Keresés

Moziajánló

2006. július 30., vasárnap 13:11
A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (!!!SPOILERVESZÉLY, aki nem látta a filmet, az ne olvassa el, mert lelőhetek néhány poént!!!)

Nos, ma megnéztem én is. Igen vegyes érzelmeket hagyott bennem a film, így első felindulásra mégis több a pozitív dolog, mint a negatív.
A sztoriról: mit tár a néző szeme elé a kedves rendező? nos, egy elég darkos helyzet kellős közepével indul a történet, majd ez igen gyorsan mérséklődik, Jack megjelenése pedig ezt a kibontakozó darkos világot el is űzi. Van itt mindenk, ami szem-szájnak ingere: dzsungelfutás, ketrecből szabadulás, a hősnő-pasi-utáni-hajszája, mítikus tengeri élőlények és hírhedt kalózok. Ja, a kedvencemet majdnem kihagytam: apa és fia találkozása, és az a bizonyos közhelyszerűvé váló szó: "Megmentelek!". Klisé klisé hátán, szerintem. Anno az első rész magával az atmoszférával hódított, amihez egy igényes történetet rittyentettek, és emellé társult egy kitűnő színész, de erről még később szólok. A második rész sajnos elmarad az első mögött sztori tekintetében :(
Érzelmek: Több a humoros rész (a klasszikussá váló Jack Sparrow - Captain Jack Sparrow-n kívül rengeteg új humorforrást is elhelyeztek a filmben, de tegyük hozzá, ezek nagy része azért elég lagymatag... Viszont nézzük a pozitív oldalát:legalább megpróbáltak humorosak lenni!), viszont jóval kevesebb a borzongás. Barbossa kapitány élőholt-seregét tényleg félelmetesnek éreztem, Davy kapitány tengeriszörny-fedélzete viszont kicsit komikussá vált a film végére. A szerelmi szálat hagy ne említsem, ha úgy vesszük, ez sem más, mint a "szegénylegénynek teljesíteni kell valamit, hogy a lányt megkaphassa"-effektus.
Szereplők: Johnny Depp egy valódi félisten, még mindig! Az első részben megteremtett karaktert továbbviszi, és érzésem szerint felül is múlja. Igazi nagy színész: egy-egy gesztus, pillantás, szájgörbítés, lépés elég ahhoz, hogy a befogadó átérezze Jack Sparrow kapitány szerepét. Mit mondhatnék: bravúros! :) Nem utolsósorban pedig ő a poénygyár a filmben, amint megjelenik, tudjuk, hogy valami igen komikus esemény fog történni. Orlando Bloom érzésem szerint fejlődik :D A Gyűrűk Urán kívül (na jó, ott azért a forgatókönyvírók eléggé megtaposták Legolas karakterét...) még a PotC-ra mondanám azt, hogy jól játszotta a figurát, akit rábíztak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nőkkedvence-szépfiú sablonból sosem fog tudni kitörni. Keira most mintha gyengélkedett volna, az első részben jobban bejött, ott még igazi nő volt, itt már Arthur királyosra vette a figurát és a tökös csaj arcát mutatta. Valszeg a forgatókönyv is valami hasonlót kívánt tőle, de talán túlzásba vitte a dolgot. Két szereplő nagyon idegesített már az első részben is, és még ide is berakták őket, egyszerűen nem igaz! Az a két esetlen kalóz (az üvegszemű és loboncos barátja) Sparrow kapitányt próbálta utánozni, de ezzel végképp megölték a "darkos feelinget", ráadásul ők nyomták el a legtöbb erőltetett poént. Az új karakter, a Beckett-et játszó színészt sajnos nem sok ideig láthattuk, de abban a kevés jelenetében brillírozott, kihozta a figurából a pökhendi, beképzelt és magabiztos angol nemest, köszönet érte, jó volt látni végre egy ilyen igazi tartással rendelkező karaktert!
Technika: szép a CGI :) A kraken nem lett annyira félelmetes, de hatásosan működött, ráadásul a tengeriszörny-fedélzet is korrekt módon lett megoldva (jól láttam, hogy ők többen voltak, mint Barbossa kapitány átkozott kalózai az első részben?)
Zene: a legfájóbb pont :( Zimmer mester, miért, MIÉRT? A főtéma szépen ívelt, ott szólt, ahol kellett, ezen nincs is mit ragozni. De azok a harci témák!!!! Vontatottá tette az egészet, a dinamikus zene helyett egy már-már melankolikusba hajló muzsika csendült fel. Mondhatnánk, hogy ez nem is olyan furcsa, Hans Zimmer a lágyabb zene nagymestere (Az oroszlánkirály, Arthur király, Pearl Harbor, Gladiátor), de épp utóbbiban, a Gladiátorban bizonyította azt is, hogy milyen nagyszerű harci zenét tud komponálni. Most ez nagyon nem jött neki össze... Mintha le lenne fáradva Zimmer bácsi, kevesebb filmre kéne vállalkoznia, talán ismét visszatérne a régi, minőségi zeneszerző.
Összhatás: sok akció, kaland, nevetés, kevés rettegés, némi unalom. Az első részhez képest hosszúnak találom, egy-két snittet átvihettek volna a harmadik részbe, így talán a film közepe nem lett volna olyan vontatott. Mindenesetre egy dolog biztos: a vége mindenkit kárpótol! Mikor megjelent Barbossa kapitány, kirázott a hideg :) A végefőcím utáni jelenet pedig nagyon aranyos volt :D Mondjuk jellemző módon csak négyen maradtunk a moziteremben, mindenki kifelé spurizott a moziteremből...
Ha pontozni kéne, akkor most bajban lennék... Olyan 7,5 körüli pontszámot adnék neki, viszont ha megelőlegezem azt, hogy a harmadik rész is le fog kötni, akkor megérdemli a 8 pöttyöt. Májusig már nincs olyan sok idő, a suliban különben is gyorsabban telnek majd a hónapok, addig is várni, majd horgonyra fel! ;)
0
2006. július 28., péntek 11:23
Halálos iramban: Tokiói hajsza (The Fast And The Furious: Tokyo Drift, 2006, forgalmazza: UIP)

