Keresés

Moziajánló

2002. augusztus 9., péntek 11:54
Eltaláltad. Mivel Ford már kissé öreg a szerepre (egyesek szerint 92-ben is az volt már) ezért jött Affleck. Valószínűleg egy sorozat elébe nézünk.
0
2002. augusztus 9., péntek 11:28
Valaki magyarázza már el nekem, hogy ez a Ryan hogy fiatalodott ennyit? Eleinte volt ugye a Baldwin, de ott ugye nem ő volt a főszereplő, aztán Ford*2, most meg Ben Affleck. Amikor az első hírek jöttek az új Clancy-adaptációról, aszonták, hogy egy korábbi kalandját csinálják meg, úgy még érthető is lett volna, de így!? Met ugye ez most napjainkban játszódik? Vagy ez is olyan lesz, mint Bond barátunk, aki az évek során minden szereplőcserével fiatalabb lett?
T
0
2002. augusztus 8., csütörtök 23:12
A Rettegés Arénája ( The Sum Of All Fears )

( spoilerek vannak benne )

jó volt... nem kiváló, nem szuper, hanem jó. a történet szerencsére nem túl sablonos, ehhez természetesen hozzájárul az alapul szolgáló Tom Clancy regény is. egy régen eltűnt atombomba, amit megbarkácsolnak, és robbantanak usában, akik azt hiszik, hogy az oroszok voltak, mivel ők nem sokkal előtte csecsenföldön is támadtak egy kémiai cuccal, bár nem az elnök parancsára. nagyjából kb. erről szól a film első fele, ami egyáltalán nem unalmas, vannak jó párbeszédek, és egyáltalán jó az egész, nagyjából végig fenn tudja tartani az érdeklődést. aztán jön a második felvonás, ahonnan egy kicsit felgyorsulnak az események, és nagyon jó, hogy itt már a film végéig nem igazán törik meg a tempó. az amcsik és az oroszok egymást támadják, látványosabb jelenetek is vannak elvétve. eközben jack és barátai nyomoznak a valódi tettes kilétét illetően, hisz ryan meg van győződve, hogy csecsen támadás és az atomfegyver mögött sem az oroszok állnak. azonban meg kell találnia a valódi elkövetőt, mielőtt a két ország valami nagyon rosszat művel egymással. ez a bizonyos tettes valami neonáci banda. azért mondom, hogy "valami", mert ezt a szálat - annak ellenére, hogy elég fontos volt -, nem éreztem túl kidolgozottnak. ez az egyetlen nagyobb negatívum talán, összességében ez egy egész jó és bőven a "nézhető" határ felett lévő film.

