Keresés

Házimozi rendszer 100ezer HUF-ért (2005)

2007. szeptember 28., péntek 20:09
igen, énis ezért mondtam ismerősnek, hogy a hdds mennyivel nagyobb móka már. az írható lemezzel meg nem az ára a vészes, hanem a rendszerezése. amiatt is az érdekes, mert általában archiválás előtt vissza szokta nézni a cuccot, hogy a minősége megfelelő e.

tehát akkor újraírhatóval nyugodtan lehet vagdalni utólag hdd nélkül is, amíg nincs lezárva?
0
2007. szeptember 28., péntek 20:01
Érdemes újraírható lemezt használni, nem annyival drágább. A lejátszó meg tudja oldani a reklámok utólagos kiszedését, vágást, átrendezést, fejezetekre bontást mindaddig amíg a lemez nincs lezárva. Asztali lejátszón viszont csak lezárt lemezt lehet lejátszani.

HDD-vel viszont megspórolod a lemezek árát, és tényleg sokkal kényelmesebb. Nem kell üres lemezt keresgélni, felvétel előtt mindig ellenőrizni, hogy a megfelelő lemez van-e a felvevőben, nem valami gyári lemez, amit két napja felejtettél a készülékben, és több órányi felvételt is aggodalom nélkül be lehet programozni.
0
2007. szeptember 28., péntek 19:51
dvd felvevőt hogyan érdemes venni? olyanokra gondolok, hogy dvdnél kicsit nehezebb szórakozni a reklámn kiszedésével, nem újrairható, stb. vagy ezt megoldja a lejátszó?

hddket néztem, noname 80as van 40ért, használt LG szintén, Thompson 52ért, tehát ez már picit soknak tűnik.
0
2007. szeptember 28., péntek 19:25
Minek a kombó? Vegyen egy sima dvd felvevőt az olyan mint anno a video. Összeköti a tv-vel meg a videoval és másol meg felvesz. Érdemes nagyobb áruházak szórólapjait böngészni. 40-ből már kaphat egy alapgépet. Nekem is egy semmi Thomsonom van. Azzal vettem át a Twin Peakst mert meguntam a hazai szöszölést meg a szinkron hiányt...
0
2007. szeptember 28., péntek 19:22
Sokkal jobban megéri HDD-set venni, nagyságrendekkel kényelmesebb/használhatóbb mint a VHS, a minőségről nem is beszélve, viszont 40-ből nem hiszem, hogy kapsz HDD-set, olyan 50-60 körül már érdemes nézelődni, vagy használtat keresni. A nóném cuccok kerülendők, állítólag a Phillips-ek sem túl jók, a Panasonicok viszont elég jók.
0
2007. szeptember 28., péntek 18:52
keresek 40ezerért dvd/vhs vagy dvdíró/hdd kombót, sorozatokat felvenni tvből (ismerősnek kell, hogy ne maradjon le róluk).

megéri dvdset venni, tehát jobb a minősége a vhsnél? mennyiből jön ki? 40ből van rá esély? konkrét típust esetleg tudtok mondani?
0
2007. szeptember 19., szerda 10:34
Pedig jó dolog az 5.1 zenében is, elég csak meghallgatni egy jól sikerült SACD-t. :)))
Pár lemeznél már leraktam a hajam...
0
2007. szeptember 19., szerda 3:55
régi stereo erősítők tényleg jók. nekem egy 15 éves sonym van otthon, lehetőségekhez szépen szól (a két 20éves háromutas orion ami lefogja a teljesítményét, azok már koránt sem bírják se az időt se az erősítő teljesítményét).

ezekután azt hiszem külön móka, hogy az onkyo 5.1 rendszerem megvételénél az eladó a cuccot mint inkább klasszikus zenére alkalmas rendszert tüntette fel, kevésbé filmnézésre (persze, van dts-audio, de akkoris furcsálltam, h zenére miért venne valaki 5.1et...). nemkicsit nézhettem furán...:)
0
2007. szeptember 19., szerda 2:37
Fateromnak bedöglött a 25 éves vidi rádióerősítője amit az irodájában használ, hát kerestem neki egy másikat, használtan. Találtam is egy JVC-t, ami szintén nem lehet fiatalabb 15 évnél, de meglepően jó állapotban van, bár nem ez döntött, hanem inkább az ára. 10k-t kért érte a tulaj, van benne vas bőven, meg made in Japan ugye. Gondoltam kipróbálom azért, mielőtt lekocsikázok vele Kecskemétre. Rá is kötöttem a Rotel CD-re és van vele egy kis problémám. Méghozzá az, hogy a Marantz receiveremet konkrétan laposra verte hangzásban, és ettől most picit magamba zuhantam :(

Mégis csak sztereó rendszert kellene építenem.
0
2007. augusztus 19., vasárnap 1:48
az első matrixnak eléggé gyenge hangja van, a többit még nem próbáltam. van pár film, aminél agyon van halkítva a beszédhang (95 előtti amerikaiak közül pár), azoknál centert kicsit meg kell nyomni, de olyankor a többi hangfalhoz ne nyúlj, mert csak elszúrod a jó beállításaidat.

