Keresés

The Expendables - A feláldozhatók 2. - duplalemezes extra változat (2 DVD) (DVD)

2013. január 26., szombat 17:33
"A maratont vérző mellbimbóval is le kell futni." :D (Förtelmes főnökök, az idei vizsgaidőszak szlogenje)
0
2013. január 26., szombat 17:03
Lehet, hogy a görög építészetben nyomulnak. :)
most posts by TM
0
2013. január 26., szombat 16:44
Futás után pihenésképpen nézzétek meg ezt a két filmet. :)
0
2013. január 26., szombat 16:05
Neked ingyen vetítette le a mozigépész?

Most már keress egy olyan filmet, amit szeretsz, és inkább arról írj jókat, mintsem hogy szétszórj még több negatívumot. Mindannyian jobban járunk, meglátod.
most posts by TM
0
2013. január 26., szombat 15:37
Ha három éves volt, akkor az én korosztályom. Korosztályomon belül sokan ezeken a filmeket nőttek fel, szóval azért van egy széles réteg, aki tudja értékelni ezt a filmet is :) Haverokkal tervezünk egy nagyobb maratont :)
0
2013. január 26., szombat 15:35
Ez világos, de a film szar. Ha a kedvenc akcióhőseid szar filmben szerepelnek, neked az megfelel?
0
2013. január 26., szombat 15:32
Meghiszem azt, jöhet mindeféle kiadása.
0
2013. január 26., szombat 14:54
Ha három éves voltál akkor, amikor bemutatták a T2-t, megértem, ha ezek az akcióhős ikonok számodra nem jelentenek annyit, amiért érdemes lenne pénzt adni. Én viszont örömmel fizettem érte, és a BD-ért is örömmel fogom kicsengetni a premier árat.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. január 26., szombat 14:51
Ti ezért pénzt adtok? Nem mondom, meg lehetett nézni (nagy nehezen egyszer), de mégiscsak egy agyatlan, túlpörgetett akciómarhaság, pont mint az első rész. Van Damme mondjuk emlékezeteset alakít benne, talán az egyetlen a stábból, akinek vannak színészi képességei. (Ha Bruce Willist nem számítom.)
0
2013. január 26., szombat 14:29
A belbecsről:

A film nekem bejött már a moziban is. Tömény akcióorgia, de itt nem is számítottam másra. Több benne a humor, sokkal inkább karikatúra, mint az első rész.

A narrátor hangsáv poénnak nem rossz, de nem tudom, valaha is végignézem-e vele a filmet. Egy jelenetet megnéztem vele (Jean-Claude Van Damme belépőjét), és ott mintha elhangzott volna egy ilyen mondat: "Itt nem értem, miről van szó." :-)

Az extra lemeznek most értem a végére.

A háború istenei: a világ legbombább nehézfiúinak összetoborzása
Ez a bő 20 perces kisfilm a film létrejöttéről, a szereplőkről, a forgatás nehézségeiről szól. Én érdekesnek találtam, közben akadnak benne szép számmal forgatási képsorok is, érdemes megnézni.

Hatalmas tűzerő, még hatalmasabb hősök: Az 1980-as évek és az akciófilmek fénykora
Ez a doksi közel 24 perc, és mint a címéből is kiderül, az akciófilmek fénykoráról szól. Törvényszerű, hogy megemlítik benne Dolph Lundgrent, Jean-Calue Van Damme-ot, Chuck Norrist, sőt, még Bruce Lee, Nick Nolte, Eddie Murphy és a Mel Gibson-Danny Glover páros is képbe kerül. Valamivel fajsúlyosabb szeletet hasít belőle Bruce Willis, de nagy örömömre leginkább Schwarzenegger és Stallone áll a középpontban. A filmeket persze párhuzamba állítja azzal a korral, amelyben készültek, így sok szó esik a világpolitikai helyzetről, a hidegháborúról is. Mindezzel együtt egy érdekes és tartalmas anyagról van szó, az akciófilmek szerelmeseinek biztosan tetszeni fog. Nekem is bejött. Szerintem ez a legjobb extra a lemezen.

