Keresés

Moziajánló

2012. július 15., vasárnap 22:52
"az első trailertől például hányni tudtam volna, mert minek újrakezdeni az egészet, minek egy divatos tiniszarságot csinálni a Pókemberből?"

Nekem még mindig ez a véleményem. Lehet, hogy meg se nézem a filmet.
0
2012. július 15., vasárnap 18:38
A pókemberes mozizásnak még mindig megadjuk a módját; IMAX mozi, hatalmas popcorn, jó társaság és hatalmas poénok. És a legjobb, hogy az előzővel ellentétben a film önmagában is megállja a helyét. Nem voltak túl bíztatóak az előjelek, az első trailertől például hányni tudtam volna, mert minek újrakezdeni az egészet, minek egy divatos tiniszarságot csinálni a Pókemberből? Aztán furcsa módon a trailerek egyre jobbak és jobbak lettek, míg végül már kifejezetten kíváncsi lettem, hogy mit is hoznak ki az alkotók.

Az összehasonlítás természetesen elkerülhetetlen, hiszen csak 10 évvel ezelőtt készült Raimi filmje, és csak 5 telt el a harmadik óta, így könnyű megkérdőjelezni A csodálatos Pókember létjogosultságát, annál is inkább, mivel ismét az eredettörténetet nézhetjük végig, ami nem feltétlenül jó ötlet, és nem igazán értem, miért volt erre szükség. Nem lehet ráfogni az még a már jól ismert hollywoodi ötlettelenségre sem, hisz a képregényből több száz számot adtak ki az elmúlt 50 évben, igazán lett volna miből mazsolázni. Valószínűleg azért döntöttek úgy a készítők, hogy Peter Parker újra gimis legyen, mert a mozi fő célcsoportja, a tinédzserek így tudnak vele a leginkább együtt érezni.

Ezek után viszont hatalmas pofátlanságnak tartom, hogy az Untold Story szlogennel reklámozták a mozit, hisz pont ez az amit már egyszer elmeséltek. A „Mi is történt valójában Pókember szüleivel” szál félbemarad a folytatásra, ugyanúgy nem tudunk meg semmi érdemlegeset, mint ahogy eddig se. Mindenesetre furcsa, hogy az előző trilógiában még csak említés szintjén sem jelent meg ez a probléma. A forgatókönyvvel egyébként vannak problémák, nem olyan szépen kidolgozott, mint a 2002-es változaté, May néni figurájával például látványosan nem tudnak mit kezdeni, a történet pedig görcsösen próbálja elkerülni, hogy a tíz évvel ezelőtti mozihoz hasonló jelenetek legyenek benne. A lényegüket tekintve mégis ugyanazokat a momentumokat láthatjuk, csak ezúttal high tech pókok csípik meg a főhőst, Flash-t kosárban és nem bunyóban alázza meg Peter, de Ben bácsi halála szintén nagyon hasonló. Több ponton is fedezhetünk még fel hasonlóságokat, de a hibákról most mégis elég nagyjából ennyi.

Mert A csodálatos Pókembernek tényleg az a legnagyobb negatívuma, hogy nem ez az első Pókember feldolgozás. Elég ha csak a színészekre ránézünk: Andrew Garfield alkatilag és az alakítását tekintve is tökéletesen meggyőző a szerepben, egy abszolút szerethető, problémás főhőst formál meg. Nagy szerencséje, hogy a korábbi trilógiával ellentétben egy jó koncepció áll a háta mögött, nem kell ugyanis egy nyálas lúzert játszania, ez a Peter Parker egy átlagos tinédzser, aki először csak az eszével tűnik ki a többiek közül. És nem mellesleg remek humorérzéke van, visszahozták az előző filmekből olyannyira hiányolt (pedig azért jelen volt) harc közbeni beszólogatást, ami szerencsére nem olyan idióta viccekben merül ki, mint a képregényben. Amúgy ez az egész mozira jellemző, nagyon jókat lehet rajta röhögni, anélkül hogy gyerekessé válna, vagy átmenne vígjátékba.

