Keresés

Házimozi rendszer 100ezer HUF-ért (2005)

2008. szeptember 25., csütörtök 2:11
Személyes élményem nincs a Crystal-Diamond vonatkozásban, de ugyanattól a gyártótól, hasonló árban, nem lehet nagy különbség.
Megjegyzem most az erősítő és a hangfalak külön-külön is annyiba kerülnek, mint együtt, vagyis nincs extra kedvezmény ha együtt veszed őket. Tehát az erősítőhöz választhatod a Crystal II 30 & WH2 szettet is, amiben bipól háttérsugárzók vannak. Bár hozzátenném, hogy a bipól sugárzók akkor szólnak jól, ha oldalra kerülnek, és nem a hallgató mögé, hátulra.
Van egy új szett is, nem sokkal drágábban: Vardus VR-200 HCP 5.0 (bár ennek a teljes ára alacsonyabb, mint az előzőé).
0
2008. szeptember 25., csütörtök 0:39
Szia! gondoltam hozzászólok a témához!:) ha jól értem venni akarsz házimozit!:) én pont tegnap cseréltem ki a hangfalaimat, és vettem egy Magnat monitor 990es szettet! 5.1 es egy Yamaha RXV-359-es erősítővel nagyon brutális és szép hangja van! denonról nem nagyon tudok mondani semmit, de a yamaha az yamaha!:) nekem bejött és ha azt veszem hogy a hangfalszett volt 59990 akkor főleg!:)
0
2008. szeptember 24., szerda 23:55
Derceto

Sajnos annyira nem jött össze a bipolárisos wharfedale rendszer megvétele hogy majdnem sírva fakadtam. Úgy voltam vele inkább megvárom a fizetésem és utánna veszem meg de valahogy azokban a napokban levették a netről a szettet. Próbáltam őket hívni is de nem vették fel a telefont, mailra meg nem reagáltak még. Viszont azt kérdezném tőled hogy a Crystal változat mennyivel marad le a diamond-tól? Mivel vidéki vagyok itt a környéken voltam több házimozi boltban de csak egy volt ahol ki lehetett volna próbálni a rendszereket, de az meg nem az én pénztárcámhoz van méretezve. Például az a Denon erősítő sincs már nekik. Így nehéz kipróbálni (meghallgatni) egy rendszert. Ezért kérdezgetek főleg ki mit mond. Most viszont már szeretném megvenni a rendszert csak nem tudom érdemes-e a Crystal változatra pénzt kiadni. Nem tudok róla semmit azonkívül amit a netdepon írnak, de ott meg természetes hogy dícsérik. Az már biztos hogy erősítőnek a Denon avr1306-s lesz eddig minden fórumon jót írtak róla ár/érték arány függvényében. De hogy hozzá milyen hangfalszett. hmmm.....
0
2008. augusztus 18., hétfő 16:33
Igen, többször rendeltem már a netdepótól, a cuccaim többsége tőlük van. Én budapesti vagyok, de még nem kellett igénybe venni náluk a garanciát.
A lényegi információ megtalálható az oldalukon: http://www.netdepo.hu/else_text.php?id=2#jotallas
3 napon túl a szakszervízben kell érvényesíteni a garanciát.
Ez a Jamo szett nem tűnik rossznak, legalább is rendes, fából készült doboza van, nem valami műanyag hulladék. Láthatóan a centeren és a hátsó sugárzókon többet spóroltak. A hangjáról nem tudok nyilatkozni, még nem hallottam. Jó erősítővel valószínűleg az árához képest jó hangot lehet kicsikarni belőle. Nem tudom megmondani, melyik a jobb, ahhoz hallani kellene, de te mindenképpen azt vedd, amelyik a te fülednek jobb. Az fontosabb, mint bármilyen külső vélemény.

