Keresés

Moziajánló

2012. július 25., szerda 2:20
The Dark Knight Rises. Befejezte röptét a denevér.
0
2012. július 25., szerda 1:11
Jégkorszak 4.

Ezúttal nem néztem meg az első két részt, se a harmadikat, így a mostani részen jobban szórakoztam, mint az előzőn. Tény, hogy egyre nehezebb lesz érdekességgel megtömni az egymást követő kalandokat, de ma még ez egy kiváló családi szórakozás és a 3D is egész jól teljesít. A film előtt vetített Simpson-kisanimáció ugyancsak jópofa, úgyhogy érdemes időben érkezni. Ja, és még Makklantisz szigetének sorsát is megismerhetjük, hála imádott Motkányunknak. :)
most posts by TM
0
2012. július 24., kedd 16:43
Benne van, merthogy ez humor, szatíra, a kor görbetükre, a macsó, nőfaló sztár váratlan lelki rohama, ami roppant vicces, persze ehhez egyben kell megnézni a filmet, mely egy dalokra felfűzött sztori, azaz musical.
most posts by TM
0
2012. július 24., kedd 16:21
Ugye ez csak egy törölt jelenet és nincs a filmben? :)
25 évvel ezelőtt már komolyabb klippeket nyomot az MTV.
0
2012. július 24., kedd 15:49
Ez volt a cél, remélem tetszeni fog! :)
0
2012. július 24., kedd 13:40
Mindörökké Rock of Ages! :)

most posts by TM
0
2012. július 24., kedd 12:09
Bár Keirából már tíz éve kiszerettem, ez az írás annyira tetszik, hogy megnézem a filmet. Köszi!
most posts by TM
0
2012. július 24., kedd 11:59
Míg a világvége el nem választ

Te mit tennél, ha biztosan tudnád, hogy három hét múlva vége a világnak?

Miközben ez motoszkál a fejedben, és lehetőségek tucatjain rágódsz, a végén rájössz majd, hogy legszívesebben talán azt, amit a főhősünk; utazni és szerelembe esni a szomszéd lánnyal. Csak így, ilyen egyszerűen.

Sok és sokféle film készült már, ami az apokalipszis után játszódik, bemutatva a teljesen elborult, nyomorúságos sötétséget (Az út), vagy éppen a nyálas, giccses egymásra találást (A jövő hírnöke). Olyan mozikat is láthattunk dögivel, amelyekben sikerül megállítani a katasztrófát, és a világunk megmenekül (ebben az esetben a leginkább ideillő példa egyértelműen az Armageddon). De a hollywoodi happy end kényszer miatt olyasmit idáig nemigen láthattunk (Russell Mulcahy alig ismert tévéfilmjét, a Veszélyes jövőt leszámítva), ahol tényleg nincs semmi remény. Ennek a mozinak pedig már a legeslegelején tisztázzák, hogy minden el fog pusztulni az egész Földön.

Rendkívül érdekes a témaválasztás, és rengeteg remek lehetőséget rejt magában, amelyet a készítők javarészt ügyesen használtak ki. Az a paradox helyzet állt elő, hogy ebben a különleges szituációban már úgy igazán semminek sincs jelentősége, bármit megtehetsz; heroinozhatsz, füvezhetsz, vandálkodhatsz, leléphetsz, mert egyszerűn semmi sem számít. De mindeközben mégis minden számít, és mindennek hatalmas jelentősége van; egy nézésnek, egy simogatásnak, vagy akár egy gyertya meggyújtásának, mert valószínűleg most teszed meg utoljára. Sőt, az egész Földön bárki most teheti meg utoljára. Egy ilyen felállásnál már egy esetlegesen nyálas, vagy giccses jelenet is líraivá magasztosulhat, mert nagy a különbség, ha egy átlagos romantikus vígjátékban azt mondja az esőben a fiú a lánynak, hogy „Őrülten szerelmes vagyok beléd”, viszont teljesen más érzés, ha ugyanez akkor hangzik el, amikor mindössze két perc múlva mindenki meghal az egész világon.

