindenkit kíméletlenül, felesleges mellébeszélés nélkül kivon a forgalomból, ha úgy van kedve.
A főhős, Christian Bale is nagyszerűen játszik, ám ha már az összehasonlításról beszéltem, szerintem ő egy kicsit középszerű a többiekhez képest. Gary Oldman itt is remekel, számomra ő lesz a kedvenc A sötét lovag trilógiából, Anne Hathaway Selina Kyle-ját utáltam, de ez olyan utálat, hogy tudtam, hogy utálnom kell és ez nem is maradhat végig így. Téma volt, hogy Nolan még nem teremtett igazán jó női karaktert, hát nesztek itt van Selina Kyle, rögtön felkerül a legjobbak közé, pedig én is fenntartásokkal fogadtam a hölgyet, de el kell ismernem. Marion Cotillard az, aki csak úgy van. Elég jól játszik, de van egy nagyon erős zsánerszagú jellege, tudom, hogy mindenki szereti őt, de talán a forgatókönyvben betöltött szerepe sem túl szerencsés. Joseph Gordon-Levitt is nagyon jól hozta a figurát, de ő nagyjából ilyen, amilyen a filmben is. Szeretni fogod a karakterét, de nem lép ki a saját aurájából.
Van még egy szereplőnk, méghozzá Batman személyében. Igen, már beszéltem Christian Bale-ről, de úgy érzem, hogy ez az epizód, amelyben Batman valóban szimbólummá válik, méghozzá a remény és a hit szimbólumává, feltűnése pedig majdnem minden esetben katartikus esemény, mint ha tovább fejlődött volna a jelensége.
Mondhatnám, hogy elmarad A sötét lovagtól, de inkább azt mondom, hogy természetesen hasonló élményt nyújt. 10/9
0
2012. július 27., péntek 11:33
Miért pont ÉHN? :)
most posts by TM
0
2012. július 27., péntek 11:24
THE
0
2012. július 27., péntek 0:35
Teljesen egyetrértek veled. Már ketten vagyunk savanyúak.

És ebben is volt tó meg hattyú.
0
2012. július 27., péntek 0:33
No akkor így frissen (talán némi spoilerrel):

-Bane egy állat fizikailag, de valahogy súlytalan lett nekem... Imádom, hogy szemtől szemben száll szembe Batman-el, de nem jött úgy át mint Joker
-a két Batman vs. Bane bunyó lemos mindent az előző két részt is beleértve, eszméletlen
-a csajok szexik de veszettül
-bár én éreztem üresjáratot sajnos, simán 10/10, összességében rommá baszta az agyam, embertelen nagy film volt
-az IMAX jó-jó, de elég egyszer....
0
2012. július 26., csütörtök 23:46
Caine kulcsfigurája, mi több, pörgettyűje a filmnek. :)
most posts by TM
0
2012. július 26., csütörtök 23:44
Szerintem is egy kicsit sok, de általában az előzetesnek nem szabad hinni, úgyhogy akár még jó is lehet a  film.
Egy biztos, a lekvárral tutibbra mész! :)
most posts by TM
0
2012. július 26., csütörtök 23:39
Mi van velem?!
Besavanyodtam?
Oda a humorérzék?
Elromlott az antennám és nem éreztem az iróniát?
Ebbő a coccolino macis szarból bőven elég volt ez az előzetes is, engem cseppetsem ragadott magával és a Marki frizrájától hányni tudtanék.

lehet csak frusztált vagyok, nincsenek itthon a gyerekek és mozit szerveztem (Prométheusz) meg romantikát, de felülírta az ipari mennyiségű lehullott alma, befőzés ezerrel:(
Nem, nem szopás.
Nyalás!
Az lesz.
Majd télen,a lekváros bödönt.
0
2012. július 26., csütörtök 23:35
Tényleg örülök, hogy mindenkinek ennyire tetszett...
0
2012. július 26., csütörtök 20:41
Megyek erre is az 100%!
0
2012. július 26., csütörtök 20:40
Annyira jó volt a lezárás,az egész film is meg az utolsó percek,hogy frankón könnyeztem!Örülök,hogy Caine ennyit szerepelt benne!
0