Bérkatonák: Az igazi feláldozhatók
Én mindenképpen DVD-n is az első rész mellé tettem volna a filmet, de mivel ez a kisfilm a BD-ről úgy néz ki, hogy lemarad, csak még kézenfekvőbb volt számomra a BD-re várva már megjelenéskor átvenni a DVD-t. Ez a film bő 24 perc, és egy katonai magánvállalkozásról szól, akik magánszemélyek és a kormány megbízásából látnak el védelmi szolgálatot veszélyeztetett területeken. Valóban ők az igazi feláldozhatók, de persze az életük nem sokban hasonlít a filmbeli akcióhősökére. A filmben bepillantást nyerhetünk a kiképzésükbe, mesélnek a küldetéseikről, életükről, motivációjukról, még a bérezésükről is. Örülök, hogy láttam, de egyébként nem sok köze van a filmhez (azt is írhatnám, a témáján kívül semmi), ezért aztán aki nem olyan elvakult, mint én, ne hullajtson könnyeket utána, ha a BD-n valóban nem lesz rajta.

Kimaradt jelenetek
5 percnyi kimaradt jelenet, számszerint 5 db. Egyszer érdemes végignézni őket, de nem fognak hiányozni a filmből.

Bakiparádé
Ez kb. 10 perc, de valójában ugyanaz az 5 perc van kétszer egymás után fűzve: egyszer aláfestő zenével, egyszer anélkül. Ez többnyire a szokásos rontott jelenetekből, szövegbeli bénázásokból áll, de akad benne egy-két jópofa és szándékos poén is. A kedvencem, amikor Arnold beül a Smartba, a vállak összeérnek, alig férnek el egymás mellett, fapofával ránéz Bruce Willisre, és azt mondja: "Kényelmes kocsi."

Mindent összevetve azt gondolom, ha választani kell DVD és BD között, és az ára nem probléma, akkor egyértelműen BD. DVD esetében viszont azt a párszáz forintot szerintem mindenképpen megéri a szép fekni és az extralemez.
0
2013. január 25., péntek 21:55
Köszi. Jó géppel nem nehéz jó képeket lőni. :-)
0
2013. január 25., péntek 21:43
Köszönöm mindenkinek!
0
2013. január 25., péntek 21:38
Nagyon jó képek!
most posts by TM
0
2013. január 25., péntek 21:37
Eddig is biztos volt, hogy születésnapi ajándék lesz, de így már biztos is, digi ide, vagy oda. Nálam mind a két film telitalálat!
0
2013. január 25., péntek 21:29
A külcsín:

Összehasonlítás az első résszel:

0
2013. január 25., péntek 21:26
Utóbbi tényleg milyen cink, fel sem tűnt, mekkora! :-P
0
2013. január 25., péntek 21:07
Az alsó kép olyan, mintha a Milleneum Falconon lennénk... :)
0
2013. január 25., péntek 20:32
Szerintem jó volt az előző fekni is, az első rész pedig inkább volt akciófilm, mint ez.
De abban legalább egyetértünk - remélem - hogy ezek a kétlemezes, kartontokos kiadások kielégítenek minden olyan DVD-gyűjtőt, aki azon sopánkodik, hogy már semmi extra nem kerül a legújabb lemezekre. Hát, itt vannak! Gyűjtőknek ezek a kiadások kötelezők!
most posts by TM
0
2013. január 25., péntek 19:56
Belbecsről nem tudok szólni,de a díszdoboza szerintem gyönyörű! Az első rész dupla lemezes kiadásának a díszdoboza nagyon gáz volt, de ez nagyon szép lett! A filmekkel is így vagyok. Az első rész egy nagy rakás fos volt, de a 2. része izgalmasabb, jobb lett.
0
2013. január 25., péntek 11:03
Még jó, hogy nem moziban néztük meg.
Hangosan  már már üvöltve, hörögve röhögtünk a film megnézése közben. A feleségemmel.:)
Ez egy vicc, egy paródia.
C, á, a francokat valljuk be ez Zs kategóriás történet, párbeszédek és D kategóriás színészek. Ha nem tudnám azt mondanám, hogy Asylum film.A karakterek rejtői magasságokban, bár ez sértő Rejtő munkásságára.
Csáknorris feltűnése túltesz bármelyik viccen, az összes vele kapcsolatos poén megtestesülése.
Szeretnék ebből egy színes képregényt. Azt nagyon eltudnám képzelni, erősen túlkarakírozott fazonok, blőd dumák. A film nézése közben hiányoltam a szóbuborékokat a szereplők szájánál, főleg Slynál.
Az első részt untam, de ez simán jó. Poénnak. Mondjuk a lassú részeket leginkább pörgetném.
A legzseniálisabb dolog pedig a Pozsgai hangalámondásos hangsáv.
A kiagyalójának jár a hátba veregetés.:)

Ez meg érthetetlen, hogy egy nyűves sörgyár sem látott fantáziát a film támogatásában, vagy a producer volt béna.

0
2013. január 25., péntek 2:32
Valakinek megvan már? Külcsín? Belbecs?
0