Keresés

Ti hogyan viszonyúltok a korhatár jelzőkhöz?

2005. november 30., szerda 22:35
Más kérdés, hogy manapság a gyerek annyi idő alatt tölt le bármilyen játékot az internetről, amennyi idő alatt anyukája a vacsorát megcsinálja. Ez megint ugyanarra vezethető vissza: a szülő felelőssége, hogy a körmére néz e a gyereknek, hogy mivel játszik. Ha lesz valaha gyerekem, 8 éves kora előtt még a számitógépre sem engedem ránézni.
0
2005. november 30., szerda 22:32
Pc-s játékokon is rajta van a korhatárjelző. Más kérdés, hogy nem a magyar változat. (Pl. "Mature 17+ Blood and Gore, Sexual Themes, Strong Language, Intense Violence stb..."). Az a baj, hogy ezeket a játékokat nyilegyenest külföldről importálják, 1 gramm magyaritás nélkül. (Találkoztam egyszer egy kézikönyv "magyaritással"... hát ne adja isten, hogy ezek forditását egyszer állandósitják. Mintha irni is alig tudó analfabéta szótárazta volna ki gödörásás közben...)
0
2005. november 30., szerda 22:05
Hát, szeretni lehet, de objektíven nézve azért a BK nem egy nagy filmművészeti csoda :]
Pl. ez olyan, mint mikor tudjuk, hogy a ZS-filmek szutykok, s valakinek mégis azok a kedvencei.
0
2005. november 30., szerda 21:08
Mindenki ugyan azt a kását fujja, csak nem vettétek még eszre!
Akkor mondok valami újat! Én inkább a PC játékokról hiányolom a korhatárjelzőket! De azokra aztán úgy ráraknám a 18-ast, hogy már a minimális esztétikai érzékkel bíró kölyök is azt mondja anyunak, hogy inkább tegyük vissza a polcra. :) Milyen felnőtt lesz az ilyen gyerekből, Ha már minden betűvel tud egy cifra káromkodást, és azon tűnődik hogy vajon melyik Doomos szörnytől kéne jobban félni az egyiktől vagy a másiktól? Nem sok boldog évet jósolok az ilyen csodagyerekeknek.
0
2005. november 30., szerda 21:00
OFF TOPIC :( Bocsánat!
0
2005. november 30., szerda 20:57
A Szomszédokat meg nem bántjuk, mert azt dokumentumértéke, intimitása és meghittsége miatt szeretjük. Nem írhatod le, mai mércéhez viszonyítva.
0
2005. november 30., szerda 20:53
"Mi lenne, ha a Barátok köztöt tizenöt-húsz év múlva ismételnék? Senki nem nézné meg újra (egyszer is nehéz), hisz nincs semmi eredetiség, semmi egyediség benne."

