Keresés

Moziajánló

2006. július 21., péntek 11:51
Hello Juliet,

Jövő héten lesz pont 1 éve, hogy Londonba költöztem.
0
2006. július 21., péntek 4:54
Valahogy én nem vágyom erre a filmre, Keira-t alapból nem bírom, és már Orlandot sem nagyon. Johnny Deppnek vannak jó filmjei, de számomra nem ez, de még így is messze ő a film abszolút sztárja és itt már Geoffrey Rush-sal sem kell osztoznia a sikeren. Karrierje során a legtöbbet ezzel kaszált, megérte egy kicsit prostituálódnia.
most posts by TM
0
2006. július 21., péntek 2:46
Egyetértek. Én is nagyon rég szórakoztam ilyen jól moziban.

Aki annak idején kiválasztotta JP szinronhangját azóta már remélem hogy munkanélküli. FELHÁBORÍTÓ, UNDORÍTÓ!!!!!!!!!!!!!!!!

A film még az elsőnél is jobban tetsztett még úgy is hogy nekem a film közepe nagyon nem jött be, de az elején a kannibálszigetes rész az már most az egyik legjobb filmes pillanat amit életemben láttam

Ezért a filmért nagyon érdemes elmenni moziba
0
2006. július 21., péntek 1:03
A KARIB-TENGER KALÓZAI - A HOLTAK KINCSE (PIRATES OF THE CARIBBEAN - DEAD MAN S CHEST, 2006)

Jack Sparrow kapitány legújabb kalandjai hozzák az első rész formáját, csak úgy mint Johnny Depp aki ismét bebizonyította a dülöngélő, összefolyó beszédű (szinkron borzalmas) kalózkapitány szerepében, hogy zseniális színész. A többi szereplő is ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint az első részben, Orly megint nagyon halovány, Keira megint gyönyörű, a legénység megint humoros. A forgatókönyv és a párbeszédek ismét nagyon ötletesre sikeredtek és a látványvilág is pazar. Akit az agyondicsért Jack Sparrow mellett kiemelnék a karakterek közül az Elizabeth Swann (Keira Knightley), akinek jellemén talán legnagyobbat változtatott az írógárda. Az első részben pirulós szűzies, finom úrihölgyből a második részre bevállalós, némileg csapodár (majd meglátjátok mire célzok), bátor és egy hajszállal férfiasabb (de természetesen jó értelembe véve) karakter lett. Ami viszont nem tudta elkerülni a figyelmemet, az az hogy Keira karaktere háromszor férfiasabb és tökösebb, mint a filmet végigpihegő (boááááá) és állandóan megsértődő Orlika (:D) bájgúnárja.

(a zseni)

Más problémát igazából csak kreálni tudnék, maximum az mondható el, hogy kicsit hirtelen van vége. Jobban mondva a végig remekül és aprólékosan kidolgozott film egyszercsak véget ér, egy olyan ocsmány hollywoodias "támasszuk fel a rothadó hullát" effektussal, amit nem tudok megbocsátani, még akkor sem, ha ez egy disney film és ezért mániákusan próbálják csökkenteni a véglegesen halott karakterek létszámát, nehogy valamelyik Barbarossát kedvelő gyerkőc, vagy örök-gyerkőc elkeseredjen (SPOILER bármebe le merem fogadni, hogy a következő részben a halott Davy Johns és az ugyancsak (átmenetileg)halott Jack Sparrow együtt fognak rumozganti a világ végén, a poklok poklában SPOILER vége)

(a zsúrbubi és a gyönyörű)

Minden negatívum ellenére azt be kell vallanom, hogy nagyon rég szórakoztam ilyen jól moziban és ugyancsak nagyon rég volt olyan mozifilm, amely íly tökéletesen beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. A Karib-Tenger Kalózai 2 igazi vérbeli kalandfilm, remek humorral, nagyon jól kitalált szereplőkkel és némi undok,  ocsmány, csöpögős hollywoodi zselével megkenve.
Remek szórakozás kicsiknek, nagyoknak!

95%

MDM
0
2006. július 21., péntek 0:58
A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse

Gore Verbinski nem tette rosszul, hogy ismételten beleült a direktori székbe :-) Volt itt ismételten kaland dögivel: Először is Jack miatt jól befulladt Elizabeth és Will esküvője aztán megint előkerült egy jó öreg átok :) A tét nem más, mint Jack lelke (ki hitte volna), Will és Elizabeth no meg persze a Gyöngy legénysége összefognak, hogy megmentsék a jó öreg kalózt a biztos elkárhozástól melynek kulcsa egy kulcs... Indulhat a kaland! És micsoda kalandban van része annak, aki megnézni! Egyáltalán fel sem tűnt az a 2 és negyed óra ameddig a film tartott, abszolúte leköti a figyelmet, vicces és pörgős. Minden volt szereplő visszatért ebben az új kalandban és egy frankó meglepi is vár a végén ;) A látvány még fantasztikusabb volt, mint a Fekete Gyöngy átkában, aprólékosabb effektek tarkították a vásznat. (A Bolygó Hollandi kifejezetten tetszett :) Zeneileg nem nyújtott túl sok újdonságot ez a mozi, Hans Zimmer hozta a formáját! A fényképezés pazar, és a tájak lélegzetelállítóak. :]

