Keresés

Ti hogyan viszonyúltok a korhatár jelzőkhöz?

2005. november 30., szerda 16:10
-Szervusz, Mányicská! :-)))
most posts by TM
0
2005. november 30., szerda 15:41
A SZABÓ CSALÁD még mindig megy. Ezeket agyon se lehetne ütni... :))

A SZOMSZÉDOK-at én se bírtam: főleg Etus falvédő-bölcsességeitől állt szálanként égnek a hajam...
0
2005. november 30., szerda 15:11
(OFF)
Szabó család... ááá, de szívesen hallgatnám újra (apropó, esetleg még mindig megy?)! A sok generáción átívelő családi történet az én szívemhez sokkal közelebb áll, mint a Szomszédok és a többi.
0
2005. november 30., szerda 10:52
A legdurvább hogy a spektrumon, nat. geo-n is kirakatják.
KÖNYÖRGÖM, MI A TÚRÓ VAN EGY MAJMOK ÉLETÉRŐL SZÓLÓ FILMBEN KORHATÁROS ?!
AMIKOR MEG AZ AGYAMAT IS ELDOBTAM: A TRAKTOR C. DOKUMENTUMFILM 12-ES !
Asszem mondanék valamit a médiatörvényről és az ortt-ről ... csak az a baj hogy négybetűs szavak !!!
0
2005. november 30., szerda 3:10
Zserrik, ne bomolj! :-)))
0
2005. november 30., szerda 2:52
Az biztos, hogy a hetvenes években, amikor én voltam 1-11 éves korban, még nem volt olyan központi dolog a televíziózás. A hétfő este a Szabó család hallgatásával zajlott, kedd este mentek a sorozatok, mint például az Onedin család, a szeda csütörtök vegyes volt, aztán pénteken szintén volt néha sorozat, persze szigorúan csak a Kudlik Júlia vezette "Delta" után! Szombat este volt az abszolut szórakozás (Menő Manó, Parabola, amerikai mozifilmek), vasárnap pedig az elmaradhatatlan "A Hét" című műsor Sugár Andrással. Ha éppen nem volt semmi érdekes, akkor az utcán játszottunk, vagy a közeli réten. Boldogabb életünk volt a kevesebb tévénézéssel!
Rengeteget olvastam, volt, hogy egy nyári szünet alatt több mint tíz könyvet!Nekem mindig sokkal élénkebb dolgok voltak a fantáziámban, mint amit a tévében láttam, talán ezért is érthetetlen számomra ez a mai  kormeghatározás. Lehet, hogy ha ma lennék gyerek, nekem is nehéz dolgom lenne! Biztosan órákon keresztül keresném, hogy melyik adón találom meg például Spejbl-t és Hurvinyeket! :-)
most posts by TM
0
2005. november 30., szerda 2:28
Hát, én gyerekkoromból 3 "rémisztő" filmre emlékszem: Psycho, Madarak, Nyolcadik utas.... Mondjuk, ezekhez hasonlót nem nagyon játszottak a mozik (tévét nem is érdemes említeni), így a nézőknek nem volt mihez hozzászokniuk.
Másrészt mára Hitchcock minden technikai(!) megoldása még az amatőr filmesek körében is közhelynek számít. (Ennyit lépett előre a film - bizonyos területeken.)
0
2005. november 30., szerda 1:20
A madarakat 3 éve láttam először(hehe 12 éves kis pöcs voltam:)).
Nagyon tetszett alapműnek tartom ma is de nem álmodtam tőle rémeket.
Ez akotrhatár dolog baromság akkor kéne egy filmnek korhatárosnak lenni ha káromkodnak benn erősen, vagy kamatyolnak benne erősen.
0
2005. november 30., szerda 1:14
Egyet értek! Hetekkel ezelőtt megnéztem a Madarakat a beteg édesapámmal (hála az égnek, hogy meggyógyult), aki végig vacogott a félelemtől, míg én közönyösen ültem a tévé előtt. Mi lehetett az oka? Végülis, nem tudom. Talán már nagyon sokszor láttam, talán az idősebb emberek ,,félősebbek", esetleg a Madarak kora egy öregebb embernek ismerősebb lehet, nem tudom, lövésem sincs. Egy biztos, édesapám régen mozizott ilyen jót :]
0
2005. november 30., szerda 1:08
Na azért azt nem felejtsük el hogy a gyerek nem egyenlő az értelmi fogyatékossal és ennyi erővel rá lehetne írni minden filmre hogy hány éves korig fogyasztható,
Mert szerintem egy Pszicho jobban megráz egy 75 évest mint egy 14 évest vagy 12 évest.
0
2005. november 30., szerda 0:48
Teljesen igazad van.
0
2005. november 29., kedd 22:27
Hát persze, nagyon durva epizód volt. Egy kedves kutya már nagyon beteg volt, és a parkőr nem engedte, hogy a parkban temessék el szegényt. Ez túl sok egy kisgyerek lelkivilágának :D
0
2005. november 29., kedd 20:52
Nem láttam, de biztos valami durvább epizód volt... Talán Ruthi mondott valami csúnya szót? Vagy Simon-t megfenyegette az iskolai maffia? :-))))
0
2005. november 29., kedd 20:46
Dylan: tegnap megint 12-es köröcskével ment a Hetedik Menyország. Nem semmi :]
0
2005. november 29., kedd 19:37
Valamikor a régi szép időkben mikor még tévé logók sem voltak, a bemondóbácsik a film előtt, elmondták direkt a "videósoknak" hogy az adott film hány perces lesz... Ma a kereskedelmi csatornáknak meg sem fordul a fejükben hogy valaki esetleg fel akar venni a filmet, ők csak agyzsibbasztó műsorokat nyomnak, és csak azokra a függőkre számítanak, akiknek tulajdonképpen mindegy hogy mi megy mert úgyis nézik...

