Keresés

1001 film amit látnod kell, mielőtt meghalsz

2004. december 27., hétfő 15:31
Daemiaen

Tök jó lista, csak az Alkonyattól pirkadatig lóg ki egy kicsit, legalábbis nekem. :-)
Látom szereted a régi filmeket. Az én kedvenceim a Vád tanúja, a 12 dühös ember és a Gázláng. Ezeket láttad?
0
2004. december 27., hétfő 15:24
Helló!

Nekem akkor is tetszett a Moulin Rouge és punk tum! A 6. érzék meg nem is horror, de tényleg mind egy kaptafás film. Beujjíthatna már az ürge egy kicsit!
A Terminál meg ennél nyálasabb nem is lehetett volna.
0
2004. december 27., hétfő 12:10
Köszi. És azok neked is ennyiredenagyon tetszettek? :)
0
2004. december 27., hétfő 11:59
gratulálok, remek lista. (igaz a felét nem láttam, de amit igen, az mind tetszett nekem is :)
0
2004. december 27., hétfő 11:55
Pardon, szóval egy sor kimaradt:

10. Piszkos Harry (Dirty Harry, 1971, r.: Don Siegel)

Így viszont mindegyik eggyel lejjebb csúszik, a Lázadás a Bountyn pedig kimarad a Top 20-ból.
0
2004. december 27., hétfő 11:42
Az én all time top 20-as listám:

1. Terminátor 2.: Az ítélet napja (Terminator 2.: Judgment Day, 1991, r.: James Cameron)
2. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994, r: Frank Darabont)
3. A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995, r.: Clint Eastwood)
4. Aki megölte Liberty Valance-t (The Man Who Shot Liberty Valance, 1962, r.: John Ford)
5. Golyó a fejbe (Die Xue Jie Tou, 1990, r.: John Woo)
6. Amadeus (Amadeus, 1984, r.: Milos Forman)
7. Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992, r.: Clint Eastwood)
8. Terminátor (The Terminator, 1984, r.: James Cameron)
9. Egy király New Yorkban (A King In New York, 1957, r.: Charles Chaplin)
10. Alkonyattól pirkadatig (From Dusk Till Dawn, 1995, r.: Robert Rodriguez)
11. Az üldözők (The Searchers, 1956, r.: John Ford)
12. A Sierra Madre kincse (The Treasure Of The Sierra Madre, 1948, r.: John Huston)
13. Lolita (Lolita, 1962, r.: Stanley Kubrick)
14. Egy ember az örökkévalóságnak (A Man For All Seasons, 1966, r.: Fred Zinnemann)
15. Napok romjai (The Remains Of The Day, 1993, r.: James Ivory)
16. Rio Bravo (Rio Bravo, 1958, r.: Howard Hawks)
17. Forró éjszakában (In The Heat Of The Night, 1967, r.: Norman Jewison)
18. Egy gyilkosság anatómiája (Anatomy Of A Murder, 1959, r.: Otto Perminger)
19. Aranyláz (The Gold Rush, 1925, r.: Charles Chaplin)
20. Lázadás a Bountyn (Mutiny On The Bounty, 1935, r.: Frank Lloyd)
0
2004. december 27., hétfő 11:14
Shyamalannak szerintem minden filmje egy kaptafára készül. Nem rosszak, de sosem fogom azt hinni, hogy ez az ember horrorrt csinál. Ahogy a werkfilmekben is elmondja, Ő azt szereti, ha az ember nem látja, hogy mi történik, inkább kitalálja. Egyébként Hitchcockot imádja, szerintem példaképeként tiszteli. A filmjeinek zenéi általában jól sikerülnek.A befogadótól közvetlen hatás kiváltására törekszik.
0
2004. december 27., hétfő 9:22
dráma a végén? ez az egyik dolog, ami nagyon nem tetszett a moulin rouge-ban: a dráma a végén. mikor ewan mcgregor már az első percben elmondja, hogy satine meghal, akkor nem értem, miért drámáznak a film végén, no nem a filmen, hanem a nézők, akik tudták ezt előre, meg kiolvashatták nicole 1o percenként jelentkező köhécseléséből. :]

a terminál nekem sokkal jobban tetszett, mint a legutóbbi nem is tudom, hány spielberg-film. végre egy decens felnőtt mese, amelynek ráadásul nincs olyan ragacsos vége, mint a meg ryan filmeknek. ami pedig a falut illeti, shyamalan (megint)  jól behúzta a csőbe a népet: te is azt hitted, hogy horror lesz, mi? ;] közben meg egy remek szociodrámát láthattál, amely a 9/11-ről szól. no, ez aztán a fordulat! szerintem.
0
2004. december 27., hétfő 9:18
Jamamura!

Én a két rendező úrtól sokkal jobb filmet vártam! Mondjuk a 6. érzéket meg sem közelíti ez a Falu rémség, meg a Kapj el ha tudsz vagy a Különvélemény is jobb, mint a Terminál... De ez csak egy ember véleménye.

A Moulin Rouge-t még annó a régi mozinkban láttam még, de az ottani hangtechnikával is pöpecül szólt. Nekem nagyon tetszett, meg a dráma a végén... :-(
0
2004. december 27., hétfő 9:13
Jamamura!

Én a két rendező úrtól sokkal jobb filmet vártam! Mondjuk a 6. érzéket meg sem közelíti ez a Falu rémség, meg a Kapj el ha tudsz vagy a Különvélemény is jobb, mint a Terminál... De ez csak egy ember véleménye.