Összességében remek nyári kikapcsolódás két órára ez a vizi banzáj :) Jöhet a 3. epizód sajna csak jövőre. :(

10/10
0
2006. július 21., péntek 0:37
Lesz és hamarosan. :-)
0
2006. július 21., péntek 0:00
Higgins jóbarát.
0
2006. július 20., csütörtök 19:56
Ma(?) nagyon egysíkú az agyam, így csak Prof Higgins ugrik be, de ő már nem aktív itt ezen a néven. Kérhetek még egy segítséget? :-)
Várj csak? Ja! Leesett a papírhuszas!
most posts by TM
0
2006. július 20., csütörtök 19:52
Jaj, TM, ne legyél már ilyen fantáziátlan! Nem mondod, hogy még tipped sincs, ezen új nick alatt melyik régi, de nem kedves fórumozó rejtőzhet... :)

"Jó isten fenn a mennyekből,
küldj egy férfit a készletből!
Ki hódító, s nem lódító
Ez vóna csudi-jó!"

Ez sem segít?
0
2006. július 20., csütörtök 19:46
Lehet tudni, hogy a Clerks 2. lesz-e nálunk moziban, és hogy mikor?
0
2006. július 20., csütörtök 18:26
Ráadásul off-ol is!
most posts by TM
0
2006. július 20., csütörtök 18:25
Mindig is zsigerből utáltam azokat a senkiket, akik egy nick mögé, helyesbitek, egy hamis nick mögé bújva hánynak ide a fórumba. Mint egy utolsó, korcs dög, aki csak hátulról mer az emberre ugatni, ha ránézel nyüszítve elrohan.
Bravó!
most posts by TM
0
2006. július 20., csütörtök 18:12
Igen ez nekem is szemet szúrt. Még ha poénnak szánta volna is akkor sem helyénvaló.
0
2006. július 20., csütörtök 18:10
Ki vagy te, Handsome Stranger?
most posts by TM
0
2006. július 20., csütörtök 18:09
Szégyen az új superman film ezzel az erővel simán lehetett volna morgan freeman is a superember és lorenzo lamaz lex lutyor !!!!!
0
2006. július 20., csütörtök 12:24
Nem. :-)
0
2006. július 20., csütörtök 11:41
Esküszöm, még csak nem is hasonlítok egyre sem. :) Vagy de? :)
0
2006. július 20., csütörtök 11:29
Kúrva.
0
2006. július 20., csütörtök 11:17
Disznó! :-)))
0
2006. július 20., csütörtök 11:08
Nem, de tudtam, hogy válaszolni fox rá. :)
0
2006. július 20., csütörtök 11:01
Vagy ez csak kötözködés volt? :-) Na most már mindegy, válaszoltam rá. :-)
0
2006. július 20., csütörtök 11:00
A pontozásból: 10/6. Meg amúgy is hasonló a két vélemény, nem? :-)
0
2006. július 20., csütörtök 10:58
Miből szűrted le? :)
0
2006. július 20., csütörtök 10:47
Látom, nagy az egyetértés. :-)
0
2006. július 20., csütörtök 9:48
A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (Pirates Of The Caribbean: Dead Man s Chest, 2006, forgalmazza: Fórum Hungary)

Bár bevételei alapján eddig sem kellett szégyenkeznie, a Holtak kincsével valóban a producerek producerévé nőtte ki magát Jerry Bruckheimer. Hollywood (és leginkább a Paramount, valamint a Disney) igen sokat (mármint pénzt) köszönhet neki, ám úgy látszik, mindig sikerül feljebb tornáznia a lécet.

A karibi utazás második vagy inkább másfeledik kalandja pont olyan, amilyennek lennie kell. Dőreség volt azt remélni, hogy képes megismételni az első rész váratlan frissességét, szellemességét és igényességét. A jóval több pénz jóval nagyobb látványt és jóval kevesebb sztorit hozott, nem beszélve arról, hogy ezúttal az egysorosok sem olyan Jack Sparrow-sak, mint korábban voltak (és csak ne szinkronnal tessék nézni!!!), ráadásul Bill Nighy gonosz-karaktere például nyomába sem ér Geoffrey Rush Barbossájának. Gore Verbinski próbálta ugyan tartani az első részben szinte tökéletesen megtervezett arányokat, most mégis a CGI nyert. Amúgy összetehetnénk a két kezünket, ha az álomgyári kapukon csak ilyen alkotások gördülnének ki, de ennél a filmnél bizony lehetett azért reménykedni, hogy képes lesz kibújni a franchise-folytatás kliséinek bűvköréből. Sok apró, bosszantó dolog tarkítja a karibi kaland folytatását, kiemelkedő viszont már egy sincs.

6/10
0