Keresés

Házimozi rendszer 100ezer HUF-ért (2005)

2006. december 24., vasárnap 13:16
mondjuk ha zenét is hallgatsz, akkor sztem denont és ne yamahát. még ha kicsit drágább is. mondják, hogy a yamaha jobb mozira, de őszintén, nekem többször is majdnem sikerült falat bontani a denonnal is, még csak nem is panelben, és nem is kicsi a szoba se (25 nm felett).
0
2006. december 24., vasárnap 12:33
azért vedd figyelembe, hogy mostanra, főleg a nagyobb vásárlóerő miatt, többet gyártanak belőle stb.,  az árak is lementek, így (elvileg) olcsóbban kaphatsz jobbat.

(példa: első dvd lejátszóm 86.000.- volt, alap gép, a mostani pio 30.000.- és sokkal jobb a képfeldolgozása, divx, beépitett dts dekóder, ez más funkció stb, míg az elözönek ennek nyoma sem volt)
0
2006. december 24., vasárnap 12:29
sőt, már 2*2 is megizzad az ember és jó eséllyel le is törheti a csatlakozót.

(bocs, hogy ennyire szétszortan írok be, de ezek szvsz fontos érvek, most ugrottak be.)
0
2006. december 24., vasárnap 12:28
Hangero temakorben nem vagyok igazan erdekelt, ezert nem is veszek a konfighoz melyladat. Sajnos a panel nem az, amiben oriasi hangerot kellene produkalni. Igazabol az a fontos, hogy tisztan, pontosan es reszletgazdagan szolaljon majd meg a mozi es a zene. Lehetoleg halk hangeron is. Viszont az anyagi lehetosegeim korlatozottak. Illetve ez igy nem igaz, ha akarnek, kolthetnek ennel magasabb osszeget is, de ez nalam ugy mukodik, hogy ha valamit szeretnek, akkor "megalmodom" az osszeget, amit szanok adott dologra. Persze ettol el szoktam terni kicsit, de nem nagyon. Van az az osszeg, amennyit nekem meger valami, amennyit hajlando vagyok rakolteni es a hazimozinal ezt egy szazasban allapitottam meg. Persze ebbe a 120 is belefer, de a 200 mar nem. Furcsa, mert 5 evvel ezelott a Sony mini Hi-Fi-met is 150-ert vettem, tehat ma elvileg szanhatnek ra 300-at is, kb akkor tartanek ugyanott arban, de ma mar nem er nekem ennyit.

Amugy most egy Sony MHC-NX1 van. Tudom, ez csak egy mini hi-fi, de azert azt elmondhatom, hogy nem egy muanyag dobozos gagyi.

0
2006. december 24., vasárnap 12:27
ami még fontos! 2*2mm vastagabb hangfalkábelt nem tudsz csatlakoztatni!!! (center és surround)  mert csiptetős, míg a nagyobbakban, már szorítós és banándugózhatóak is ezek.
0
2006. december 24., vasárnap 12:14
saját tapasztalt.
volt egy kicsim (8hónapig), majd lecseréltem a 440-re(használt és 2 évvel volt öregebb) és bizony a plusz teljesítmény miatt, sok apró részlet is megjelent ill. a dinamika is hallhatóan jobb lett.
0
2006. december 24., vasárnap 12:12
na, de beismertem a tévedésem, vagy neeeeem? :)

ez így igaz, amit leírtál, ezzel nem is vitatkozom, de pont azért írtam azt amit, mert sokan ebben a "bűvöletében" élnek, elájulva a teljesítménytől, de pont azt írod, hogy "csak" ötven watt, ami több mint elég lehet, hiszen valójában folyamatos zenehallgatásnál, vagy filmnézésnél az a teljesitmény nem folyamatos: itt most hm erősítőre gondolok- asszem bele is pusztulna az ember :-D

(egyik barátom  most vett csöves erősítőt-dénes, ami 2*25watt, de ugye az sem annyi :) )

viszont egy ismerős mesélte, hogy a főnöke azzal dicsekedett, hogy az ő szobájában 1000 watt!!!!!! dübörög folyamatosan, míg mondjuk 470 watt-ot vesz fel, de az adatok szerint (éppen yamaha) ennyit tud összeségében...

én ez utóbbi miatt jegyeztem meg.

ha tévedtem elnézést én így tudom
0
2006. december 24., vasárnap 11:40
Ebben az arban csak az erosito + hangfalszett van benne. A kabelek nyilvan plusz penz. Mi az ellenerved a legkisebb Yamahaval szemben?
0
2006. december 24., vasárnap 11:39
Szia ergo! Nem Te voltál az, aki az SWIII-nál is tévedett?!?

Ha nem szeretne használt cuccot venni, akkor bőven megfelel Neki a kis Yamaha, ugyanis mint írta, az elvárásainak pont megfelel.

Az, hogy megadják egy erősítőnél a wattszámot, az nem azt jelenti, hogy szól is akkorát. Az pontosan annyit jelent, hogy bizonyos körülmények között igen rövid ideig képes ennek a teljesítménynek a leadására - persze ilyenkor zabál is rendesen a hálózatból! Hiszen a semmiből nem lesz energia!! Erről Te magad is meggyőződhetsz, ha fogsz egy bárhol kapható mérőórát, amit csatlakoztatsz a konnektorba, majd beddig ebbe dugod mondjuk az erősítődet:tekered egyre feljebb a hangerőt és figyeled, hogy mit mutat a kijelző; aztán meg majd csodálkozol...