térbeli keverésnél elvileg a beszédhang a középcsatornából szól, a másik négy az atmoszféra miatt kell. tehát optimális esetben nem kell nyúlnod a többi hangfalhoz (magyaroknál ezt kevésbé tartják be, de itthon nem divat a túlhalkítottság). ez pár mozdulattal megoldható, de általában a filmek handja ezen kívül már általában normálisan szokott kikeverve lenni. ami meg nem, azt úgyse tudod rendberakni otthon...
0
2007. augusztus 19., vasárnap 0:48
De pl. míg a Mátrixoknál nem hallom a centert normálisan, amíg nem nyomom fel plusz 6ra, addig egy másik film esetében, már zavarosan kilóg a többi hangfal közül.
Na mind1, igazából nem sok más filmnél merül fel ez a probléma
0
2007. augusztus 18., szombat 19:57
Ja, a level-eket egyszer kell belőni, eszedbe ne jusson filmenként szórakozni vele :)
0
2007. augusztus 18., szombat 19:56
A bass-t és a treble-t szerintem is hagyd 0-án. Sosem értettem mire jók ezek az izék. Ha 0-ás beállításnál nem szól jól, akkor valószínűleg nem passzolnak a készülékek egymáshoz, vagy a szoba akusztikája nem tökéletes. Egyik "hibát" sem lehet ilyen egyszerű hangszínállítással korrigálni, ahhoz szofisztikáltabb kalibrálás szükséges.

A level-eket úgy állítsd be, hogy indíts egy test tone-t (amikor fehér zajt generál a hangfalakra sorban egymás után) és ott, ahol általában hallgatod a rendszert, minden hangfal egyformán hangos legyen. Én a center 1-2 értékkel hangosabbra is szoktam tenni, a beszéd érthetősége miatt, de ez egyéni preferencia.
0
2007. augusztus 18., szombat 16:54
szvsz hagyd nullán, bár ez meg egyéni preferancia kérdése, hogy mennyire szereted a boomos hangzást...
0
2007. augusztus 18., szombat 16:53
az attól függ, hogy hol ülsz a hangfalakhoz képest. van pár lemezen hangfalbeállítást segítő cucc a menüben, azzal addig kell szórakozni a "foteledből" (bármi is légyen az a gyakorlatban, tehát honnan filmezel) amíg az összes hang egyenletesen erős lesz. centert pár amerikai filmnél lehet megnyomni, néha nagyon halk is tud lenni a beszéd az atmoszférához képest, de ezt filmeknél úgyis hallod. ha nincs tesztprogi, hallásra is be lehet lőni.

egy alapbeállításnak van értelme. elvileg amcsi filmeknél általában beszéd a centerból jön, többit általában nem nagyon kell állítgatni, csak egyszer.
0
2007. augusztus 18., szombat 15:48
És még valami: szintén ugyan ez a kérdés, csak a tune controllal kapcsolatban. Tehát a bass, és a tereble, melyeket +8ra állítottam..

Köszi
0
2007. augusztus 18., szombat 15:40
Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy ti (ki)használjátok az erősítőn a "level" funkciót, amivel ugyebár a hangfalak teljesítményét lehet növelni, a hangerő-szabályzó gombon túl?
Esetleg hagytok mindent nullán,és csak egy rosszul hangosított film (Pl a Mátrixok, melyeknél a center szerintem nagyon halk) esetében állítjátok be a hangfalakat?
Én még csak próbálgatom, de a Centert +4re állítottam a két front +2őn a sorroundok pedig +3. Van ennek értelme, vagy hagyjam nullán az egészet, és filmspecifikusan állítgassam a cuccot? köszi
0
2007. július 19., csütörtök 21:41
Hali!

Megvettem a házimozit! Köszi, mindenkinek aki segített, és tanácsaival hozzájárult, hogy ne dobjam ki a pénzem "hobbit házimozira" :)

Külön köszönet Igcnek, Argylenak, R2-D2nak, lasinak valamint dercetonak, hogy figyelték a forumot, és mindig válaszoltak a kérdéseimre!

üdv: n@ndi

0
2007. július 16., hétfő 12:25
Hát azért ezt nem mondanám!Gladiátorral próbáltam ki,még sztereóban is hatalmas különbség volt a DD és a DTS között!
0
2007. július 16., hétfő 8:20
ezen meg úgysem érvényesül a DTS, az tény, hogy azért jobban szól, mintha csak TV-re lenne kötve.
0
2007. július 16., hétfő 8:19
Mivel valószínűleg nem tömör fából van, hanem furnérozott az anyaga így ez a megállapítás baromság. A csersznye szerintem szebb, meg gyakoribb is.
0
2007. július 16., hétfő 3:21
Utolsó kérdés a témával kapcsolatban: Lehet, hogy nem lényeges, de Én úgy hallottam, hogy a cseresznye, kevésbé sérülékeny, mint a bükk hangfal. Ez baromság, vagy tényleg így van?
0
2007. július 14., szombat 22:33
Köszi. Piot veszek, az a legszimpatikusabb, és mindenki csak dícséri. Csak kapjam már meg azt a rohadt csereutalványt, mert már totál be vagyok sózva :D
0
2007. július 14., szombat 22:13
Ha van erősítőd,nem kell.Nekem viszont hasznos,mert én csak a 2x25 W-os hangfalakkal bíró hi-fimre kötöm a hangot.A tv hangszóróihoz képest így is komoly a különbség.Nem említettem még a Virtual Surroundot,ami alapból van a Pio-ban és nem akármilyen hangzást hoz létre.Persze ez is csak sztereó rendszereknél számít.
0
2007. július 14., szombat 21:38
Igaz.
0