Három meghívást is lemondtam, mert most valahogy semmi kedvem nem volt társasághoz, érdektelen sztorikhoz, kötelező jópofihoz, ócska tévéműsorhoz, vagy olyan zeneblokkhoz, amit nem én válogatok össze. Persze mindegyik szálat az utolsó pillanatig lebegtettem, hogy hátha meggondolom magam. Aztán a napot végigcsavarogtuk, rokonok, mozi, stb. és zárás előtt még beugrottunk egy multiba ropiért, mert behisztiztem, hogy anélkül nem lehet szilveszterezni. :) Itt összefutottunk párom unokanővérével, akihez hét-nyolc éve nem jutunk el, bizonyára a köztünk levő egy buszmegállónyi távolság miatt. Hazavittük őt, ő felinvitált, s a végén reggel hatig ott szilvesztereztünk. A sört a tizedik üvegig/dobozig számoltam, mellette neksztunikum fogyott, amit _Calogero kedveltetett meg velem, utólagosan is köszi érte, s még száraz pezsgő és pár csomag virsli is befigyelt. Az est legnagyobb élménye az volt, amikor fél 12 után, természetesen az én ötletemre, felkerekedtünk és felautóztunk a város felett szárnyát lengető Turul-madárhoz, hogy az éjfél utáni tüzijátékos várospanorámában gyönyörködhessünk. Hatan voltunk, így az ötszemélyes autóban úgy foglaltunk helyet, hogy én, a melák behajtogattam magam a csomagtartóba. Ez egy pár perces művelet volt, ami alatt kiviláglott, hogy Houdini nem volt a felmenőim között. Szűk negyedórát kocsikáztunk, közben sms-eket irogattam, persze mindenigykben megemlítettem, hogy honnan írok, de szerintem vagy részegek voltak már, vagy azt hitték én bolondultam meg, mert hát ki az a hülye, aki a kocsija csomagtartójából kíván boldog új évet. A hegyi út végén lévő parkoló dugig volt, népszerű program lett a szabadban köszönteni az évfordulót. Jókat ökörködtünk, ismerősökkel találkoztunk, ittunk, tüzijátékokat lövöldöztünk, "lőttük a várost", majd kívülről is eláztunk, mert negyedórával éjfél után hideg zápor gondoskodott a józanodásról. Visszafelé már olyan népszerű férőhellyé nőtte ki magát a kocsi hátulja, hogy veszekedtek, ki gubózzon be a csomagtartóba. Végül a házigazda győzött, aki viszont elaludt, mire visszaértünk, s nem igazán lehetett lelket verni belé, így ki kellett turkálni a zsebéből a kulcsot. De azért a végén csak kiszedtük, nem hagytam annyiban, elvégre inkább én hányjak a lakásába, mint ő a kocsimba, nem igaz? Egyetlen vágyam maradt beteljesületlen, volt a szekrény tetején egy ötliteres (!!!) Vilmos-pálinka, ami bontatlan volt, na, azért nagyon erős lobbizás folyt, de a vendéglátó párnak számomra érthetetlen szentimentális emlékeiből kifolyólag ez visszakerült a bútor magaslatára, mondván, hogy sosem fogják meginni. Speciel nem is erőszakoskodnék, hogy segítsenek benne, de ezt nem tudtam a fejükbe verni. Még sosem láttam ekkora kiszerelésben töményet, s állítólag már régóta nem is gyártják. De megbeszéltük, hogy ezután nem várunk megint annyi időt a következő találkozásig, mint ami alatt a Disney másodszor is kiad egy dvd-t, szóval jönnek még az én utcámba, amikor megyek majd az ő utcájukba! :) A tivornyázás lezárásaképp itthon még bekaptam két evőkanál tömény Nutellát, és aztán hat órát durmoltam, majd mentünk új évet köszönteni anyósékhoz, ahol nagyjából kezsdődött minden elölről, csak immár tüzijáték nélkül. Közben még megnéztük a Julie & Juliát, mivel akartam, hogy jó filmmel induljon az újév. :)