A többi szereplő szintén tökéletesen a helyén van, jobbat igazából egyikük helyére sem tudtam volna elképzelni. Emma Stone Gwen Stacy-je sokkal jobban néz ki, és sokkal szerethetőbb, mint anno Dunst Mary Jane-je. Olyan lány, akibe mi is beleszerethettünk volna a gimiben, gyönyörű, okos és különleges. Neki szintén nagy szerencséje, hogy a romantikus jelenetek ebben a moziban bájosak, aranyosak, viccesek és mellőzik a nyálaskodást, így nem kell kínos perceket átélnünk. Sokkal hitelesebb a sztori érzelmi töltete, tényleg olyan, mintha ők ketten a gimiben belezúgtak volna egymásba. Nincs olyan emlékezetes jelenet, mint 2002-ben a "csók az esőben” volt, de az első csók ezúttal is egy nagyon jól eltalált, szép pillanata a mozinak.

A színészek közül a harmadik adu ász egyértelműen a Gwen apját, a rendőrparancsnokot alakító Denis Leary, aki remekül alakítja a szerepét, igaz nem kell nagyon sokat hozzátennie a Ments meg-ben általa játszott Tommy Gavinhez. Karaktere karizmatikus, szigorú, humoros, és igazságos, remek színfoltja a filmnek. Szintén remek Martin Sheen Ben bácsiként; Cliff Robertson sem volt rossz egyáltalán, de hát mi lehet tenni, ha egyszer Sheen-nek jobb szerepet írtak. Én bízom Sally Field May nénijében is, de mint már említettem vele pont nem nagyon tudtak mit kezdeni az írok, így eléggé elsikkad a szerepe. Rhys Ifans, mint Curt Connors teljesen rendben van, de mégse mondanám különösebben emlékezetesnek, pláne az előző trilógia ellenfeleihez képest. Megint egy alapvetően jóindulatú tudóst láthatunk, aki megőrül egy kísérlet után, de ezt leszámítva nincs vele különösebb probléma. Ugyanez igaz a Gyík CGI animációjára; nem dobtam tőle egy hátast, de rosszat se tudnék rá mondani.

A trükkök természetesen remekül sikerültek, ismét fantasztikus akciójeleneteket láthatunk. Külön ajánlom mindenki az Aréna IMAX termét, mert a hatás csak ezen az óriásvásznon lehet az igazi. A hálóhintázás élményét sikerült eggyel magasabb szintre emelniük a készítőknek, a szubjektív kameranézetnek köszönhetően, ami egyébként azért vicces, mert ugyanezzel próbálkoztak a rém gagyi ’70-es évekbeli tévésorozatban is. A verekedések a CGI gyík ellenére sokkal kevésbé rajzfilmszerűek, és ezért valahogy realisztikusabbnak is tűnnek. És itt kell említést tennem a Pókembert alkotó Stan Lee elképesztően vicces cameojáról, ami egy komoly röhögő görcsöt okozott a nézőtéren még a hozzá nem értők körében is.

A film csúcspontja azonban egyértelműen az a jelenet, melyben a lángoló autóból kell kiszabadítani egy kisgyereket. Ez a rész nem csak nagyon látványos, körömrágósan izgalmas, de gyönyörű is egyben, talán a képregényfilmek egyik legjobb képsora. Ennek folyományaként elképesztően jó, amikor az emberek Pókember mellé állnak. Ez a motívum a korábbi filmekben volt már vicces és szánalmas egyaránt, viszont sosem sikerült ennyire grandiózusra és felemelőre, mint ebben az esetben. Nagyszerű példa ez a mozi arra, hogy mennyire nem elég az elképesztő látványvilág, ha nincs meg hozzá a kellő humor, érzelem, és feszültség, akkor mehet az egész a kukába. Szerencsére A csodálatos Pókemberben ezek az összetevők kivétel nélkül a helyükön vannak.

