Keresés

Moziajánló

2004. november 30., kedd 19:12
De nem Az ördögűző esetében. :)
0
2004. november 30., kedd 19:12
Télleg! James G. Robinson cége nekem már örökre a Michael Kamen-féle Robin Hood zenéről lesz ismert. (Legalábbis a logo alatt egy részlet hallható.)
0
2004. november 30., kedd 19:08
jelen esetben nem a warner, hanem a morgan creek döntött, s a stúdiófőnök szerint schrader verziója nem csak vértelen volt, hanem dögunalmas is egyben. könnyű altató 2?
0
2004. november 30., kedd 17:32
Most jöttem rá, hogy ő
http://us.imdb.com/name/nm0688497/         Jean Poiret
és ő
http://us.imdb.com/name/nm0688585/          Jean-Marie Poiré
nem ugyanaz.
Évek óta gondolkodom, hogy fejlődhetett vissza a Kellemes húsvéti után a Jöttünkre. :)
0
2004. november 30., kedd 17:22
A Jöttünk, láttunk... vágása sehol sincs ehhez képest. Itt még a szereplők arcát sem lehet rendesen megnézni. Ráadásul még a szinkron is pocsék, igaz sz*rból még az alkimista sem csinál aranyat.
0
2004. november 30., kedd 17:12
Ez a vágás Poiré találmánya. A Jöttünk, láttunk-ban a szimpla párbeszédes részek is fél másodperces képekből állnak. Azt hittem megőrülök.
0
2004. november 30., kedd 16:40
Én szinte biztos vagyok benne, hogy nem jobb, valahogy olyan érzésem van, hogy Schrader rendezőként nagyot akart domborítani, de félúton valami tönkrement.
0
2004. november 30., kedd 15:57
szerintem itt csak a pénz dönt. valamelyik okos úgy gondolta - és lehet, hogy ebből a szempontból igaza is van -, hogy ezzel a verzióval több pénz lehet keresni. A másik meg majd jöhet dvd-n. Hátha jobb lesz..
0
2004. november 30., kedd 11:12
Kicsit magam ellen beszéltem, ugyanis engem is érdekel, viszont nem nagyon hiszem, hogy a Warner - ha tényleg olyan jó, még ha nem is az elképzeléseiknek megfelelő, azaz vérben tocsogós - a szemétbe dobott volna egy kritikai sikerrel kecsegtető filmet.
0
2004. november 30., kedd 10:23
Schrader egy psziho-horror-t forgatott, szinte vér nélkül. nem biztos, hogy jobb, de én nagyon kiváncsi vagyok rá. a studiók döntése meg annyit ér mint halottnak a csók..
0
2004. november 30., kedd 9:36
Kalandférgek (Harold & Kumar Go To White Castle, 2004, forgalmazza: InterCom)

A roppant gyenge előzetest követően nem gondoltam, hogy jól fogok szórakozni a Kalandférgeken. Pedig de. Jópofa kis komédia, egy újabb szatirikus hangvételű film a gyorséttermek frenetikus kínálatáról és az emberek hamburgerrel történő elcsábításáról. Nem véletlen, hogy a két főszereplő sem amerikai: John Cho kínai, Kal Penn pedig indiai, és legalább tehetségesek, jól is játszanak. Sajnos a forgatókönyv nem mellőzi a fingós-szarós poénokat (ezúttal lányok játszanak Battleshit nevű játékot a vécében), ráadásul még egy-két üresjárat is akad, azonban a végeredmény még így is bőven pozitív.

6/10
0
2004. november 30., kedd 9:30
Totál szívás (Les Gaous, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Újabb francia blődli, Jean-Marie Poiré egyre jobban lejáratja magát. Igor Sekulic ráadásul azt hitte, hogy ha tönkrevágja a filmjét, attól rohadt vicces lesz. Egy-egy jelenet nem tart néhány másodpercnél tovább (olykor még annyi ideig sem), a jellehzetes francia humornak pedig még a csírája is hiányzik a filmből. Elkeseredett próbálkozás a vígjáték műfaján belül, megnézni nem, elkerülni kötelező.