Mégsem beszélhetünk igazán nyomasztó moziról, ugyanis rengeteg az abszurd, fekete humor, ami sikeresen oldja a feszültséget, ráadásul nagy szerencsénkre végig sikerül minden tekintetben a jóízlés határain belül maradniuk az alkotóknak. Elviselt volna a tűrőképességem ennél durvább hangvételt is, de így legalább még több ember tetszését elnyerheti a Míg a világ el nem választ. A színészek kiválóan alakítanak, Steve Carell szimpatikus, mint mindig, nála jobb választást elképzelni sem tudnék az átlagos, jólelkű férfi szerepére. Keira Knightley pedig talán még sosem játszott ennyire egyedi, élő és szerethető karaktert, mint ebben a moziban. Jól gondoljátok, a párosuk abszolút nem illik össze, de szerintem ez teljesen tudatos rendezői koncepció volt, és mindenekelőtt jó döntés. Mert hát mikor éri meg a legjobban beleszeretni valakibe, ha nem a világ teljes elpusztulása előtt? Örökre megmaradhat az érzés, hisz eltűntök abban a pillanatban.

Nagyon megérinti az embert ez a mozi, szerencsére a végén a katarzis sem marad el, érezhető, hogy az elsőfilmes rendezőnőnek, Lorene Scafaria-nak ez egyfajta szerelemprojektje lehetett. Ettől persze még nem lesz hibátlan az alkotás, helyenként kicsit jobban leül a kelleténél, és szerintem elbírt volna a vászon még több humort, akár még sötétebbet is. De mégis nagyon jó ez így, hogy a szuperhősök emberfeletti, gigászi párbajai között láthatunk egy igazán emberi, szerethető filmet a mozikban. Kicsit féltem, hogy egy sajtóvetítésen a véres tollú kritikusok, újságírók és geekek között fog eltörni a mécses, és végül így is lett, de abszolút nem bánom. Az alkotók igazán keményen megdolgoztak mindezért.
0
2012. július 22., vasárnap 23:57
Tudom, hogy vannak olyanok, akiknek az a dolguk, hogy az egekig srófolják a bemutatók előtt a filmek iránti érdeklődést, de minden bántás nélkül, szerintem ez az egész marketing már mintha átbillent volna a ló túlsó oldalára

Nos, az amerikai gyilok beigazolta a másfél hónappal ezelőtti minthámat. Egészségtelen már ez a szuperdózis, ami a mostani blockbusterek érkezését megelőzi. Sok gyengeelméjű ember közül a leggyengébbeken így jön ki az orrbaszájbareklám hatása.
most posts by TM
0
2012. július 22., vasárnap 12:05

legalábbis a hangja ;)
0
2012. július 22., vasárnap 2:51
Addig nézd az elsőt, abban legalább van Prince. :)
most posts by TM
0
2012. július 21., szombat 18:45
Nekem egy egész életnek tűnik.... :)
0
2012. július 21., szombat 18:17

már csak pár nap :))
0
2012. július 21., szombat 18:11
Szerintem nem vagyok egyedül, aki most kurvára irigyel!!!! :)
0
2012. július 21., szombat 17:55

mindent összegezve, méltó lezárást kapott a trilógia, ha valaki nem úgy ül be hogy az egekben vannak az elvárásai, akkor csalódás kizárt, mert látni fogja hogy a film hozza azt amit bevállalt, grandiózusan zár le egy nagy ívű történetet, úgy hogy a karakterekről sem feledkezik meg és még érzelmeket is képes kiváltani, mindenféle erőltetett sztereotípia nélkül.
0
2012. július 21., szombat 17:54

még befejeztem volna a kritikát, de nem fogom, mert "Hiba történt, kérjük keresse fel újra a főoldalt"

nem tudom minek kellene felkeresnem, mikor úgy sem működik...
0
2012. július 21., szombat 17:50
A sötét lovag - Felemelkedés

megpróbálom spoiler-mentesen leírni az élményt, aztán pár napon belül már úgyis mindenki megnézheti (és valszeg fogja is), úgyhogy kíváncsi leszek majd a kritikákra.

mivel is kezdjem... talán a legjobb ha azt mondom, senki ne várja el hogy rátesznek még az A sötét lovag szintjére. szerintem az a film maga a megtestesült 5 pontos film, az akciókkal, a komplex, csavarokkal teli sztorival, a zenével, a finom poénokkal, a jobbnál jobb színészekkel, Batman sötét oldalával, az önfeláldozással.

