Az lenne a kérdésem hogy érdemes-e komplett házimozit venni? Az erősítő kérdést hogy oldják meg az ilyen komplett rendszereknél. Az egyik ismerősöm kinézett nálam a neten egy ilyen rendszert: http://www.argep.hu/product_1008733.html http://www.optimedia.hu/lg-hb954pb-blu-ray-hazimozi-rendszer.html
érdemes-e ezzel foglalkoznia? Mert ami nekem van denon wharfedale szett mélyláda nélkül nagyon jó szerintem de ehhez meg van már BD lejátszó is.
0
2009. október 21., szerda 14:19
4201
Én tényeket írtam. Igaz, hogy van külön LFE csatorna, de egy normális erősítő ezt mindenképpen összekeveri a fő csatornák mélytartományával, és a beállított vágási frekvencia alapján osztja el a frontok és a sub között. Az LFE csatorna nem egyenlő a sub által kiadott hanggal. Ez nem vélemény.
0
2009. október 21., szerda 13:56
4
Én nem vitatkozom tényeken. Ha szerinted így van akkor az a te véleményed.
0
2009. október 9., péntek 17:09
1346
Sziasztok!
Tudom nem hightech, de a régi képcsöves tévénél jobb. Van valakinek ilyen kombója?
Igen házimozim volt, mint kiderült egy rakás szemét, tavaly a lejátszó motorja döglött be - kicserélték -, utána meg a vezérlőpanel. Aha, így már világos, A Pioneer DV-610-es is csak erősítővel tudja az 5.1-et. Mindenesetre köszsönöm, hogy segíteni próbáltál. Sajna 100.000-reket meg nem akarok költeni.
0
2009. október 1., csütörtök 23:10
4201
Na várjál, ami csupaszolt vezetékes, az bizonyára hangfalkimenet, tehát oda hangfalakat kell csatlakoztatni. Ami dugós, abba nem tudsz hangfalakat dugni, oda egy házimozi erősítőt kell bekötni. Amit én ajánlottam az csak lejátszó, nincs benne erősítő, hangfalat nem tud meghajtani. Ezek szerint neked nem lejátszód, hanem egybeépített házimozid volt.
Na ilyet én nem fogok ajánlani. Amúgy meg tökéletesen mindegy melyiket veszed 50000-ért. Ezek egyforma vackok.
0
2009. október 1., csütörtök 15:12
274
Igen, kerestem róla képeket is, és ott vettem észre, hogy a csatlakozó dugós és nem a csupszolt vezetékes. Ha házimozirendszert tudnál ajánlani, Panasonic vagy LG - 50000 Ft-on belül - lenne a jobb?
0
2009. október 1., csütörtök 14:09
4201
Pedig ezen minden van, ami szabványos: 5.1 RCA, HDMI, optikai, koax. Ha ettől eltérő csatlakozód van, ahhoz biztosan nem találsz másik készüléket.
0
2009. október 1., csütörtök 13:26
274
Köszi szépen, megnézegettem a neten, szép kis szerkezet. Az 5.1-es csatlakozóm sajna meg nem ilyen csatlakozós :( Nekem az Euronics-ban az eladó azt agitálta, hogy nincs ilyen készülék :S Köszi szépen, hogy segítettél.
0
2009. október 1., csütörtök 12:14
4201
Pioneer. Csendes, gyors, megbízható, régiófüggetleníthető (firmware). Pl. DV-610AV.
0
2009. október 1., csütörtök 10:26
274
Vásárlási segítségre lenne szükségem. Az elmúlt hónapban adta be a kulcsot a házimozim lejátszója, szeretnék helyette újat venni. Panasonic vagy LG? Kb. 50.000 ft-on belüli értékben. Biztos van olyan aki jártas az ilyen dolgokban. Segítséget előre is köszönöm.
