TERMINATOR: MEGVÁLTÁS kritika (képekkel)
Már az Aréna mozijában ülönk. Pontosabban szólva az előterében. Még 2 óra a filmig!
A haver már alig bírja kivárni a filmet, ami nem csoda hiszen nála nagyobb Terminator fan a világon nincs!
Én is únom már az agyam! Még fucking másfél óra.....
Unalmamban a mozifeljáró felé kacsintgatok!
Ha már arra jártam lekaptam két posztert!
Bánatomban-unalmamban a jegyeket lesem!
Végre feljutottunk a büféig!
Nachos és nagy Cola rendel!
Végre bejutottunk a terembe! 15 percig egy volkswagen reklámmal fárasztottak...
NE fárasszatok ezzel a szarsággal! Kezdjétek már el!!!!!
Előfordulhat 1-2 Spoiler de próbálom nem lelőni mindet, illetve minimalizálni a számukat!!!
Végre elkezdődött a film! Kicsit fura volt, hogy nem volt előtte sem reklám sem pedig bemutató de hát, hogy őszinte legyek ez most valahogy nem is zavart! :-) (Bár azért egy Transformers 2 trailer jó lett volna afféle előjátéknak! :-P)
Szóval egyből belecsaptunk a lecsóba! Már az elején kellemes meglepetés ért ugyanis a film címe külön jelenetet kapott, mint az első két részben! Nagyjából az első rész nyitányát kell elképzelnünk az úszkáló „Terminator” felirattal. Sajnos egy kicsit rövid ez a rész de legalább nem csak úgy szimplán írták ki mint a harmadik rész esetében…
Aztán megszólalt a dallam és egy megszokott hang csak ennyit mondott: Terminátor: Megváltás! Igen! A szinkronosra ültem be. Szerintem nincs semmi gond a szinkronnal. Marcus itt már nem azt a félrefordítást mondja, hogy „én még legyőzhetem”! Szóval azért ügyeltek a dolgokra! Bale hangja a szokásos! Linda Hamilton-é is!
Szóval az első jelenet a börtönös rész, amit én nem tudtam hová rakni. Olyan semmitmondó. Azt kapunk egy írásos kommentárt, ami kb. azt a szöveget tartalmazza, mint amit Sarah mondott a második rész elején! „És máris új lidércnyomással kellett szembenézniük…”
Aztán váltás a jövőre. Komolyan mondom, hogy ez a nyitó jelenet megérne egy misét! Bár egy picit rövid de még is KURVÁRA hangulatos!!!!!! Mosolyt csalt az arcomra. Többet nem is
mondok! Linda Hamilton tényleg mond egy rövid szöveget a filmben egy magnón keresztül. Javarészt azokat, amiket az első rész végén, a benzinkútnál rögzít. Kiegészítve 1-2 új dologgal. Illetve megjelenik az a híres fénykép is a filmben! Mit mondjak még? Az akciórészek nagyon ott vannak, bár ezért egy kicsivel több terminátorral számítottam de így sincs okunk panaszra. Ezek a T-600-asok eszméletlenül jól néznek ki. Eddig idegenkedtem tőlük de a film végére nagyon megszerettem őket! A hanghatások az agyadig hatolnak és minimum kómát idéznek elő! :-D
Színészekről: Bale szerintem semmi extrát nem tesz hozzá a filmhez. Csak úgy jelen van. Sem nem jó-se nem rossz! Ettől függetlenül bírom a csávót! Nekem azért bejött, mint John Connor! Sam Worthington viszont egész kellemes alakítást nyújt! Szerethető karakter!
Anton Yelchin-nel (alias Kyle Reese) különösebb gondom nem volt. Bale és Worthington közé tenném. A többi karakter sincs különösebb gond, bár felejthetőek. Arnold...hmm..hát igen. Biztos vagyok benne, hogy az ILM mindent megtet,t amit a mai technikával meg lehet tenni de sajnos a hiteles számítógép generálta emberi arctól még nagyon messze vagyunk! Ettől függetlenül Respect fiúk! Gondolom nem lövök le poént ha elárulom, hogy maga a
T-800-as csak a film végén tűnik fel. Ez a jelenet az első részre „hajaz” amikor is Kyle megküzd a terminátorral a gyárban. Én úgy látom, hogy a régebbi verzió a hangulatosabb! Talán ha a full CGI helyett mechanikus bábot is használtak volna még hitelesebb lesz a jelenet. Ezeket a bábokat egyébként nagyon kispórolták a filmből. Bár tény és való, hogy a full CGI T-800 is megállja a helyét! Az ILM eszméletlen munkát végzett! Egyedül az volt a gondom ezzel a jelenettel, hogy ha jól tudom a Terminátorok nem adamantiumból vannak! Na és ezzel minden el is mondtam! :-)
A film befejezésénél egy kis hiányérzetem támadt. Bár nem volt űbergagyi de annyira hatásos sem mint az első részben! Nem véletlenül az első részt említem ugyanis a film befejezése egy kicsit arra hajaz.
Összeségében: Az első két résztől jócskán elmarad de a harmadik részt porig alázza!!!! Látványos akciók! Brutál hangatások! Kellemes színészi játék. Az ismerős dallam! Linda Hamilton. CGI Arnie. Brutál CGI T-800-as!!! A motorterminátorok is tetszettek bár a jeleneteik 80%-át lelőték a trailerekben. Kellemesen csalódtam a filmben. Bár az a sötét terminátoros hangulat még mindig hiányzik belőle, ettől függetlenül a Terminator: Megváltás egyáltalán nem rossz film. Sokkal többet kihozhattak volna belőle tény és való de én nem bántam meg, hogy beültem rá! Sőt! Magam sem hiszem el, hogy ezt mondom de jövő héten újra megnézem! Úgyhogy az év csalódása nálam továbbra is a Wolverine film. Nem hittem volna de ez van! :-) Én azt mondom McG-nek, hogy ha tehetik és lesz rá lé akkor vágjanak bele a második részbe, mert ahogy Connor is mondta: „Ezt a harcot megnyertük! De a csatát nem!” A háború, amit már mindannyian megismertünk egy-két röpke flashback erejéig csak most kezdődik!