Azért jócskán akadnak hibái ennek a mozinak is, például a legvégén látható egy rémesen elnyújtott, tipikusan hollywoodiasan giccses jelenet, amely túlságosan emlékeztet a 10 évvel ezelőtti mozira, de az utolsó másodpercekre mégis képesek mindezt feledtetni velünk. Azt is meg kell említenem, hogy James Horner zenéje egész jó ugyan, de közel sem annyira, mint az első két részt jegyző Danny Elfman emlékezetes és epikus muzsikája. A Pókember szerkójával ugyanígy vagyok, a régi verzió sokkal jobban bejött, mint az új. A párbeszédek megint túl direktek néhol az én ízlésemnek, viszont közel sem annyira szájbarágósak, mint az előző trilógiában, és a hangvétel sem mondható annyira gyerekesnek. Olyan mélypontok pedig még csak véletlenül sem találhatóak, mint az általam oly sokat kárhoztatott zenés- és táncbetétek.

A drámai jelenetek szintén sokkal jobban működnek, ezerszer átélhetőbbek, ami pedig még nagyobb dolog, hogy a képregény cselekményéhez talán kevésbé, ám a szellemiségéhez annál inkább hű ez a verzió. Ez nem csak a főhős karakterében figyelhető meg, hanem az olyan apróságokban is, hogy Pókfejünknek két akció között például tojást kell hoznia a nénikéjének, aminek dramaturgia funkciója talán annyira nincs, de szép gesztus az eredeti képregény egyik legnagyobb erőssége iránt. Továbbá a 2002-es filmben furcsa volt, hogy a hősünk még vezetékes telefonokat használt, netnek pedig még csak véletlenül sem került a közelébe se, pedig ezek már akkoriban is a hétköznapjaink részei voltak. Ezúttal viszont - ahogy a mai generáció elvárja - a Pókember okostelefonozik, miközben az ellenfelére vár, vagy éppen google-n néz utána a különleges pókcsípésének, vagyis olyanokat, és úgy tesz, mint a mozi célközönsége.

Tutira lesz folytatás, még ha kicsit erőtlenül is vetítették elő nekünk, egy főcímet megszakító jelenetben, illetve néhány elvarratlan szálban. És bár - mint olvashattátok - bővelkedik hibákban ez a mozi, de egyszerűen annyira élvezetes, és szórakoztató, hogy mindent könnyű szívvel meg tudom neki bocsájtani, akárcsak idén a Bosszúállók, vagy Az éhezők viadala esetében. Az alkotók gondoskodtak a megfelelő iróniáról, a lehengerlő akciókról, ügyesen építették fel a feszültséget, átélhetővé tették a drámát, és remekül választották ki a színészeket. A rendező, Marc Webb-ből ennek a felét sem néztem volna ki a 500 nap nyár után. És bármilyen jóleső nosztalgiával is gondolok a Raimi féle trilógiára, mégis azt kell mondanom, hogy ez az új Pókember minden visszás pontja ellenére mégis jobban sikerült.

A korábbi trilógiáról is írtam a héten a  BLOG-ra amolyan felvezetésképpen.
0
2012. július 15., vasárnap 11:22
Mondtam én, hogy kb 2 év. :)
Hmm, Electro, az érdekes lesz. Nah de majd kiderül kb 1,5 év múlva amikor már elkezdik forgatni, meg jönnek a hírek a filmről, hogy ki meg mit játszik benne.
SuperHeRo
0
2012. július 15., vasárnap 11:19
A tippem Electro. Az új 2014 május elején kerül a mozikba.
0
2012. július 15., vasárnap 1:18
Nekem is úgy rémlett, hogy ő nem tudta, csak később MJ.
Elárulod a tipped? :)
Nekem azokkal sem volt bajom. :) De valóban, mintha ez jobbra sikerült volna.
Várom a folytatást, szerintem 2-3 év és itt lesz. Mert ugye azért termel ez is rendesen, meg már be is harangozták, hogy trilógia lesz.
SuperHeRo
0
2012. július 15., vasárnap 0:45
A képregényben Gwen nem tudta. A stáblista alaphán nekem van tippem. Sztem magasan a Raimi filmek felett van.
0
2012. július 15., vasárnap 0:15
köszi a kérdéses, tetszett. :)
igaz kicsit furcsa volt, hogy ebben más volt az eredet történet. a látvány jó volt, a csaták is, valamint jó volt, hogy végre volt benne "pókhumor" :)
ami viszont furcsa volt, hogy itt is elég hamar felfedte a kilétét. nem rémlik, hogy a képregényben vagy a rajzfilmsorozatban lett volna ilyen? igaz nem olvastam az összeset :)
holnap elolvasom végre a kritikákat meg a hozzászólásokat. :) mert a stáblistás rész még nem tiszta.
SuperHeRo
0
2012. július 15., vasárnap 0:00
Na? Hogy tetszett? :)
0
2012. július 14., szombat 1:22
húú ezek jó hírek.
a spoileres részeket nem olvastam. :)
szerintem nekem is tetszeni fog. :) alig várom már a holnap 16:45-öt, hogy kezdődjön az IMAX-ben a vetítés. ;)
SuperHeRo
0
2012. július 14., szombat 0:59
A csodálatos Pókember