Szerencsére Justin Lin rendező képes volt megfelelni minimális elvárásaimnak: ultragagyi körítés, menő autós jelenetek. Kúl driftelések, csúcs japó verdák, jó csajok és nagyon okosan kihagyott bűnügyi mellékszál. Tulajdonképpen nincs miért szidni a harmadik Halálos irambant, elvégre sok, többre hivatott film esetében sikerülnek nagyon gagyira a trükkök, ezúttal erről szó sincs. Igazi autók, igazi kaszkadőrök, nulla számítógépes effektus, egyszeri élvezet. Se több, se kevesebb.

4/10
0
2006. július 28., péntek 11:19
BloodRayne: Az igazság árnyékában (BloodRayne, 2005, forgalmazza: Paradigma)

Egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy akár a House Of The Dead, akár (pláne!) az Alone In The Dark filmes adaptációjának rossznak kellett lennie, Uwe Boll kellett hozzá. Filmjei nem azért élvezhetetlenek, mert valami gyártás közben félrement, hanem mert az akaraton és a pénzen kívül semmi más nem állt rendelkezésre. A BloodRayne is borzalmas alkotás, Bollt látszólag semmi más nem érdekelte, mint a hentelés. És noha maga a játék sem túl jó, Boll produkciója alaposan rátesz még egy lapáttal: minden téren amatőr próbálkozás, amelyben színészek is részt vesznek. Bár Kristanna Loken ugyanolyan tehetségetelen, amilyen jól néz ki, azaz nagyon, a többiek jóval többet érdemelnének. No, de Boll tud fizetni gázsit. Márpedig ez is igen fontos szempont. Még Sir Ben Kingsley szemében is.

