Keresés

Képregények

2016. május 6., péntek 21:27
Jól van, akkor eszerint az sem lehet gond, hogy a múltkor az Újvidéki Talpraesett Tomból vettem a vaterán egy pluszpéldányt csak azért, mert az eredeti fóliás volt. :)
0
2016. május 6., péntek 16:57
Az Asterix 3-ból természetesen a félrenyomottat is megtartottam.
Tudom, hülye vagyok.:)
0
2016. május 6., péntek 11:54
Irigyellek.
0
2016. május 6., péntek 10:26
Én mind a kettő félét megvettem.
0
2016. május 5., csütörtök 16:39
Köszi! :)

Gyerekkoromból nekem csak egy Asterixem maradt. Pedig voltak Alfa újságaim is, talán azokban is volt Lucky Luke. Meg mintha a Postakocsi című L.L. meg is lett volna, úgy rémlik. De gyerekként inkább csak nézegettem a képregényeket, nem nagyon olvastam őket, legfeljebb csak néhányat. Fura, tudom. :)

Gigászi példányszám emelés...
0
2016. május 5., csütörtök 14:16
Sok sikert hozzá, remélem, tetszeni fog. Én 10 évesen vettem az első Asterix-Lucky Luke köteteket, azóta is megvannak. A példányszámról még annyit, hogy egy régi Korcsmáros-képregény most jelenik meg kiszínezve, felújítva, eredetileg 50 példány lett volna belőle, de a "nagy érdeklődésre" való tekintettel 65 lesz.
0
2016. május 5., csütörtök 13:24
Én nem vagyok fanatikus, a 25. jubileumi az első Lucky Luke képregényem, de keménytáblásban rendeltem meg. Nagyon szép, igényes kiadvány! Én bevállalnám az összes Asterixet ilyen kiadásban. :)
Még nem olvastam Lucky Luke-ot, ez lesz az első. Kíváncsi vagyok rá.
0
2016. május 4., szerda 23:08
Mert a nem fanatikusok a feleannyiba kerülő puhatáblást vették meg szerintem. Abból tuti ötször annyi fogy, de én is a 200 db-osból vettem.
0
2016. május 4., szerda 10:48
Azt figyelem, hogy a Lucky Luke 25. jubileumi limitált szám ami 200 darab kiadása volt, már 2 hónapja jelent meg, de még mindig kapható, igaz csak a kiadónál.

Szóval a magyar képregény kiadás sem a mennyiségről szól.

Múltkor egy kérdésre azt válaszoltam, hogy addig mindenképpen szeretnék élni, amíg az összes Asterix képregényt ki nem adják magyarul.
0
2016. május 3., kedd 23:55
Asterix Korzikán 20. album Május 10-én jelenik meg,olvasható a Móra kiadó honlapján az előkészületben lévő kiadványok között, szintén újra kiadásra kerül ezen a napon a 4.,11.,13., és 14. album.
0
2016. február 20., szombat 20:11
Ha minden igaz idén 4 kötet fog megjelenni!
0
2016. február 19., péntek 20:37
Akkor azt a fantasztikus munkát kapjuk amit eddig is.

Köszi az infót.Csodás hír,már nagyon vártam a folytatást.
0
2016. február 19., péntek 16:34
Facebookon bejelentették, hogy a március 13-i képregénybörzére új kiadótól, de a régi szerkesztőgárdával érkezik a The Walking Dead képregény 10. kötete, és a tervek szerint még tavasszal megjelenik a következő kötet is.
0
2016. február 5., péntek 21:55
A fentiek miatt nem is érdekeltek már azok, amelyekhez Tímárnak nem volt köze, így az újvidékiek sem tetszettek. Olyan ez nálam, mint a Goscinny nélküli Goscinny-Uderzo művek. Előbbi meghalt 1977-ben és hiába írja oda Uderzo 1977 óta szezőtársa nevét továbbra is, nélküle mégsem ugyanaz a hatás.
most posts by TM
0
2016. február 5., péntek 21:07
Értem én, de a 36 képregénynek csak töredékét fordította le Tímár. Szóval vannak/lesznek olyanok, amik sosem jelentek meg Tímár fordításában, így nem is zavarhat - a tulajdonneveken kívül - az eltérés.