Nana! Nemcsak a mi (Mi: jólvanna, 16 évemben nekem is volt részem a Szomszédokban) generációnk van a világon. Egy 10-12 évesben kb annyira megragadó a Barátok Közt mint nálunk a Star Wars.
Sőt, mivan, ha egy politikai fordulat során átrendeződik a mai társadalmi berendezkedés: teszem azt kapitalista országból lesz valami grotesz undormány (vagy már most az?) és akkor főműsoridőben fog menni valami - mai szemmel nézve - bizarr és őrült sorozat, annak minden extravagans nézetével együtt. :)
0
2005. november 30., szerda 20:26
Ja, az előző hozzászólást neked írtam, Field, csak véletlenül nem a "Válasz erre" gombot nyomtam meg. Bocsi... Azért olvasd el!!! :)
0
2005. november 30., szerda 20:24
Nyugi, nem a te hozzászólásod miatt kaptam fel a vizet. Ha ott van a smiley, akkor amúgy is tudom, hogy poén volt, meg sokminden kiderül a "hangnemből" is. Szóval nem miattad van, hanem amiatt, amit leírtam, és ezt nem rád, TM-re, Julietre, Dylanre, Gammára, JézusKirályra... (bocs, ha valakit kihagytam) vonatkozik!
A "nyugdíjbavonulás" jut eszembe viszont gyakran akkor is, amikor egy-két (azért nem mindegyik!) "ős"-Xpresses (neveket nem mondanék, úgyis tudja mindenki, kikre gondolok) meg akarja mondani, hogy milyen topikot szabad létrehozni és milyet nem. A jelenlegi topikba is írtak már be ilyeneket, és ez pl. nagyon elveszi a kedvemet a fórumozástól. Gondolom, ezzel te is hasonlóan vagy.
0
2005. november 30., szerda 20:16
Nyugdíjba? Ilyen tejfelesszájjal? Ezt most felejtsd el! Kellesz a népnek, te vagy a lámpás! :-)
most posts by TM
0
2005. november 30., szerda 20:09
Relax, little-alex, én speciel csak hülyéskedtem. Szerintem nem érdemes megpattanni a fórumról azért, mert egyesek túl értetlenek (bár más okokból én is erősen fontolgatom a nyugdíjba vonulást az internetről). Azokkal kell kommunikálni, akikkel megtalálod a hangot.
0
2005. november 30., szerda 19:59
Hacsek: a korhatárban tényleg elcsúsztam, de ez véletlen volt, de azért azt tegyük hozzá, hogy nem 6-7, hanem 7-8 éves, és nem 8-9, hanem 9-10 éves gyereket írtam (ha már annyira fontos a különbség, ugye...). Mellesleg egy 7-8 éves gyereket a szülei már 8 óra körül lefektetnek, úgyhogy úgyis kiesik az a bizonyos 8 órás Columbo.
Ezt felfogni menni fog?: ha nem vagyunk hülyék, akkor ne is úgy szólj hozzánk, jó? Arról pedig ki beszélt itt, hogy hülyeség a védőoltás, meg a rendszeres iskolábajárás? Te Úristen... hogy egyesek mennyire ki tudják forgatni a dolgokat. A véleményem, meg szerintem másoké is nagyjából annyi volt a karikás dologról, hogy nem megoldás, és mi sem mondtuk azt, hogy szerintünk jó a gyereknek, ha lát olyan filmet, ami nem neki való, csak annyit, hogy titokban (mert bizony a mi szüleink sem engedték meg az ilyesmit, ahogy mi sem fogjuk) megnéztünk egy-két ilyen filmet, mégsem lett semmi bajunk. Ennyi.
Még azt szeretném hozzátenni, hogy kezdek rohadtul kiábrándulni az egész Xpress fórumból, ugyanis egyes emberek képtelenek végigolvasni egy adott hozzászólást, ezért hiába írok le valamit nyolcszor, tízszer, valaki akkor is képes kötözködni, ráadásul elég otromba módon, olyan dolgokat is belevéve, amikről aztán szó nem volt! Nem sértődtem meg, ugyanis nem szokásom, de nekem aztán van jobb dolgom is, mint az, hogy órákat töltsek az újra-újra-és-újra-leírásával valaminek. Mért tegyem meg, ha sokadszorra sem veszi a másik a fáradtságot, hogy legalább egyszer végigolvassa. Szóval, attól tartok, hogy az ilyen vitákra, meg az ilyen fórumozásra esetleg egyáltalán nem kellene időt pazarolnom.
0
2005. november 30., szerda 19:55
Ááá, csak a gangra néző ablakból figyeltem őket, ahogy beszaladnak a lakásokba :]

A géppuskára én is emlékszem, az hatalmas volt :D
0
2005. november 30., szerda 19:47
Nem baj, little-alex, én majd segítek gyereket nevelni: ha gond van vele, nem (csak) megpofozzuk, hanem megnézetjük vele A TEXASI LÁNCFŰRÉSZES összes részét, a remake-et is beleértve... :))

