Keresés

Moziajánló

2004. november 4., csütörtök 7:32
készül belőle amerikai remake.
0
2004. november 4., csütörtök 0:36
tegnap volt szerencsem az oldboyhoz, maradando karokat okozott :-) remelem, mihamarabb behozzak es/vagy kiadjak deveden
0
2004. november 3., szerda 20:00
De legalább kiadták. Jó lenne, ha legalább valamelyik ultranívós "magazinukban" folytatnák.
0
2004. november 3., szerda 19:55
annyira nem bánom. botrányos minőségűek voltak az eddigiek.
0
2004. november 3., szerda 14:31
Kíváncsi vagyok, a Cápamese hány százalékát értik a gyerekek. Sokszor még megérteni is nehéz volt a szöveget... Mondjuk ez nem túl jó példa, mert az alapul szolgáló Will Smith is nyilván rendesen csűrte a nyelvet.
0
2004. november 3., szerda 14:29
Tényleg! Elvileg ők abbahagyták Az akció mesterei sorozatot 6 kiadott film után???
0
2004. november 3., szerda 14:16
Csak úgy fordítom, meg akarom végre nézni, nem várok a Best Hollywood-ra.
0
2004. november 3., szerda 14:14
Kidobós   R.: Rawson Marshall Thurber

10/7

Remek agyatlanság, legalábbis a film első fele. Eszméletlenül pörög, súlyos poénok tömkelegével bombázza a nézőt, és egy zseniális cameo-szerep is belefért (több is van, de az egyik különösen emlékezetes). Kár, hogy utána nem lesz már olyan humoros és várni kell a döntőt, ahol újra vicces lesz az egész. A szereplők nagyszerűek, különösen Stiller az, aki meglepő módon emlékezetes. Vaughn jól játszik, de nagyon visszafogott, mintha nem is szerepelne benne. Christine Taylor rendben van minden téren. :)
0
2004. november 3., szerda 14:12
"nem ritka, hogy túlszlengesíti a filmeket"
egyetértek.
0
2004. november 3., szerda 14:10
Pl. én Beavis & Butt-head-et néztem most éppen és "wuss"-t következetesen "voice"-nak hallotta és "hang"-nak fordította. Vagy 20-szor elhangzik a "wuss" az epizódban és nem zavarta Speier-t, hogy semmi értelme a fordításának. Ettől függetlenül tényleg az egyik legjobb fordító.
0
2004. november 3., szerda 14:10
Fordítod? Megjelenik vagy mifene?
0
2004. november 3., szerda 14:02
Néha tényleg ír baromságokat, például nem ritka, hogy túlszlengesíti a filmeket. De mindez bocsánatos bűn, ha egyszer a Cleopátra Küldetés-t ilyen remekül lefordította, ráadásul a "vidéki, mint a gémeskút" szöveg, meg a GEBASZ is hozzá fűződik. Szóval néha túlpörög (bakikat meg mindenki csinál), de ettől függetlenül egyelőre ő fordít a legjobban. Én most fordítom a Hard Boiled-et, szerintem szánalmasan... :)
0
2004. november 3., szerda 12:28
Miféle bakikat? Kíváncsi lettem rá. :)
0
2004. november 3., szerda 12:02
"Speier Dávid újfent megmutatta, hogy nála jobb magyar szöveget készítő fordító nincs hazánkban" amellett, hogy halálba dícséri mindenki néha olyan bakikat követ el...
0
2004. november 3., szerda 10:21
Igen. November 25-től játsszák a hazai mozik.
0
2004. november 3., szerda 10:16
tud valaki valamit az Ördögűző: a kezdet című filmről?
0
2004. november 2., kedd 10:25
"A történeten sokat gondolkodtam, hogyan is lehetne összeereszteni a két vadat, nekem sem jutott eszembe jobb megoldás annál a nevetséges klisénél, minthogy kis csapat indul felfedező útra."