1/10
0
2004. november 30., kedd 9:25
A hihetetlen család (The Incredibles, 2004, forgalmazza: InterCom)

Óriásiak voltak az elvárásaim, és szinte teljesítette is a Pixar azokat. Remekül megírt, elmesélt, megvalósított retrovígjáték A hihetetlen család. Brad Bird filmje merőben más az eddigi animációs remekektől, különlegessége, egyedisége minden képkockáján látszik. Két dolog rontja nálam az összképet: egy, hogy nagyon steril a kreált világ; kettő, hogy Syndrome karaktere kicsit elnagyolt, a többeikéhez képest kidolgozatlan marad. Ennyi, viszont ezektől függetlenül hatalmas élmény, az év egyik legjobbja.

9/10
0
2004. november 30., kedd 9:12
Az ördögűző: A kezdet (Exorcist: The Beginning, 2004, forgalmazza: InterCom)

A tűzoltóként a forgatási helyszínre érkező Renny Harlin korrekt munkát végzett, magasan sikerült túlszárnyalnia a második és a harmadik részt. Rögtön eszembe jutott jamamura írása a DVDExtrán, mely szerint a Holtak hajnala a legvéresebb stúdiófilm. Nos, ha a mozikba került változatokat vesszük alapul, Harlin exorcistája szépen lepipálja a Romero-remake-et. Látszik, mi volt a Warner szándéka, de szerintem Harlin kicsit elengedhette magát, mert úgy belelendült a rendezésbe, hogy olyan gyomorforgató és brutális jeleneteket "komponált", hogy nem nagyon lehetett csámcsogást hallani a teremben. A film éppen csak, hogy elkerülte az NC-17-es besorolást, ugyanakkor nem csak erről marad emlékezetes Az ördögűző. Harlin és operatőre, Vittorio Storaro nagyon egy nyelvet beszélhettek a forgatáson, ugyanis néhány olyan gyönyörű kép és jelenetsor található a filmben, hogy az ember lélegzete elakad. Ráadásul a rendező erejéből még egy jónak mondható utolsó félórára is futotta az erejéből, úgyhogy a borzalmasan gyatra és sokat markolni akaró történetet bőven kompenzálja a látvány és olykor-olykor a megvalósítás is (persze a digitális trükköket kivéve).

És még valami: szinte mindenki azt mondja, hogy majd' meghal, hogy lássa a Schrader-féle változatot. Kérdem én: ha állítólag túl művészieskedő a film (és elvileg ez az oka a törlésnek), viszont mondjuk olyan nagyon jó lenne, nem azt mutatta volna be a Warner?

5/10
0
2004. november 30., kedd 8:57
Orion űrhajó: A visszatérés (Raumpatrouille Orion - Rücksturz Ins Kino, 1966 / 2003, forgalmazza: Filmmúzeum)

A németek vevők voltak az újravágott (vagyis inkább jelentősen lerövidített) sorozatra, hatalmas siker volt az Orion újra történő bemutatása. Legalább a készítők jól jártak, ugyanis tök felesleges volt ezt így elkészíteni. Persze nehezen lehet nem röhögni az "Overkill"-es dumákon, de az egésznek se füle, se farka érzése van. Nosztalgiázni jó, viszont ebből megsimerni az "Orion-feelinget" aligha lehet.

5/10
0
2004. november 30., kedd 8:53
A bőség földje (Land Of Plenty, 2004, forgalmazza: FF Film & Music)

A 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően már szinte fogadásokat is lehetett kötni, melyik lesz az első, a tragédiával komolyabban is foglalkozó film. Spike Lee Az utolsó éjjelében már találhattunk nyomokat arra a napra vonatkozóan, de talán Wim Wenders az első, aki egy teljes nagyjátékfilmet szentel a témának, mellesleg 3 évvel a támadások után. Fura, hogy már megint külföldi rendező készít jellegzetesen hazafias érzelmeket (legalábbis az amerikaiakból) kiváltó alkotást, bár így talán kevésbé elfogult a film? Mindenesetre Wenders kemény, mégsem bántó kritikája az "új" Amerikáról igen ötletesre sikerült. Főhőse, a vietnámi veterán, a terroroizmus diadala óta ismét akcióban érzi magát: minden arab gyanús, a náluk lévő dobozok még gyanúsabbak. Összeesküvés-elméleteket kreál, hogy védje hazáját. Karaktere tán egyfajta keveréke a taxisofőrének és Mel Gibson konspirációs teóriákat kiagyalójának. Wenders jól ismert paneleket használ Amerika bemutatására, ráadásul filmje az első órát követően egyre érdektelenebbé válik az előre nemcsak hogy sejthető, sokkal inkább tudható végkifejlet miatt. Azonban itt talán az a lényeg, hogy mi Wenders véleménye. És ő úgy gondolja, hogy az az ország már nem a benne élőké. Ez már más Amerikája.