Ennek ellenére a Duna Tv, az M1, és a Filmmúzeumnak is ki kell raknia a karikákat, pedig ezeket a csatornákat még egyszer sem kellett elsötétítenia az ORTT-nek... Nincs Igazság!
0
2005. november 29., kedd 18:09
Van aki például Grimm-mesét sem enged olvasni a gyereknek, mert az szerinte káros. Vagy mondhatnám Andersen-t. Na nem mintha a G. I. Joe, vagy a Pokemon-Dragon Ball-Jugijó-Csudijó vonulat szende esti szórakozás lenne, ráadásul utóbbiak nevelő hatása, erkölcsi mondandója számomra nem kristályosodott ki! Nyilván a szülő is felelős, aki lehetővé teszi, hogy a gyerek ott nőjön fel a "doboz" előtt, és hamarabb mondja azt, hogy "Tinkivinki" minthogy  "mama"! Aztán meg felelősségre vonják a tévét, mert káros műsorok mennek  benne. Az tény, hogy a kereskedelmi adók megjelenésével  hatalmas szennyáradat zúdul a nézőkre, "Balázs-show"-tól, "Való Világ"-ig, és voltak olyan óvodások is, akik a paplan alá bújva utánozták azt amit ezekben a förmedvényekben láttak. Talán nem kellene ilyen adásokat kreálni, és az ORTT sem szankcionálna annyit. Persze mondhatják erre a kolosipéterek, hogy kell a cirkusz a népnek, de akkor meg az a bűnös, aki felépítette az arénát! Na, mindegy, még a végén demagógnak titulálnak... Engem igazából már csak az zavar, hogy nagyritkán jön egy olyan film, ami valóban FILM, és esetleg ritkaságnak számít, ebből kifolyólag szeretném archiválni, de pont aznap van Dominódéj, vagy Madárbox, vagy tökömtudja mi, és majd ha öt év múlva előveszem a filmet, kénytelen vagyok ezekkel a csodás logókkal, plusz karikákkal együtt élvezni az előadást. Talán pesszimista vagyok, de szerintem ez a szabályozósdi vajmi keveset ér!
most posts by TM
0
2005. november 29., kedd 17:40
:) Már hozzászoktam, hogy az elgépeléseim közröhely tárgyai, de legalább jót mulattok rajta. Különben is, a látszat mögött van a lényeg. :]

"idiotid bígjátékokat" természetesen "idiotid vígjátékok" akart lenni ;)

Úgy látszik mitt mindenki nézett nem neki való filmeket :) csak azok nem, akik az ORTT-nél vannak és kitalálták ezt a hülye körözést. Szegény Samara a sok kör láttán már nem tudja melyik TV-t válassza :)
0
2005. november 29., kedd 17:35
TM-mel meg Angelussal is egyetértek (leszamítva az "idiotid bígjátékokat", az ugyanis nem tudom, mi :) - remélem, azért nem sértődsz meg... :)). Nem tudom, már hányadik embertől hallom itt (meg még hányat ismerek máshonnan), hogy megnézett nem neki való filmeket gyerekkorában, és mégsem lett semmi baja (én is ilyen vagyok). Ebből is látszik, hogy mennyire el van túlozva ez az egész hajcihő. Nem hiszem, egyébként, hogy a túlzott féltés, óvás pl. olyan nagyon-nagyon jót tesz a gyereknek.
0
2005. november 29., kedd 17:29
Hú, hát akkor én nem vagyok normális, mert 12 évesen X-Aktákat, meg horrorokat néztem :) Károsan fejlődtem... igez még nem bizonyították orvosilag. :]

