Keresés

A hobbit - Váratlan utazás (duplalemezes extra változat) (DVD)

2013. április 11., csütörtök 12:26

Jó kis film volt, tökösnek ígérkezik ez a 6 részes sorozat.
Nézzétek!
:)
0
2013. április 11., csütörtök 12:19
Ez folyamatosan jelenlévő anomália, hogy a korábban írt, gyermetegebb történetet később, már a nagyobb lélegzetű, komolyabb mű filmre vitele után adaptálja Jackson. Akkora petárdák biztos nem lesznek a Hobbit-részekben, mint a LOTR-trilógiában voltak, így utóbbi felé fog kibillenni mindig a mérleg nyelve.
Hogyha a Hobbit 3. utánig sikerülne beszerezni egy Men In Black-féle agymosós rúdlámpát, akkor lenne igazán ideális újranézése a hat filmnek, mert akkor azon alkotói folyamat mentén haladhatnánk, "többülhetnénk", "mélyülhetnénk", amelyen egykor Tolkien: először jönne a gyerekmese, aztán meg a komorabb felnőttebb kaland. Ennek hiányában mindig megmaradnak az oda-vissza hasonlítgatások a később filmezett előzmény és az először forgatott folytatás között. :)
most posts by TM
0
2013. április 11., csütörtök 12:08
Megvolt végre.
Gondban vagyok az értékeléssel.
Egy szóban: eldizniesedett. :(

Szóval a kezdeteknél kezdem, a GyU-t először harmadszorra tudtam megnézni ( :) ), egy 15 colos monitoron, de utána beszippantott, hogy most több változatban ott a polcomon. A filmek után a könyveket is elolvastam és nagyon élveztem.
A Hobbitra már készültem és először jött a könyv, ami nagyon marhára nem akart menni elsőre, hosszas szenvedéssel olvastam el és a filmmel is valahogy nem siettettem a dolgot. Féltem, hogy a később készült előzmény szar lesz, mint az SW esetében. Szerencsére itt nem változott nagyot a technológia és film alapvető hangulata sem, de a marketing pénzéhes szorítását végig éreztem a project körül.
A filmről röviden, jó látni a régi szereplőket, tájakat újra, de a hangulat valahogy engem nem ragadott meg még, mondjuk lesz ideje bőven hisz tuti sokszor kerül még a lejátszóba. A könyv ismeretében (bár annyira nem ragadt meg tű élesen az agyamban) van, ahol tetszik a "bővített" rész van, amin elhűltem. Konkrétan a nyuszi fogat volt az, ami kiakasztott, már eleve az SW 1 fogatversenyére hajazása, ami kiverte a biztosítékot és valahol a sünik, nyuszik negédes megjelenése kezdte az eldizniesedést. Hülyén hangzik, de a GYU-ról én "elhittem", hogy egy igazi történetet látok, férfias, izzadságos, hősies kalandot a régmúltból, jó vannak benne érdekes dolgok, hisz ezért is mesélik el és hát a dinoszauruszok is legalább ennyire hihetetlenek nekem. Ez meg negédes vicceskedő mese. A GyU-ban is volt vicces jelenet, de nem ennyire kicsiknek szóló. És hát, ami egyáltalán nem tetszet az a hegy gyomrában lévő ork királyság, a díszlettel van eleve bajom, én nem így képzeltem, annyira hajaz az általam utált Karib-tenger kalózai díszleteire, a sok fahíd, fáklya és aztán a hihetetlen vég nélküli rohanás bohókás megoldásokkal, pfúj. Nálam ez disney, nyálas, dedós. Gondolom, az utolsó részben majd jönnek az Emberek és helyre áll ez a túl mesés világ.
Jó még nem írtam le a trilógiát, mint az első rész végén is jól látszik, az a rohadt nagy magányos hegy még kurva messze van.
A Shrek Csízmáskandúrja után a filmtörténet talán 2. legesdeklőbb nézését is megkapjuk Gollamtól.:) Azért Smaug szeme is szép!

A dvd hangja nálam a tv-n enyhén szar, dupla erősségűre kellett "csavarni a gombot" és néha próbált térben összevissza szólni egész más hangszínben, mint előtte. A zene nekem néha túl epikus volt, icinkét ripacs.
A képpel nem volt bajom, a cgi túl nagyot nem fejlődött, korrekt így is. A minél nagyobb megjelenítőt viszont kívánja.:)
A táj még mindig csodás, ha el kell mennem ebből az országból biztosan Új-Zéland lesz az első célpont.
Várom a többi részt, hogy egy egészben tudjam élvezni a kalandot még úgy is, hogy tudom a GyU trilógiát nem fogja letaszítani a trónról.

0