10/7
0
2002. augusztus 8., csütörtök 19:49
Wasabi: a magyar címét inkább: gyenge, mint a harmatra változtattam volna az 1. 5 percben még volt valami eredeti, aztán hirtelen vége lett és kiderült, hogy eltelt 85 perc és vége. kár,  hogy Besson és Reno nem vette le a nevét. 10/2
0
2002. augusztus 7., szerda 19:40
És szeptember közepén már jön is az Others DVD-n, 5.1-es magyar szinkronnal! :)
0
2002. augusztus 7., szerda 19:16
Nekem minden filmje bIzonyítja tehetségét ;)
0
2002. augusztus 7., szerda 19:15
Én pedig mindIg is szerettem :]
0
2002. augusztus 7., szerda 2:51
The others, vagy én kezdek öregedni vagy véget kéne vetni az agglegényéletnek, de lehet, hogy az utóbbi idők legparáztatósabb filmjét láttam. Mindenesetre az olyan mazohista embereket mint én (akik saját befosatásukat élvezik) bizonyára leköt ez a film, ami nem millió $-os cgi-nak köszönheti a feszültségkeltést, hanem a hangoknak és a rendezésnek. Sajnos én is összeraktam az ajánlókból a film végét, de így is végig tudtam izgulni. 10/8 u.i. Kidmant mindíg is utáltam (talán a férje miatt :)) ) de már másodszorra bízonyítja, hogy színészkedni is tud (válás után :)  ) Others, Moulin Rouge.
0
2002. augusztus 7., szerda 0:29
we were soldiers: "egy évig afrikában voltunk, iskolát építettünk az árváknak." ,gibson tökösgyerek-imája... NO COMMENT. Ez a RANDALL WALLACE egy hülye, barom, tehetségtelen nacionalista, történelemhamisító pancser. Gibson meg még rosszabb:"Számomra ez több mint egszerű film: a vietnami események és katonák valódi története celluloidra égetve" Aha!  25 millióért és egy társproduceri beosztásért nekemnis sokminden lenne a "vietnami események és katonák valódi története" A hazafi kapcsán adott interjúban még ugyanezek a katonák falukat gyújtottak fel. Ennek mindíg az aktuális filmjeihez illően vannak elvei?? Ja persze: biztos nem olvasta a könyvet, amit a Múr úr írt, aki valoszínüleg detto egy hatalmas nacionalista seggfej. "és fél órás kínszenvedés. Amerka-buzi szemét, kár volt a tekercsekért!!
0
2002. július 31., szerda 8:44
aha
0
2002. július 29., hétfő 1:21
:))

Szvsz a Kung Pow közepes téma, most mondhatnám a szokásos sablonszöveget, hogy többet is ki lehetett volna hozni belőle, de nem mondom. (pedig ezesetben igaz is lenne:)

najó belekavarodtam a mondatszerkesztésembe...
0
2002. július 29., hétfő 1:06
mann, te most ugye a kung pow-ról beszéltél? :]
0
2002. július 29., hétfő 0:51
Egynek jó volt, maga az ötlet (miszerint régi kung-fu filmek összevágva, digizve, és az új főszereplő belerakva) eredeti volt, a cgi-os fickók is jó munkát végeztek és volt 1-2 jó poén (pld: karatézó,  tejkilövő, mátrixosan elhajoló tehén) de 1,5 órát kár volt húzni. 10/4
0
2002. július 28., vasárnap 21:02
Az elején bírkóztam én is a lentebb említett giccsekkel, és patrióta túllihegésekkel, de aztán nyeltem egy nagyot, aztán elkönyveltem magamban, hogy mostanában minden amerikai film ilyen. Tehát ezek felett szemet sikerült hunynom, így nekem tetszett a film.
0
2002. július 28., vasárnap 18:58
WE WERE SOLDIERS

ok, most már elég. tessék szépen konstatálni, hogy ebből a témából már nem lehet mit kihozni, nem is hoznak 1oo milliókat a konyhára, elég most már a háborúból, na. john woo filmje - szintén bukta - remélem, most már a hattyúdal [hiú remény, még a coenék is háborús filmben gondolkodnak], randall "elbaszott egy patrióta vagyok" wallace filmje a sok zúzás, vérontás, trancsírozás ellenére annyira, de annyira üres, hogy szinte szívta belőlem az életet a filmvásznon látható vákum. nem tagadom, a jó hosszúra nyújtott csata szórakoztató volt, tetszett, ahogy a foszforgránát bemászott az ürge bőre alá, vagy egy másiknak lemállott a hús a csontjáról, ilyenek, de míg ridley scott - megjegyzendő: sokkal összeszedettebb, jobban megrednezett - háború filmje többé-kevésbé mellőzni próbálta a kliséket, addig itt ezek megint főszerepet kapnak. "mondd meg a feleségemnek, hogy szeretem... NYEKK", ez 2x is. szélben lebegő amerikai zászló 3x. szimpatikus mellékszereplő gyötrelmes, lassított halála 235x. az ellenségnek megint van arca - ez mostanság nagy divat. legyünk politikailag korrektek! az afroamerikaiak is kapnak egy kis vállveregetést, hogy "bocs, hogy anno gecik voltunk, most vezeklünk, csak nézzétek meg a filmet", de ettől függetlenül a filmnek nincs mondanivalója, s ez abban látszik meg leginkább, hogy a film végére megmaradt néhány embert, mikor kérdezgetik, mi volt ez az egész, csak tátognak, mint a partra vetett halak. jaj, de drámai, nem tudják kommentálni ezt a nagy vérontást, csupán két és fél órás filmet tudnak készíteni róla. mel gibson mel gibsont játszik: megitn van egy nagy rakás gyereke, ő a jófej fater, no meg egy domestic casanova, ő még istennel is bratyizik, neki való szerep. mindenképp meg kell emlékeznek sam elliott alakította törzsörmesterről, aki ilyen senki-sem-baszakszik-velem típusú arc, egyből megszerettem. még 4-5 ilyen karakter, egy kevésbé görcsös szkript, s akár az egyik legjobb war movie is lehetett volna ez a vietnámi gyakszi.
0
2002. július 28., vasárnap 18:43
MiiB