A Moulin Rouge-t még annó a régi mozinkban láttam még, de az ottani hangtechnikával is pöpecül szólt. Nekem nagyon tetszett, meg a dráma a végén... :-(
0
2004. december 27., hétfő 8:59
nekem mindkét film nagyon tetszett, be is kerülne az én 1oo1-em közé, azt hiszem. :]
0
2004. december 27., hétfő 8:54
Szia!

Nekem a Falu nagyon nem jött be... Az első 1 óra iszonyú unalmas volt. De a Terminál ennél még borzasztóbb volt. Spielberg filmje erősen 3 alá, de akkor még finom voltam és nőies. :-)
0
2004. december 26., vasárnap 23:29
2004-ben mindössze 1 film tetszett maradéktalanul, a Village, de még nem láttam sem a Terminalt, sem a Lemony Snicket's-et.
0
2004. december 26., vasárnap 23:06
a moulin rouge-t elsőzör én is kifogásolható minőségben láttam, aztán újranéztem dvd-n dts hanggal, széles vászonban: hát, rendesen felrepített a film. különleges élmény volt.
0
2004. december 26., vasárnap 23:02
kihagyták volna a hair-t? mondjuk nem szeretem (nagyon kevés musicalt szeretek), de azért csodálkozom.
0
2004. december 26., vasárnap 22:30
Pomádé! Tényleg! Én is szeretem, igaz csak VHS-en van meg, de imádom. A Szombat esti lázat is láttam, de nagyon régen és már totál nem emlékszek rá. Nekem mondjuk tetszett a Moulin Rouge és a Chicago, de akkor már inkább az előbbi mármint az MR sokkal - sokkal jobban tetszett, mint a Chicago. Igaz, én mind a kettőt elsőnek moziban láttam.
0
2004. december 26., vasárnap 22:27
Azért persze tudom, hogy a SZUPERSZTÁR nem annyira musical, inkább rockopera, de a lényeg, hogy zenés produkció...
0
2004. december 26., vasárnap 22:25
Nem akarom megkritizálni a MOULIN-ROUGE-t, meg a CHICAGO-t, mert csak tévében láttam őket, ott viszont úgy tűnt, hogy mindkettő látványfilm, amelyek moziban érvényesülnének igazán. Én szeretem a klasszikus hollywoodi zenés filmeket is (volt ezekből egy többrészes, remek összeállítás a 70-es években, a THAT'S ENTERTAINMENT), de nagy kedvencem a KABARÉ. Szerettem a DIRTY DANCING-et is, de pl. a FLASHDANCE vagy a JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR nem jött be annyira. (Utóbbi talán azért, mert szerintem az eredeti musical énekesei sokkal jobbak.) Ja, és of course: Travolta! A POMÁDÉ időtlen film, a SZOMBAT ESTI LÁZ pedig azért igazán figyelemre méltó, mert már akkor megmutatta a diszkó önámító jellegét (nota bene: én szeretem a 70-es évek diszkózenéjét), amikor az irányzat világszerte a csúcson volt.
0
2004. december 26., vasárnap 22:17
field!

Tök igazad van! Én is feliratosan szeretem a zenés filmeket. A Moulin Rouge neked tetszett? Az benne van, mint must see, meg a Chicago (?) is.
0
2004. december 26., vasárnap 22:15
Ezt én se értem. Pedig idén volt a 25 éves évforduló! Gimnazistaként láttam, s nagyon megragadott, s ma is szívesen nézem. (Szigorúan feliratosan.) Ez az a film, amiben valóban TÁNCOLNAK és nem vonaglanak, mint mondjuk a modern popzenei videóklipekben...
0
2004. december 26., vasárnap 22:12
Én mondjuk nem vagyok igazán Tarantino-fan, engem a PONYVAREGÉNY nem hoz annyira lázba, de úgy gondolom, mégiscsak a kilencvenes évek egyik kulcsfilmje, amit illik ismerni, bár nem muszáj szeretni (10/8). A SZÜLETETT JÚLIUS 4-ÉN-t én nem érzem alapfilmnek: mondjuk Oliver Stone-t se komálom, de úgy gondolom, tőle a SZAKASZ (10/8), a JFK (10/7) és a SZÜLETETT GYILKOSOK (10/4) a must see-produkció, bár az utóbbit kifejezetten utálom.
0
2004. december 26., vasárnap 22:11
field!

Kösz az együttérzést! :-( Felér egy merénylettel! (Jut eszembe! Ez mért  nem jelent meg még nálunk DVD-n?)
0
2004. december 26., vasárnap 22:07
No, Angelus barátom, ezzel teljesen egyetértek! A HAIR-t kihagyni elég nagy szarvashiba. S nemcsak azért, mert 12 nagy kedvencem közé tartozik, hanem azért is, mert saját műfajának is kiemelkedő darabja.
0
2004. december 26., vasárnap 21:56
Helló!

Látom sok hozzászólás jött... :-)

Láttam még egy hibát! Kihagyták a HAIR-t is!!!! Na ezen nagyon pipa lettem. Hogy lehet egy ilyen filmet kihagyni vagy kifelejteni egy olyan könyvből, ahol elméletileg azok a filmek vannak, amiket mindenkinek látnia kell? Hm?
0
2004. december 26., vasárnap 21:50
Szerintem meg pont fordítva. A Ponyvaregény nálam benne van a top 10-ben, a Született.. meg szerintem nem egy olyan hű de nagy film.
0