Keresés

Házimozi rendszer 100ezer HUF-ért (2005)

2007. július 12., csütörtök 15:41
"Nekik fontosabb a külső design mint a hangzás."

Nem biztos, csak nincs mindenkinek 150-200 000 Ft-ja összeállítani egy házimozit külön részekből.
0
2007. július 12., csütörtök 14:46
Hagyjad ilyen emberekre is szükség van különben ki venné az egybedobozos csodákat. Nekik fontosabb a külső design mint a hangzás.
0
2007. július 12., csütörtök 12:59
n@ndi!

Ha jól értem kaptál 100 eFt csereutalványt. Ezt csak komplett házimozira költheted? Vagy elég csak az adott üzletben levásárolnod?
0
2007. július 12., csütörtök 11:45
akkor kiabálva mondom: MENJ MÁR BE EGY MM-BA ÉS VEGYÉL EGY KÜLÖNÁLLÓ KOMPONENSEKBŐL ÖSSZERAKOTT, NORMÁLIS, ÁMDE AKCIÓS HÁZIMOZIÖSSZEÁLLÍTÁST, AMI NEM, VAGY NEM SZIGNIFIKÁNSAN DRÁGÁBB, MINT 100E!
nem egyszer van yamaha/denon vagy valami hasonló erősítő középkategóriás, fadobozos hangfalakkal 100e alatt... még csak nem is lenne drágább, mint az egydobozos...
0
2007. július 12., csütörtök 1:05
Megszívlelem a tanácsod:)

De, egyébként, tényleg nem normális, hogy egy korombéli srác házimozira, és digipakra költ.
Azt negyvenen túl is csinálhatom. Persze a partyzni és csajozni is lehet negyvenen túl..
Az a gáz, hogy annyi mindent kéne venni, de mindig vesztek tippmixen is..
Egyetem mellett, meg nem lesz pénzem, tovább építgeni a házimozim.
Majd a "kis nyugdíjból..addig meg örülünk,ha kitartást tudunk" :)
0
2007. július 12., csütörtök 0:56
Rendezni pedig a filmeket kell, de ne kapkodj:kis lépésekben! ;-)
0
2007. július 12., csütörtök 0:55
"...inkább partyzni kéne meg csajozni többet.." Hogy micsoda?!? Hát miből fogsz akkor filmeket vásárolni???
0
2007. július 12., csütörtök 0:48
Hali!
Azért cserélem le, mert tönkrement, és még volt rá garancia, és úgy tűnik, hogy végre kapok egy csereutalványt. Nem olvastad az "ami kib*szottul dühít" topicot :)
Köszi a tanácsokat mindenképp okosabb lettem a témában. Dönteni még mindig nem tudok, mert az elsődleges szempont, amit szem előtt tartok, hogy legyen egy házimozim elfogadható hangrendszerrel.
De mivel az egyetem most kezdődik, és első körben inkább egy lakást kellene vennünk, valószínüleg maradok az egydobozosnál, és majd később kezdem az építkezést az alapoktól. Ha belegondolok 19évesen nem kéne, hogy ez legyen a legnagyobb problémám, inkább partyzni kéne meg csajozni többet..ráérnék normális házimozit építeni, amikor már a gyerekeket kell rendezni, és otthon kell ülni. Mondjuk, amikor egy új DVDt veszek akkor is mindig arra gondolok, hogy miért nem inkább sörre, és bulira költöm a lóvét ..hülye vagyok..
Na mind1, még átrágom a dolgot..
üdv: n@ndi
0
2007. július 11., szerda 23:43
Ha volt már egydobozosod, akkor miért nem tartottad meg? Amit most 100-ból meg tudnál venni, egy hangyányit sem lenne jobb.

Nézd, azt, hogy egy erősítő vagy hangfal jól, vagy rosszul szól, azt nem lehet csak úgy elképzelni, vagy elmagyarázni. Azt meghallani lehet, amihez azért kell sok személyes tapasztalat is. Tanácsot kértél, és a miénk egyöntetűen az, hogy NE vegyél egydobozost, mert egyrészt vacakul szól, másrészt egyszerűen nem ér annyit, amennyiért árulják, és eladni sem tudod később. Ha később jobb hangot szeretnél, akkor egyben dobhatod ki (ezért egydobozos), és kezdheted a nulláról. Elméletben megtarthatod a hangsugárzókat, ami kb. annyit ér, mint a használtan eladott kocsiról megtartani a gumikat. Az egydobozosoknak pont a hangsugárzók a leggyengébb elemei.

Ha veszel külön lejátszót/erősítőt/hangfalakat, akkor később meg tudod azt csinálni, hogy lecseréled csak a lejátszót, csak az erősítőt, csak a kábeleket, csak az első- vagy csak a hátsó hangfalakat, aránylag kis anyagi ráfordítással, és máris fejlődik a rendszer,  jobb hangot kapsz, és a régi cuccokat is könnyebb eladni.