A muszáj pontos j! :(
0
2008. augusztus 18., hétfő 15:29
Azt elfelejtettem leírni még a legelső hozzászólásom előtt hogy ezt a hangfalszettet néztem ki legelőször http://www.trinit.hu/products/product_111.html.
Csak nem tudtam milyen erősítő jó hozzá mert azért a Jamo-k se rosszak legalábbis ezt hallottam. Viszont ez könnyen elérhető számomra és 5 év garancia van rá. (Igaz az Auchanbe láttam). Ott meg még soha nem vettem műszaki cikket.
Viszont a te linked alapján Derceto meg a teszt alapján nagyon jó a Denon + Wharfedale párosítás. Szerinted milyen volt az első handfalszett gondolatbeli választásom az általad belinkelt szetthez képest?
0
2008. augusztus 18., hétfő 14:37
Derceto rendeltél már a Netdepo-ról? Csak azért kérdem mert mi van akkor ha rendelek és gond van a szettel. Feltétlen Pestre kell visszavinnem az irodájukba vagy van nekik országos szervízszolgálatuk? Mert vidéki lévén nekem messze lenne az utazás. Hozzám közel Kecskemét mint megyeszékhely van csak sajnos nem találtam a neten szervíz boltot. Mint például a barátomnak akinek a Pesten vett monitorát nem kellett felvinnie mert Kecskeméten is volt Samsung szervíz.
Kábelt meg gondolom nem feltétlen muszály nekem Pesten venni ha van a közelembe is műszaki bolt.
0
2008. augusztus 18., hétfő 3:50
Hallottam én már sokmindent. Pl. a Jamo System Two kifejezetten tetszett. Ellentétben a System One-nal. Pedig az milliós cucc volt. Ja, és volt egy szatellites rendszer, ami a méretéhez képest tényleg nem szólt rosszul. Bose volt, és úgy félmillába került.
A Jamo-tól nem várok csodát... Passzív mélynyomó, jesszusom... :(
0
2008. augusztus 18., hétfő 3:30
1. Valószínűleg nincs nagy különbség, én a Wharfdale I-re szavaznék a bipoláris háttérsugárzók miatt.
2. A hangfalak 6 ohmosak, az erősítőre meg 6 ohmon 110W-ot írnak. Az első válaszomban már írtam, hogy a wattokról egy egész cikket lehetne írni. A hangfalakkal kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy ezek passzív hangfalak, vagyis nincs bennük erősítő, ergo nincs saját teljesítményük, sehány "wattosak". A gyártók meg szoktak adni ajánlott erősítő teljesítmény tartományt (kb. így: 25-150W), de ez elég tág szokott lenni, és különben is csak ajánlás. Valamivel lényegesebb információ a hangfal érzékenysége, amit decibelben adnak meg. Ez mutatja meg, hogy mennyire könnyen hajtható a hangfal, a leadott teljesítmény milyen viszonban áll a hangerővel. Amíg nem akarsz kis teljesítményű (10-20W) csöves vagy a-osztályú erősítőt egy alacsony (<85db) érzékenységű hangfallal párosítani, addig emiatt nem kell aggódnod.
3. Nem kapsz hozzá kábelt, neked kell venned. Javaslom egy blankoló szerszám beszerzését, vagy a vásárlás helyén kérd meg esetleg az eladót, hogy vágja méretre és blankolja. A csupasz kábelvégeket is használhatod az erősítőn/hangfalon lévő szorítós csatlakozókkal (bár minden szétszerelésnél csavarni és sodorni kell), de szerelhetsz rájuk piros/fekete banándugót, vagy sarut (ebből van amit forrasztani kell, és van forraszmentes). Én a banándugót szeretem, mert az a legkényelmesebb, és messziről látom azt is, hogy melyik a + és a - ér. A hangfalak bekötésénél mindenképpen ügyelj a helyes polaritásra (lásd kézikönyv)!
0
2008. augusztus 18., hétfő 2:32
Hallgass már meg egy jamo hcs 502, 58e-Ftos cuccot mielőtt ilyeneket irkálsz. Vannak kivételek bámilyen hihetetelen.
0
2008. augusztus 18., hétfő 2:28
Mivel megválaszoltad hogy több csatornás PCM támogatásról van szó engem pedig egyenlőre márcsak az ára miatt nem érdekel így felejtős.
Egyszerűen nem tudok elmenni a Denon-s linked mellett.
Nézdd milyen házimozi tesztet találtam: http://www.origo.hu/techbazis/hirdetes/20060724hazimozi.html
Lényegében annak a rendszernek az értékelése amit belinkeltél.
Márcsak 3 kérdésem lenne.
1. A (Denon) linked alapján melyik a jobb a Wharfedale Crystal 30 Hangsugárzó Szett vagy a Wharfedale I. szett? (Bár ha rákattintasz a linkedre az első vagy második). A teszt a 2.-ról készült.
2. A teszt alapján nem írnak róla. Viszont az nem probléma hogy a két háttérsugárzó "csak" 60wattosak és elmaradnak a többitől? Az erősítő meg 75 wattot képes kiadni, a többi hangsugárzó meg min 100wattos.  
3. Ha megrendelem alap kábelt kapok hozzá vagy még azt sem?