1/10
0
2006. július 28., péntek 11:13
The King (The King, 2005, forgalmazza: Odeon)

Történet egy fiúról, aki családot szeretett volna. Elképzelt ideáljából nem engedett egy szemernyit sem, a könnyebb utat választotta, hogy elérje célját. SPOILER! Más kérdés, hogy vér és könny kísérte útját, de úgy látszik, ez őt nem zavarta. SPOILER vége. Gael García Bernal színészóriás lesz: nála kifejezőbb, érzelmesebb arcot fiatal férfiszínésztől nemigen látni, minden mozdulata briliáns. Olyan magas szinten játssza el a zavarodott, frissen leszerelt srácot, mint William Hurt az apát. Apropó, Hurt! Aki azt hitte, hogy az Erőszakos múlt elbarmolt végén feltűnő tökfölösleges karakter megformálása és agyonhype-olt jelentősége Oscar-jelölést ért, akkor ez mi, ha nem a színjátszás csúcsa? James Marsh filmje elsősorban a színészei miatt működik, ugyanis a rendező az amerikai dél kritikáját olyannyira elrejti, hogy csak alig-alig lehet észrevenni a szurkálódást. A The King erős film, de inkább csak a lélekábrázolás terén. Amikor a csendes képek többet mondanak minden szónál.

7/10
0
2006. július 27., csütörtök 13:37
Karib-tenger kalózai: Holtak kincse - Pirates of the Carribean: Dead Man s Chest

Az első részt, valamiért nem tudtam annyira szeretni, mint mások, nálam csak egy egyszerű kalandfilm kellemes humorral fűszerezve (6/10). Azért kíváncsi voltam a folytatásra, főleg a sok pozitív kritika és a gigászi bevételek után. A Mom Parkban néztem feliratosan (a szinkront alapból rühellem, nagyon kevés esetben tudja visszadni az eredeti hangokat és sajnos mostanában a mozikban is egyre több "csak" szinkronos film van, ami nekem rohadtul nem tetszik - állítólag a Miami Vice is szinkronos lesz, váááááá) és megérte oda kimászni, mert Johnny Depp kegyetlenül durván beszél. Aki a feliratot készítette, annak viszont nem ártana jóval többet foglalkozni az angollal, mert szörnyű félrefordítások voltak benne. Akkor magáról a filmről: egy folytatásban mindenből többet akarnak látni az emberek, az alkatók pedig ezt szem előtt tartották és tényleg mindenre rátettek még egy lapáttal. Akciódúsabb, humorosabb, félelmetesebb és egy kicsit hosszabb mint az első rész, de a játékidő nem megy a film rovására (egy percig sem unatkoztam a 150 perc alatt, rendkívül gyorsan eltelt az idő). Sokkal jobban tetszett a története mint az elődnek, Johnny Depp még mindig zseniális, a régi gárdához újonnan csatlakozó Hans Zimmer pedig mindig szívesen "hallott" vendég. Összességében kellemeset csalódtam a folytatásban, nagyszerű nyári kikapcsolódás, nálam köröket ver az első részre. Aki teheti, menjen ki a Mom Parkba, mert eredeti hanggal az igazi.

Értékelésem: 9/10
0
2006. július 26., szerda 20:13
7.6/10 :)
0
2006. július 26., szerda 19:25
Menjél is. Én láttam felirattal is, majd utána egy tízéves kis tök :-))) kedvéért megnéztem szinkronnal is, és hihetetlen a különbség, a feliratos javára. Be is hozná a hiányzó fél pontot, hogy ott legyen nálad, mint az előd. :-)
0
2006. július 26., szerda 19:06
Ezen rész 300 milliós költségvetésébe biztos a Green Peace is befektetett, cserébe Raimi az olajszennyezés ellen emel szót a kép tanúsága szerint. ;D
0
2006. július 26., szerda 18:41
Köszönöm.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 26., szerda 18:40
Spider-man 3
0
2006. július 26., szerda 18:37
Ez mi? :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. július 26., szerda 18:32
Kicsit odébb van még a megjelenése, de ez a kép kedvcsinálónak nagyon jó:
0
2006. július 25., kedd 13:03
:-))) Love and marriage, love and marriage ...
0
2006. július 25., kedd 13:02
Az tuti hely, irigyellek! Imádom Londont!!!
0
2006. július 25., kedd 12:57
Nézd csak meg, oszt dicsérd! :)
0
2006. július 25., kedd 12:56
Valakik ezt nagyon felnyomták 7.6 ra az imdbn és megszórták díjakkal is a rendezőt!
0
2006. július 25., kedd 12:55
István? :)
0
2006. július 25., kedd 9:47
NaPolA: A Führer elit csapata (NaPolA, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