Nálam teljesen azonos szinten van a Raimi féle változatokkal. Előre leszögezem azokat is nagyon szeretem, és azt hiszem ezt a sorozatot is nagyon kedvelni fogom. A történet erejét mutatja, hogy némi szinezetváltással, pár éven belül simán le tudták nyomni gyakorlatilag ugyanazt a torkomon, pedig fenntartásokkal ültem be a terembe. A látvány azonban szerintem messze felülmúlt minden eddigi Raimi féle feldolgozást. Nyilván ez a VALÓDI 3D-nek, és az IMAX hatalmas vásznának is köszönhető volt, de a CGI, és a jelenetek megkoreografálása, a kameraállások, vágások, mind elsőrangú munkát képviselnek az én véleményem szerint.

SPOILERES RÉSZEK
Nem tudom mi bajotok a darus jelenettel... Egész film alatt azt vártam hogy mi lehet ekkora sz*r, hogy mindenki ezt említi... Számomra az egyik legszebb jelenet volt a filmben, mert megmutatja, hogy bármilyen képességei is vannak, Ő mégiscsak egy ember, akinek vannak ugyan nem hétköznapi felszerelései, és tulajdonságai, de Ő sem képes mindenre. Az, hogy a "hétköznapi" emberek, vagyis "mi magunk" is képesek vagyunk segíteni Neki, kicsit minket is a történet részesévé emel, és ha csak néhány másodpercre is, de mindenki érezheti magát hősnek egy pillanatra...
Ami nálam hatalmas logikai bukfenc volt a filmben, hogy a "vegyifegyver" felrobbanása után Peter vajh miért nem vesztette el a képességeit??? :D Attól hogy Őt a pók csípte meg, belé a pók injekciózta a mutációt, az Ő mutálódását is vissza kellett volna fordítania az ellenszernek. Persze lehet hogy valamit félregondolok, mert gyanús hogy ez csak nekem szúrt szemet :D"
SPOILER VÉGE

Ami biztos, ha szeretted az eddigi három Pókembert, ebben sem fogsz nagyot csalódni, ha csak nem vagy elvakult rajongója a Raimi-Maguire-Dunst triónak, és minden mást zsigerből utasítasz el, csak azért mert nem az Ő "kezük munkája". A nyár eddigi legjobb blockbustere, nekem a Bosszúállóknál is jobban tetszett, mert ez képes volt érzelmeket kiváltani, gyermeki rajongást, "drukkot" előhozni belőlem, míg a hősök csapata "csupán" egy szórakoztató látványorgia volt, emberi mondanivaló nélkül.
Mondom ezt úgy, hogy mindkettő nagyon tetszett, abszolút szubjektivitásról van tehát szó.

