Keresés

Házimozi rendszer 100ezer HUF-ért (2005)

2010. április 29., csütörtök 12:01
Sziasztok! Tanácsra volna szükségem, mostanában akarok BD lejátszót venni, fontos szempont, hogy mkv-t is tudjon lejátszani ( USB-ről is ), úgy tudom hogy van egy olyan progi, hogy FAT32 Format és ha ezzel formázom meg a külső merevlemezt akkor az LG BD370 és a SONY BDP-S370 is viszi USB-n keresztül, mert alapból csak 4 gigáig ismer fel az USB része...
0
2010. április 27., kedd 14:09
Ez viszont jogos, és nem is vitatkozom vele. Azt írta átállította és úgy kerek volt. Ha 4:3-as a kép aránya csak úgy lehet kerek, ha a 16:9es képernyő két széle fekete, vagy ha a kép aljából és tetejéből levág. Ha pedig megvan az egész kép, akkor mégis össze volt nyomva. Ezt kell megnézni és minden "kiderül".
0
2010. április 27., kedd 13:59
Tudsz a tv-dről bővebben nyilatkozni?Köszönöm
0
2010. április 27., kedd 3:44
Ha az LG a lejátszóra 4:3-as háttérképet raktak, és azt 16:9-ben adja ki, akkor az jó beállítások mellett is ellipszis lesz. Nem érdemes vele foglalkozni.
0
2010. április 27., kedd 0:57
A kereknek kereknek kell lennie, tehát mindenképpen azon legyen, ahol kerek. Én nagyon érzékeny vagyok az ilyesmire, és amit linkeltél képet, szerintem a filmen is látszik a "nyomódás"
Ha megvan az Alien DVD, azon vannak THX tesztábrák. Érdemes rajta végigmenni...
0
2010. április 27., kedd 0:51
Igen,ez érdekes,mert 16:9-re volt állítva a nézet a tv-n és így a menüben ha kikapcsoltam a túlpásztázást,akkor lett felül a sarokban az a fehér csík,amit lent linkeltem.
Ha viszont " Valós"-ra állítom,akkor már kerek a logó,de a menüben nem is jeleníti meg a túlpásztázás ki-be kapcsolását lehetővé tevő sávot,nem is mutatja!
Szóval variáltam,hogy melyikre jobb állítani dvd-zés közben  "automatikus, 16:9,vagy valós"-ra?
De talán a "valós" hagyja meg legjobban a képet érdekes,hogy a 16:9 pedig széthúzza egy kicsit.
Szerintetek???
Apróság,de mégis elgondolkoztat,hogy melyik a legoptimálisabb,ami eredeti arányában tart meg minden filmet. Ez a tv kb. 6 hónapos, előtte LG-m volt,de ott nem volt ennyi állítási lehetőség.

Üdv!
0
2010. április 26., hétfő 23:47
Szerintem egy sima 4:3-as kép 16:9-ben.
0
2010. április 26., hétfő 18:37
Sőt mintha egy kicsit össze is lenne nyomva a kép fentről és lentről. Az LG logója valahogy nem kerek.. Lehet persze hogy csak azért tűnik úgy, mert nem pont szemből van fotózva, azért nézd meg jobban majd.
0
2010. április 26., hétfő 18:19
Szóval,ha kikapcsolom a túlpásztázást,akkor a bal felső részen ott van az a fekete-fehér szaggatott vonal,mint egy filmszalag széle! De alapból ott van a dvd lejátszó háttérképénél is,szóval nem film függő!
0
2010. április 26., hétfő 18:17

0
2010. április 26., hétfő 17:59
0
2010. április 26., hétfő 17:35
Majd lefotózom,hogy megmutassam neked,hogy mi a probléma!
0
2010. április 26., hétfő 15:27
Projektorokhoz annyira nem értek, jó kérdés.

De a 16:9-es vászon is 1.78:1, ez biztos. Leglábbis amiket boltban veszel.

Szerintem úgy van beállítva a projektorod hogy kinyújtsa 16:9-re (1.78:1-re) a képet, vagy nem tudom.

Egyszer volt már projektorom, nálam ilyen nem volt.
0
2010. április 26., hétfő 14:43
hmmm ez lehet akkor az oka, hogy a 16:9-es vásznamra, ami ugye 1,78-nak felel meg, a projektorral amikor vetítek akkor például az 1,66-os film vagy az 1,85-ös is betölti a képet? Vagy alapból így kerül 1,78-ban a film? De akkor miért írják rá az eredeti képarányt? Pl Passage to India blu ray 1,66-os mégis kitölti a 16:9-es vásznat...  a Jurassic Park dvd az 1,85-ös elvileg és az is kitölti a vásznat....  hol a bibi?
0
2010. április 26., hétfő 14:22
A túlpásztázás arra való, hogy hogy ha mondjuk 1.85:1-es képarányú filmet nézel, akkor kicsit levág a széleiből, és így kitölti az egész képet.