Nekem zenehallgatásra elég komoly hifim van:igaz, hogy csak 50 watt 4ohm-os terhelésnél és 35 watt 8 ohm-os terhelésnél a csatornánkénti teljesítménye, ráadásul én 6 ohm-os 100 wattos hangfalakkal hallgatom, tehát nincs is 50 watt. A hangerőszabályozót így sem tudom a 0 decibel közelébe tekerni, mert már -25 környékén nem lehet megmaradni a szobában. És akkor még nem is beszéltünk a torzításról, amely szintén egy igen fontos tényező - már persze csak ha hallani is akarsz valamit abból, amit hallgatni szeretnél... ;-)
0
2006. december 24., vasárnap 8:29
itt meg a csatornánként 105 watt :))))))))
0
2006. december 24., vasárnap 8:24
ebben az összegben benne van a jobb minôségu" scart - koax - hanfalkábel - rca ára is? 10.000.- -15.000.- közötti pénz kb.
0
2006. december 24., vasárnap 8:15
tudom a keret 100.000.-, de a 359 modell felejtôs, inkább eggyel nagyobb, vagy akár használtan is, mondjuk 450, vagy 457.

megint ez a jól hangzó 110 watt :)))) érdekes lenne, ha legkisebb denon 770 wattot venne fel a hálózatról....

0
2006. december 24., vasárnap 1:45
biztos
0
2006. december 23., szombat 21:41
Koszi! En is egyre inkabb a Yamaha legkisebb modelljeben es Wharfedale diamond rendszerben gondolkodom. Picivel 100 felett mst ki lehetne hozni es szerintem hasznalhato kis rendszer lenne.
0
2006. december 23., szombat 20:56
Hová tűnt a vége?!?

Szóval az új DENON erősítők az AVR-1507-es típussal indulnak, de már ez a legkisebb modelljük is 7.1-es, csatornánként 110 watt teljesítménnyel és mérőmikrofonos kalibrálással. Ennek alapján az ára 84e Ft.

Házimozizás céljára a Yamaha kitűnő válsztás, ezt több szaklap és külföldi tesztelés is bizonyítja. De a döntés a Te kezedben van.
0
2006. december 23., szombat 20:51
Akkor Neked egy YAMAHA RX-V359 típusra van szükséged, 46e Ft-ért. Az új katalógusukban ez a legkisebb modelljük, 5.1-es, csatornánként 105 watt teljesítménnyel. A következő, 459-es modell már 6.1-es, cstornánkénti 140 wattal! 19e Ft-tal ugyan több pénzbe fáj, de tudása már lényegesen nagyobb. 37e Ft-tal drágábban pedig ott van az 559-es típus:ebben már olyan csemegék vannak, mint komponens video felkonvertálás, digitális video jelfeldolgozás időalap korrekcióval (TBC), On-Screen kijelző, 2. zóna audió kimenet, fő zóna/2. zóna be-/kikapcsoló... A többit - ha érdekel - megtalálod magánál a készüléknél is!

Az új DENON erősítők az AVR-1507-es típussal indulnak, de már ez a legkisebb modelljük is 7.1-es (110W) és mérőmikrofonnal kalibrálható, ennek alapján az ára 84e Ft.

Házimozizás céljára a Yamaha kitűnő válsztás, több szaklap és külföldi tesztelések ezt folyton bizonyítják! De a döntés a Te kezedben van. ;-)
0
2006. december 23., szombat 18:45
wharfedale-t vegyél, nekem is az van, és bejött. (8.3-as) denon erősítővel megy, és teljesen meg vagyok vele elégedve. :)
0
2006. december 23., szombat 18:30
Yamaha mozira nagyon jó választás, kemény pontos hangzás, denon, inkább lágy , zenei hangzás .
0
2006. december 23., szombat 18:26
nem biztos...
0
2006. december 23., szombat 18:06
Remelem ezt nem nekem irtad. Bennem fel sem merult, hogy ilyen egybe muanyag, vekony hangfalas izet vegyek. Csak az erositok teren nem biztos, hogy ki akarom fizetni az arat, amibe egy nem alap DTS-ES kepes erosito faj, igy azokban gondolkodom, amig csak a DTS-t tudjak es hozzajuk hangfalszett. Egyebkent pont Wharfedale, JBL es Jamo hangfalakban gondolkodom. Pont ezt a 8.3-as Wharfedale-t neztem, az egyik alternativa pedig a JBL balboa szettje lenne. Meg gondolkodom. Erositoben nem tudom mi legyen. Yamaha, Denon vonalon mozognak az elkepzeleseim, de 50 felett nem szanok ra.
0
2006. december 23., szombat 18:03
Ha mukodik, akkor ennel biztosabb info nem kell. Koszi :)
0
2006. december 23., szombat 17:11
http://www.suranyihifi.hu/product.php?id=2179

Ezzel jobban jársz mint a müanyag dobozos hangszórókkal.
0
2006. december 23., szombat 16:55
sztem tudja. nekem műkszik így.
0
2006. december 23., szombat 15:22
Talan ez a megfelelo topic. Szoval ha van egy DTS kepes erosito es a filmen DTS-ES hang van, akkor fogja tudni kodolni sima DTS-ben visszaadni vagy nem?
0
2006. december 22., péntek 17:29
Köszi. jaja jól ki lesz próbálva, b***ki ne tudd meg milyen nehéz volt beszerezni!
0