Keresés

Képregények

2015. február 20., péntek 17:38
Ezek az Asterixek hogy vannak? Nagyon nem vagyok velük képben. Most jelent meg a 17. rész, de már van 35. is? Vagy 35 részes lesz a teljes sorozat?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. február 20., péntek 17:30
Évekkel ezelőtt vettem meg az akkori három részt a Rejtő-Korcsmáros sorozatból. Már tavaly is eszembe jutott, hogy pótolni kéne a lemaradást, de aztán egyéb elfoglaltságaim miatt elmaradt. Szerencsére múlt hónapban sikerült erre is sort keríteni, így most végre megvan mind a hét eddig megjelent könyv. És várom a folytatást. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. február 20., péntek 10:17
22. szám: Szögesdrót a prérin

Várható megjelenés: 2015. március 8.

0
2015. január 27., kedd 18:34
Nahát, milyen rendes gyerek vagy!
0
2015. január 27., kedd 18:17
Most nézem a dátumot, anyukám névnapja.
Az lesz az ajándéka, hogy megveszem magamnak, hisz egy édesanyának a legnagyobb ajándék a gyermeke elégedett mosolya, még ha az 47 éves is.:)
0
2015. január 27., kedd 17:22
Jó hír!
0
2015. január 27., kedd 15:43
Megjelenés dátuma: 2015-02-16

0
2015. január 9., péntek 22:56
tényleg rendelhető már, nem csak cba-ban kapható a két új Asterix, az ára is -25%.
Én megkaptam karácsonyra, 2x 600 ft-ot spórolhattam volna.

Szerintem mindkét rész ott van topban.
A perpatvar biztosan dobogós, ja és abban a halárus feleségét Iélosubmarine hívják.:)
0
2014. december 22., hétfő 12:58
Elvileg a Vesztegzár a Grand Hotelben című képregényből nem lesz felújított verzió, mivel azt a mester megromlott látással készítette, és nem éri el korábbi munkái színvonalát.
0
2014. december 21., vasárnap 22:02
Összegyűjtöttem az egészet egybe, tehát:

Korcsmáros Pál képregényei Rejtő Jenő műveiből a Képes Kiadó kiadásában

1. Az elátkozott part
2. A három testőr Afrikában
3. Az előretolt helyőrség
4. A 14 karátos autó
5. Piszkos Fred, a kapitány
6. Az elveszett cirkáló
7. A Láthatalan Légió
8. A szőke ciklon (jön)

s ami még van a tarsolyban:

Piszkos Fred közbelép
Vesztegzár a Grand Hotelben
Egy bolond százat csinál

illetve létezik még három - az előzőektől terjedelmileg - rövidebb munkája:

Járőr a Szaharában
Szép kis üzlet
A végzetes gyűrű

...és ennyi.

A Képes Kiadót a Korcsmáros Kft üzemelteti, a nevek pedig úgy állnak össze, hogy a Kft ügyvezetője Korcsmáros Gábor, aki Korcsmáros Pál unokája, anyai nagyapja pedig Képes Géza költő műfordító. Elmondható hát, hogy "családi" vállalkozás, mely részben a család szellemi termékének ápolását végzi, ami számomra szimpatikus, akárcsak Gábor, akivel már találkoztam többször és mindig készségesen válaszolt, segített.
most posts by TM
0
2014. december 21., vasárnap 12:33
Jól van na. Én még nem láttam. :)

Végre megint lehet valamit gyűjteni...
0
2014. december 21., vasárnap 11:30
Ehhez a műfajhoz szerintem a puha kötés jobban illik. Sőt, a régi fekete-fehér képregényekkel sincs semmi bajom. Egyébként nem csak a Fülesben jelentek meg (ilyet nem is láttam), hanem önálló füzetként is.
0
2014. december 21., vasárnap 4:51
Egész friss az információd! :D

2003-ban jelent meg a sorozat első darabja, akkor még fűzött, papírfedeles, (puha, füzetszerű) kiadásban. Az elátkozott part után megjelent még így A három testőr Afrikában és Az előretolt helyőrség. 2005-ben pedig elkezdődött a cérnafűzött, keménytáblás formájú sorozat. Először ugyancsak Az elátkozott part jelent meg, őt követte két korábbi puha-társa, azaz ismét kijött, de immár keményfedelesben, a három testőr Afrikában, illetve Az előretolt helyőrség. A negyedik átdolgozott képregény (nemcsak színeket kapott, hanem több helyen átszerkesztett, kiegészített képkockájú lett) A 14 karátos autó, az ötödik a sorban a Piszkos Fred, a kapitány volt.
A hatodikként kiadott Az elveszett cirkáló sajnos nyomdahibás lett, a 14-15. oldalak kimaradtak a legyártott példányokból, azokat a hiba észlelése után külön  legyártották és pótlapként juttatták el a pórul járt vevőknek. Szerencsére nemrégen elkészült a második kiadás is, amiben már orvosolták ezt a bakit, tehát ebből figyelni kell arra, hogy mindenképpen a második kiadást vedd meg!
Ezidáig utolsó, azaz hetedik képregény a sorban A láthatatlan légió, jövőre pedig A szőke ciklont ígérik.
most posts by TM
0
2014. december 21., vasárnap 3:17
Lehet, már volt itt róla szó, de én ma szembesültem csak vele az Alexandrában: a Képes Kiadó Rejtő Jenő képregénysorozatot indított, keménytáblás kiadásban, színesben adják ki újra azokat a képregényeket, amik anno a 80-as években a Fülesben megjelentek.