Válaszaidat előre is köszönöm.
0
2008. augusztus 17., vasárnap 1:42
Hát azt neked kell eldönteni, hogy kell-e HDMI. Akarod az erősítőt HDMI switch-ként használni? Kell-e a többcsatornás PCM támogatás (pl. Blu-ray-hez)?

Samsung cuccokkal szemben eleve bizalmatlan vagyok. Nem a megbízhatóságukról híresek. Mivel nem hallottam a cuccot, nem tudom értékelni a hangját. De a hangszórók elég picik, nem nézek ki sokat belőlük, sem teljesítményben, sem minőségben, csak valami műanyag dobozhangot. Én nem ajánlom.
0
2008. augusztus 16., szombat 22:25
Derceto jó a link amit küldtél.
Az nem baj ha már maradunk a Denon erősítőnél hogy nincs rajta HDMI csatlakozó?
Az egyik haveromnak egy ilyen házimozija van http://www.argep.hu/product_416813.html és megmondom őszintén a Transformer elég jól szólt rajta.
Bár Samsung. Derceto milyenre értékelnéd ezt a rendszert?
0
2008. augusztus 14., csütörtök 3:58
Hanggal kapcsolatban ajánlom ezt a két cikket olvasásra:
A házi-mozi hangja
Új hangformátumok a Blu-ray Disc és HD-DVD műsoros lemezeken

"A filmek esetében pedig szerintem az 5.1 bőven elég."
Nem tudom másnál mi az arány, de nálam lévő filmek 90 százaléka nem használja ki az 5.1-et sem. Talán egy-két film lehet a gyűjteményemben, amit lenne értelme 7.1-ben hallgatni.

"Mert szerintem az utóbbi kettő formátumhoz hogy legyen különbség és élvezhető legyen már egy külön szobát kell úgy kialakítani, amiben semmi más nincs csak a házimozi."
A szoba akusztikája ugyanolyan fontos a sima DD 5.1-nél, mint a TrueHD-nál. A különbség a kettő között a nappaliban is hallható, a külön moziszobában pedig a DD 5.1 épp úgy jobban fog szólni, mint a TrueHD. A DD 5.1 és a TrueHD/PCM/Master Audio között kb. annyi a minőségi különbség, mint egy átlagos MP3 és a CD között.