6/10
0
2004. november 29., hétfő 22:51
A HIHETETLEN CSALÁD

Picit félve ültem be a moziba, bár jamamurától pozitív kritikát kapott, sok más rossz véleményt hallottam, hogy nem vicces, hosszú, unalmas, de hál' istennek kellemesen csalódtam. Talán megfogalmazni nem is tudom, de nagyon kellemes humora van a filmnek, harsány kacagás is akad, de szinte minden mondatban van valami geg, egy kedves utalás, vagy valami jó. "Hihetetlen" jó film, "hihetetlen" szereplőkkel, "hihetetlen" jó szinkronnal (talán Galambos kicsit túlzásba viszi), "hihetetlen"ül jól szorakoztam, de nem csak én az egész nézőtér. Nézzétek meg, az év animációs filmje.
9,5/10

Ja, és szerintem a "Kelekótya karácsony" jó lesz, márcsak Jamie Lee Curtis OO miatt is. Persze izlések és pofonok. Bár a karácsonyi komédiák közt minden bizonnyal a  James Gandolfini és Ben Afflek nevével fémjelzett film (nem jut eszembe a címe, de a bemutatója brutáljó) lesz a legjobb.
0
2004. november 29., hétfő 15:30
mostanában rájár a rúd azokra akik eredeti nyelven néznének filmet, de annyira nem tudnak jól angolul, hogy mindezt felirat nélkül tegyék. az incredibles feliratozása kellemes meglepetés volt, az EPIIISODE pedig biztos lesz feliratosan éjfélkor..
0
2004. november 29., hétfő 13:05
no comment...
0
2004. november 29., hétfő 11:34
"Kejl fel!" volt a szöveg?! Nem csodálom, hogy szar volt. Remélem a bemutató idején nem kell majd vadászgatni, hogy hol játsszák eredeti nyelven és nem ezekkel a vacak szinkronokkal..
0
2004. november 29., hétfő 11:06
"Kelj fel!" - tényleg cikisen hangzott. :) De azért a Kelekótya Karácsony jobban fájt. Joe Roth rendezésében John Grisham! könyvéből Chris Columbus írta. Az előzetesben másodpercenként vannak esések, elcsúszások, zuhanások. Mintha ettől vicces lenne. Roth meg mióta gondolja úgy, hogy rendező lesz? Az Amerika Kedvencei is pocsékul volt megrendezve, ez meg a legrosszabb John Hughes (bocsánat: most már Edmond Dantés a neve) filmet is alul fogja múlni. És az imdb-n jelenleg 4.4-en áll. Persze lehet még jó is, hiszen a filmet nem láttam. Hogy is képzelem, hogy látatlanban beszélek egy filmről... :)
0
2004. november 29., hétfő 1:37
csak annyit fűznék hozzá az EPIIISODE előzetes borzalmas volt magyar szinkronnal.....
0
2004. november 29., hétfő 1:17
A Hihetetlen Család   R.: Brad Bird