Pedig szerintem az AvP konyvek alapotlete jo volt. Kar, hogy a film keszitesekor nem torodtek vele...
0
2004. november 2., kedd 9:46
Cápamese (Shark Tale, 2004, forgalmazza: UIP)

A DreamWorks lázasan kapkod, hogy valahogyan minőségben be tudja fogni a Pixart, de ez a Cápamesével sem sikerült. Abba most nem szeretnék belemenni, miért is van újabb halas filmünk (lehet, hogy a DW előbb kezdte a Cápamesét, csak a Pixar beelőzött a Némóval és ezért tolták odébb a premiert másfél évvel), de a legnagyobb gyengeség megint a forgatókönyvben rejlik. Akárcsak a Shrek 2., ez is nagyon bugyuta és banális. Dicsérendő a stúdió újítási szándéka a történetet illetően, de a szándék kevés volt, ha a szkriptet nem sikerült rendesen megírni. Gettómese - ez is lehetne a cím, ugyanis olyan szlenget hallhatunk (sajnos a magyar szinkron nem tudja visszaadni mondjuk a De Niro - Scorsese párbajt, de Speier Dávid újfent megmutatta, hogy nála jobb magyar szöveget készítő fordító nincs hazánkban), hogy már csak a káromkodás hiányzik. Az elkészítéssel is gondjaim akadtak: minden egyes élőlény nagyon bumfordira sikerült. Lehet, hogy szándékosan, nekem mindenesetre nem jött be. A Cápamese eleve bukásra (kritikaira mindenképp) volt ítélve, ugyanis a DreamWorks a Z, a hangya óta képtelen megverni a Pixart akár egyetlen orrhosszal is.

4/10
0
2004. november 2., kedd 9:39
Alien Vs. Predator - A halál a ragadozó ellen (AVP: Alien Vs. Predator, 2004, forgalmazza: InterCom)

A Universal első keresztezős filmjei (Drakula, Frankenstein, Farkasember) óta minden évtizedben születtek ilyesféle alkotások. A '60-as években már olyan képtelen címek is voltak, mint Billy The Kid Vs. Dracula. Ki gondolta volna, hogy mára újra divatba jönnek ezek? Az Alien Vs. Predator sem születhetett más elgondolásból, mint a két elhalóban lévő franchise egyszerre történő megújítása. A 20th Century Fox vezetőinek képzeletében már nyilván a legelejétől egy PG-13-as besorolású film létezett, ezért kerestek olyan rendezőt, akinek az elkészített filmjét különösebb visszhang nélkül megvághatják utólag is. Szemmel látható, hogy az amúgy remekül vágott filmbe hol kontárkodtak bele utólag. Szánalmas...

A történeten sokat gondolkodtam, hogyan is lehetne összeereszteni a két vadat, nekem sem jutott eszembe jobb megoldás annál a nevetséges klisénél, minthogy kis csapat indul felfedező útra. Tehát ezt még a megtekintés előtt sikerült magamban lerendezni. Ezután már csak magára a megvalósításra voltam kíváncsi. Anderson kétségkívül ügyes rendező (legalábbis számomra újfent ez jött le), szó szerint lúdbőrzött a hátam, mikor a két idegen egymásnak feszült - szerencsére minimális CGI használata mellett. A Kockára hajazó piramis sem lehet véletlen, ugyanis Anderson következő forgatókönyvéből Vincenzo Natali fog filmet készíteni (Necropolis). Néhány jópofa utalás is tarkítja az AVP-t, jókat lehet mosolyogni rajtuk. Ami viszont még remek megoldás volt (SPOILER!), az a királynő halála: látszólag céltalanul vált vissza a kamera a vízben süllyedő idegenre, viszont a baljósan csillámló vízben távolodó lény kétségkívül az első két rész "űrbe kilövős" végét idézi - remekül. Egy szó mint száz: több sebből is vérzik az Alien Vs. Predator, viszont ha túl tudjuk tenni magunkat az előzményeken és a gyermeteg párbeszédeken, valamint a körítésen, jól fogunk szórakozni. Kíváncsian várom a bővített változatot, de mivel most ezt a filmet ebben a formájában kell értékelni, ez így csak közepes.