http://kepeskiado.hu/korcsmaros/rejto-korcsmaros-sorozat

Igényes, szép munkák, asszem meg kéne venni őket...
0
2014. december 5., péntek 18:36

"Már előkészületben karácsonyi meglepetésünk!!!

21. szám: Dalton nagybácsik

Várható megjelenés: 2014. december 18."
0
2014. december 5., péntek 18:34
Facebookon láttam.:)

"Már készül a karácsonyi ajándékunk."

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10423644_803367259720945_4755588633903416180_n.jpg?oh=36af78738278aedb41604851700da8f8&oe=55037612
0
2014. október 20., hétfő 21:52
Ma voltam egyben, de ott nem volt képregény, gondoltam, majd otthon, erre kiderült lakóhelyemhez legközelebb 25 kilométerre van ilyen kisbolt.
0
2014. október 20., hétfő 20:31
Köszi az infót! :)

Pár napja buszról láttam a 3D kártya promóciót hirdető reklámot egy három betűs üzlet ablakán. Gondoltam meglesem majd, de eddig még nem jutottam el odáig. De így, hogy csak ott lehet kapni év végéig a két új képregényt, valószínű, hogy hamarosan benézek egy ilyen boltba. Amúgy utánanéztem az egyéb relikviáknak neten. Szokás szerint elég bénák a plüss figurák. A kulcstartókról a kép nagyon kicsi volt, azok minőségét nem tudom megítélni. Valószínű maradok a képregények megvásárlásánál, nem kellenek béna cuccok. :)
Viszont ebből a nagy felhajtásból merek arra következtetni, hogy az új Asterix animációs filmet nálunk is bemutatják majd a mozikban.

Nem hinném, hogy jövőre nem maradna belőle. Tuti lesz még, és szerintem változatlan áron, mint most. :)

Egy kis elmélkedés a végére. A három betűs üzlet plakátjának a netes verzióján Astérix van írva, nem Asterix. Tulajdonképpen miért hagyjuk le Magyarországon az ékezetet, el sem tudom képzelni, hisz ez egy név, nem szabadna máshogyan írni, mint ahogyan az eredteti van. Uff. :)
0
2014. október 20., hétfő 19:07
Elvileg a két új számot ugyanannyiért árulják most, mint a korábbi albumokat a könyvesboltok. Szerintem nem fenyeget az a veszély, hogy szétkapkodják, csak azért, mert a három betűs üzletláncban árulják.
0
2014. október 19., vasárnap 15:46
Hogy mennyire csuhaj?
Már meg is jelent!:)
De!....

..."megjelent a két új album, de csak a ...(én nem írom ki) boltokban vásárolhatóak meg év végéig. Plusz még kártyagyűjtés, plüsfigurák, stb...

Igaz én még nem voltam ilyen boltban és nem tudom milyen áron kezdték árulni, de mindig elgondolkodtat az ilyesmi kereskedelmi gyakorlat.
Sanszos, hogy jövőre is lesz a kiadványokból, mint látjuk a kiadóban van hajlandóság, de ha bejön a promóció, lehet felvásárolják a kisgyerekes szülők és nem marad, hogy a kedvenc boltomból vegyem meg. Ja, és jövőre mennyi lesz az ára?
0
2014. szeptember 30., kedd 18:41
Csuhaj! :)
0
2014. szeptember 30., kedd 17:38
Asterix hazai kiadása.
Hivatalosnak tűnik a bejelentés.:)

http://www.mora.hu/hirek/a-mora-az-asterix-uj-magyarorszagi-kiadoja
0
2014. szeptember 22., hétfő 20:16
Menhír? :)
0
2014. szeptember 22., hétfő 18:53
Gigaszuper! :D Köszi! :) Ezeket a részeket és amik után jönnek majd, már egyáltalán nem ismerem, nagyon várom őket!
0
2014. szeptember 22., hétfő 18:47
És ez a hír milyen? :)

https://www.facebook.com/groups/680684688610678/
0