Keresés

Moziajánló

2012. június 18., hétfő 13:29
Pont arról a kettő filmről írtál jókat, amikről szerettem volna, hogy jókat írj.
most posts by TM
0
2012. június 18., hétfő 13:26
Hmm, ezek szerint Chernobyl jobb lett, mint az előzetese. :)
0
2012. június 18., hétfő 13:12
Iron Sky + Moonrise Kingdom + Get the Gringo + Chernobyl Diaries. (Rövid kiosztások.)
0
2012. június 17., vasárnap 23:26
Tegnap megnéztem a Hófehér és a vadászt. Nagyon kellemesen csalódtam. Hiányzik az a plusz a filmből amitől a qrva jó kategóriába kerülne, így pusztán csak jó és ajánlott kategória. Én biztosan beszerzem bdn is. Theron óriási benne, mint ahogy a koncepció és látványtervezés is.
0
2012. június 17., vasárnap 15:32
Én még anno egy 7-est osztottam ki a Piranha 3D-nek amit azóta már simán 8-asra módosítanék. Ehhez mérten igazítottam a folytatás pontszámbeli értékelését is. Bár tény, hogy Alexandre Aja munkája szinte minden tekintetben lepipálja John Gulagerét, én mégis jól elszórakoztam az itt látottakon is. Megpróbáltam a lehető legtöbb dolgot úgy kezelni, hogy "az direkt lett olyan, amilyen" és így nyugodtan elröhögcséltem a mozi sötétjében:)
Egyébként én csak ezeket a filmeket láttam az említett rendezőktől, így igazából egyik esetben sem tudtam előre, hogy pontosan mire is számíthatok.
0
2012. június 17., vasárnap 15:13
:) na ilyenkor érzem, hogy van értelme írni :)
mondjuk az én véleményem, hogy nagyon túl van értékelve azzal az 5/10-el a

Piranha 3DD

Mert én nagyon szerettem a Piranha 3D-t, Alexandre Aja rendező minden munkáját elismerem és szeretem is őket, (talán a Tükrök, amit nem annyira, de csak a témája nem lopta be magát a szívembe). John Gulager rendező munkájához már volt szerencsém az A dög című film kapcsán, amit ajánlottak a népek, hogy hű de jó film, de valójában az a 70 perces játékidő számomra kifejezetten unalmasnak hatott, ráadásul idegesítő is volt. A Pirahna 3DD is olyan film, amely mint ha sietne valahová, konkrétan a vége főcím felé. Azt hittem, hogy a vége nagy mészárlás lenne a cél, de rájöttem, hogy az sincs igazából sehogy sem kidolgozva, csak olyan felolvasó jelleggel, jönnek egymás utána a jelenségek: nagycsöcs, halál, levágott fej, megint csöcs, lány a vízben, fiú a vízben, hal a vízben. Közben pedig próbálja annyira komolytalanul venni magát, hogy igazán haragudni nem lehet rá, de megkérdőjeleződik az emberben, hogy akkor meg mi értelme van ennek a filmnek? A végletekig sarkított figurák, kötelező jelleggel bekövetkező események és hogy némi színt vigyenek a dolgokba, extra brutális pillanatok, melyek a paródia faktor szintjétől és minőségétől teljesen súlytalanok. Rossz film, de nagyon. John Gulager pedig a szememben tehetségtelenebb Uwe Boll-nál.
0
2012. június 17., vasárnap 14:35
Börtönregény

Ez az a mozi, ami késett egy olyan jó tizenöt évet. Mel Gibson ott folytatja, ahol a Visszavágó után abbahagyta, teljesen ugyanaz a két karakter, sőt az egyetlen dolog, ami kiderül a múltjából, az is a Visszavágó utánérzése. Nem is lenne mindezzel baj, de Gibson papa így 56 évesen talán már egy kicsit kiöregedett ebből a szeretnivaló csibész szerepkörből. Nem mintha nem tudná ugyanolyan kiválóan alakítani, mint ahogy azt tette egész pályafutása során, de amikor már ennyi ránc barázdálja az arcát, akkor egy kicsit többet várnék el tőle, mint színésztől és mint karaktertől.

A Börtönregénnyel amúgy önmagában nincsen semmi különösebb gond, van benne néhány kifejezetten kreatív akciójelenet, ami kész felüdülésként hat napjaink szuperhősös-CGI tengerében, helyenként pedig néhány igazán jó poénnal (Clint Eastwood) is megspékelték a sztorit. A mexikói börtön életének bemutatása kifejezetten érdekes, ennek köszönhetően merőben eltér a sztori az átlagos börtönsztoriktól, és javarészt az ezekre a mozikra jellemző kliséktől is. Közben pedig végig szól némi jóféle mexikói muzsika, ami remekül megteremti a hangulatot, a fényképezés pedig élően, hitelesen reprezentálja nekünk ezt a különös miliőt.

Viszont azt sem lehet elhallgatni, hogy nemcsak a főhőst, hanem a sztorit tekintve is már nagyon túlhaladott a film, véletlenül sincs egyetlen váratlan fordulat, vagy a sablonoktól való elrugaszkodás, ne adj isten valami igazi bátorság, vagy tökösség az alkotók részéről. A történet ennek megfelelően olyankor is leül, amikor nem kéne, pedig alig több, mint másfél órás a mozi. Ezen segíthetne az, ha több poén lenne, vagy esetleg több akció, vagy talán több kreativitás, de az igazság az, hogy még így is kifejezetten kellemes szórakozás egyszer megnézni ezt a régimódi filmet. Csak szomorú, hogy mint oly sokszor, ebben az esetben is sokkal jobb az előzetes, mint maga a kész alkotás.