rendesen alulmúlta a várakozásaimat, amiket a szorványos "jobb mint az eredeti" megjegyzések ébresztettek bennem. szeritnem nincs igazuk: messze nem olyan jó, mint a négy éve készült első rész. a folytatások bejárt útvonalán trappol ez is: hangosabb, drágább, -ebb, -abb, stb. a nagy erölködésben odaveszett az első rész laza bája, kicsit túlzásba viszik a hommage-et, amit talán majd 5 rész után kéne bevetni. az effektek néhol nagyon-nagyon gyengék, van olyan karakter a filmben, aki simán vetekedhet jar jar helyezésével a "ki-nem-állhatom"  listán. mg egy fajta "poén" volt a filmben legalább 8-1o alkalommal, amivel sehogyse tudtam kibékülni. ez pedig a jó hosszúra nyújtott hatás szünet. 1-2x elmegy, de egy idő után olybá tűnt, cska a játékidőt próbálja megtolni [így is alig 85 perc a film]. találkoztam jó pár új kreatúrával, olyannal is, aki az álla helyén hordja a golyóit [vicces], meg ilyen kis repülő bizbaszokkal közlekdeik vagy éppenséggel egy csomagmegörzőben él sokadmagával. jee. néhányuk nagyon ötletes, néhányuk enyhén szólva fárasztó. a föld megint veszélybe kerül, az első részben denaturalizált [asszem] tommy lee jonest vissza kell hozni, aki mellett a film elején elég kemény fickónak bemutatott will smith ismét visszafejlődik zöldfülüvé, a gönc is a régi, a mercedes-szel kötött szerződésnek köszönhetően viszont új a verda, valamint internetezhetünk is, nyomkodjuk az új sony mobil gombjait, a kormány helyett pedig playstation gameport figyel. szponzorok letudva. sztori nincs sok újdonság: jön egy csápos genyó, ami fehérnemű modellnek álcázva kívánaj lenyomni a földet: az introban simán szétgyak féltucat bolygót, itt meg összeáll a világ... sorry: az univerzum legbénább ürgéivel, sz'al nem az az überkewl gazember benyomását kelti. az első rész kultkutyájának most jóval több játékidő jut: talán picivel több is, mint szükséges, elszornak pár ez-és-ez-a-híresség-földönkívüli poént, spielberg is ironizálja magát kissé, danny elfman mókás zenéje újból visszaköszön, a credits alatt pedig will smith énekelget. sz'al jó kis franchise ez, csak éppenséggel nem olyan szórakoztató, mint az ismeretlenségből berobbant első rész. remélem, ennyire nem lihegik majd túl a harmadik részt.
0
2002. július 24., szerda 18:20
http://us.imdb.com/Title?0286112
0
2002. július 24., szerda 18:19
Shaolin Soccer

Ha valami eredetit akartok látni, szeretitek az ázsiai filmeket, látványvilágukat, hangulatukat, akkor ezt a filmet meg kell néznetek!

