Keresés

Moziajánló

2003. február 16., vasárnap 16:08
CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND

lapos pillantásokkal kísértem végig george clooney bemutatkozó rendezését. nem voltam fáradt, nem én, de valahogy az extra széles vászon [több volt ez, mint 2.35:1], clooney borotva után sikoltó bajsza alatt elmormolt tanításai, julia roberts márványba vésett oszkárdíjas-színésznő-vagyok-tehát-nekem-mindent-szabad pofikája, drew barrymore fáradt "szeretnivaló kislányka a szomszédból" imázsa teljesen kimerített. pedig clooney bemagolta a kortárs rendezés szent almanachját, így aztán ott szűri a képet, ahol éri, ki-betologatja a díszleteket, akkurátusan ügyel a beállításokra, éppenséggel csak lelket nem önt a filmjébe, pedig chuck barris könyve, illetve a charlie kaufman forgatókönyve bizonyára többet kínált: az alapul vett kor és környezet [a 6o-as/7o-es évek amerikai televíziózása] sokkal izgalmasabb, minthogy egy ilyen zillált, nem ritkán szürrealitásba hajló, tarka-barka, sokhelyszínes, sokszereplős, de alapjában véve baromi unalmas filmet okoskodjanak össze belőle. néhány valóban jól sikerült beállítás, s sam rockwell dícsérhető alakítása így aztán eleve halálra ítéltett. know your limits, dr.ross!
0
2003. február 15., szombat 12:31
Darkness Falls (2003) : Főleg azért érdekelt a film, mert a Buffyból az egyik kedvenc karakterem szerepel benne (Emma Caulfield/Anya). Kategória  Horror / Thriller, bár inkább a második, a szó igazi értelmében. Plot a szokásos horror, nem túl bonyolult: Tótferi v. ahogy az ánglusok írják Tooth Fairy elviszi a fogad, de nem szabad ránézni. Ránéztek. "Unleash hell". Hát nem 1 vérbő film (Rated PG-13 for terror and horror images, and brief language.), de nekem bejött. Az első félóra után elengedtem a távirányítót, mert a gombok úgyis belenyomódtak a kezembe...
0
2003. február 15., szombat 2:06
Darkness Falls (2003) : Főleg azért érdekelt a film, mert a Buffyból az egyik kedvenc karakterem szerepel benne (Emma Caulfield/Anya). Kategória  Horror / Thriller, bár inkább a második, a szó igazi értelmében. Plot a szokásos horror, nem túl bonyolult: Tótferi v. ahogy az ánglusok írják Tooth Fairy elviszi a fogad, de nem szabad ránézni. Ránéztek. "Unleash hell". Hát nem 1 vérbő film (Rated PG-13 for terror and horror images, and brief language.), de nekem bejött. Az első félóra után elengedtem a távirányítót, mert a gombok úgyis belenyomódtak a kezembe...
0
2003. február 13., csütörtök 17:35
a legfájobb, hogy egy scifi müből kreáltak egy szerelmes érzelgős vasárnap délutáni matiné filmet. botrány. hol van a mi is az a solaris kérdés a filmből??!! sehol. van helyette cloneynak a valaga. rohadnának meg!
0
2003. február 13., csütörtök 17:27
solaris az 1új1 verzió - röviden és tömören soderbergh elmehet a picsába, igy szét cseszni egy zseniális filmet, ebből mindent kiszedtek és megváltoztattak ami az 1972-esben jó volt. hova tünt dr. sartorius??!! áhhh most sík ideg vagyok!! valaki jót akar magának megnézi a tarkovszkij félét és ezt meg elfelejti a francba.
0
2003. február 12., szerda 22:54
ami még nem tetszett: tündék a Helm-szurdokban? Hm. oké.

Személy szerint én a hasznos változásnak könyvelem el Gollam jellemének részletezését , a könyvben, csak a rohadékot, meg a vakarékot láttam, benne, de most teljesen a szívemhez nőtt, így hatványozottan szomorú Szméagol életének históriája. (SPOILER--képzelem, hogy fogom sajnálni, amikor meghal...--SPOILER VÉGE)

Szerintem az a bizonyos "kiruccanás" Osgiliathba is hasznos, mert így hihetőbb Faramir karaktere :még Aragorn is alig-alig tudott ellenállni a Gyűrűnek, és Faramir meg nemes egyszerüséggel le se szarja?

Sokan szidták Gimlit, meg a poénjait, és bár néha kicsit tényleg oda nem illőek a vakkantásai, legtöbbször sokkal inkább vicces, mint kiábrándító, vagy idegesítő ("Mond meg a neved, lovas-ember, és én is megmondom az enyém!")