a harmadik részben nincs ennyire összetett történet, a többi adalékanyag már ugyanaz. a sztori teljesen rendben van, csak nincs úgy meg csűrve-csavarva mint a második résznél,  inkább az érzelmekre helyezték a hangsúlyt. az értékek elvesztésére, az útkeresésre és annak megtalálására, de főleg az elkeseredettségre, a dühre és megint csak az önfeláldozásra.
az akciók nagyon ütnek, a finom kis poénok is, a zene pedig ugyanaz.
a színészek is fantasztikusan teljesítenek, Michael Caine kicsit hangsúlyosabb szerepet kapott és kihozza belőle amit csak tud, Bale hozza a saját zseniális formáját, Tom Hardy pedig dimenziót vitt az általam csak gonosz, pusztítóként várt figurába. helyenként nagyon nehéz érteni hogy mit mond, de vannak indítékai, van humora (vagy inkább úgy van kihasználva egy-két jelenet), vannak érzelmei (és hála égnek nincs túlspilázva a dolog), de persze amit nagy részt látunk belőle az egy drabális, megalkuvás nélküli, brutális gonosz, aki nagyon jól tudja manipulálni is az embereket, de a félelemkeltés az igazi fegyvere (a kitört nyakak és szétrúgott mellkasok mellett).
a másik kellemes csalódás a "Macskanő" figura volt. azért idézőjelben mert a filmben nincsen szó semmiféle ilyen elnevezésről, ő egyszerűen Selina Kyle ékszertolvaj, aki egyébként egy tökös csaj, emellett eszes és még jól is áll rajta a bőrruha :)

a történetről tényleg nem akarok semmit mondani, viszont a film hangulata nagyon emlékeztetett ahhoz, amit Michael Bay akart elérni a Transformers 3-nál (ami szerintem olyan szinten el lett szúrva, hogy az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje lett). azzal ellentétben itt viszont működik a depresszív hangulat, karöltve a pusztítás és káosz képsorokkal, megspékelve az emberi drámákkal (kihegyezve Batman/Bruce karakterére, nem úgy mint a második részben, ahol inkább Joker volt a főszereplő).
0
2012. július 21., szombat 17:49

ezzel viszont nem volt semmi gondja! nem értem...
0
2012. július 21., szombat 17:49

írtam egy rövid kritikát a Batman 3-ról, de hiába, mert amikor a Tovább gombra kattintok, valami "hiba modul" hülyeséget ír ki... :((
0
2012. július 18., szerda 12:11
Felültetve
0
2012. július 17., kedd 23:48
A csodálatos Pókember
0
2012. július 16., hétfő 0:49
Mivel Parker és Connors is az Oscorpnál dolgozott szerintem ebből ez következik. A Gwenes dolog nem biztos, hogy úgy alakul majd ahogy kell, hisz már itt sem úgy alakultak a dolgok a Stacy famíliával, ahogy az írva vagyon.
0
2012. július 16., hétfő 0:45
Én is Osbornra gondoltam, mert sokat emlegették a filmben, hogy halálos beteg. Így ezzel szerintem tovább lehet vinni a 2.részt, hogy a felépülése miatt saját magán próbál ki valamilyen szériumot vagy valamit, amitől létrejön a Zöld Manó. :) Aki ugye a végén megteszi azt amit meg kell Gwennel.
Nah de majd kiderül.
Nekem azért összességében tetszett a film.
SuperHeRo
0
2012. július 16., hétfő 0:34
Bár én is örülnék neki, de szerintem az nem Electro. Én inkább Osbornra tippelnék. Azok a villámok szerintem csak vihar. Osborn a háttérből irányítja a dolgokat, ezért tud bejutni akár a börtönbe is. De Electro nem vezérkarakter, így a börtönben való megjelenése ( pláne a felszerelésével együtt ) szerintem nem túl elképzelhető. De szívesen megnézném mit hoznak ki egy ilyen karakterből, egyik kedvenc gonosztevőm. :)
0
2012. július 15., vasárnap 23:19
Legalább egyszer azért érdemes megnézni, mivel azért annyira nem rossz. Csak felesleges. Ezt a kreativitást inkább ölhették volna valami másba. Lásd pl. amcsi tetovált lány.
Ja és Kirsten Dunst százszor, mint egyszer ez a szőke liba. Martin Sheen nagy kedvenc, őt mindig élvezet nézni, még ha itt nagyjából a Tőzsdecápás szerepét hozza is. Rosemary Harris egy nézésével többet tud, mint Sally Field, pedig utóbbit a régi filmjeiben bírom. A lusta macska még úgy ahogy elment, de nekem olyan semmilyen volt, míg Tobey-t minden jelenetében bírtam. Most tovább nem tudom ragozni, mert anyósomék 40 éves házassági évfordulóját pezsgőzzük. Folyt. köv.
most posts by TM
0