Ne aggódj a kérdéseid miatt. Ha tudnád hányan kérdezték már tőlem ugyanezeket a dolgokat... ;)
0
2008. augusztus 13., szerda 23:29
Köszönöm Enny és Derceto a segítséget.
Természetesen ezért is írtam legelőször hogy a határ a csillagos ég, mert tényleg nagyon drágán lehet venni erősítőt hangfalrendszert stb. Azt elmondhatom hogy nem vagyok nagy zenerajongó ezért szinte csak és kizárólag filmet akarok rajta hallgatni. Túlzottan hangosan sem néztem sosem a filmeket, bár nem is volt még házimozim. Ami számomra még nagyon fontos hogy mennyit ér meg nekem ez az egész. Például: Azért írtam a 100000-es nagyon körülbelüli keretet mert egyszerűen nekem nem ér többet. Ez persze nem azt jelenti ha 30-40e FT-al most eltér nem venném meg. Derceto annak külön örültem hogy ár-érték arányban tökéletes amit belinkeltél. A filmek esetében pedig szerintem az 5.1 bőven elég. Vagy nem? Nagy kérés lenne ha nagyon nagy vonalakban el tudnátok mondani hogy mi igazán a különbség az 5.1, DTS, True HD, PCM hangformátumok között?
Mivel szólnak jobban?
Mert szerintem az utóbbi kettő formátumhoz hogy legyen különbség és élvezhető legyen már egy külön szobát kell úgy kialakítani, amiben semmi más nincs csak a házimozi.
Sajnos most nem jut eszembe több kérdés pedig lenne még. Majd holnap.

Tényleg nagyon köszönöm a fáradozást hogy válaszoltok a kérdéseimre, ami lehet hogy a szemetekben gyerekesnek tűnik.
0
2008. augusztus 13., szerda 15:55
Ez a Denon+Wharfdale rendszer ennyi pénzért eléggé az alsó határa annak, amennyiért egy normális rendszert lehet venni. Ár-érték aránya nagyon jó, de lehet ennél jobb rendszert is építeni, több pénzért, meg még jobb rendszert, még több pénzért. Nincs felső határ. Egy félmillás hangrendszer (tv nélkül természetesen) még mindig csak középkategóriának számít. Nézz csak szét a netdepon, ami még nem is egy high-end bolt. Költeni persze nem kötelező egy fillért sem, ez egy luxus, egy hobbi.
Szerintem egy 50000 forintos mélynyomó nem ad annyi pluszt egy 100000 forintos rendszerhez, mint amekkora a két összeg aránya, de ez szubjektív, biztos van, aki ezzel nem értene egyet. Szóval én inkább erősítőre/hangfalra/kábelre költeném azt az 50 ezret. Persze csak ha valóban rendelkezésre áll.
Nálam a rendszer már bőven milla fölött van (a tévével együtt, lásd az adatlapomon ha érdekel), ami soknak hangzik, de ez úgy 11 év alatt egy PC-ből, egy Videoton rádióerősítőből és egy pár BRG hangfalból álló rendszerből fejlődött idáig, szépen apránként. Darabonként vettem/cseréltem az elemeit, volt amit használtan szereztem be, vagy kifutó modellként, és alkalmanként én sem költöttem többet úgy 130 ezernél (ez alól persze kivétel a TV :)

A lényeg, hogy el kell indulni valahonnan. Utána az ember már a saját tapasztalataira is támaszkodhat, el tudja dönteni, hogy érdemes-e fejleszteni, és ha igen, milyen irányba.

Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolunk!
0
2008. augusztus 13., szerda 0:16
Szia!

www.hazi-mozi.hu   -t tudom ajánlani. Nagyon szinvonalas cikkeket írnak, úgy emlékszem volt az új hangformátumokról is cikkük, van a hangfalak elhelyezéséről cikkük stb stb
Igazi mekka azoknak, akiket komolyabban érdekel egy valódi házi-mozi helység kialakítása.

Remélem tudtam segíteni.
UI: Bocsi így utólag visszaolvasva tényleg lehet hogy én értelmeztem félre az írásod, csak pont ez a dolog a vízválasztó, mert máshogy állsz hozzá a dolgokhoz ha van egy keret, vagy máshogy ha az van meghatározva hogy pl középkategóriás hangzást szeretnél, megint más ha a pénz nem számít.
A legtöbb rendszer a kábelezésen bukik el. Ahogy derceto is írta figyelj rá hogy milyen kábeleket használsz. Én ha megkérdeznek azt szoktam mondani hogy a teljes hangrendszer 10%-a legyen a kábel vásárlási értéke nagyjából. Így ki tudod hozni a legjobbat a rendszeredből amit végül kiválasztasz.
0
2008. augusztus 12., kedd 23:41
Köszönöm válaszod.

