Keresés

1001 film amit látnod kell, mielőtt meghalsz

2008. szeptember 1., hétfő 17:06
Ebből csak a Nosferatu,Scarface-t láttam.
És még hozzátenném:
amindenit!!
Legkorábbi filmem az 1926-os(mindenki által beszerezhető)Flesh and the Devil.

0
2008. szeptember 1., hétfő 16:59
Nekem van pár filmem abból az időszakból, szívesen bedobom a közösbe, ha gondolod...

A trip to the Moon, 1902
The great train robbery, 1903
Intolerance, 1919
Das kabinett des doktor Caligari, 1919
Nosferatu, 1922
The phantom of the opera, 1925
The Unknown, 1927
La passion de Jeanne D Arc, 1928
L age d or, 1930
Scarface, 1932
0
2008. szeptember 1., hétfő 16:46
"általam nem láttot" mindig hibázom
0
2008. szeptember 1., hétfő 16:45
Rengeteg olyan film van amihez sajnos az életben nem lesz szerencsém 1935 előtti filmek nagy része.
Van még jópár amiről hiába olvastam el a rövid leírásukat egyszerűen nem értem, hogy kerültek a listára.
Ha valaki esetleg tudja írja már meg ha van kedve
Pl:
Signs & Wonders
La Captive
Gangs of New York
Eyes Wide Shut
Three Kings
Mi a jelentősége ezeknek a filmeknek?
És az előbbi nagyképűségből és kancsalságból elkövettett hibámat javítandó.
A nyerőszám a 492 általam látott film.
De ha kikérdeznének belőle nagy bajban lennék.
0
2008. szeptember 1., hétfő 16:33
Nem.

Az én szívem speciel a Jézus Krisztus Szupersztárért vérzik, az sokkal jobban tetszett (az 1973-as verzió, nem a remake), ha már zenés filmről van szó.
0
2008. szeptember 1., hétfő 15:58
A Hair belekerül a javítottba?
0
2008. szeptember 1., hétfő 15:51
Nic smiesznego – Nem vagy te intéző

Nagyon goromba, lengyel vígjáték. Anno ment az HBO-n, és VHS-n volt meg. Mivel péppé néztem, ezért a szalag ledobta a láncot, és nézhetetlenné vált. Én pedig kezelhetetlenné a film hiánya miatt...
0
2008. szeptember 1., hétfő 15:49
Most számoltam össze.
392 film és meghalhatok.
Ideje lelassítani.
0
2008. szeptember 1., hétfő 15:40
Ma én is megkaptam a könyvet, elég korrektnek néz ki, de a terjedelme miatt csak belelapozgattam (az is másfél óra volt :P). Ennek a gerincén is C-3PO van, és az elején díszeleg a felirat is: "felújított kiadás 2007". A válogatás a Volver-rel zárul, s nagy meglepetésemre (és örömömre) a Borat is helyet kapott az 1001-ben.

Én eddig a wikipedia-s listát vettem alapul (ami gondolom az eredeti külföldi verzióból lett kimásolva), ahogy nézelődtem, egyelőre csak egy cserét vettem észre: az Á Nous la Liberté (Éljen a szabadság!)-t ütötte ki az 1931-es Hyppolit.

És ha esetleg valaki még egy filmet ki akarna pipálni ma este:a Filmmúzeum 21:35-tól leadja Bunuel Viridiana című filmjét.
0
2008. augusztus 25., hétfő 8:23
Ez a plakát nagyon klassz! :) Láttam már ezt a filmet, nagyon tetszett még ha kicsit extrém is az élmény, ahogy fogalmaztál. Valahogy ezeknek a filmeknek is megvan a maguk hangulata és talán azért jó őket mai szemmel nézni, mert teljesen kilógnak a szokványos kategóriából.
0
2008. augusztus 25., hétfő 7:42

A Trip To The Moon (Utazás a Holdba, 1902) -> csekk. Extrém egy élmény mind a 12 perce, az biztos :)
0
2008. augusztus 24., vasárnap 16:01
Nekem csak jövő héten lesz meg a könyv, de a wiki szerint az Egy nap New Yorkban (On The Town, 1949) benne van az 1001-ben. Ha valaki hozzám hasonlóan ki akarja pipálni: 18:00-kor kezdődik az m2-n.