Egyébként én kifejezetten élvezem összevetni a különböző magyar fordításokat; mindegyikben vannak eredeti ötletek, maradandó poénok. Asterix képregényből "mindenevő" vagyok, gyerekkoromban az újvidéki magyar kiadásokkal kezdtem, azóta minden hazai kiadást/fordítást beszereztem, de még angolul is összegyűjtöttem őket, úgy is nagyon vicces és ötletes szójátékokat találnak ki. Franciául sajnos nem tudok, így eredetiben nem olvashatom a képregényeket.

A Lucky Luke viszont valóban sokkal sótlanabb lett az új magyar fordításban. Anno azt olvastam, hogy az volt a koncepció, minél hűebben adják vissza az eredeti szellemiségét, és mivel az eredeti franciában állítólag sem jópofa nevek, sem szójátékok nincsenek, így ezek hiányoznak az új fordításból is. Ezek nélkül viszont nem elég humorosak a sztorik, legalábbis a legtöbb.
0
2016. február 5., péntek 19:23
Az IPM Alfákban rengetegszer olvastam a Tímár György fordította Asterixeket. Nekem már az is zavaró, hogy ezekben az újakban egyes tulajdonnevek nem egyeznek az eredeti fordításssal, nem beszélve a klasszikus nyelvi poénokról. Ez ugyanaz, mint filmeknél a szinkron. Aki az eredetit szokta meg, annak nem kell az új és fordítva.
most posts by TM
0
2016. február 5., péntek 18:58
A Lucky Luke esetében egyetértek, az új fordítás meg sem közelíti Tímárét, viszont az Asterix-képregények Bayer Antal fordításában is remekül működnek.
0
2016. február 5., péntek 16:49
Ha Tímár György fordításában lennének ezek a képregények, már megvettem volna mindet, de így sajna számomra nincs akkora értéke, hogy gyűjtsem.
most posts by TM
0
2016. február 5., péntek 13:59
A történet címe Tímár György fordításában Willám Will és a málépofa volt, az újvidéki kiadásban A hős puhány címmel szerepelt.
0
2016. február 5., péntek 12:39
Lucky luke:
márciusban
"Eldőlt, hogy márciusban a sorozat 25. száma egy legendás, és sokak által kért epizód lesz. Az új fordítás magyar címe még nincs eldöntve, ezért egyenlőre álljon itt a francia borító. Mivel a nevezetes 25. szám lesz, illetve az idei év kétszeresen is ünnepi számunkra, mivel az első Lucky Luke történet 70, a mi magyar sorozatunk első kötete pedig 10 éve jelent meg, tervezzük, hogy a rajongók kedvéért ezt az epizódot két formátumban jelentetjük meg. Az újságos, és könyvesbolti kereskedelembe kerülő megszokott, puha borítós 48 oldalas formátum mellett 200 példányban kemény borítóval, a Lucky Luke sorozat francia és magyar kiadását röviden bemutató oldalakkal kibővített 64 oldalas változatban is megjelentetnénk."

0
2016. február 5., péntek 0:33
Az Asterix: A látnok ha némi csúszással is, de megjelent. The Walking Dead egyelőre nem lesz.
0
2016. január 8., péntek 9:57
Szia!

Az Asterix és a látnok mikor jön tudsz valamit?
Walking Dead? Viszi valaki?
0
2016. január 8., péntek 9:42
Best of 2015 könyvek

Az első 100 legtöbbet eladott könyvei között 8 db. Asterix / Lucky Luke képregény van, ebből is az első ötvenben 5 darab, azaz minden 10. eladott könyv francia képregény!
0
2015. november 25., szerda 20:55
JÖN! JÖN! JÖN!

24. szám: A Daltonok szabadlábon

Várható megjelenés: 2015. december 5.

0
2015. november 7., szombat 15:38
Tisztelt Xpress!
Érdeklödni szeretnèk hogy itt kapható lesz-e Az új bosszú angyalai-az invázió vège c.képregény, ?

Köszöm a válaszukat.
0