A belbecsről:
A film nekem bejött már a moziban is. Tömény akcióorgia, de itt nem is számítottam másra. Több benne a humor, sokkal inkább karikatúra, mint az első rész.
A narrátor hangsáv poénnak nem rossz, de nem tudom, valaha is végignézem-e vele a filmet. Egy jelenetet megnéztem vele (Jean-Claude Van Damme belépőjét), és ott mintha elhangzott volna egy ilyen mondat: "Itt nem értem, miről van szó." :-)
Az extra lemeznek most értem a végére.
A háború istenei: a világ legbombább nehézfiúinak összetoborzása
Ez a bő 20 perces kisfilm a film létrejöttéről, a szereplőkről, a forgatás nehézségeiről szól. Én érdekesnek találtam, közben akadnak benne szép számmal forgatási képsorok is, érdemes megnézni.
Hatalmas tűzerő, még hatalmasabb hősök: Az 1980-as évek és az akciófilmek fénykora
Ez a doksi közel 24 perc, és mint a címéből is kiderül, az akciófilmek fénykoráról szól. Törvényszerű, hogy megemlítik benne Dolph Lundgrent, Jean-Calue Van Damme-ot, Chuck Norrist, sőt, még Bruce Lee, Nick Nolte, Eddie Murphy és a Mel Gibson-Danny Glover páros is képbe kerül. Valamivel fajsúlyosabb szeletet hasít belőle Bruce Willis, de nagy örömömre leginkább Schwarzenegger és Stallone áll a középpontban. A filmeket persze párhuzamba állítja azzal a korral, amelyben készültek, így sok szó esik a világpolitikai helyzetről, a hidegháborúról is. Mindezzel együtt egy érdekes és tartalmas anyagról van szó, az akciófilmek szerelmeseinek biztosan tetszeni fog. Nekem is bejött. Szerintem ez a legjobb extra a lemezen.
Bérkatonák: Az igazi feláldozhatók
Én mindenképpen DVD-n is az első rész mellé tettem volna a filmet, de mivel ez a kisfilm a BD-ről úgy néz ki, hogy lemarad, csak még kézenfekvőbb volt számomra a BD-re várva már megjelenéskor átvenni a DVD-t. Ez a film bő 24 perc, és egy katonai magánvállalkozásról szól, akik magánszemélyek és a kormány megbízásából látnak el védelmi szolgálatot veszélyeztetett területeken. Valóban ők az igazi feláldozhatók, de persze az életük nem sokban hasonlít a filmbeli akcióhősökére. A filmben bepillantást nyerhetünk a kiképzésükbe, mesélnek a küldetéseikről, életükről, motivációjukról, még a bérezésükről is. Örülök, hogy láttam, de egyébként nem sok köze van a filmhez (azt is írhatnám, a témáján kívül semmi), ezért aztán aki nem olyan elvakult, mint én, ne hullajtson könnyeket utána, ha a BD-n valóban nem lesz rajta.
Kimaradt jelenetek
5 percnyi kimaradt jelenet, számszerint 5 db. Egyszer érdemes végignézni őket, de nem fognak hiányozni a filmből.
Bakiparádé
Ez kb. 10 perc, de valójában ugyanaz az 5 perc van kétszer egymás után fűzve: egyszer aláfestő zenével, egyszer anélkül. Ez többnyire a szokásos rontott jelenetekből, szövegbeli bénázásokból áll, de akad benne egy-két jópofa és szándékos poén is. A kedvencem, amikor Arnold beül a Smartba, a vállak összeérnek, alig férnek el egymás mellett, fapofával ránéz Bruce Willisre, és azt mondja: "Kényelmes kocsi."
Mindent összevetve azt gondolom, ha választani kell DVD és BD között, és az ára nem probléma, akkor egyértelműen BD. DVD esetében viszont azt a párszáz forintot szerintem mindenképpen megéri a szép fekni és az extralemez.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.