Szerintem sokkal jobb volt az, mikor volt a zöld kör, a kék háromszög meg a piros pont. A képernyőn futott úgy 5 percig aztán felszívódott. Régi VHS felvételeimen még fellelhetőek :) Szerintem a TV nem ártalmas, és marhaság, hogy 12 éves korig csak meséket, meg idiotid bígjátékokat nézhet valaki. Ha képes arra egy 7-8 éves gyerek, hogy elválassza a reálist és a nem reálist, akkor bármit megnézhet, mert tudja, hogy amit mutogatnak az nem valóság!

Bezzeg a híradón semmiféle kör nincs, és ott mikor premierben mutogatják a tömegmészárlásokat, na az valódi. Mégis mindenki nézheti. Hogy is van ez?
0
2005. november 29., kedd 17:26
Gyerekfejjel láttam a Psycho-t, a Madarakat, és még pár durva filmet, de nem emlékszem rá, hogy rettegtem volna utána napokig. Nem mondom, hogy ez a követendő példa, de kicsit túllihegik ezt a korhatár témát manapság. Remélem mihamarabb eléri a célját ez az unió-majmolós baromság, és könnyű lélekkel, erkölcsileg tisztán nőnek majd fel a lukasfogú, százkilós általános iskolás gyerekek!
most posts by TM
0
2005. november 29., kedd 17:10
"de nem hiszem hogy odáig jutnánk hogy azokra is karikákat tegyenek a jobb/bal alsó/felső sarokba"

Annak idején azt sem mertem volna - még legvadabb álmomban sem - elképzelni, hogy minden adón, állandóan lesz karika.

Az ORTT meg olyan, mint a kommunizmusban Erdős Péter. Azt az elhibázott és logikátlan lépést meg aztán tényleg nem értem, miért kell egy adón esetleg órákra beszüntetni az adást, hogy ha valami kihágást követett el? Miért nem csak, annak megfelelő mértékű pénzbirsággal bűntetik őket? Mivelhogy ezzel a módszerrel a nézőket - teljesen feleslegesen és ok nélül - ugyanúgy bűntetéssel sújtják, amikor nem kevés pénzt fizet ki ezért.
0
2005. november 29., kedd 17:09
Bocs, de ez már túlzás. A Columbóban aztán olyan minimális az erőszak, meg az egész annyira nem arról szól, hogy attól aztán nem lesznek a gyereknek álmatlan éjszakái. Talán az életkorral csúsztam el egy picit: legyen inkább 9-10 éves, de a lényegen nem változtat.
Clint Eastwood revolverébe pedig én kötöttem bele, de az poén volt. Pont arra utaltam, hogy röhejes, amit csinálnak, hiszen ennyi erővel pl. a borítókról is száműzni lehetne minden ilyesmit. Ezek szerint neked nem esett le a poén, pedig ha jól emlékszem ott volt a smiley.
0
2005. november 29., kedd 16:40
Itt volt valaki aki még Clint Eastwood revolverébe is belekötött, tehát Columbo "kilőve", ráadásul ott a gyilkosságokat is premier plánban mutatják...

ez szerinted való egy 7 évesnek???????? Ezzel az erővel a Vészhelyzetet is simán végig nézhetik és közben tunkolhatnak a kakaójukban...
0
2005. november 29., kedd 15:56
Meg nem okoz károkat pl. a Barátok közt (bár fájdalmas :)) sem, meg vannak a kvízműsorok, a Rém rendes család meg a többi sitcom, vagy az olyan sorozatok, mint a Columbo. De pl. van nagyon sok olyan kalandfilm vagy vígjáték, amit egy 7-8 éves gyerek is simán megnézhet: ilyeneket is lehet leadni, úgyhogy ebben nincs igazad.
0
2005. november 29., kedd 15:52
:)))))))))))))))))

Na azért ott vannak még a természetfilmek, meg a lottósorsolás, meg a főzőcske műsorok na és persze a mostanában divatos autósműsorok is!!
Hát ezekből válogathatnának a szülők is a gyerekekkel együtt :)))))
0