Egyébként, mint ex-tanító mondhatom, hogy két szörnyű szülőtípus van: az egyik, aki le se tojja a gyerekét, s abszolút nem érdekli, mi van vele. A másik, aki mindenen szétaggódja magát, és a gyerek minden rezdülését vaskos lexikonok bevetésével igyekszik megmagyarázni. Egyik a negatív, másik a pozitív szélsőség, de mindkettő nehéz eset a pedagógus számára. Gondolom, akik kiharcolták a korhatárkarikákat, most elégedetten dőlnek hátra a foteljükben, hogy "ezt a problémát is megoldottuk!" Valójában azonban nem oldottak meg semmit, inkább csak újabb problémákat csináltak, de a jelek szerint ezt még nem értették meg. A kölök meg ugyanúgy nézi a horrort, az erőszakot és a trágárkodást, mint eddig, csak a boldog szülők végre megkönnyebbülve látják, hogy a képernyő sarkában ott van a kis színes karika... :))
0
2005. november 30., szerda 19:28
Igen, az a smiley kötekedős volt, ugyanis baromi nagy hülyeségnek tartom azt, amit az ortt csinál ezzel a karika-dologgal (már párszor volt részletezve, hogy mik vele a gondok), ezért nekik szólt a gúny, és nem másnak, úgyhogy nem értem, neked mért kellett beleszólni.
0
2005. november 30., szerda 17:58
little-alex: nem csodálom hogy még mindig nem érted mivel még különbséget sem tudsz tenni 6-7 éves és 8-9 éves gyerekek között. Számodra, ahogy elnézem tök mindegy csak gyerek legyen. Elhiszem hogy tök normális felnőttek vagytok senki nem monta hogy hülyék lennétek vagy  a gyerekek lesznek azok, itt a felesleges gyerekkori félelmekről van szó. Valóban egy 10-11 éves már sokkal felnőtesebben gondolkodik ilyen témában mint egy 7-8 éves. Ezt felfogni menni fog?
Ha szerintetek fölösleges para a gyerekek féltése (és nem csak ebben, hanem példul a nem csak a TV/számítógép bámulása, a nem mindennapos Mc Donalds zabálása (sok szülő erre is állítja hogy semmi kárt nem tesz a gyereknek) vagy a rendszer orvosi vizsgálatok oltások beadatása, a rendszeres iskolábajárás is!!!! fontos lenne) De persze ezek is mind hülyeségek! Hülyeség hogy egy gyerek nem tud rendesen olvasni, és a szülők csak a "hülye" tanárokat képesek okolni.

Ha még a pár ényi különbség lényegét sem értitek akkor minek magyarázok itt? Szerintem semmire ugye?

Úgyhogy pá!!! Jó gyermeknevelést a jövőben!
0
2005. november 30., szerda 17:48
"Ha képes arra egy 7-8 éves gyerek, hogy elválassza a reálist és a nem reálist"
Nem képesek úgy ahogy te vagy én... olvass el pár pszicho könyvet!
0
2005. november 30., szerda 17:45
Láttam smiley-t, de kötekedős smily-nak tűnt...
És most én is ugyanúgy kötekedtem ahogy Te, de a poén neked sem esett le...

Pontosan az életkorral voltál elcsúszva nem is montam mást... te sem figyelsz eléggé..........................................................
0
2005. november 30., szerda 17:41
Ti emeleteteken forgatták? Akkor találkoztál a szereplőkkel... Te mázlista...

amcsi szgaú jelenetekrő: A csúcs az volt mikor a vége felé, géppuskával lőttek rá Etusra... :-)))))))) Lehet hogy ez nem is volt véletlen? De volt olyan is hogy Almáék presszójába dobtak be kézigránátot...
0
2005. november 30., szerda 17:32
Field, félreértesz, a Szomszédok a második számú kedvencem (már a magyar végtelen-sorozatok igen szegényes kategóriájában - igaz, a közelmúltban egyre több ilyen van, minőségük borzalom), ám Szabóékat nem lehet felűlmúlni! Máig a gyerekkoromat jelenti, az első számú kedvenc. Még mindig megy? Valóban? A régi helyen, vagy átrakták másik rádióba?