Rosszul írtam hogy a hangfalak kevesek lesznek hozzá. Valahogy úgy szerettem volna mint például a tv-k esetében. Egy full HD-n szép a Blu ray képe viszont hagyományos tévén nem veszek észre nagyon semmi különbséget a DVD-hez képest. Ha tudsz segíteni akkor hol írnak a True HD és a PCM hangról részletes tájékoztatót? Mert nagyon nem tudok róluk semmit.
Azt írtad többet költenél a rendszerre. Ez most azt jelenti hogy ami linket megadtál első hozzászólásodban (Denon), mélyláda nélkül ami 110000FT-ért van azon felül is többet költenél? + ehhez majd a mélyláda.
(Mert megmondom őszintén hogy elég jó összeállítást linkeltél be.)
Félmillás rendszer hmm... Remélem ezzel nem azt akartad mondani hogy ennyit kellene költeni csak a hangtechnikára. (Gondolom minden benne van lejátszó + tv is).
Sajnálom hogy ennyi fárasztó kérdést teszek fel, de próbálok mindennel tisztába lenni ha már venni akarok egy rendszert.
Itt a fórumon pedig csak tapasztaltabbak vannak mint mondjuk az ilyen házimozis boltok eladói.
0
2008. augusztus 12., kedd 20:28
"Ezek szerint jobb egy ilyen összeállítás mint mondjuk ha egy márkában megvenném az egészet egyben?"

Semmilyen előnye nincs annak, ha ugyanolyan márkájú hangfalat és erősítőt veszel. A hangfal az hangfal, az erősítő meg erősítő. Vannak cégek, akik jó hangfalakat csinálnak, és vannak, akik jó erősítőket. A jó hangfalak a jó erősítőkkel jól szólnak, márkától függetlenül is.

"Gondolom arra érted hogy van a BD lemezeken True HD és PCM hang is amit ha a lejátszó képes rá akkor meg tud szólaltatni valamilyen szinten ez a Denon erősítő is, de a hangfalak már kevesek lesznek hozzá. Jól gondolom?"

Elég furcsán értelmezted amit írtam. Hogy érted azt, hogy "a hangfalak már kevesek lesznek hozzá"? Nem tudom mire gondolsz, de szólni fognak rendesen. A hangfalnak édesmindegy, hogy CD, MP3, DTS, bakelit vagy PCM volt a forrás.

"Ha most például maradok a Denon erősítő + wharfdale hangfalrendszernél akkor az 5.1 DD hangok meg DTS hangok jól fognak szólni még BD lemezeknél is?"

Igen.

"Milyen mélynyomót ajánlanál ehhez az összeállításhoz amit megadtál?"

Bármilyet, ami jól szól. A REL-t tudom ajánlani, ha van legalább 110 ezer forintod. De én inkább többet költenék a rendszerre, mélynyomó helyett. Főleg, ha kedveled a szomszédaidat :)
Aztán ha majd már tényleg csak az a plusz hiányzik a félmillás rendszerből, amit a mélynyomó ad, akkor leher rajta gondolkozni.
0
2008. augusztus 12., kedd 17:25
Válaszokat köszönöm.

