Keresés

Moziajánló

2002. szeptember 17., kedd 23:33
Yamamura "zalus" sadako van valami előrejelzésed számomra a Battle Royale című filmmel kapcsolatban? Most kezdtem el "megszerezni"

thnx!
0
2002. szeptember 16., hétfő 22:37
Hát igen... a minority report és spielberg utolsó félórája amit nyugodtan ki lehetne hagyni a filmből. MI a francért heppiend????????? arghhh!!  SPOILERterhes mama, naplemente a megmenekült pre-cokokkal v. mikkelSPOILER VÉGE (bár nem tudnék sok mindent lelőni). Persze még mindig jó film (hatakmas az a jelenet amikor a pókok mindenki kíméletlenül végig scannelnek) szal jó volt de mégsem...
0
2002. szeptember 15., vasárnap 22:47
DRIVEN

over the top, mondom itten stílushajhászként, de milyen igaz: sly barátom, te már jóval túl vagy a csúcson, balboa ideje bedobni a törülközőt, mert már az 57. menetet nyomod és nagyon lefelé görbül a szád. ahogy tetszik, hívhatjuk a drivent a rocky unofficial remake-jének, csak az túl profán lenne: maradjunk meg inkább az "újabb sportfilm" megnevezésnél. a forma 1-t ugyan nem sikerült megnyerni, így aztán indycarban utazzuk körbe a világot: az egyes spotokat színes képslapok prezentálják és a fiúk versenyeznek ezerrel. ott a nu kid, aki le akarja nyomni a rosszarcú világbajnokot és bocsi a spojlerért, de lenyomja. a kérdés pediglen az, hogy okoz-e ez a tény akárkinek is meglepetést? nem hinném.  szemöldököm azért beleakadt a virtuális horogba párszor: őstehetség BT koma felel a soundtrackért, de most jól seggbe billenteném: mi ez, bazze?! világrekordra hajtasz? legtöbb zene egy filmen belül? nu metal vs breakbeat vs hiphop! anyám, fél perc nem volt a filmben, amikor ne szólt volna vmi fülgyötrő muzakk, s persze a legnyűttesebb cd tokból. renny harlin jegyzi ezt a filmet, a forgatókönyvet meg sly. döcögnek a dialógok jól: az még hagyján, de a versenyek is piszok laposak, mint a ketyerék, amikkel akár a kamion alá is beférnek. yeah! förtelmes számítógépes trükköktől és veszettül rossz vágásoktól hőköl hátra a nagyérdemű, aztán dob is egy hátast, amint szembesül a baromi rossz színészek szájszagú tündöklésével. meg kell, hogy állapítsam: ennél a filmnél még a forma 1 is izgalmasabb, pedig az aztán a könnyű altató!
0
2002. szeptember 14., szombat 1:39
Minority Reportot nézzen mindenki, mert az neked jó:)

Tetszett Spielberg jövőképe (ami valami hihetetlenül realisztikusnak hat, kb így képzelem én is a világot 50 év múlva /precog-okat azért nem várok:)/), Jobb mint az AI, aminek az uccsó félóráját kaszával levágnám.
0
2002. szeptember 14., szombat 1:18
THE ROYAL TENENBAUMS

még egy zsenikből álló család is hamar széthullik, ha elveszíti az összetartó erőt: miután royal tenenbaum, a családfő eltávozni kényszerül a fészekből, az amúgy is kékvérű családba rendesen beleáll a zsibbadás. a fater 22 év után visszatér, ugyanis csődöt jelent, s nincs hová menni: először csak élősködni kíván családján, aztán persze rájön, hogy szereti őket. wes anderson [bottle rocket!] filmje olyan volt számomra, mint egy turné a modern művészeti múzeumban: tarka, mint egy kirschner festmény, dermedten beállított, mint egy frida kahlo mű: a család valamennyi tagja mélabús, zsibbadt arccal veszi be a hétköznapokat, közben csípős poénokat eregetnek, mindnyájan megérnek egy pszichológiai esettanulmányt; az érzelmeket paul mccartney, paul simon és bob dylan számok szolgáltatják, no meg royal, aki mindent szeretne rendbe hozni. kicsit talán sok szereplő figyel be a képbe, hogy minden összeálljon, de jól el lehet kuncsorogni a gerinc mentén. keserédes popart.
0
2002. szeptember 11., szerda 23:38
az jó volt. főleg, mikor a Mester cigánykereket hányt. aztán jött britney...
0
2002. szeptember 11., szerda 23:37
EL ESPINAZIO DEL DIABLO - THE DEVIL'S BACKBONE