Summa-summárum, nekem nagyon teszett a film, és bár sok változtatása nem tetszik, elfogadom őket. Nem annyira mint az első, és remélem nem annyira mint a harmadik, de tetszett; bár aki nem látott, vagy olvasott semmit, ami Gyűrűk Ura
az vagy pótolja a lemaradását, vagy messzire kerülje el ezt a filmet. (a kérdés költői, de azért felteszem: van ilyen??)
0
2003. február 12., szerda 15:56
akarom mondani: bocs de most olyan leszek mint PJ: folyt. köv.
0
2003. február 12., szerda 15:55
akarom mondani: bgocs de most olyan leszek mint PJ: folyt. köv.
0
2003. február 12., szerda 15:55
akarom mondani: bgocs de most olyan leszek mint PJ: folyt. köv.
0
2003. február 12., szerda 15:52
TTT:na! eddig csak háromszor néztem meg, 'szal volt alkalmam átgondolni a filmet. Dícséretes, hogy a film nem dilettánsoknak szóló prolog-al kezdődik, hanem csak belelép a történetbe. Isten áldja Peter Jacksont, amiért így tud szereplőket válogatni, Théoden, Éowyn és Gríma mind-mind remekelnek. Egyedül Éomer nem teszett (annyira nagyon, hogy húúúú). Amitől még harmadszorra is az államat kerestem, az bizony GOLLAM. Komolyan mondom, a film leg megrázobb eleme egy CGI karakter. (A jelenet, amikor ott magában sírdogál, vagy amikor Samuval a "nyuszik" elkészítéséről (vagy inkább el nem készítéséről) vitáznak egytől egyig zseniálisak). Vagy a számítógéps technika épp most lendült át azon a bizonyos határon, vagy az egészet Andy Serkisről másolták (mimikát,meg minden egyebet). Isten áldja Howard Shore-t, amiért olyan zseniálisan atmoszferikus dallamokat írt. Isten áldja az összes színészt. ISTEN ÁLDJA AMERIKÁT (csak vicceltem :))  Ami nem teszett az Aragorn "élet-halál harca", mert lelassít, és teljesen fölösleges.  Bocsánat PJ: folyt. köv.
0
2003. február 10., hétfő 20:45
National Security : ezen a filmen nem lehet elaludni. Martin Lawrence 5 perc alatt úgy felnyomta az agyam, hogyha itt lett volna tettlegeségig fajul a dolog. Szokásos fekete-fehér, buta rasszista-nemrasszista film. (szándékosan nem használtam a vígjáték kifejezést)
0
2003. február 9., vasárnap 20:51
A Chicago c. filmet ugyan még nem láttam,de a soundtrack-jét megvettem és nagy meglepetésemre magyarul /persze kis törtséggel/ beszélnek az egyik dalban. :)
0
2003. február 8., szombat 19:11
Szerintem rettenetesen gyenge film volt, bánom, hogy megnéztem.
0
2003. február 8., szombat 15:51
én láttam, közepes szintű röhögcse, eddie murphy kétségkívül jobb formában van mint a mostanában készült filmjeiben. Esti szórakozás, amire két nap múlva már nem emlékszel.

(azért pár dolog megmaradt, ami magyarországhoz kapcsolódik, Owen Wilson magyar beszólásai, a Fogaskerekő szitáválövése, stb)

10/6
0
2003. február 8., szombat 14:30
GANGS OF NEW YORK

mosolyognom kell azon az álhatatos pusmogáson, amely scorsese filmjét a következő titanicként írta le. gondolom, a pletyka terjesztésében nem kis szerepe van a miramax protezsálásának: titanic méretű költségvetés, majd másfél évet késett bemutató, problémák a forgatás helyszíenén és leonardo dicaprio. a filmet látva azonban el kell oszlatnom minden kétséget: ez messze nem az a dagályos love story, mint a titanic, habár a szerelmi szál itt is felbukkan, csak vadul, ahogy azt egy scorsese filmtől megszokhattuk. sajnos, azonban a film ettől még nem lett jó. az elég szokványosra sikerült bosszútörténetbe oltott new yorki időutazás mondjuk hatásos, komplex és michael ballhaus fényképezésében lenyűgöző, azonban a film maga is olyan, mint a címszereplő város: rengeteg különböző negyedből áll, nagyon zajos és végnélkül terpeszkedik. a filmnyitó kaszabolás és a záró ütközet [ami jaj, spojlerkednem kell: kicsit a kevin costneres postásos film befejezésére hajaz] ugyan keretbe foglalja a soványka sztorit, amit közhelyes fordulatai és sekélyes, néhány szélsőségre alapozott jellemek visznek előre, én pedig majd hogy nem ehejuhnyemeztem, sz'al nem áll össze egésszé, nincs íve, a sok-sok vér és muris öltözék ellenére nem erős, s nagyon-nagyon hiányoltam belőle a scorsese filmekre oly jellemző feszültséget, ami valódi szorongással tölt el, s jeges ujjakkal szorongatja meg a gerinced. dicaprio visszatért a vászonra, halleluja, jó színész, még érnie kell ugyan, de már kevesebb tini fogja a mackóját leonak hívni, azonban mint a spielberg film esetében, így a gangs-ben is lejátsszák a vászonról: jelen esetben a 4 évig szakmunkáskodó daniel day lewis homnályosítja el leo erölködéseit, habár nem oltja ki teljesen.
0
2003. február 8., szombat 9:44
Én a kém??????  Látta valaki?
0
2003. február 8., szombat 0:02
Animatrix - The Second Renaissance PART I

Kezdenek áramlani a matrixon alapuló animációs kisfilmek.
Ez a Second renaissance című szösszenet valahol egy jól bevált sémát követ, tele van történelmi utalásokkal a második világháborúra, a fajgyűlöletre. Megnézhetjük, hogy a robotok, hogy szakadtak el tőlünk, mibe került ez az elszakadás, az, hogy mi történik ezután, az csak a második részéből fog kiderülni, Májusban.
Szerintem nézzétek meg, engem megfogott.

