Keresés

Moziajánló

2004. október 18., hétfő 22:46
az első órán átküzdöttem magam, de tovább nem bírtam. vajh zombie miből gondolta azt, hogy ami idegesítő, az egyben félelmetes/ijesztő/nyomasztó/bármi-aminek-a-horror-műfajához-köze-lehet is? a suszter maradjon a kaptafánál.
0
2004. október 18., hétfő 21:54
Máris felcsigáztál! 8)
0
2004. október 18., hétfő 21:34
Én asszem akkor kihagyom... :]
0
2004. október 18., hétfő 21:29
Látta már valaki Rob Zombie filmjét? A címe Hose of the 1000 Corpses (Akik nem ismernék, Rob Zombie egy metal zenekar énekese)
Egyszerűen rettenetes. Gyakorló pszichopatáknak alapmű. Ha pszichiáter megnézi, az tuti kényszergyógykezelésre ítéli a rendezőt. Csak az nézze meg, aki tömeggyilkosnak vagy hasonlónak készül.
0
2004. október 17., vasárnap 20:47
:)
http://www.apple.com/trailers/universal/theedgeofreason/large.html
0
2004. október 17., vasárnap 19:01
itt tedd meg légyszíves, hogy tudjak rá itt regálni
0
2004. október 17., vasárnap 15:01
bourne supremacy SPOILER!!!

esetleg a távcsőből feltűnhetett volna neki, hogy nem azt találta el, akit kellett volna. tudom, menetközben volt egy sofőr-csere (nem is értettem, miért, amikor damon ezerszer jobb sofőr - hát ez volt a magyarázat), de potente kisasszonyt elég nehéz összetéveszteni matt damonnal. :] a profi bérgyilok meg nem követi el azt a filmes hibát, amit ezer másik filmben megtettek már, inkább megbizonyosodik arról, hogy megvannak-e a hullák is, melyek azért elő szoktak kerülni egy ilyen balesetet követően.
0
2004. október 17., vasárnap 14:42
"profi bérgyilok megelégedik annyival, hogy 1ooo méterről lát egy autót lehajtani a hídról"
igen ez nekem is eszembe jutott. bár azért odament megnézni a vizet, nem látott semmit, sokat nem tehetett, nem mehetett le búvárruhában a víz alá. talán letáborozhatott volna a folyó partján;)
0
2004. október 17., vasárnap 14:39
majd előszóban;)
0
2004. október 17., vasárnap 4:38
ezt magyarázd meg légyszíves
0
2004. október 16., szombat 17:29
the bourne supremacy: feszes tempójú, túlzásoktól mentes, realistába húzó akciófilm. ugyan a végén kicsit elnehezedik, de elejétől végéig lekötött, itt-ott még meg is lepett, bár egy-két logikai buktatót azért megszámoltam (egy profi bérgyilok megelégedik annyival, hogy 1ooo méterről lát egy autót lehajtani a hídról?), s a sztori is lehetett volna eredetibb. az első résznél semmiképp sem jobb, ott a sztori velejét az adta, hogy a néző a főhőssel együtt fedezte fel kilétét. ezt ugyan most is megpróbálták eljátszani, de kisebb hatásfokon. a sokak által szídott fényképezés szerintem említésre sem méltó: teljesen rendben van. 1o/7.5
0
2004. október 16., szombat 16:01
Ez így van, nem is állítottam az ellenkezőjét. Grengrass a lúdas (megjegyzem szerintem szuperjó munka lett) éppen ezért felesleges Wood-ot fikázni.
0
2004. október 15., péntek 20:29
Sajna, Sutternek van vmi igaza: tényleg iszonyat idegesítően fotózták ezt a filmet. Nekem nagyon teccett a film, igaz az első rész sztorija jobban bejött, de ez a kapkodó kameramozgás kis híján elfordított a remek akciómozitól. Persze mégsem adtam sz@r osztályzatot, de tökre megértem, ha vki emiatt húzza le. Milyen hatást váltott volva ki, ha "normálisan" fotózzák?
0
2004. október 15., péntek 20:16
szerintem nem oliver wood rángatta a kamerát, hanem a rendező, paul greengrass. :] (lásd véres vasárnap, aka kézikamera-mennyország.)
0
2004. október 15., péntek 20:14
no, akkor majd így.
0
2004. október 15., péntek 20:08
mintha a Cinema értékelne... ;)
0
2004. október 15., péntek 17:25
1, nem mondtam, hogy a kedvenc akciófilmem a Die Hard 2. Azt mondtam, hogy szerintem az a legjobb  a 3 Die Hard film közül.