Elnézést ha a "Annyit tudok hogy az ár lehet akár a csillagos ég is." mondat megtévesztett. Ezt arra értettem hogy láttam már milliós érték felett is komplett házimozit. Nem arra hogy megengedhetem magamnak. Mégegyszer elnézést.
Derceto: Miért jobb úgy hogy egy Denon erősítő + wharfdale hangfalrendszer? Kétszer is olyat írtál ahol az erősítő nem egy márkájú a hangfalakkal. Ezek szerint jobb egy ilyen összeállítás mint mondjuk ha egy márkában megvenném az egészet egyben? A másik ami érdekelne. Hogy érted hogy a: "Ha BD-t nézel, nem feltétlenül kell lecserélned az erősítőt. A digitális csatlakozókon keresztül sima DD/DTS hanggal tudod nézni a BD lemezeket, ha a lejátszóban van dekóder, akkor az 5.1-es analóg csatlakozókon keresztül a HD hangformátumokkal is.
". Gondolom arra érted hogy van a BD lemezeken True HD és PCM hang is amit ha a lejátszó képes rá akkor meg tud szólaltatni valamilyen szinten ez a Denon erősítő is, de a hangfalak már kevesek lesznek hozzá. Jól gondolom?
A 100ezer FT természetesen nagyon körülbelüli összeg volt. Nekem például az 5.1 bőven megfelelne, mivel a legtöbb lemezen is ez található meg. Azt elfelejtettem mondani hogy az angol tudásom igen gyenge ezért főleg szinkronnal ritkább esetben nézem angol hang+felirat kombinációval a filmet. A magyar szinkron hangok meg DTS-nél jobb formátumban nincsenek. (Vagy van már?)
Ha most például maradok a Denon erősítő + wharfdale hangfalrendszernél akkor az 5.1 DD hangok meg DTS hangok jól fognak szólni még BD lemezeknél is?
Ezen felül: Milyen mélynyomót ajánlanál ehhez az összeállításhoz amit megadtál?
A kábel részt azt direkt nem írtam, már az első hozzászólásomnál sem.
0
2008. augusztus 12., kedd 3:24
A netdepo.hu-n árulnak 105-110 ezer körül jó kis Denon erősítő + Wharfdale hangfalrendszer kombinációkat. Ezekben nincsen mélyláda, de ekkora keretnél én le is beszélnélek róla. Egy jó mélynyomóhoz még legalább a felét hozzá kellene tenni, de inkább többet. Viszont később még kiegészítheted vele a rendszert. Én évekig megvoltam nélküle.
Ha BD-t nézel, nem feltétlenül kell lecserélned az erősítőt. A digitális csatlakozókon keresztül sima DD/DTS hanggal tudod nézni a BD lemezeket, ha a lejátszóban van dekóder, akkor az 5.1-es analóg csatlakozókon keresztül a HD hangformátumokkal is.
Köztes megoldásként tudom még ajánlani az Extreme Digital szettjét ami HDMI-s Panasonic erősítő Magnat hangfalakkal. Ebben az erősítőben sincs dekóder, de megfelelő lejátszóval már lehet a digitális HDMI csatlakozást használni.
Megjegyezném, hogy a fenti összeállításokban nincsenek benne még a kábelek, amire azért nem árt rászánni még egy megfelelő összeget. Hangfalkábelből érdemes legalább 3-500 Ft/M-t választani (legjobb esetben is kell belőle úgy 15 méter), és egy optikai kábel is 1-2 ezer. A center/hátsó hangfalakat is állványra/falra kell szerelni, ha nincs megfelelő helyen szekrény vagy polc.

100 ezer alatt lehet kapni mindenféle LG/JVC/Samsung/Panasonic/stb... "egydobozos" rendszereket, ezekről olvashatsz néhány gondolatot ebben a topicban lentebb. Én nem ajánlom őket, "azt kapod amiért fizetsz" ketyerék apró hangszórókkal, különösebb említést nem érdemlő hangminőséggel.

A wattokkal meg ne foglalkozz, egyrészt kamuznak, másrészt nem nagyon kapsz olyan házimozi erősítőt, amivel ne lehetne egy 5x4-es szobát behangosítani. Hogy mire jók a wattok, és hogyan kell velük gazdálkodni, az egy külön cikk lehetne.

Amire viszont mindenképpen fordíts figyelmet, az az akusztika! Rengeteget számít a hangfalak elhelyezése, a szoba berendezése!
0
2008. augusztus 12., kedd 2:08
http://www.argep.hu/product_390720.html

Én biztos, hogy csak ezt venném egy akkora szobába.
0
2008. augusztus 12., kedd 0:23
Pontosítok: így visszaolvasva nem kötelező olyan erősítő, ami tudja dekódolni az új hangformátumokat. Ha a Blu lejátszód dekódolja az új hangokat, elég egy olyan erősítő ami fogad PCM, azaz tömörítetlen jelet. Sokan ezt a megoldást választják.
0
2008. augusztus 12., kedd 0:18
Szia!