Ha sikerül megnéznem ezt a filmet, csak akkor fogom elérni a 15%-ot -> gyalázat :)
0
2008. augusztus 13., szerda 11:02
1001.-ként Steven Spilberg rendezésében készült, méltatlanul alábecsült MEZTELENEK ÉS BOLONDOK cimű filmjét érdemes megnézni ,akár többször is.
Eltudnám viselni ha megjelenne nálunk is DVD-n.
0
2008. augusztus 13., szerda 8:03
Nem bántottál meg :)
Köszi a dicséretet. :)
0
2008. augusztus 13., szerda 0:43
Már figyellek egy ideje.Elég jó az izlésed filmek terén!Remélem nem bántottalak meg! :)))
0
2008. augusztus 12., kedd 22:22
Elég sok anomália van benne ez tény, de amúgy nagyon hasznos kis lexikon leszámítva a néhol ordítozó hiányosságokat :) Sokat szoktam forgatni, amikor keresek valami konkrétat és sehol nem találom vagy nincs kedvem bekapcsolni a gépet. Könnyed mozdulattal lebillentem a polcról és már keresek is. :)
0
2008. augusztus 12., kedd 18:20
Egyetértek.
Én egyébként az utolsó 10 évet kihagytam volna.A filmeknek érniük kell!
0
2008. augusztus 12., kedd 14:46
Azért elég sok híres film kimaradt belőle, amit nem értek. Például a Hair nincsen benne, de hogy a Chicago mit keres ott azt végképp nem értem :)
0
2008. augusztus 12., kedd 13:40
Nekem is a legelső kiadás van meg, én nem fogom megvenni még egyszer az tuti, inkább majd másféle filmes könyveket, de amugy jó könyv, szeretem, bár kicsit kevés szöveg van egy-egy filmről, de azért sok érdekeset meg lehet tudni, meg tetszik, hogy elég sok műfaj teret kap, horror, western, stb, múltkor meg is lepődtem, hogy benne van pl. a Kampókéz is, ami tök jó, mert tényleg jó kis film :)

Értem, persze, a topik címét, mindenkinek a saját 1001 filmje, amit fontsonak tart :)
0
2008. augusztus 12., kedd 12:04
Nekem a legfelső kiadás van meg, aminek még a Chicago van a gerincén és azt hiszem a Kill Bill 1. a legutolsó film benne. :) Néhány évet még várok, amire újra megveszem a könyvet, mert minden évben nem fogok másikat venni :)) De ez a topic nem feltétlenül ragaszkodik a könyvöz, ez a fórumozók listáit tükrözi, a könyv csak a címet ihlette.
0
2008. augusztus 12., kedd 11:29
Értem, hogyne, szerintem is 3 kiadás van belőle, nekem a legelső van meg, jobb lenne a legujabb, de 10ezret nem adnék ki újra, meg hát a réginek egy előnye van, hogy hű a címéhez, tehát 1001 film van benne :)
0
2008. augusztus 12., kedd 11:11
Az én kiadásom gerincén is a Star Wars van, az Oldboy is benne van, de a legújabb film benne, szóval a legutolsó, az a Millió dolláros bébi. Akkor úgy néz ki, a most megjelent változat már a második bővített kiadás, és ami nekem van, az meg az első bővített. Remélem értitek :D
0
2008. augusztus 12., kedd 10:21
Száll a kakukk fészkére, Nagyvárosi fények, Beszélj hozzá, Országúton, Szentjánosbogarak sírja - ezek benne is vannak, de ami fura,hogy a minap jártam könyvesboltban, és van ebből a könyvből egy bővített kiadás, aminek ugyanaz a címe, de vagy 20 új film is benne van, szóval már nem 1001 film :) amit látnod kell, meg a gerincén már nem a Chicago van hanem a Star Wars. Na, és 2003 óta belekerült az Oldboy, az Ember gyermeke, a Volver, a Mások élete, a Faun labirintusa, a Család kicsi kincse, ezek tutira, meg még egypár :)
0
2008. augusztus 12., kedd 8:19
Nos, a legutolsó hozzászólásom óta láttam jópár olyan filmet, aminek abszolút helye van ebben az előkelő felsorolásban :)

Apám nevében
Piaf
Száll a kakukk fészkére
Amerikában
Nagyvárosi fények
A Faun labirintusa
Egy kisebb Isten gyermekei
Felkavar a szél
Beszélj hozzá
A mások élete
Az élet nélkülem
Országúton