Valahol mindenkinek el kell kezden építkezni, tapasztalatokat gyűjteni, másképp nem megy. Én is egy mono SoundBlasterrel és egy kis Sony aktív hangfallal kezdtem, aztán mindig 1-1 komponens cserélésével jutottam el a mai állapotig (megnézheted a profilomban). El lehet kezdeni egydobozossal is, de szerintem ezt a lépést nyugodtan átugorhatod. Jobban jársz, hidd el.

De ha mindenáron egydobozost akarsz, akkor vegyél olyat, ez esetben csak azt tudjuk mondani, hogy tökmindegy melyiket veszed. Mondjuk vedd a legolcsóbbat, akkor kevesebb pénzt dobsz ki.
0
2007. július 11., szerda 22:56
Egyetértek. Az egybedobozos rendszer addig jó, míg nem hallasz egy normálisan összerakott házimozit. Én csak hobbitmozinak hívom őket, mert kb akkora méretűeknek való.. :-))

De a viccet félretéve: Mint mindent, ezt is elsősorban a pénz határoz meg. A legolcsóbb külön felépitett rendszer is talán megáll 100000 körül (bár mostanában nem követem az árakat), de ha ez így van, mindenképp a különálló elemekből összerakott házimozit javaslom. Aztán azt majd később-ahogy írták is lentebb- tudod fejleszteni..

De mondjuk ez csak egy privát vélemény.
0
2007. július 11., szerda 22:45
Valószínű még nem hallottál normális (nem egybedobozos) rendszert. Nem az a baj, hogy kevés hozzá a teljesítmény (ami amúgy közel sem annyi, mint amit írsz, de ez minden hangsugárzóra igaz); igen kinyírhatja, mert azok a hangsugárzók nem bírják a rendes terhelést, nem tudod a HD hagzást kihasználni rajta. Olyan mintha pc-n néznél DVD-t valami, vagy még rosszabb...
0
2007. július 11., szerda 22:28
Tényleg nem tudom..az előző egydobozosom hangzása tökéletesen rendben volt, haveroméknak 500ezres JVC egydobozos házimozijuk van, és valami irdatlan brutál hangja van. Nem tudom elképzelni, hogy a fadobozosok miben tudhatnak többet..
Miért nem lesz elég hozzá az egybedobozos hangsugárzója a későbbiekben? 5db 150Wattos hangfal, plusz egy 280as mélynyomónál kellhet több? Vagy az erősítő kinyírja őket?
0
2007. július 11., szerda 22:10
DV696, bocsi
0
2007. július 11., szerda 22:10
A Pio DVD-re kontráznék, ugyanis a DVD696AV-S modellt én 38500.-ért vettem márciusban, és egyáltalán nem bántam meg.
Igaz, előtte jól körülnéztem, hol a legolcsóbb. :)))
0
2007. július 11., szerda 21:51
Először is az egybedobozos rendszreket nagy jóindulattal sem lehet házimozirendszernek nevezni; az, hogy van kép meg valamilyen hang az egy dolog. A hozzá adott hagsugárzók jó esetben mágnesesen árnyékoltak, de nem fadobozosak. Egy jó hangfalszett 100e-ből már megvan, igaz ebben nincss mélynyomó, de szerintem nem is létfontosságú. Ha később tervezel Blu-Ray-es lejátszót és hozzávaló erősítőt venni akkor pláne semmit nem fog érni hozzá az egybedobozos hagsugárzója. A Pio 490-es most kb. 30e, megveszed hozzá a Pio VSX-417-es erősítőt 55e, 50-60e-ért pedig már nagyon jó kis front hagfalpárt tudsz venni. Igaz egy picit több lesz így mint 100e. De ez már egy normális rendszer lesz. 30e körül pedig már megkapod a surround (center + 2 hátsó) szettet. Ne kapkodd el; egyberendszer nagyon rossz befektetés mert ha úgy alakul és fejlesztesz nem tudod eladni.
0
2007. július 11., szerda 19:11
hali!
Valaki magyarázza el nekem légyszi, hogy miért jobb, ha most veszek egy erősítőt, egy lejátszóval, hangfal nélkül, mint venni egy egydobozos cuccot, melyhez később, ha átváltok blu-rayre, akkor csak egy lejátszó kell, és egy erősítő. De legalább addig is lesz házimozim.
Arról nem is beszélve, hogy mivel most megyek egyetemre, egy ideig biztos nem lesz pénzem hangfalakkal kiegészíteni egy erősítőt, ha most azt veszek.
Várom a tanácsokat:)
0
2007. július 11., szerda 18:08

azt a hangfalat rá ne kösd egy rendes erősítőre! sztem nem lesz jó vége ;)

amúgy meg csattogj be egy MM-ba és válassz valami akciós erősítő+lejátszó+5.0vagy5.1 összeállítást. a legalapabb ilyennel is százszor jobban jársz, mint egy egybedobozos cuccal...
0
2007. július 11., szerda 15:45
bmatyas!
Igen, azt már néztem régebben is, habár nem nagyon értetem ezt a HDMI dolgot. Én arra gondoltam, hogy most veszek egy egydobozost, majd később egy Blu-ray lejátszót, és erősítőt. Így addig is van házimozim, a hangfalakat pedig később is fel tudom használni.
0
2007. július 11., szerda 15:29
n@ndi!