A 16:9-es TV-k képaránya 1.78:1. Azért látsz akkor kis fekete csíkokat, mert az a film eredeti képaránya, nem pedig azért mert odarakja a TV. Pont hogy hogy ha bekapcsolod a túlpásztázást, akkor vág le picit a filmből, csak az oldalából.
0
2010. április 26., hétfő 12:19
De az a baj,hogy ha kikapcsolom a túlpásztázást,akkor felül a dvd-nél ott van egy fekete-fehér csík,ami úgy nézz ki,mint a filmszalag széle.
Egyébként nem tudom,hogy mire jó az overscan,mert nem látok különbséget a minőségen,csak egy picivel több részlet látható,de mint írtam felül berak egy csíkot,amit úgy tudnék talán eltüntetni,ha a képet tudnám felfele tolni vagy 2-3 mm-el!
De azt csak pc csatlakozásnál engedi nekem!
0
2010. április 26., hétfő 11:41
Nekem is G10 van. Ki lehet kapcsolni.

Beállítások/kép túlpásztázása
0
2010. április 26., hétfő 10:53
Az én tv-nél nem láttam sehol olyan beállítást,hogy kilehetne kapcsolni az overscant!
Panasonic G10E típusom van,de ha egy dvd 720x576 a tv 1920x1080,akkor ugye már nem lesz olyan a felbontása,mint az előző tv-m-nél,ami 1360x768 volt! Túlságosan felbontja a dvd-ket!
Ennyiből megbántam a full hd-t! Blu-rayhez biztosan fasza meg hd adáshoz,de a dvd-hez nem az igazi,főleg,ami egyébként is gyengébb minőségű!
0
2010. április 25., vasárnap 23:33
Ha a lejátszó nem a tévé natív felbontásában küldi a jelet, akkor kénytelen a tévé azt a saját felbontására konvertálni. Csak katódsugárcsöves tévék, kivetítők és monitorok képesek többféle fenbontást konvertálás nélkül megjeleníteni, de a tévék többnyire amúgy is csak PAL és NTSC jelet képesek fogadni.

1280x720-as vagy 1920x1080-as natív felbontású plazma és LCD tévéknél elméletileg megoldható, hogy ne konvertáljon, de ehhez alapfeltétel, hogy az overscan-t (a kép szélének néhány százalékos levágása) ki kell kapcsolni.
0
2010. április 25., vasárnap 8:42
Így most már értem mire gondolsz, de szerintem a tv nem konvertál sehova. Csak megjeleníti azt a felbontás amilyen jelet küld neki a  dvd vagy a blu-ray.
0
2010. április 25., vasárnap 1:04
Azt arra írtam,h mind a kettő konvertál,h mivel a tv-m full hd,így felkonvertálja a dvd felbontását,de ha a lejátszó is felkonvertálja akkor már duplán lenne! Legalább is ezt írták régen! Egyszer vettem egy ilyen felkonvertálós dvd-t,aminek nem lehetett állítani a felbonását és olyan rossz lett a kép,h visszavittem 3 napon belül! Így maradt a régi lejátszóm egyenlőre. Nem azért vettem évekig a műsoros lemezeket meg a full hd-s tv-t,h szutyok minőséget nézzek!
0
2010. április 20., kedd 15:46
Bocsi valamit nem értek-így ha mindkettő konvertál- mi?
0
2010. április 15., csütörtök 0:21
Nekem LG 370 van, teljesen megvagyok vele elégedve, ez a 8. lejátszóm, volt már 2 Pio, 3 Sony, 2 Samsung, 1 Sharp, képminőségbn nem marad el tőlük, betöltési sebességben pedig gyorsabbal még nem találkoztam. Ja és viszi az MKV-t.

Pana-m még nem volt, arról nem tudok nyilatkozni, de úgy hallottam elég jó félék.
0
2010. április 14., szerda 22:25
Értem köszi!
Egyébként érdekelne,hogy mi a véleményetek erről a két lejátszóról,van különbség a képeik között?
0
2010. április 14., szerda 13:28
Ezt minden lejátszón be lehet állítani, ha nem akarod hogy felkonvertálja a DVD-t, akkor a setup-ban a felbontást 576i-re vagy p-re állítod, és így nem konvertál.
0