Akit érdekel  itt megtalálja, 140 mega körül van
0
2003. február 7., péntek 0:58
a freestyle-versenyszámok nagyon bejöttek viszont
0
2003. február 7., péntek 0:57
Solaris

Szerintem mesterien kibontakozó történet, kellően homályos, gondolkodási szabadságot nyújtó véggel.
Kevés szereplő, kevés történés, mégis kacifántos sztori, kicsit furcsa, de nagyon szerettem!
10/8

8 Mile

Korántsem vagyok tőle elájulva. Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy rossz volt, hogy nem tetszett, hanem azt, hogy amiket hallottam róla, hogy mekkora nagyonjó film, ennyit és ennyit ér: nekem nem.
Egy sima erős közepes, mondjuk ettől a kis fuckah' eminemtől még ez is sok.
10/6.5
0
2003. február 4., kedd 1:50
Foreigner: Nem tudtam, hogy létezik, de van. Az első J kategóriás film amit láttam. Ez a tényleg látnod, hogy elhidd. Sirály Pisti legjobb filmje. Most még a mellékszereplők se nyújtanak színészi alakításhoz hasonló dolgokat. Elképesztő.
0
2003. január 27., hétfő 7:54
25th hour : Hát nem vagyok egy Spike Lee rajongó és a drámákat se nagyon komálom, de ez a film valahogy megfogott. Monty (Edward Norton) 25 óra múlva bevonul a börtönbe 7 évre, drogkereskedés miatt, egyértelműen feldobta valaki. Barátai (Philip Seymour Hoffman, Barry Pepper) és fiatal bevándorló barátnője (Rosario Dawson, aki elég felkapott, tavaly 6 filmmel pld MIB2 és jobban nyomja mint Keanu, mert csak kubai, indián, néger, puerto ricói és ír származású ) búcsúbulit szerveznek neki ahol a maffia is "elköszön". 25 órája van arra, hogy rendezze sorait és kapcsolatait. 25 óra maradt, hogy rájöjjön, ki az áruló, 25 óra csomó jótanáccsal a börtönéletre. 25 óra eldönteni, hogy meglógjon, öngyilkos legyen vagy teljesen és minden értelemben összetört emberként leülje az idejét. Érdekes és elgondolkodtató "New Yorker" film. vörszit.
0
2003. január 26., vasárnap 2:04
hú, az emeniem film jó erős, bár rúghatnának nagyobbat is a szlim sedibe. szarul áll a barna haj, viszont jól beszél, mármint eminem. ha épp van mondanivalója. ha nicns, akkor bambul. színészkedni ugyan nem tud, de nem olyan szerencsétlen, mint a többi popsztárocska a vásznon. aki eddig lesajnálta a hiphopot, jó gyorsan nézze meg, mert ebből a filmből legalább kiderül, hogy a freestyle-hoz bizony tehetség kell, s a rap is lehet művészet. gimme mo fire!
0
2003. január 26., vasárnap 0:50
TTT : végre sikerült megnéznem. Állítólag a magyar Tolkien társaság v. klub csinálta tökéletes felirattal (nem lehetett nehéz, mert piszok könnyű szöveg), nem mertem hangoztatni (félvén a megkövezéstől), de nekem annyira nem jött be FOTR (mindíg bennem volt az a "jó-jó, de valami hiányzik érzés"), habár technikailag 98%ban profi alkotás. Ellenberger a TTT, nagyon. Bár volt némi neheztelésem a könyvtől való eltérés miatt, roppant igényes alkotás. Valószínűleg az őrület finom fokozatában lehet PJ, aki valószínüleg a díszlet falicsempéjének a mintáját is kézzel festette, hogy tökéletes legyen és az is lett. Nem akarom szaporítani a szót, írtatok már eleget róla, de rájöttem, hogy az a plussz ami az elsőnél nekem hiányzott, ebbe benne volt, a kalandfilm feeling. Már várom a directory cut-ot.
Abandon : a cím tökéletesen tükrözi a film mondanivalóját ( lány a semmi közepéből ki akar szakadni), ami kicsit gyengébb az átlagos thrillernél, főleg mert már az elején át lehet látni a "csattanót", de a vége tetszett...
0
2003. január 23., csütörtök 0:55
Na persze, de a Ryan közlegény megmentése azóta is minden háborús filmben visszaköszön. De persze semmit nem alkotott.
0
2003. január 22., szerda 23:50
idén 10 éve, hogy pénzen kívül semmit nem alkotott a "mester"....
0