a blade második részét és a mimicet látva az ember azt gondolná, hogy guillermo del toro csak a stílusosan ábrázolt vérengzéshez ért, azonban castilia egyik legfontosabb exportcikke ugyanolyan otthonosan mozog a szeletelés és a gótikus ijesztgetés terén: hazájában forgatott vizuális fisztája a legjobb példa erre. kísértetkastály helyett most egy mindentől elszigetelt árvaház a szellemtanya: a konyhában összeverődnek a kések, a folyosón apró lépések zaja visszhangzik, az udvarba belefúródott égi áldás: egy fel nem robbant bomba pedig furcsa zajokat ad ki magából. az árvaház vezetőinek mind-mind vaj van a füle mögött, s ez a lelki teher ugyanúgy nyomja az intézményt, mint a delikvenseket. del toro piszok jó hangulatot teremtett filmjének: a riválisnak mondható amenábar film, a the others-szal szemben a diablo sztorija sokkal érdekfeszítőbb és nem csupán a végkifejletre épül. a tököm televan egyébként, hogy a legjobb filmek elkerülik a magyar mozikat: a sok amcsi szemét mellé már nem fér be semmi?!
0
2002. szeptember 11., szerda 21:10
yamamura sadako : és az AP3 első 5 percén se nevettél? Én majd meg haltam.
0
2002. szeptember 11., szerda 5:36
tizsü-tizsü, beng-beng, grrrrr, huuuu, jönnek a mérges pókok! futás!
0
2002. augusztus 31., szombat 21:42
XXX - Bond is back, de addig is itt van ez a Diesel gyerek aki mostanra átvette az aktuális akciósztár szerepet. A XXX mindenben tökéletesen követi a JB filmek forgatókönyvét, plussz megkapta a trükkös cuccokat is, de egészébe véve valahogy nem hihető (jó persze JB-ról sem hiszem, hogy él, de van stílusa). Mindazonáltal érdemes megnézni, mivel az egész a látványra van kihegyezve és lehet, hogy nem értenétek a folytatást ami 2004- be kerül ki.
0
2002. augusztus 29., csütörtök 1:14
The Importance of Being Earnest - Egy kellemes, szellemes  könnyed angol vígjáték a szokásos felcserélt alakok alapon. A színészek : Rupert Everett, Colin Firth, Judi Dench, Tom Wilkinson, Frances O'Connor azt hiszem magukért beszélnek. Ajánlom mindenkinek csakis angol eredetiben!
0
2002. augusztus 28., szerda 10:56
yamamura sadako : májfolt! Látom az automata dolgozott.
0
2002. augusztus 28., szerda 10:52
yamamura sadako : látom már február óta tesztelgeted. :)
0
2002. augusztus 27., kedd 20:06
mann: arculatváltás. :]

mindenidők egyik legjobb horrorfilmjének kritikája itt.
0
2002. augusztus 27., kedd 10:34
EIGHT LEGGED FREAKS : Nekem bejött, vékony vonalon egyensúlyozott a paródia és a horror között, de mindíg tartotta az egyensúlyt. Szerintem a cgi jó volt,(bár ennél a kópiaminőségnél még nem biztos :] ) Arquettenek pont ez a gagyiember szerep jön be (Lásd : scream) és személyes kedvencem is jó volt (Kari Wuhrer lásd : Sliders) Ja és a macskaimádók csukják be a szemüket a kb. 15. percben ;) .
0
2002. augusztus 26., hétfő 10:46
yamamura sadako : inkognitóban vagy, v. más használja a log in-edet?
0
2002. augusztus 26., hétfő 3:41
én 11 millió nézőre emlékszem arrol a plakátról:)
De csatlakozom, a film messziről kerülendő.

Rettegés arénája nagyon tetszett, Jack Ryan fiatalodik mint James Bond:)

Wasabi közepes

Resident evil közepes+, a játék tetszett, meg jó kis zombifilm is rég volt már
0
2002. augusztus 25., vasárnap 21:49
vetettem egy pillantást a MANITU BOCSKORA című német műremekre. elég rövid pillantás volt: úgy kb. a full játékidő ötödére tellett a türelmemből. az lehet, hogy a best bőszen hírdeti, hogy 1 millió néző, az is lehet, hogy hátulgombolós koromban én is csüngtem az ndk vinetús filmeken, de úgy érzem, nem hogy ezen filmek fölött járt már el bőszen az idő, hanem kiparodizálásúk stílusán is. a leslie nielsen féle gagfilmeknek már jócskán leáldozott, de még az utolsó rúgásai is erőteljesebbek voltak, mint a manitu halovány poénjai. egy példa: "ássuk ki a csatabárdot!" "ööö, olyanunk nincs." "mink van?" "van egy összecsukható székünk." "akkor ássuk ki az összecsukható széket!" és kiásták. a német nézősereg ezen bizonyára jót derült, én csak kínosan fészkalódtam, majd a rózsaszín szerkóba öltöztetett - természetesen pösze - meleg indián megjelenésekor feladtam és távoztam. régen pontoztam, de ez a film nálam 1o/o.
0
2002. augusztus 24., szombat 19:54
Zalus : napi 2-3 film az adagom, de csak a nagyon rossz és jókról írok, de az utolsó pár filmedről már írtam régebben. ;)
0
2002. augusztus 24., szombat 2:40
EIGHT LEGGED FREAKS