0
2012. július 14., szombat 0:10
Várandósok

Hatalmas film a gyerekcsinálás témájában :)
10/10
0
2012. július 13., péntek 15:00
Prometheus (2012)

Tegnapelőtt úgy gondoltam, megérdemlek egy ismétlést az év egyik kiemelkedő moziélményéből. Ne kérdezd, mi volt a jutalmat kiváltó teljesímény, nem is fontos, így hát elmerészkedtem lokális közösségi bámuldánk 5-ös számú szentélyébe. Annyit máris megfigyeltem, hogy a látványelemek az IMAX teremben sokkal, de sokkal jobban érvényesültek. További észrevetelek jönnek randomban: Noomi Rapace Amerikába importálása remek ötlet volt, szeretném őt sokszor látni. Scott istentelenül remek brigádot kukorékolt össze - Charlize Theron egyetlen pillantása jeges rémület előidézője lehet (szinte el sem hiszem, hogy nemrég ugyanez a némber rikoltozott gonosz mostohaként), korunk legnépszerűbbje, Michael Fassbender, aki a Shame-ben jól baszott, itt baszott jó, de Idris Elba fejéről sem a B-kategóriás mellékszerepek ugranak be.
Legutóbb egy ismerősömmel társalogtunk a filmről, mely során elhangzott, az embernek nem feltétlenül lenne feladata az, mely elhatározásra Shaw doktor szánja magát az utolsó percekben, én ezzel nem feltétlenül értek egyet, de izgalmas az ellenvéleményeket is meghallgatni. Számomra kisebb hiányosságai ellenére óriási élménnyé vált Scott műve, többek között azért is, mert pazar körítésben (elsőosztályú rendezés, lenyűgöző díszletek, meghatározó zene) tálalta opuszát - nálam az év legmeghatározóbb bemutatóinak biztos befutója.
0
2012. július 13., péntek 14:27
Intouchables (Életrevalók, 2011)

Röpke fél évvel a hazai bemutatót követően megannyi ajánló, bevételi adat és lehengerlő nézettségi mutató után végre lehetőségem nyílt az elképesztő sikereket magáénak tudó francia lélekcsoda megtekintésére, a franciák büszkeségét az Otthon Mozi harmadik ízben is műsorra tűzte. Ezt a blokkot már luxus lett volna kihagyni, úgyhogy elzarándokoltam az ötödik vetítési napra, melyen még így is összegyűlt nagyjából harminc kíváncsi vagy épp csodára vágyó néző, gyakorlatilag szinte minden korosztályból (csak az ajánlott korhatár alattiak maradtak távol).
Ez az a csoda, melyhez fogható csak sokévenként történik a hazai moziforgalmazás történetében. Ezek részletei több helyen is olvashatók, szerte a fórumon. Több ismerőssel is sikerült beszélnem, akik fél év alatt egyszer jutnak el moziba - szinte garantálni lehetett, hogy az egy alkalom jelen címhez fűződő élményük.
Az a vetítés, mely nekem jutott, fontos tanulságul szolgált számomra, mely szerint ebben a moziban nem nézek többet olyan filmet, mely hordozón már elérhető, mert a programban szereplő információk ellenére szinkronizált változatban indult el a film, DVD-ről. Ez egyrészt azért fájó, mert ilyet én is tudok otthon, jegyár nélkül, másrészt a nézők túlnyomó többsége a színészek eredeti hangjainak kvalitását méltatta. A fentiek miatt tíz percig durci fejjel ültem, majd ráébredtem, a Galambos Péter-Dunai Tamás szinkron egyáltalán nem a rosszabbak közül való, mi több, előbbi jól hallhatóan szívvel-lélekkel működött közre.
A filmnek pont az egyszerűségében rejlik a varázsa, semmi flanc, meg glanc, helyettük őszinte, természetes és emberi érzelmek, reakciók. Arra számítottam, a humor rövid úton átcsap majd keserédes érzelgősségbe, s ugyan az utóbbi vonal sincs elhanyagolva, ez a cucc tényleg egy rohadékjó vígjáték, hihetetlen vicces! Üzenete pedig a legjobbkor talált meg - egy ideje magam is azt vallom, két különböző kultúra, világnézet, vagy temperamentum találkozása hihetetlen személyiségépítő hatással lehet a felek életére.
Ne is számíts rá, hogy lesz idő, amikor már nem hallasz majd az igaz történet François Cluzet és Omar Sy párosa feldolgozta élményről, mert a kiemelkedő filmes élményekről szóló listák tömkelegén lesz bérelt helye, ráadásul, ahogy tapasztaltam, a buzz megállíthatatlan - már létezik a "nem láttad az Életrevalókat?" kifejezés is.
0
2012. július 13., péntek 8:55
Legalább nem vmi szutyokra ültél be véletlenül. :-)
0
2012. július 13., péntek 4:07
A csodálatos Pókember