2, igen, átgondolva a dolgot, nem ér többet a film 55%-nál. erről szinte csak a fényképezés tehet.
0
2004. október 15., péntek 17:10
"részeges operatőr "
mellesleg ugyanez az ember fényképezte a kedvenc akciófilmed a Die Hard 2-t és az Bourne első részét is.
55%? Pár óra alatt 70%-ről le is ment?;)
0
2004. október 15., péntek 15:44
Én is!
0
2004. október 15., péntek 11:09
Bocs, de csak ezt látom:

"Page Access Forbidden

The requested URL is forbidden."
0
2004. október 15., péntek 10:08
be cool poszter

jó lesz ez, jó lesz ez! watch the rock! :D
0
2004. október 15., péntek 3:39

Bourne Supremacy - 2004 - USA

Pár hete néztem meg újra dvd-ről a Bourne Identity c. filmet, mintegy felkészülésképpen a következő részre. Sajnos a második rész beleesett a folytatások tipikus hibájába. Legyen nagyobb, szebb, látványosabb, pergősebb. Ez általában nem szokott bejönni, mint ahogy most sem. Az első rész rendelkezett egy kiváló történettel, az akciók nem csapták agyon a kémfilm hangulatot. Minden a helyén volt egy izgalmas krimihez. A második részről ódákat zengtek a kritikák, és szinte egyértelműen állították, hogy jobb mint az első. Nem értem miért? A sztori ugyan nem rossz, de elmarad az elsőétől. A film tele van zsúfolva akciókkal, amik ugyan korrektül vannak kivitelezve, már amennyit látni belőlük, hiszen a részeges operatőr nem kapta meg a reggeli vodkáját és végig remegett a keze. A baj az, hogy nem csak az akciók alatt, hanem a halál nyugodt jeleneteknél is úgy mozgott kamera mint megboldogult 18 éves Hajdú mosógépünk a centrifuga program alatt. Ezzel szerintem teljesen tönkrevágták a film képi világát és számomra élvezhetetlenné tettek egy amúgy jó filmet. A színészek és a zene megállták a helyüket.

55%
0
2004. október 14., csütörtök 1:20
White Chicks-Feketék, fehéren

Hiába ez egy igazi Wayans múví. A rendező és a két főszereplő srác, nekem bejött, de elismerem, hogy van egy bizonyos korosztály és "értelmi szint, vagy szebben fogalmazva érdeklődési kör" akiknek ez bejön. Én nem tagadom (ragadom-dagadom-úú mi van velem? ;-)), hogy én is ebbe a kategóriába tartozom, de attól még értékelem a jót és a szépet is. (mittomén pl:Hős) DE! Szerintem,  ha el tudtok lazulni és úgy ültök be, hogy röhögünk egy jó másfél órát, akkor be fog jönni. Szal ajánlom még azoknak is, akik nem röhögnek a pukizós poénokon, itt garantáltan fognak. :-)) Ja és nyugalom kockázat és mellékhatás nincs, a mozi után 1 nappal  nem is fogunk rá emlékezni. (Mentségemre szóljon most jöttem haza a filmről.  :-) )

7/10
0
2004. október 12., kedd 9:59
Álmodozók (The Dreamers, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Bernardo Bertolucci csak testileg öregszik. Legalábbis számomra ez jött le Az álmodozókat nézve. Az olasz direktor visszakalauzol minket 1968-ba Párizsba, a diáklázadások idejére, azonban szerencsére kihagy mindenféle nyílt politikai és hovatartozási önreklámot és propagandát. Viszont hiába indul jól a film, kb. 30-40 percet követően végleg tévútra jut. Nem látunk mást, mint egy önelégült testvérpár és egy útkereső amerikai egymásra találását egy cseppet sem vonzó formában. Egy ehhez hasonló erotikus töltetű film esetében a rendezők általában remek érzékkel teszik kíváncsibbá és kíváncsibbá a nézőt, de Bertolucci ezzel nem törődött. Egyszercsak mindenki meztelen, aztán "uzsgyi, mutassuk meg!". Egy picit sem tud a film szép és vonzó lenni, akárcsak a három főszereplő. A befejezés is sajnos a várt fordulatot hozza, ami szintén csalódás. A kis buddha és a Lopott szépség sem volt már az igazi, és sajnos Az álmodozók sem az. Nagyon úgy tűnik, hogy Bertolucci egy lélekben fiatal rendező, aki még mindig arról a korszakról álmodozik, amelyben a legjobban érezte magát.

5/10
0
2004. október 12., kedd 9:48
A tűzben edzett férfi (Man On Fire, 2004, forgalmazza: InterCom)

Tony Scott egy olyan rendező, akinek a filmjeinél nem mehet biztosra az ember. Lehet, hogy remek témát választ, de sokszor bizony elég kétes a végeredmény. A tűzben edzett férfi esetében is aggódva ültem be a terembe, hiába az IMDb akciófilmhez képest remek átlaga, a külföldi kritikák nem voltak elragadtatva az alkotástól. Pedig remek film! Brian Helgeland ugyan képtelen volt megsimételni akár a Szigorúan bizalmas, akár a Titokzatos folyó színvonalát, de gondolom, itt az alapanyag sem volt olyan eredeti. Mindenesetre a 145 perces játékidő egy pecig sem vontatott, a dialógusok remekek, a karakterek élnek, hihetőek (ami, valljuk meg, egy akciófilmnél nem alapfeltétel). Tony Scott azonban átesett egy kicsit a ló túlsó oldalára: enyhén "agyonrendezte" filmjét, folyamatosan valami képi effekttel bombáz: hol kézikamerát rángat, hol hatalmas betűkkel feliratoz, hol 6 részre osztja a képet, hol pedig a vágással szórakozik. Azonban ettől függetlenül A tűzben edzett férfi remek film, amelyből ugyan hiányzik az eredetiség, de remekül összerakott, jól megkomponált, kellemesen kimunkált bosszúmozi.

8/10
0