felettébb mókás szörnyfilm, hatalmas nagy hommage az ötvenes éveknek, hatalmas nagy pókokkal, amik ugrándoznak, föld alá húznak be, múmiává sodornak seperc alatt, vagy egyszerűen csak letepernek jól, közben röfögnek és pöfögnek és szörcsögnek és turbékolnak! nincs itt szarozás kérem: a legnagyobb klisék halmozódnak tonnaszám, mégsem szakad ránk a mozivászon [reményeim szerint]. a csajunk sikoltozni fog, az öcsénk kimenekül a moziból, mi meg két pofára toljuk arcunkba a popcornt és még pislogni is elfejejtünk majd, nehogy elmulasszunk egy pókláb szöszmötölését. óriási móka!

mi van, itt már csak én járok moziba?! :] elkényelmesedett társaság!!!
0
2002. augusztus 23., péntek 16:33
JOE SOMEBODY

felejthető komédia tim allen halvány ökörködésével, politkailag korrekt poénokkal. bender seggéhez mérhetően csillogó fényűre polírozott vállalati bürokráciának kíván adni egy maflást, de ehhez nem elég merész: a hasonló témájú office space-ben sokkal több szufla volt. itt pedig még jim belushi önparodizáló fellépése sem segít: ez a naív "tedd, amit tenni akarsz" és "légy önmagad" mondanivaló haloványabb még a tv shop tanácsainál is.

SUPER TROOPERS

no, ez már falszaggató volt. szabályosan kezdek félni amerikától, ha még a "szolgálunk és védünk" szerv is egy nagy rakás, egymással rivalizáló őrültből áll. filmen nézni viszont több, mint mulattságos. a rendőrakadémiával összehasonlítani balgaság - az túlságosan rajzfilmszerű volt ehhez képest, az amerikai pite pedig öncélú zsigerkedéssel apellált. a super troopersben az a legviccesebb, hogy szimplán elképzelhető, hogy ilyen rendőrök flangálnak az utakon. hőseink a highway patrol díszmadarai: unalmas melójukat [elkapni a gyorshajtókat] azzal dobják fel, hogy szétszivatják hol egymást, hol a civil népet. a gáz csak az, hogy szervüket le akarják építeni a helyi szervek apanázsának növelése céljából, így nem csoda, hogy harcban állnak a helyi szervekkel és nem restek laposra verni egymást a crime scene szó szoros értelmében vett földbe tiprása mellett. a super troopers poénjai olyan szinten tabudöntögetőek, hogy hozzá képest farellyék oviba valók, itt kérem, szinyor torente köszön vissza, s ezen az egyszeri néző olyan természetességgel röhög, mint a haverok beszólásain. kötelező nézemény!
0
2002. augusztus 21., szerda 13:55
SIGNS

m.night shyamalan szerintem nincs túl könnyű helyzetben: most nem kívánom lesajnálni szegényt, hisz valszeg szétkereste már a fejét filmjeivel - még ki is fehéríthetné magát, ha ehhez támadna kedve, hogy ő legyen a king of pop-corn. más miatt féltem szegényt: az elvárások olyan magasak egy-egy újabb filmjével szemben, hogy kb. embertlen erő kell az ezeknek való megfeleléshez. és igen: az én elvárásaim is óriásiak voltak, hisz spielberg bratyó hosszúcímű filmje óta nem láttunk jófajta - komoly - idegeninváziós-találkozós filmet, csak ilyen idétlenkedéseket [MIB], durrbelebumm marhaságokat [ID4] vagy túlmisztifikált szarságokat [fire in the sky, x akták]. szóval shyamalan [még egyszer le nem írom] témaválasztása kitűnő volt, a trailerek lélegzetelállítóak, ehhez képest a film elég laposan muzsikál. itt most kénytelen vagyok ismét dícsérni shyamalan vizuális zsenialitását: remek beállítások, hosszú vágások, szorongató, fagyos képek, ott felejtett kamera meg miegymás: ez a sok kütymüty azonban nem viszi el a hátán a produkciót, ha sekélyes a script. gabonakörökkel kezdődik az egész: a tv-ből megtudjuk, hogy a világon jó sok helyen tűntek fel hasonló dolgok, sőt megmagyarázhatatlan fényjelenségek tűnnek fel az égen. szóval az egész világ megbolydult, a film viszont rendesen odaragadt mel gibson tanyájához, sőt a családot ért tragédia [anyuci halála] hatásai is pont akkor jönnek elő, mikor az ember vmi izgi idegenhajkurászásra vágyik. ej-ej. sz'al nem szabad túl sok cselekményre számítani: ez a film is ugyanolyan lassú, mint a rendező előző két filmje, s másban is a bejárt sémát követi, pont ez a gond: shyamalan módszeresen rippeli saját módszereit, s egyre kisebbeket pukkan.
0
2002. augusztus 21., szerda 0:43
FRAILTY