Adott egy lecsúszott fociedző, aki hat testvérből focicsapatot akar csinálni, mind a hat testvér a Shaolin Kung fu hat különböző ágának mestere, és ezt használják a labdarúgás tökéletesítéséhez.
Hozzájuk csapódik még hat ficko, tádá, kész is a csapat!
Csodálatos effektek, nagyon jól adagolt humor és romantika és akciódús focijelenetek:)

Arrol foglamam sincs, hogy itthon bemutatják e valaha, de ha nem akartok egy filmes élménnyel szegényebbek lenni, látni kell!

A Trailere letölthető itt:
http://www.hardwired.hu/dl.hw?id=626&dl=1
0
2002. július 24., szerda 3:05
láttam ma a ginger snapsot. piszok gyenge volt szegény. nem az a tipikus tinihorror, de ez a morbid, fárasztó zagyvaság sem volt egy nagy szórakozás. a párbeszédeket mintha véletlenszerűen összedobált mondatokból sorsolták volna ki, s olyan röhejes [viccesnek szánt?] benyögések is elhangzottak, mint hogy "sisakfű! most vettem a boszorkányboltban." mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne, ja. most már tényleg hiányzik egy jó farkasemberes mozi. s könyörgöm, nehogy megint nő írja: elég beteges dolog összekötni a menstruációs ciklust az átváltozásokkal. a szabályok felrúgása pedig egyenesen fájt: hagyjuk az ezüstgolyót: a sisakfű a megoldás. muahh.
0
2002. július 24., szerda 3:01
Kung Pow - Enter the fist

megvolt valakinek? :)
0
2002. július 24., szerda 2:03
Frailty: 10/7 álltalában nem jönnek be az "rendezte és a főszerepben" mozik, de ez igen. Bill Paxton követte el a thriller-horror kategóriában és elég eredetire sikeredett. sajnálatos módon eléggé rá szoktam tapintani a csattanókra a filmek végén, de szerencsére ez megfogott, sőt  a gyomrom még most is remeg 15 perccel a vége után (és nem rosszat ettem :) ) tudom ajánlani.
0
2002. július 21., vasárnap 22:37
Kicsit off leszek.

Lesz a HBO-n egy új sorozat szeptembertől Sírhant művek címmel.Megnéztem az angol honlapot és van 3 reklám ami elég morbid.Ha tudjátok nézzétek meg.
http://www.hbo.com/sixfeetunder/
Már nagyon várom. :)

0
2002. július 20., szombat 19:24
donnie darko filmkritika itt.
0
2002. július 20., szombat 18:30
Nem vitatkozni akarok csak egy másik vélemény:
Penge 2.  10/2
K-Pax  10/8
0
2002. július 20., szombat 17:56
K-PAX

kevin spacey magánszáma jeff "iszonyú pofákat tudok vágni" bridges asszisztálásában. spacey őrült, vagy mi: héjastul eszi meg a banánt, beszél a kutyák nyelvén, ráadásul szentül állítja, hogy a k-pax nevű bolygóról jött, ezért aztán diliházba csukják, ahol aztán megreformálja a népet, mielőtt elszállna a kakukk k-paxra. kev rajongóknak kötelező film, senki másnak nem ajánlanám: annyi újdonság van benne, mint egy parizeres szenyóban. tehát semmi. jeff családja széthullóban, túl sokat melózik, spacey pedig egyik ámulatból a másikba ejti a betegeket, dokikat egyaránt. a kevésbé találékonyabb nézben felmerülhet a kérdés, hogy ez a fazon most tényleg mars, bocs: k-pax lakó, vagy csak hülye szegény. annyit el merek árulni, hogy ők fognak a legjobban szitkozódni. én beérem a csendes felejtéssel.

0