BLOG.
0
2012. június 17., vasárnap 3:02
Igen, jól érzed, valóban ekkora élmény volt az Alient látni moziban a (magyar) premierkor.
most posts by TM
0
2012. június 17., vasárnap 2:52
Prometheus (SPOILER MENTES!)
: Ilyen az, amikor egy film majdnem teljesen olyan, mint amilyenre számítok. Ahogy gyűltek a szereplők, meglett(ek) a forgatókönyvíró(k), és a (szerintem) legalkalmasabb rendező, kikörvonalazódott előttem, milyen filmre van kilátás: egy, az Alien világában játszódó, mérsékelten nagyszabású, a régi idők feszültségfokozását mesterien alkalmazó, színészek által nagyon jól eljátszott, élettel feltöltött, modern sci-fi thrillerre, ami azonban önálló lábakon is megállja a helyét.
Ahogy haladtunk előre a cselekményben, felmerült bennem egy gondolat, aminél nagyobb dicsérettel nem illethetem eme filmet: "Valahogy így érezhették magukat az emberek 1979-ben, az abszolút időtálló alapmű klasszikus, az ALIEN vetítése alatt..."
A főcím legördülése után örömmel könyveltem el magamban, hogy (így, elsőre) mindössze egy dolgot tudok elkönyvelni zavaró negatívumnak, de ezzel is lehet, túlságosan szőrszálhasogató vagyok: ha azt nézzük, mikor játszódik az ALIEN, és mikor a PROMETHEUS, az utóbbiban látott eszközök, gépek, kiegészítők túlzottan is modernek az előbbihez viszonyítva!
Ezt leszámítva viszont (egyenlőre) nem tudok, és igazából nem is nagyon akarok belekötni a filmbe, nálam elérte azt a hatást, amiben reménykedtem, az említett hiba kevesebb, mint két percig zavart csak, de a hangulat ezalatt is végig magával ragadott. Erősen gondolkodom egy IMAX-es ismétlésen!
9,5/10
0
2012. június 17., vasárnap 2:25
Prometheus = Istenkirály!!! :)
0
2012. június 17., vasárnap 2:00
Megnéztem mint fan a filmet.És csak lesújtó gondolataim vannak vele kapcsolatban. Ha még nem is tárgyilagos de szórakoztatónak sem mondható.  Sajnálom de nekem 2óra tömény unalom és mikor lesz már vége érzést nyújtott. 2*eszmbe jutott , hogy ott kellene hagyni. Prometeus viszlát.
0
2012. június 16., szombat 15:28
Piranha 3DD
0
2012. június 15., péntek 18:45
Inkább bele sem gondolok:D
0
2012. június 15., péntek 11:27
A Prometheus kapcsán:
0
2012. június 14., csütörtök 11:22
Ehhez a deszka csajhoz képest az isteni Miosotis vajon hányadik D-s folytatásba férne bele? :)

most posts by TM
0
2012. június 14., csütörtök 10:55
Köszi, igen, már emlékszem!
Válaszolva a kérdésedre, nekem nem jutott eszembe. :)
most posts by TM
0
2012. június 14., csütörtök 10:52
Kösz, így már minden világos! :) Azaz fekete. :)
most posts by TM
0
2012. június 14., csütörtök 10:50
Na, ha jó lesz a saját filmed, és meghívsz az egyik bemutatóra, akkor kapsz tőlem ajándékba egy BD3D-t! :)
most posts by TM
0
2012. június 14., csütörtök 10:49
Megvan az összes évad, de "ezer éve" nem láttam őket. De így már rémlik!
most posts by TM
0
:D

egy esetben veszem 3D-sen, ha jobb kiadásban jelenik meg, több extrával stb mint a 2D-s változat. különben sincs 3d-s lejátszóm meg megjelenítőm, úgyhogy nem is bírnám kihasználni. szerencsére... :D
0
Innen felfrissítheted a memóriádat, a lenti idézet is onnan van, amely egyébként a mozifilm kezdését írja le:

Wikipédia - X-akták

"35 ezer évvel ezelőtt két ősember behatol egy barlangba egy három lábujjú nyomot követve, ahol rátalálnak egy szürke bőrű idegenre, a Kolonisták egyik tagjára, aki végez az egyik betolakodó emberrel, de a másik végez a lénnyel. Ezt követően egy, a Fekete Olajként ismert anyag tör elő az idegenből, mely végül végez a másik emberrel."
0
2012. június 14., csütörtök 10:47
Akkor jó, biztos csak én olvastam rosszul. :))

Amúgy nemsokára megveheted a Titanicot 3D-ben, már nem kell sokat aludni! ;-)
most posts by TM
0
2012. június 14., csütörtök 10:45
0
2012. június 14., csütörtök 10:44
erről beszéltem :DDDDDDDD
0
2012. június 14., csütörtök 10:42
Az 1. mozifilmben az elején amikor a gyerekek rátalálnak a barlangra.
A sorozatban pedig a Piper Maru című részben bukkan fel először. (Mondjuk nem tudom mennyire vagy képben a sorozattal)
0