a legtöbb pszichothriller sémája nagyon könnyen felvázolható: történik pár gyilkosság, nyomoznak a gyilkos után, elkapnak valakit, aztán kiderül, hogy a főhős anyja/öccse/barátja/kutyája/mosogatógépe/stb. a gyilok, kicsit ütlegelik egymást, közben a serial killer kifejti 5 percben, hogy miért is tette el láb alól ezeket az embereket, majd némi pofozkodás után kimúlik. ezt az alapsémát meg lehet csavarni itt-ott, előadásmódján lehet módosítani, de feje tetejére csak nagy ritkán állítják: pl. a henry című filmben láthattunk pontosnak mondható pszichoanalízist egy sorozatgyilkosról, henryben már gyerekkorától kezdve ott volt a gyilkos ösztön, mint ahogy sok társára rá lehet fogni a gyerekszoba hiányát, apuci/anyuci brutalitását, stb. és már meg is érkeztünk a klisékhez, DE a frailty azt a profilerek munkáját megnehezítő kérdést feszegeti, hogy lesz egyszer csak egy teljesen normális emberből vérengző gyilkos. bill paxton rendezése nem az az átürő rejű, viszont sikeresen - bár nem túl tempósan - ellavíroz a rozsdás sztereotípiák között, s ugyan óriási hiba saját magára osztani a főszerepet [bill sosem volt az a kiemelkedő színész], de alapos képet fest a hétköznapi ember őrületéről, amibe befolyásolható csemetéit is bevonja. sajna, ez a film se tudja elkerülni a manapság oly divatos suspense elemeket, amik javát a film első harmadában meg lehet fejteni [ugyan, kit érdekelne egy papirmasé fbi ügynök édesanyjának története, ha nem lenne különös zsrepe a cselekményben], de ezek csak a szokásos eszközök egy brilliáns pszichoanalízis megfelelő lezárásához. aki pedig sok-sok vérre áhítozik, az inkább nézzen mást: ez a film nem a parafaktor növelésére és a minél változatosabb elhalálozások bemutatására megy rá: arra ott vannak az olcsó trashfilmek, ez egy kicsit mélyebbre ás. kitűnő munka!
0
2002. augusztus 16., péntek 22:24
JIMMY NEUTRON

a nickelodeon nem tartozik a kedvenc tv-adóim közé - habár az akció csapatból igazán csinálhatnának egy egész estés mozit: nem kerülne túl sokba :] -, a fecsegő tipegőktől is rendesen feláll a szőr a hátamon, sz'al rendesen volt bennem félsz, mikor megnéztem ezt a nikkelremeket. kellemesen csalódtam, rendkívül szórakoztató kis mese ez sok-sok ártatlan geggel, a kor követelményeinek megfelelően igényes animációval, ami ugyan nem mosellez minden hajszálat külön, de nem is ez a lényeg. szimplán csak aranyos az egész a túlméretezett buksikkal, gömbölyded tárgyakkal és a szimplán csak idióta forgatókönyvvel együtt [steven "kung pow" oerderk, vagy hogy híjjják remekműve :]. az altesti humort mellőzi, s most a felnőttek sem kapnak kikacsintgatásokat, sz'al jobb, ha ilyen elvárásokkal ülünk le elé. ja, kizárólag fiúknak ajánlatos: a rengeteg piffpuff, szuperkütyü [robotkutya! láthatatlan hörcsög!!! kicsinyítő gép!!! lányevő növény!!!!!] inkább csak hímeknek való... 14 éven alul.
0
2002. augusztus 10., szombat 19:07
THE TIME MACHINE

majdhogynem teljesen felesleges újrája pál györgy korát meghaladóan alapos filmjének. az effektek korrektek, vlamaint klaus badelt zenéje valami lélegzetelállítóan szép, de az új motívumok, az über-morlock megjelenése totális marhaság. guy pearce pedig idétlen seggfejből némi időutazást követően ultimate akcióhős lesz. micsoda jellemfejlődés! ha jót akarsz, kerüld!
0