0
2009. szeptember 8., kedd 21:02
4201
Az LFE nem diszkrét abban az értelemben, hogy a mélynyomó nem csak az LFE csatornát, hanem minden mélyhangot sugároz egy adott frekvencia alatt. Ilyenek ugyanis vannak a fő csatornákon is, akár 20Hz-ig. Az LFE csatornát a 70mm-es filmeknél kezdték alkalmazni, mivel az akkori analóg hangrögzítési technika nem biztosított kellő nagyságú dinamikatartományt a robbanásokhoz hasonló hangeffektek mélytartományának reprodukálásához. A mai digitális rendszerek viszont elég nagy dinamikatartománnyal rendelkeznek és gyakorlatilag feleslegessé teszik a külön LFE csatornát. A mai erősítők így is-úgy is összekeverik a csatornák mélytartományát, és a beállított frekvenciánál levágva küldik a mélynyomóra, vagy vágás nélkül a frontokra. Csak az LFE csatorna kap egy 10 decibeles erősítést. Az LFE csatorna alkalmazása inkább történelmi ill. kompatibilitási okokra vezethető vissza, gyakorlati haszna már nincs sok.
Konklúzió: az LFE csatorna és a mélynyomó által kiadott hang között nincs közvetlen összefüggés. A mélynyomón - helyes beállítás mellett - azok a hangok jönnek ki, amik a frontokon már nem tudnak. Az eredmény szempontjából mindegy, hogy a mélyhangok eredetileg az LFE csatornára, vagy a fő csatornákra vannak keverve. Megfordítva a gondolatmenetet: megfelelő frontokkal a mélynyomó felesleges is lehet. Előnye inkább abból adódik, hogy tehermentesíti az erősítőt, illetve szabadabban elhelyezhető a helyiségben, ami a mélyhangok szempontjából igen előnyös tud lenni. Én főleg ezért vettem a REL-t.
Mindenesetre a jó mélynyomók nem véletlenül kerülnek egy komolyabb házimozi erősítő árába. Ha valaki jó mélyeket akar olcsón, akkor egy nagyobb frontban érdemes gondolkodni. Ha ennél több kell, akkor lehet a komolyabb (és drágább) mélynyomók között nézelődni.
0
2009. szeptember 8., kedd 16:55
12
Véleményem szerint, az 5.1 hang diszkrét (értsd kölünálló), vagyis minden csatornát külön állítanak elő és keverik össze. Így az LFE-t, a mélyhangokat. Ebben is kölünbözött a dolby digital a dolby surround-tól, amelynek két csatornájába volt belerakva a center, meg a hátsó effekt, az is csak egy lebutított hangtartományban.
Persze az erősítőn ki lehet választani, hogy külön erősítse a mélynyomó a mélyhangokat, vagy keverje a fornthoz. A kérdés az, hogy milyen a front sugárzó. Ha lemegy 80 Hz alá, akkor képes megszólaltatni elég szépen a mélyhangokat, ha csak 150, 200 Hz a legalacsonyabb frekvencia, amit meg tud szólaltani, nos akkor ne várjunk tőle mozis mély effekteket. Ugyanígy, egy polc sugárzótól, vagy egy olcsó egydobozos rendszertől sem lehet elvárni korrekt házi mozi hangzást.
De ez már egyéni izlés, igény és természetesen pénztárca kérdése...
0
2009. szeptember 8., kedd 13:04
4792
a THX már nem házimozi, hanem mennyország... ;)
így igaz, a filmek nagy része ki sem használja az 5.1-et... mivel van 5.1-es emg sztereo rendszerem is, így bátran mondhatom, hogy van viszonyítási alapom. számomra a kép az első és két rendszerrel egymástól csupán pár méterre én a nagy és jó minőségű képre szavazok... ha meg a sztereo rendszert bővítenem kellene az nem mélynyomó lenne, hanem center hangszóró esetleg... van egy másik lakásom ahova gondolkozom valami "mozi" félében, de meg sem fordul a fejemben az 5.1.. jó minőségű sztereo az sokkal inkább.. megnézném én, hogy aki annyira reklámozza az 5.1-es rendszerét az milyen "minőséget" is takar, illetve, hogy hány helyen van szinte tökéletesen elrendezett és kialakított szoba ahol az 5.1 úgy szól ahogy annak kell... :)
amúgy most látom csak, hogy te is mission-ös vagy... grat :)
0
2009. szeptember 8., kedd 12:53
4201
A THX szabvány meg két mélnyomót ír elő, szóval az sem nagyon pattoghat, akinek csak egy van :)
Tapasztalatom szerint a (saját gyűjteményemben lévő) filmek 90%-a alig ad valami pluszt 5.1-ben. A maradék közül is csak néhány van, ami tényleg kihasználja (ezek tényleg nagyon jók, és nem másodlagos a hang sem), szóval soha sem éreztem igazán, hogy ebbe az irányba fejleszteni kelle. Sztereo fronton viszont bőven lenne mit.
