Keresés

Vigyázat, vadnyugat (BLU-RAY)

2013. március 8., péntek 17:50
Volt merszem kockáztatni ezzel a kiadvánnyal, tekintve hogy semmi garancia nem volt a minőségére a Kincs, ami nincs fiaskója után. Bár az már bizakodásra adott okot, hogy jelen filmből létezett külföldi BD-kiadás pár országban. Milyen jól tettem, hogy bevállaltam látatlanban...

Magát a filmet eddig soha nem láttam, de tekintve, hogy manapság újra előkerültek a páros filmjei, kezdem behozni az eddig nem látottakat. Meg kell mondanom, bitang jól szórakoztam ezen a filmen, néhány jelenetnél úgy felröhögtem, mint már régen...

A képminőségtől csodákat nem szabad várni, főleg mert valószínűleg egy korábbi 2K-maszterről preparálták, de ennek ellenére a film korához képest egész jó. Igaz, szoftabb mint a manapság készült csoda-transzferek, de nem alkalmaztak utólagos maszatolást, mert a sötétebb jelenetek meglehetősen szemcsések, élkiemelést sem fedeztem fel, egyszerűen nem lehetett a rendelkezésre álló anyagokból jobbat kihozni. Van pár apróbb kópiahiba is, de nem zavaró mértékben, sokkal rosszabbra számítottam, mint amit végül láttam. Ennél többet már csak a Lowry Digital tudna alakítani az eredeti negatívból, de mivel igencsak katalóguscím, ezért ez nem fog megtörténni. Mindezek ellenére szép színei vannak, a részletesség megfelelő, a képarány az eredeti Techniscope 2.35:1-es, 1080p24 valódi HD-felbontású, AVC enkóddal...

Mind az angol, mind a magyar hang tömörítetlen PCM 2.0 mono kivitelű, bár ennél az alkotásnál teljesen mindegy a kódolása, lévén a sound design nem túl sok teret enged a kibontakozásnak. De mindez kit érdekel, ha a film az eredeti 1983-ban az MTV megbízásából készült Pannóniás szinkront kapta meg, olyan legendák közreműködésével, mint Újréti László, Petrik József, Csurka László, Jani Ildikó, Vajda László, és a nemrég elhunyt Kézdy György, Koroknay Géza feledhetetlen alakításával. Sajnos a szinkron a korabeli magyarítások jellegzetességeivel büszkélkedhet, ugyanis a zene és az effektek nagyon le vannak halkítva. Az eredeti hangnál ilyen probléma nincs. A lemezen magyar felirat is van...

Extraként felkerült a film előzetese magyar felirattal, de ezen brutál módon látszik, hogy SD-anyagot konvertáltak fel 1080p24 HD-re...

Összegezve, a Fantasy Film jó kis kiadványt dobott össze...

Film: 90%
Kép: 75%
Hang: 70%
Extrák: 20%
0
2013. március 6., szerda 21:23
Kissé hibás a termékleírás, ugyanis mind az angol eredeti, mind a magyar hang PCM 2.0 kivitelű, a film meg 125:10 időtartamú...
0