Keresés

Házimozi rendszer 100ezer HUF-ért (2005)

2010. április 14., szerda 0:23
Hello!

Tudnátok segíteni abba,hogy a Panasonic BD60-ba is lehet állítani,hogy a dvd-ket mire konvertálja fel,mert néztem egy angol tesztet,ahol az LG BD 370-nel van összehasonlítva és csak az LG-nél írja,hogy van több lehetőség!?
A kettő között variálok,mert mindkettőt jónak tartják,de fontos lenne az,hogy ha lehet,akkor ne konvertálja fel alapból a dvd-ket,mert mivel a tv-m full hd,így ha mind a kettő konvertál,akkor már eléggé rontja a minőséget!!!
Szóval valaki írjon már a 2 lejátszóról,de azért belinkelem az összehasonlítást!

http://www4.shopping.com/xSBS-LG-BD370-BLU-RAY-PLAYER-Panasonic-Panasonic-DMP-BD60K-Blu-ray-DVD-Player~PT-xPO~P-1~PRDLT-82146265-83190306
0
2010. március 30., kedd 23:19
Bocsánat
*Mikey
0
2010. március 30., kedd 23:18
Sziasztok!

Köszi az ötleteket, és válaszokat is ( Myke-nak is )! Akkor ennek még utána kell járnom.
0
2010. március 29., hétfő 22:12
Ezt én is tapasztaltam, hogy HDMI esetén a hang előbb hallható, mint a kép megjelenne, de szerencsére csak az intróknál van (pl. Sony Pictures Home Entertainment). Viszont a kép és a hang mindig szinkronban van, mikor a kép is bekapcsolódik. Akadási problémával hálistennek nem találkoztam eddig, de a kábel se Made in Gagyi... :D
0
2010. március 29., hétfő 21:57
Tipikus HDMI handshake hiba. Amikor összedugsz két HDMI-s eszközt, akkor még nem indul meg azonnal a kép és a hang, hanem előbb a két készülék picit kommunikál (megfelelő felbontás kiválasztása, HDCP másolásvédelem, stb...). Ha menet közben megszakad a jel, akkor ez a dolog előlről kezdődik, és ilyenkor 1-2 másodpercig nincs kép és/vagy hang. Ez lehet a kábel hibája, vagy az eszközök hibája is. Előbbi kábelcserével, utóbbi többnyire szoftver/firmware frissítéssel orvosolható.
Akkor is gyakran előfordul, ha a HDMI az erősítőn keresztül van összekötve. Próbáld ki, hogy a lejátszót közvetlenül a tévével kötöd össze, és a hangot optikai vagy koax kábellel az erősítőbe. Ez persze nem megoldás hosszú távon, de a jelenség megszűnhet, és ebből már lehet következtetni. Mivel hang van, ezért feltételezhető, hogy a hiba az erősítő és a tévé között lesz.
0
2010. március 29., hétfő 21:45
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki találkozott -e már azzal a problémával, hogy megy a blu-ray film és egyszer csak 1mp-re elmegy a kép, hang van. Ezt akkor is csinálja, ha dvd film van a lejátszóban. Rendszert nem igazán találtam benne, van amikor 2-3 filmen keresztül nem csinálja, utána egyszer csinálja aztán megint nem jön elő pár napig. Ha egy jelentnél előjön ez a hiba és utána visszatekerem akkor már jó. Sony kdl40p3600 tv onkyo tx-sr507 erősítő, sonybdp360 lejátszó és gagyi hdmi kábelek. Ha valaki tudja mi ez a hiba akkor légyszíves írjon.
Előre is köszönöm Beldor!
0
2010. január 31., vasárnap 21:59
Sziasztok!
Nagyon köszönjük a segítséget Derceto, a hangfalak és az erősítő kérdésében nagyon megvagyunk vele elégedve!

Eltudná mondani valaki, hogy miért érdemesebb megvenni a sony bdp s550 blu-ray lejátszott , mint a s360-nat? Mert néztük mindkettőt és mi nem sok különbséget láttunk a technikai speckoknál. Dömi már említette, hogy nagyon megvan elégedve az s550-nel és , hogy nagyon szépen konvertál fel, az s360 esetleg másik technologia alapján konvertál fel?

Előre is köszi a segítséget
0
2010. január 20., szerda 19:14
Én keresnék használtan egy jó sztereo erősítőt, meg két hangfalat.
0
2010. január 20., szerda 12:10
Hello!

Egy 5.1-es házimozi rendszert kellene összeállitanom 60 ezer ft lenne a limit,
DVD lejátszó kihagyható az már van.

Ti mit javasolnátok?

Előre is köszi.