10/10+

Kezdeném azzal, hogy a film előtt volt 4 előzetes : egy élőszereplős (Kelekótya Karácsony, teljesen élvezhetetlen "alkotásnak" néz ki), valamint 3 animációs (Star Wars III., Robotok, Autók). A Star Wars kapcsán megjegyezném, hogy kíváncsi voltam, vajon az Alec Guiness-es szövegeket (amelyeket az 1997-ben elhunyt Szabó Ottó helyettesített remekül) az eredeti szinkronból szedik-e ki? És IGEN!!! Talán ez volt az előzetes legjobb pillanata. Na de visszatérnék a főfilmhez, ami előtt ismét van egy bájos Pixar rövidfilm. Szóval, kicsit búsan mentem be a terembe és rohadtul jókedvűen jöttem ki. És nem is a más(ok) szemében kevéske humor miatt, hanem a hihetetlenül sok ötlet miatt. A rendező képes volt a vászon legkisebb zugába is apró gegeket belerakni, vagy azért, hogy másodszorra megnézve még többet ámuldozzunk, vagy pusztán hangulati elemként szolgálnak. Látványilag amúgy is retro-feeling van, az 50-es, 60-as évek esztétikáját kölcsönözte filmjében, a karaktereket részben hús-vér emberekről, részben meg képregényekből és filmekből gyúrta össze. A megvalósítás eddig a legjobb a 3D-s filmek közül, külön jó a cinemascope képarány. Bár szinkronosan láttam, és az előzetes alapján az eredeti hangon nagyon ott vannak (különösen Craig T. Nelson és Samuel L. Jackson), azért a magyar változat sem kutya. Látszik, hogy nagyon aprólékos munkával készítették. Csuja Imre telitalálat, és a rosszabb sorsra érdemes Jáksó sem lóg ki a sorból, egyedül Galambos Péter húzza le az egészet, aki a Némó teknősének affektálását rakta bele ebbe a filmbe. Jackson azért mennyivel jobban mondta, hogy "Honey! Where is my supersuit?" :) A történet is rendben van, de nem is a fővonal az igazán érdekes, hanem a mellékágak, amiket  Bird nagyon alaposan kidolgozott. Komolyan mondom, a Szuper Haver után is tartottam őt valakinek, de most le a kalappal előtte. Visszatérve a humorhoz. Én nem éreztem kevésnek a humort, főleg azért nem, mert ez nem azért készült, hogy minden percben nevettessen. Ahogy a Szuper Haver végén sincs semmi humor, úgy ebben a filmben sincs poén ott, ahol nem kéne. Nem kell mindenből Geszti-"humort" csinálni, főleg nem egy náci eszmét mutató főgonoszból. Ez nem a Mikroszkóp Színpad, ahol rohadt erőltetetten humorizálnak, csak mert a nézők ezt elvárják. Azok a nézők meg is érdemlik azt a bagázst. :) Ez lett a Shrek 2 és a Cápamese végzete is. Birdnek viszont fontosabb volt, hogy a nézőknek ÉLMÉNYT adjon, és ezt véleményem szerint maradéktalanul elvégezte. Nálam az idei Top 5-ben benne van. Ezek után nehezen képzelem el, hogy az Autók túl fogja szárnyalni ezt, bár minden Pixar-film jobb volt elődeinél. Na jóccakát!
0
2004. november 29., hétfő 0:00
the incredibles

azt hiszem, egy kicsit túl magasak voltak az elvárásaim annak ellenére, hogy maga brad bird nyilatkozta azt, hogy nem próbálja túllicitálni az előző pixarokat. az incredibles tényleg más, mint a stúdió előző filmjei, habár annyira azért nem. eddig állatokat, szörnyeket és tárgyakat ruháztak fel egyszerű emberi tulajdonságokkal, most pedig szuperhősöket kényszerítenek hasonlóan hétköznapi szituációkba, de annyira azért mégsem. :] a film amúgy itt-ott meglepően ijesztő, kicsit hosszú, kicsit fanyar, elkélt volna némileg több hawaii inges humor. viszont bird ismét bebizonyította, hogy baromi ügyes rendező, kiválóan ért ahhoz, hogy elmossa az animációs és az élőszereplős film közötti határokat. kegyetlen jó beállításokkal dolgozik, egyik sem mesterkélt, valamennyi hihető szemszög, simán el lehet képzelni, hogy ide most leraktak egy kamerát és az veszi a látottakat. jó lenne, ha más animátorok is be mernék vállalni a  cinemascope-ot (a 2.35:1 képarányt): baromira fel tudja dobni az filmélményt.

1o/8
0
2004. november 28., vasárnap 22:51
menj a francba padika! az téged nem zavar hogy így elrontod mások szórakozását??? rosszabb vagy mint Gerike volt...
0