A Szomszédokról: tényleg király sorozat, ám gondolkodjunk csak egy kicsit utána. Mi lenne, ha a Barátok köztöt tizenöt-húsz év múlva ismételnék? Senki nem nézné meg újra (egyszer is nehéz), hisz nincs semmi eredetiség, semmi egyediség benne. A Szomszédok épp ellenkezőleg, leginkább a korrajz fogja meg a nézőt, és az igazán emberi közlésforma. Egyébként a nyolcvanas évek végén Budapesten laktam rövid ideig a 13. kerületben (a Pannónia utcában), és sok jelenetet épp abban a házban, épp azon az emeleten vettek fel, ahol én is laktam. Bár cameózhattam volna :]

A Szomszédok, mint minden, szintén nem tökéletes, sokszor kimondottan idegesítő, mikor annyira velünk forog a cselekmény, hogy szinte látjuk magunkat benne, máskor meg a nézettség növelésére amcsi-szagú jelenetekben fürdünk (Gábor Gábort egy eltévedt golyó karon találja), de igazából, nem olyan nagy gondok ezek.
0
2005. november 30., szerda 17:14
Etus a szinészek etalonja. :) Ugyanazt a fontoskodó, mindent kissé flegmán és kioktatóan közlő karaktert hozza mindenhol.
0
2005. november 30., szerda 17:11
Pedig a Szomszédok isteni sorozat. :) Szivesen nézem újra, most ismétlik az m1-en. Érdekes, hogy ezekben a korai részekben mindenki csak a nyugdijról sopánkodik, az idősek sunyiban falatoznak a készletből a boltban meg ilyesmi. :) De azért a fiatalok meg tudtak venni legalább egy panellakást. Nekem fogalmam sincs, mikor lesz 7-8 millió Forintom egy 49m2-es lakásra (itt nálunk legalábbis annyi).
0
2005. november 30., szerda 16:51
Etus meg tényleg fárasztó... Mindig az van hogy meg akarják bízni egy hatalmas pénzzel járó munkával, de nem fogadja el, mert ő csak akkor szeret kerámiázni ha kedve tartja... Közben Mágenheim doktorék (aki 3 diplomával inkább mentőzik) nem tud venni egy rozzant használt Trabantot, azt is Etus veszi meg nekik a kuporgatott pénzéből...
0
2005. november 30., szerda 16:39
A SZOMSZÉDOK mindenek fölött áll! (Még jó hogy nincs rajta 12-es karika) Én minden este dőlök a nevetéstől a különböző fordulatokon, meg hogy mennyire túlzásba vitték kispolgári lét problémáinak bemutatását. Drágul a kenyér, stb... Minden erről szól.
A sorozat abszolút sztárja Bőhm bácsi, aki szintén a halála napjáig játszotta szerepét... Szegénynek olyan kevés a nyugdíja hogy a múltkori részben már a villanyt is kikapcsolták nála... (Ebben az volt a poén, ill. bakik hogy azért a lemezjátszót tudta hallgatni) Ja, és vannak benne kikacsintások is, az egyik epizódban pl.: Taki bácsi (Zenthe Ferenc) a SZABÓ CSALÁDOT hallgatja a rádióban, és azon morfondírozik hogy már milyen régóta megy ez a sorozat...

Mégegy jó poén a tegnapi részből... Bőhm bácsi és Lenke néni kölcsönzőt nyitott a lépcsőházban, ahová lemegy egy kisrác, Duran Duran, meg Depeche Mode posztert keres...
Bőhm bácsi: "Olyan játék nincs ami durran..." :-)))))
0
2005. november 30., szerda 16:14
Az egyik legmegrázóbb élményem pont a Szabó családhoz köthető! A stáb Gobbi Hilda halálos ágyánál vette fel azt a részt, melyben Szabó néni meghal a kórházban. A művésznő haldoklása íly módon egy rádióműsor történetévé vált, és egy ország zokogott aznap este a Kossuth-adót hallgatva...
most posts by TM
0