R2-D2 jól érzi, én is a filmeket szoktam inkább pontozni, többek között azért, mert sem a DVD-néző rendszerem, sem a saját "igényességem" nem olyan, hogy mélyreható minőségi elemzésekre a kiadvány szempontjából alkalmas lenne. Nyilván nekem is van tűrésküszöböm, de sokkal lejjebb, mint itt páraknak.
A filmet meg lehet, hogy tényleg kicsit túlértékeltem, olyan 76%-ot adtam volna rá (ami inkább az "erős közepes"-kategória, mint a "hűdejó":)), és azt kerekítettem felfelé:). Oké, volt egy "kis" propaganda íze (de én meg azt éreztem túlzásnak, amit te írtál rá), de a magánéleti részek szerintem rendben voltak (mégiscsak több évet öleltek fel, és kellett ahhoz, hogy tudjuk, ők ketten nem egyszerűen kollégák, inkább barátok és bajtársak), a "tesózást" meg én is szóvá tettem:) (tudnád, hogy a "töki"-zés (dude) mennyire irritáló a Nehéz időkben:)).
Lehet, hogy nagylelkű vagyok. De az is lehet, hogy annyi középszerű, unalmas, érdektelen szart láttam már, vagy annyi és olyan "minőségű" celluloidpazarlásokat, hogy azoknak a fényében egy kicsit minden film felértékelődik, ami képes érdeklődést, esetleg érzelmeket kiváltani belőlem:).
Az Utolsó műszakban nem is a rendőrök hősiessége, hanem a "beteg világ" koncepciója fogott meg, annak megnyilvánulásai sokkoltak (pl.: az anyja után "aggódó" nő esete), amit a rendőrök tevékenységével párhuzamosan bemutatott. Az, meg a két főszereplő játéka érdemelte ki a plusz csillagokat.