A stáblista közben van még egy jelenet, ami előtt a nép nagy része már ki akart menekülni, annak ellenére, hogy segítettek azzal, hogy nem kapcsolták fel a lámpákat.
A stáblista vége előtt 3-4 perccel már csak ketten maradtunk a sokból, amikor hirtelen megállították a filmet. Szóltam, hogy mi azért megnéznénk a teljes filmet, ha már kifizettük a teljes jegyárat. Pár perc múlva megnézhettük a maradékot.
0
2012. július 13., péntek 3:27
Én meg úgy jártam az új pókember filmmel, hogy ezerrel tépek a terem felé (Kabos terem, Corvin mozi), a néni kezeli a jegyet, szemüveg a kisujjamra (mert az összes kezem nacsóval meg kólával van tele :D )
Elhelyezkedéskor már kezdett gyanús lenni... a pénztáros néne azt mondta sokan lesznek, mi meg ültünk bent vagy 20-an... mondom magamban sok köcsög foglalós nem jött el...
A "jeges rémület" a Scott Free madárkánál fogott el végleg. Mint kiderült újráztam egy Prometheust... Pókember majd legközelebb... :))
Előadás végén megnéztem a jegyet, a Jávor terembe szólt...
Levonható tanulság: Mielőtt beülsz egy filmre nézd meg a jegyet melyik terembe szól... :D
0
2012. július 12., csütörtök 23:44
Megerősíthetem, tényleg nem rossz, ettől függetlenül a Sony bekaphatja.
most posts by TM
0
2012. július 12., csütörtök 23:40
Én szombaton megyek majd IMAX-be megnézni.
Szerintem tetszeni fog.
Nekem a régi részek is tetszettek. :) Mindet moziban láttam, meg megvan a dupla lemezes DVD-k is. :) És tervezem BD-n is beszerezni a trilógiát. :)
Igaz nekem általában az összes képregény film tetszik.
SuperHeRo
0
2012. július 12., csütörtök 23:03
Véleményem szerint nem olyan rossz a 4. Spidey, mint ahogy a híradások említik.
0
2012. július 12., csütörtök 17:12
Being Flynn (Mocsokváros utcáin, 2012)