A németek az utóbbi években igencsak szerettek szembenézni a múltjukkal (a Best meg szereti forgalmazni az összeset), mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az elmúlt másfél évben 4, a második világháborúval, azon belül is Hitlerrel foglalkozó filmet láthattunk a hazai mozikban. És hogy mi kell ahhoz, hogy valaki ilyen komoly témához nyúlhasson? Hát, előképzettség, mégpedig a világ legkedvencebb műfajában, a német tinivígjátékokban szerzett filmkészítői tapasztalat. Marc Rothemund ugyebár a Hangyák a gatyában, Dennis Gansel pedig a Csajok a csúcson című filmmel robbantott kritikai körökben, és csak évek kérdése volt, mikor láthatunk igazi suttyó nácifilmet. Most.

A NaPolA ugyanis nem más, mint egy sekélyes, dilettáns és üres feldolgozása egy olyan témának, amiről sok film pedig még nem készült. Gansel célja komoly dráma és komoly hatás elérése volt, ám nem tett mást, mint szánalmasabbnál szánalmasabb jelenetekkel tűzdelte tele filmjét (hópehely, jég alatti úszás, gránát), amelyekből jól látható, hogy a nulla történetet a sportfilmekbe illő kiképzésesdi helyettesítette, amelyekben jól el van ágyazva a komolyen alig vehető "mélység". A dimenzió nélküli karakterek ezek után már nem is meglepőek, akárcsak a silány dialógusok, és komolyan nincs semmi, ami megmentené a NaPolÁ-t a teljes unalomtól és kiszámíthatóságtól.

2/10
0
2006. július 24., hétfő 2:22
Match Point

Woody Allen. Egy olyan rendező, akinek filmjei sosem rengetég meg a földet, azonban ha az ember igényes szórakozásra vágyik és a rendező filmjei közül választ egyet biztos nem kell csalódnia. Olyan filmeket rendez ő, melyek után elhagyva a vetítőtermet nem érezzük megváltva a világot, de biztos, hogy nem bánjuk meg a mozijegy kifizetését.
Legújabb filmje, bár meg van benne az a jellemző Woodyallen-es hangulat, merőben szokatlan. A helyszínválasztás még nem lenne meglepő, de az opera zenei aláfestésként való alkalmazása, a komor hangulat és legfőképp a befejezés végképp szokatlan. DE ez semmiképp sem negatívum. A rendezés biztos kézzel történik, a színészek brilíroznak(gyanítom, hogy egy remek forgatókönyvet kaptak), a párbeszédek fantasztikusan megírtak (Hitchcock Madarak-ja óta nem hallottam ennyire jól megírt párbeszédeket), a befejezés zseniális(mint az egész film). Röviden és tömören: nagyon jó film, kiváló intellektuális szórakozás, Woody Allen egyik legjobb filmje, bátran ajánlom bárkinek!

9/10
0
2006. július 24., hétfő 2:08
Superman visszatér
/Superman Returns/

Megnyerő előzetes, 260 millió dollár, Bryan Singer, mint rendező, Kevin Spacey, mint Lex Lat(h)or és legfőképp az eredeti Superman, mint egy nagyon jó klasszikus mozi. Ezek voltak azok az érvek, amik felkeltették az érdeklődésemet az új Superman film iránt. Bár nem tartom Bryan Singert zseninek, a Közönséges bűnözőket pedig filmtörténeti klasszikusnak, szerintem egész korrekt filmet rendezett anno, az X-men-nek pedig csak összehozta a második részét élvezhetőre, bíztam benne, hogy most is alkotni fog.
Sajnos nem tudtam elmenni a premier napján a vetítésre, azonban a nemrég megtekintett film után meglehetősen sajnáltam a rá fordított 2 és fél órát. Anno az előzetest nézve gondoltam, hogy modern remake, a történetet olvasva, hogy folytatás lesz a dologból, reménykedtem, hogy a rendező ügyes lesz és összehozza úgy, hogy egyszerre legyen mindkettő, de még egy teljesen oké folytatással is beértem volna. De az egészben a legjobb a bevezető szöveg volt, valamint, a vége, hogy végre én is elhagyhatom a vetítőtermet. Singer azonban egyszerre akart remake-et és folytatást, művészfilmet és popcornmozit forgatni, egyszerre akart tisztelegni a régi film előtt és egy saját értelmezést létrehozni, egyszerre akart látványos és intellektuális lenni. Sajnos egyik sem sikerült. Amit kapunk, az valami hihetetlenül unalmasra sikerült. A jelentekkel technikailag minden rendben van, de kérem, ennek így nem 260 millió dollárba kéne kerülnie.
Remélem a folytatásra összeszedi magát a direktor úr!