Tény, hogy a laikusok "jobb minőségűnek" hallják a több csatornát, mint a high-end sztereót, bár ez valószínűleg csak placebo.
0
2009. szeptember 8., kedd 12:31
4792
Nem tudok róla, hogy valahol lenne definiálva, hogy a házimozi kifejezetten pont 5.1 csatornából kell, hogy álljon... Mert aki megveszi a 20 ezer forintos 5.1-es egydobozos házimozit és nézi egy 50 centis tvn egy kis nappaliban az jobban jogosult a házimozi címre, mint én aki igaz, hogy csak két csatornán hallgatom de 3 méteres vásznon nézem? Hiába az 5.1 ha egy nagy gagyi szar az egész... a kevesebb több... Egyik másik "mozim" az 5.1-es, jbl subbal és a régi jó minőségű kézzel összeszerelt mission hangfalakkal, viszont kisebb vászonnal. Ha választanom kell inkább nézek egy filmet sztereoban nagyobb vásznon, mint a kisebben 5.1-ben... kép az első, hang az másodlagos...
0
2009. szeptember 8., kedd 11:59
4201
A mélynyomó kifejezetten opcionális lehetőség, előnyét inkább a külön erősítő és a szabadabb elhelyezhetőség jelenti. Normális 5.1-es keverésnél a mélyinformáció ugyanúgy benne van az 5 fő csatornában, sőt a legtöbb erősítő rákeveri a subot a frontokra, ha nincs mélynyomó. Kellően nagy méretű hangfalak így bőséges subot tudnak adni, főleg kisebb helyiségekben.
0
2009. július 29., szerda 17:23
4
Sub nélkül nyomod és az házimozi? A sub külön csatorna nem egy opciós lehetőség. Akármekkora akármilyen hangsugárzód van a sub kell. Hiába spórolsz .
0
2009. június 7., vasárnap 12:18
1277
Köszi! ;)
0
2009. június 7., vasárnap 9:30
168
Ajánlom a DV-610AV-S lejátszót a Pioneertől.
0
2009. június 7., vasárnap 1:50
92
1. Semmilyet. Ennyi pénzért már van megbízható Pioneer, Panasonic, sőt Onkyo és Marantz lejátszó is.
0
2009. június 7., vasárnap 0:21
1277
Üdv Mindenkinek!
1; Hozzáértők véleményét kérném: milyen Samsung asztali dvd-lejátszót érdemes beszerezni max. 40 ezer Ft-ig, / mehogy válság van :D/ 5.1 csatlakozó és Scart fontos.
2; Esetleg van-e valakinek Samsung DVD-1080P9-je Ugyanis érdemleges leírást még nem találtam róla, és kíváncsi lennék rá, hogy valóban olyan jó-e a kép felkonvertálása, vagy csak kamu? Valamint, van-e rajta 5.1 csatlakozás?
Előre is köszönöm! PÍSZ!
0
2009. június 5., péntek 22:27
4792
amúgy guglid nincs ? :)
0
2009. június 5., péntek 21:56
19951
7.1
0
2009. június 5., péntek 21:48
4842
aszt hiszem ez lesz akkor :) köszi a gyors infót :) amúgy hány csatornás?