A Melankólia óta, azaz fél éve nem jártam az Otthon Moziban, így nem kellett alapos indok egy újabb látogatásra, csupán a Big Bang Media áprilisi bemutatója ért most el idáig, melynél a leginkább szűkszavú vélemények is Robert De Niro erőteljes alakítását méltatták, nekem meg több se kellett, hogy kedvenc taxisofőrömet az utóbbi időben megannyi alibikarakter és hitvány mellékszerep után újra tündökölni lássam, már hogy idézőjelben, mert a lejtőre kerülés fázisai elevenednek meg az Egy fiúról forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölt rendező filmjében (akinek az Amerikai pitét is köszönhetjük). Apa és fia szemszögéből látjuk az eseményeket - még jó, mert ami történik, az velük történik, különös kapcsolatuk felvázolása során szívmelengető flashbackek segítségével kap helyet a Julianne Moore megformálta anya. De Niro olyannyira összeolvadt az általa életre keltett hajléktalan szereppel, hogy a forgatási szünetben piciny pihenő erejéig útba ejtette a hotelt, melynek társtulajdonosa, de a biztonsági személyzetnek fogalma sem volt arról, hogy a színészóriással állnak szemben és vonakodtak őt beengedni. A már említett Egy fiúról zenei anyagáért is felelős Badly Drawn Boy istentelenül kellemes indie-melódiái ízlésesen közvetítik mocsokváros hangulatát, De Niro gyomorból jövő, öblös indulatai nehezen felejthetőek, filmbéli fia korrekt teljesítményt nyújt, így minden adott lett ahhoz, hogy konstatáljam, maximálisan megérte moziban tölteni az estet.
0
2012. július 12., csütörtök 16:11
Raimi szöszöl a szkripttel, mert a harmadik rész miatt páran fanyalogtak, s nekik akart jót, közben a stúdió beaggódott, hogy elvesztik a jogot, s különben is milyen jó lenne, ha a meghatározó embereknek (rendező, főszereplők) kisebb zsozsót kéne kifizetni (vagyis a rajongók lelkivilágára szartak rá) és így lefejezték az addig egyébként szépen tejelő szériát. Közben átkukucskáltak a szomszéd képregényhős portájára is, és úgy gondolták, hogy marha cool dolog lenne ezt a reality-s, dark-os stílust bepasszírozni Parker életébe is, ha már a másik franchise-nál olyan jól ráharaptak. Egy biztos, a mozinézők erre is tódulni fognak, túl nagy márkanév a Pókember ahhoz, hogy egy ilyen film megbukjon, szerintem ezzel tisztában volt a stúdió is, amikor a változtatás mellett döntött. A többit meg bokszolják le egymás közt a rajongók.
most posts by TM
0
2012. július 12., csütörtök 13:14
Nem láttam, s nem is tervezem megnézni (moziban semmiképp), de a trailerre hagyatkozva simán ki merem jelenteni, totál ugyanezt éreztem volna én is, ha hagyom magam bepalizni. :-D
0
2012. július 12., csütörtök 13:08
Én magam is elfeledkeztem a születésnapról, szóval köszi. :)
0
2012. július 12., csütörtök 12:34
Teljesen egyetértek ezzel a kritikával. Nagyon gyenge film volt. Kár volt megnézni, nem ajánlom senkinek.
0
2012. július 12., csütörtök 12:03
Felültetve

A cím is sejteti véleményemet... hogy is írjam finoman; nem élveztem mindenekfelett ezt az előadást. Több olyan probléma jött elő amik egyesével is tönkretehetik a filmélményt, nemhogy egyszerre.
Kezdjük a mozival. A Corvin mozi Karády termében a hanggal nem volt minden rendben. Az oldalsó hangfalakat szinte egyáltalán nem hallottam, az elsők közül pedig a jobb oldali recsegett... Erre jött aztán a szinkron okozta sokk. Rég hallottam ennyire szarul kiosztott szinkronhangokat... :(
További csalódás ért, hogy a plakátokon "vigyorgó" Bruce Willis igencsak kevés időt kapott vásznon... pedig a plakátok azt sejtetik, hogy ő a főszereplő... Persze, én vagyok a hülye, miért nem tájékozódtam előre...
A filmről még annyit had mondjak el, hogy az egész vontatott, lassú, a színészi játékok nem túl meggyőzőek, (Willisé se...) sőt, szarul lett összeválogatva az egész színészi gárda.  SPOILER! De most komolyan BW mint maffiafőnök??? :D Nemcsak a személyével van gondom, szarul van megírva a forgatókönyv is hozzá... SPOILER VÉGE!
Az egész tele van klisékkel, logikátlanságokkal a fő cselekményszál pedig kiszámítható, már az első harmadból kitalálhatunk mindent jó eséllyel.
Mindent összevetve nagyon rég éreztem  ennyire unalmasnak, kínosnak, bénának és feleslegesnek egy filmet!
Nem volt egyszerű megoldanom, hogy időt lopjak a megtekintésére, de így utólag inkább ismételnem kellett volna egy Börtönregényt, Mindhalálig Rock-ot, Jégkorszakot, vagy bármi mást... Kidobott idő és pénz volt az egész...

1/10
0