5/10
0
2004. november 2., kedd 9:25
A bálnalovas (Whale Rider, 2002, forgalmazza: Budapest Film)

Manapság divat rámondani egy hollywoodi filmre, hogy giccses, stb. Ez sokszor helyénvaló. De hogy egy Amerikán kívüli alkotás cukormázas legyen - neeeem, az nem lehet, legalábbis még a kritikusok képtelenek beismerni, hogy Hollywoodon kívül is létezik giccs. Mondjuk Új-Zélandon. Niki Caro filmje nem más, mint nagy hazafias ömlengés egy szupertehetséges kislánnyal a főszerepben. Caro remekül használta fel hazája mondavilágát egy olyan film elkészítéséhez, amibe szívét-lelkét beleadta, sajnos az az ő hibája, hogy a bálnalovagláson és Rawiri Paratene nevetséges alakításán kívül nem emlékszünk semmire. Bár mégis. A kislány és nagyapja közti viszony lerágott csont, mégis vibrál a levegő közöttük - remek rendezői megoldás. A film hangulata kétségkívül különleges, Keisha Castle-Hughes játéka valóban parádés, de ennyi. Lisa Gerrard zenéje erősen emlékeztet Badalamenti taktusaira, bár ez annyira nem baj. Aki kíváncsi egy jó, a törzsi konvenciókról és szigorú hagyományokról szóló filmre, nézze meg az Akit Paripának hívtak című Richard Harris-filmet.

5/10
0
2004. november 2., kedd 9:03
Monsieur Ibrahim és a Korán virágai (Monsieur Ibrahim Et Les Fleurs Du Coran, 2003, forgalmazza: SPI)

Újabb barátkozós film az öreg tata-kisgyerek bugyorból. Philippe Muyl A pillangója még emlékezetünkben és szívünkben él (nem mintha annyira jó film lett volna, de pl. a bábjáték zseniális volt), a Monsieur Ibrahim pedig ezt hivatott "kicserélni". Könnyen rá lehet mondani, hogy Omar Sharif jutalomjátékáról van szó - szerencsére erről szó sincs, bár tény, olyan szerepe van, amelyben nyugodtan felvonultathatta képességének teljes tárházát. Az igazi sztár mégis Pierre Boulanger, a kisfiú, aki a szemünk előtt serdül férfivá, és ezt remek játékkal teszi. A film maga elég szokványos úton halad: Sharif nagy szavai legalább akkora hatással vannak a fiúra, aki kimondva-kimondatlanul is amolyan haveri státuszba kerül az idős boltossal. A film végére pedig egy nagy kalandra indulnak közösen: innentől sajnos elég kínossá válik a rendezés, Francois Dupeyron szeretett volna megsiratni, azonban olcsó eszközeivel és olajozottan működő kliséivel ez nem sikerült. Kellemesen szórakoztató film, ami nagyrészt kikerüli a műfaj buktatóit. Kár az utolsó 20 perc miatt.

6/10
0
2004. november 2., kedd 9:02
boo! :)
0
2004. november 2., kedd 8:54
Neveletlen hercegnő 2. - Eljegyzés a palotában (The Princess Diaries 2. - Royal Engagement, 2004, forgalmazza: InterCom)

Tegyük is fel rögvest az első kérdést: kinek is szól a film? Röviden: aki kibírja. Utánuk jönnek azok az érzelmileg kificamodott egyének, akik szerint egy ilyen film folytatása még megható és más egyéb, Disneys jelzővel illethető. Gyerekeknek biztos nem, mert az InterCom feliratosan küldte a moziba eme remeket, bár szerintem tök mindegy, így is, úgy is sz*r (lenne). Második (és egyben utolsó) kérdés: miért (nem) jó a film? Röviden: mert unalomig ismert, elcsépelt, hazug, álszent és unalmas. És miért közel 2 órás? Garry Marshallnak annyi mondanivalója volt, nyilván még így is meg kellett vágnia dédelgetett gyermekét. Szépen közelítünk a mélypont felé, már nem sok kell, hogy ne a Vas legyen az év legrosszabb filmje.

1/10
0
2004. november 2., kedd 8:43
Meg. Bár ne tettem volna. :)
0
2004. november 1., hétfő 21:57
na ez az. nekem is erős a gyanúm, hogy itt vmi földönkívül aktivitás mozgatja a szálakat, csakhogy ez a dolog egyfajta rejtélyként hivatott szerepelni a filmben, amelyre úgy a 7o. perc tájékán derül fény. tévedés ne essék: nem láttam a filmet, mindezt csak a trailerből következettem ki. talán tévesen... :]
0