4/10
0
2006. július 24., hétfő 1:55
A Karib-tenger kalózai 2 - A holtak kincse
/Pirates of the Caribbean: Dead Man s Chest/

Az, hogy A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka hogyan és mennyire újította meg a kalózfilm műfaját és hogyan vált az elmúlt évek egyik legsikeresebb kalandfilmjévé az már sokak által ismert. Íratlan szabály ilyenkor a filmes nagyvárosban, hogy folytatást kell készíteni. Rögtön 2 filmet is elkezdtek forgatni, jóval nagyobb költségvetéssel, mint az első résznél. Csak reménykedni lehetett, hogy a sokkal több pénz nyomása alatt nem csömörlik meg az alkotógárda, mint történt az a Mátrix folytatásai esetében.
Szerencsére az új kalózmozival az idei nyár legszórakoztatóbb darabja (a Verdák mellett) került a mozikba. Egy igazán szórakoztató élménnyel lesz az gazdagabb, aki jegyet vált a filmre, egy teljesen korrekt folytatást dobtak össze a készítők, ami szerintem csak egy hajszálynival marad el az első résztől. Ezúttal a humor vonalra erősítettek rá jobban, a kaland vonalat pedig egy keveset hanyagolták, az új karakterek papírvékonyak, még az előző rész karaktereihez képest is. Azonban még ez sem, és pár nevetséges jelenet sem veszi el az ember kedvét attól, hogy újra egy jót szórakozzon a Karib-tengeri kalózparadicsomban. Több a humor, komorabb a hangulat és ismét akad 1-2 emlékezetes dallam (bár kevesebb, mint az előző részben), grogtúrára fel. Amire előre fel kell készülni, hogy borzalmas a szinkron. (feliratosan még egyszer elmennék megnézni)

(összehasonlításképp: 1.rész: 8/10)

7.5/10
0
2006. július 22., szombat 2:46
Oké, örömmel vennék minden információt, a topicért vállalom a felelősséget!
HALLJA MINDEN FÓRUMOZÓ! AZ EZZEL KAPCSOLATOS TOPICÉRT ENGEM KITAGADNI!
0
2006. július 22., szombat 2:21
Nekem nem igazán volt álmom, hogy itt éljek - egyszerűen csak szükséges  a munkámhoz, mert itt van a cég Európai központja.
Egészen tegnapig vezető mérnök voltam, de pont ma neveztek ki a cég első technológiai konzultánsának - ez egyszer érdemes volt bemenni ;)

Mivel a Da Vinci kód úgyis nagy divat...
http://www.tandem-events.com/conference-speakers.html

Ebből az egyik én vagyok, utána meg irány a google :D

Szerintem ne abból indulj ki, hogy én mit csinálok és hogyan élek itt az elmúlt két hétben pl. Brightonban voltam majd Párizsban és kb. 12 órát összesen az irodánkban.
Ha valakit érdekel a téma indíthatunk egy fórumot neki.
0
2006. július 21., péntek 12:24
mdm19920325@hotmail.com
0
2006. július 21., péntek 12:24
Szemét mázlista! Nekem is nagy beteljesületlen álmom (még) hogy ott éljek.
Egyébként ha nem nagy kérés dobnál nekem egy mailt összefoglalván hogy mi merre mennyi és hogy mégis hogy és miből élsz ott?
0