Pontosabban is megfogalmazhatnád hogy mit szeretnél, mert először azt írod hogy az ár nem számít, utána már a 100 000 Ft-os határt határozol meg.

Ha Blu-ray lemezekhez is szeretnéd használni a rendszert olyan erősítőre van szükséged ami tudja dekódolni az új hangformátumokat. Ezek az erősítők 120 ezer forint körül indulnak. Tehát ha olyan rendszert szertnél ami jól fog majd működni a Blu-kkal akkor eleve kevés a 100e Ft-os keret.

Nekem egy 4*6os helységben lesz kialakítva a házimozi szobám, és egy 160 000-es erődítőt, illetve 280 e Ft körüli hangfalrendszert tervezek hozzá.

Ezeket csak a körülbelüli árak miatt írtam, tehát 100e Ft-ból Blu rendszerhez semmiképp nem tudsz erősítő+hangfal kombót vásárolni.

Standard DVD-zéshez az induló 50 000es erősítő + 50 000-es 5.0ás hangfalrendszer kombó talán megteszi egy ideig mélynyomóval pedig később bővítheted. Sajnos a házimozizás drága dolog így 100 000 Ft-ból igazán jó rendszert nem lehet kihozni.

Ha Blu-ray-es rendszert tervezel, eleve kell egy lejátszó + egy HDTV, ami legolcsóbb esetben 80ezres lejátszót + 100 ezres 82 centis LCD-t jelent.

Tényleg bonyolult kérdés, én így elsőre azt mondom hogy 100e Ft-ból semmiképp sem lehet egy Blu-t is kiszolgáló rendszert összerakni.

Ha részletesebben érdekel kérdezz még pontosabban.
0
2008. augusztus 11., hétfő 23:33
Üdv minden kedves fórumozónak.

Lenne egy nem is olyan könnyű kérdésem. Milyen házimozi rendszert érdemes venni? Mivel nagyon amatőr vagyok a témában ezért kérem a segítségeteket.
Annyit tudok hogy az ár lehet akár a csillagos ég is. Viszont nekem egy 4x5-s szobába kellene. Szerintem a 7.1 hangzást én nem tudnám kihasználni (meg a pénztárcám se bírná+ szerintem a bd lemezek kivételével nem is használja ki más), ezért szeretném ha inkább 5.1-nél maradnánk. Teljesítményben kb 100 watt/csatorna körüliben gondoltam. Ne nevessetek ki hiszen írtam hogy nagyon amatőr vagyok. Ehhez megfelelő erősítő + mélyláda kellene. Az se baj ha egybe van a rendszer összeállítva (kivéve lejátszó) sőt talán nekem úgy lenne az egyszerűbb. Az ár kb 100000eFT, most ettől azért valamilyen szinten eltérhet felfelé is meg lefelé is(remélem nem írtam nagyon vicces összeget). Kérdés az például. Mire elég egy kb 100 wattos teljesítményű 5.1 házimozirendszer? Gyenge már egy ilyen összeállítás a mai világban? Ha BD lemezt nézek majd rajta cserélhetem le a házimozit egy jobbra? Vagy megfelelő lesz-e neki még a "(csak 100000 FT körül vett)" 5.1-es rendszer?
Mert ha már veszek akkor egy normális és nem egy 20000 FT-s tescos házimozirendszert akarok aminél lehet hogy egy sztereós tv is jobban szól.
Remélem tudtok nekem segíteni ha linket be tudtok szúrni az még jobb lenne az adott termékről.
0
2007. november 23., péntek 0:19

Az a lemez amin lehet vagdalni, ergo szerkeszgetni DVD-RAM név alatt fut. Ami elég húzos áron van a mi napig forgalomban. Nem véletlenül, mivel az elterjedése nem széles körű!
0