Az általad megjelölt típusok közül a LG HT502TH -nak épp tegnap vettem meg a "testvértípusát" az LG HT502PH-t, ez csak abban különbözik az előbbitől, hogy ennek a két front hangszórója kicsi és csak a két hátsó állványos. Viszont ez az MM-ben 599000 Ft. Ráadásul van optikai bemenete (nyílván az általad jelöltnek is), tehát ha később veszel BR/HD lejátszót, félmegoldásnak talán jó lehet, mert az azokon a lemezeken levő "sima" 5.1-et ki tudod használni.
0
2007. július 11., szerda 15:22
inkább vegyél a Pio 490-es lejátszót, hozzá egy erősítőt; 100e alatt megvagy vele; hagszórót meg majd idővel beszerzel, addig hajtod azzal ami éppen otthon akad.
0
2007. július 11., szerda 15:19
Hello!
RAmélem ma végre megkapom a cseutalványom, és akkor 100ezer HUF-ért vehetek egy új házimozit.
Ezen az árkategórián belül ugyan sok lehetőségem nincs, de szeretném a legjobbat megvenni.Gondoltam rá, hogy inkább erősítőt vegyek a Blu-ray miatt, de úgyérzem, hogy ráérek még azzal. Tehát egy jó, egydobozos házimozit kéne vennem. Én ezek valamelyikére gondoltam:
LG LH-T760IALG HT502TH
Panasonic SC-HT990
Segítsetek légyszi, mert ma már mindenképp szeretnék mozizni otthon..majd két hónap után :(
0
2007. április 22., vasárnap 20:19
Hello! Annyit szeretnék csak mondani, hogy ha valaki teheti és igazán jó szettet szeretne, ami megéri a pénzt akkor ne egybe vegyen házimozit. Tudom, ez nem biztos, hogy belefér a 100-ba de mindenképp megéri - hosszútávon-. Ugyan is a legfontosabb mindig a megbízhatóság és a minőség. Olcsó egybeszuperált szettek nem fogják hozni a hatást. Én szerencsére munkámnak köszönhetően is naprakész vagyok e téren és jelenleg egy több darabból összeállított cucc tulajdonosa vagyok. Nem a legdrágább a rendszer de évek alatt pakoltam össze.(Erősítő-hangfalak-dvd-plazmatv...stb) Az egyk legkényesebb rész ugyebár a hangfalak és a hozzátartozó kábelek. A kábeleknél veszíthet sokat a jel.Érdemes drágább erősebb kábelt választani. Az erősítőben legyen erő másképp Sokol rádiót fogunk hallgatni nem csillagháborút...adott esetben. A dvd lejátszó se legyen a jóféle raklapról 8000 Ft-ért ajánlott, és persze a kép viszi a pálmát. Én a Panasonic dvd-t és PlazmaTv-t ajánlom(94 cm átmérő minimum) Magnat hangfalakkal, egy 40 cm-es membránú aktív Magnat méllyel, Sherwood erőlködővel. Igaz évek alatt  raktam össze, és ez nem dicsekvés csak igazi mozis élvezet!
0
2006. december 24., vasárnap 13:41
Igazad van, erről totál megfeledkeztem:a legkisebb modellben csak a frontsugárzók kaptak banándugó fogadására is képes csatlakozókat, a többi csiptetős.
A Denon legkisebb modelljében viszont az összes - bár az már egy másik árkategória, valóban.
0
2006. december 24., vasárnap 13:37
Azért azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy minnél nagyobb egy erősítő teljesítménye, annál tisztábban, torzításmentesebben, részletgazdagabban fog szólni halkabb hangerőnél - betartva az aranyszabályt (ami elsősorban zenehallgatásra vonatkozik):lehetőség szerint a hangsugárzók terhelhetősége kétszer akkora legyen, mint az erősítő teljesítménye. Tehát ha az erősítőnk 100 wattos, akkor 200 wattos hangfalakat kössünk be a rendszerbe - amennyiben van rá lehetőségünk, persze.
0
2006. december 24., vasárnap 13:32
Persze, hogy be! ;-)

Az igaz, hogy elkalandoztam a zenehallgatás irányába, ott a folyamatos 10-15 watt teljesítmény bőven elég, sőt! Ezért olyan "kicsi" a csöves erősítők teljesítménye - ami valójában nem is olyan kicsi, ugye. Házimozinál már valóban más a helyzet - ahogy Te is írtad - , ahol pulzáló, impulzusszerű hanglökések vannak, ott nem beszélhetünk folyamatos, egyenletes teljesítményről. Ezért amit megadnak, az egy maximum érték, aminek sokan bedőlnek, lássuk be. =>1000 watt - persze...

Ezért lenne érdemes néha-néha böngészni az adott gyártó katalógusait, azokban is a műszaki leírásokat, mert ott előjönnek ám a turpisságok:a különböző teljesítményekhez tartozó torzítások, például.
0