János
0
2010. január 3., vasárnap 14:08
Hello
Azóta néztünk másik hangfalakat:D  mission m3i , mission mv8 . Ezeken gondolkodunk, de hogy melyiket azt még nem döntöttük el.
0
2010. január 3., vasárnap 0:32
Hali árban meddig tudsz elmenni?
18eFt-ért nem sok frontot lehet kapni. Talán még System Fidelity van ennyiért.
Nekem volt SAL hangfalam azért nem olyan rosszak azok. Persze attól is függ milyen erősítővel lesz hajtva de gondolom nem Onkyo 876-ot tervezel hozzá venni :)
0
2010. január 2., szombat 23:35
Na jó, csak hangosan gondolkoztam, és valószínűleg irigy is vagyok. Bár hát ja. Mindenki azt használ, amit szeretne. Vagy amit tud.
0
2010. január 2., szombat 23:05
Szerintem is..
0
2010. január 2., szombat 3:59
Akkor valószínűleg nekem van nagyobb tapasztalatom a témában, meg az említett cég termékeivel kapcsolatban.
0
2010. január 2., szombat 1:33
Sziasztok!
Köszönjünk a véleményeket, a helyzet az, hogy most egy elég régi kompakt házi mozi rendszerünk van, ami elég gyenge, ezért mindenképpen le szeretnénk cserélni valami komolyabb rendszerre.
0
2010. január 1., péntek 23:39
Nos, ami nekem megfelel:
AEG dvd lejátszó:11000 ft
Panasonic bd lejátszó:110000 ft
LG 106 cm-es plazma tv: 150000 ft
Orion 5.1.es hangfalszett: 20000 ft
Ezzel én tökéletesen elégedett vagyok, ritkán bömböltetem a hangrendszert akkor is csak ilyen családi-össznépi filMézésekkor, na és persze ha Tarantino-t nézek!
0
2010. január 1., péntek 20:18
Hm, kicsit sok lett a "cucc"... Ki-ki behelyettesítheti a "felszerelés", "eszköz", "megjelenítő" és hasonló szavakkal, amelyik ahová illik.
0
2010. január 1., péntek 20:03
Bocs, hogy beleszólok, de nem kell feltétlenül százezreket költeni házimozi cuccokra. És nincs is feltétlenül mit költeni. Persze, ezt én úgy mondom, hogy van egy sima mikro hifi cuccom egy mezei olcsó dvd lejátszóval meg egy crt tv-vel. Én elégedett vagyok vele. Eddigi filmes történelmem során egyetlen egy (1) filmet láttam, ahol egy hangeffekt valóban ütős volt. A többinél a hifi cuccom bőven elég volt. Még csak térhatás sincs. (Amúgy meg a mozi élményt szobába úgysem lehet importálni). Na, hogy mit is akartam ebből. Szóval. Mihez képest sz.ar a SAL cucca? Egy audiofil vagy highend cucchoz képest? Valószínűleg egy egybeházimozi hangfaljához (vagy sok esetben inkább hangszórójához) képest az is óriási előrelépés. Szóval én amondó vagyok, hogy meg kell hallgatni, és utána lehet róla dönteni. De csak így kijelenteni... Hát, nemtom.
De én csak írásban gondolkodom mostan...
0
2010. január 1., péntek 20:00
150.
0
2010. január 1., péntek 18:49
Hello
Köszi a választ, esetleg tudnál valamit ajánlani, ami jó, vagy mi azaz árhatár ahonnan kezdődik a normális kategória, mélynyomóval együtt.
0
2010. január 1., péntek 18:06
Annyit ér, amennyibe kerül. Egy kupac...
0
2010. január 1., péntek 13:34
Sziasztok!
Először is mindenkinek boldog új évet kívánunk! A kérdésünk a következő lenne, szeretnénk egy új hangfal rendszert vásárolni és találtunk is egy modelt ami nekünk tetszik, csak nem tudjuk mennyit ér a bőre:D. A model a következő: SAL 2610, ezen a címen lehet utána nézni az adatoknak itt. Arra lennénk kíváncsiak, hogy ezért az árért megéri- e, illetve vélemények, hogy érdemes -e megvenni, vagy inkább még gyűjteni kell stb.
A segítségeket előre is köszönjük!
0
2009. december 21., hétfő 17:12
2,5 év egy hangfalnál az gyakorlatilag új. Ha nincsen extrém külső fizikai hatásoknak kitéve, és nem hajtják extrém hangerőn tartósan, akkor 15-20 évig is jó szolgálatot tehet. Használt hangfalaknál inkább a külső (esztétikai) megjelenés a kérdés, a belső általában rendben van, sőt a bejáratást is megspórolja az ember. Ha valami mechanikai sérülése van, az rögtön kiszűrhető hallgatózással. Szerintem az eredeti ár 2/3-a kb. reális lenne érte.
0
2009. december 20., vasárnap 1:51
Végül nem lett megvéve a komplett házimozi. Az "erősítő kérdés"emnek utánna néztem és kicsit rosszul tettem fel a kérdést, de már nincs jelentősége.
Kinéztem neki is egy újszerű Wharfedale szettet. Egy kb 2.5 éves papírjaival ellátott 8.4-es frontok diamond 8-as center és wh2-es bipolokkal adja a tulaj 55000 FT-ért. Ez Derceto szerinted jó ár érte ha hibátlan a szett? Azért tartom érdekesnek ezt az árat mert amikor én vettem a 8.3-as frontokkal a szettet egy denon avr 1306-al tavaly ilyenkor az 110000 volt, viszont az új boltban vásárolt. Nem sok az ár érte? (Igaz az 8.3-as fronttal volt) Mert ahogy elnézem már boltban nem kapható ez a széria én viszont az enyémmel nagyon meg vagyok elégedve. Egyáltalán ezeknek a hangszóróknak lehet baja az idők során ha kímélve vannak? Mert azért a 2.5 év nem ma volt. Viszont azt is látom hogy használtan ezeknek a hangfalaknak szinte nem esik lentebb az áruk. Mindenki nagyjából ennyiért adja őket.
0
2009. december 13., vasárnap 22:07
A komplett házimozit később nem lehet bővíteni, csak kompletten cserélni. Ha valemelyik komponens képe/hangja nem tetszik vagy kellene egy új funkció, cserélhető az egész.
Mi az az "erősítő kérdés"?
A Wharfdale/Denon szett biztos, hogy jobban szól, a BD lejátszó meg már 40-ért megvehető.
0