Keresés

Képregények

2010. augusztus 4., szerda 17:09

Szégyenszemre háromszor futottam neki, mire elértem a Moore & Gibbons duó alkotásának végére, hisz abszolút nem vagyok gyakorlott képregényolvasó, ráadásul itt minden apró kis részletre figyelni kell (szerencsére a hátsó függelékek jócskán segítenek), és kétszer is túl gyorsan teleszaladt az agyam ahhoz, hogy élvezni tudjam a művet. Aztán erőt vettem magamon, mondván, nehogy egy képregény fogjon ki rajtam, és harmadszorra is nekiestem, kitartásom pedig meghozta a gyümölcsét: fejezetről fejezetre egyre inkább ráéreztem az ízére (sőt, végül bántam, hogy nem tízkötetes).
Mára nagyon örülök, hogy átrágtam magam rajta (egyúttal nem az első volt az utolsó alkalom), mert történetét tekintve egy igazán aprólékosan felépített, olykor titokzatos, tapinthatóan borongós hangulattal átszőtt, váratlan meglepetésekkel teli, rendhagyó látásmóddal megáldott egyedülálló cselekményű remekmű elevenedett meg előttem, ahol az alkotók nagy energiát fordítottak a sokszínű és emlékezetes karakterek kidolgozására is, az ún. "látvány", azaz a grafika pedig már első ránézésre is elnyerte tetszésemet, de közelebbről nézve is maximális igényességre vall, a történetet ügyesen szolgáló trükkökkel (szimmetria, zoomolás, ismétlés), olykor nagytotálban csodálatosan elkészített egész oldalas rajzokkal.

Zack Snyder mozifeldolgozását még nem láttam, szándékosan, mert időben eljutott hozzám a rajongóktól eredő hír, miszerint a film élvezetében előnyt élvezhetnek azok, akik már ismerik a képregényt. Mondanom sem kell, már alig várom, hogy időt szakítsak a mogóképre, szépen sorba veszem a két és félórás moziváltozatot, a háromórás rendezői változatot, majd a három és félórás ún. ultimate cut verziót.

És ha már képregény, hétvégi könyvesbolti látogatásom alkalmával belelapoztam a két legutóbbi hazai Aliens képregénybe (Üvegfolyosó és más történetek; Szemfényvesztés és Kísértet) - nem tudom, ki hogy van vele, nekem abszolút nem tetszett a grafikája, ugyanakkor a Batman - Hush, valamint Hush visszatér lapjai közé is bekukkantottam, és leesett az állam, mennyire hangulatos, sötét és szinte élő, gyönyörű képek néztek vissza rám. Ha a pénztárcám is úgy akarja, nem hiszem, hogy kibírom nélkülük, de azért remélem, a történetben is mutatnak valami hangsúlyosat.
0
2010. augusztus 2., hétfő 20:30
A készülő Thor filmről:

"A Kenneth Brannagh által rendezett szuperhős képregény-feldolgozásban Chris Hemsworth lesz Thor, mellette pedig Anthony Hopkins, Natalie Portman és Rene Russo is felbukkan (plusz Nick – Samuel L. Jackson – Fury!).

A hivatalos honlapon írtakkal ellentétben mégsem számíthatunk világpremierre. Amerikában május 6-tól lesz látható a Thor, idehaza a UIP Dunafilm viszont csak május 19-re hozza el a filmet."

Info:KN
Az oldalon megtalálható a film trailere is.
0
2010. augusztus 2., hétfő 19:08
Ha minden igaz Magyarországra is begyűrűzik:

0
2010. július 19., hétfő 23:46
Az Eredet (Inception) előzményeit taglaló képregény:

(The Cobol Job)

megtekinthető itt:

http://movies.yahoo.com/feature/inception-comic.html

ami, ha minden igaz a mozifilm kezdőjelenete előtti eseményeket mutatja be....

már csak 3-at kell aludni és meglátjuk :)

0
2010. július 19., hétfő 23:13
hopp

km0049kukacfreemail
0
2010. július 19., hétfő 23:13
Érdekel valakit a DC Super Hero Collection füzetei?
1-25 magyar
25-62 angol (lesz tovább is)
Különszámok 11 db(10 angol)

Bemappázva, szép állapotban.
Csere,Kp(20 ezer Ft)
0
2010. június 29., kedd 20:37
Sandman, az álmok fejedelme 2: A babaház

Hihetetlen, nekem már az első is nagyon tetszett, de ez simán kenterbe veri. A történet sokkal kidolgozottabb jobban megírt, ismét kapunk egy rahedli utalást (Shakespeare-től kezdve Constantinon át Faustig). A Rajz stilus nekem továbbra is bejön, különösen azoknál a részeknél, ahol a paneleken variálnak.

Az Egyszer fenn, egyszer lenn-t című novellisztikus Faust parafrázis meg különösen bejött, igaz a főtörténethez sok köze nem volt (valószínűleg a későbbiekben lesz majd szerepe), de többet megtudtunk Morfeusz személyiségéről és eleve én nagyon szeretem az ilyesmi történeteket.

A magyar kiadásra meg egy panaszunk sem lehet. A nyomtatás szép és jó minőségű és a jegyzetek is hasznosak.

Jaj, mikor jön már a harmadik rész...

http://m.blog.hu/ge/geekz/image/sandman2lead.jpg
0
2010. június 22., kedd 20:04
Az új Batman rajongói film megtekinthető itt:
http://www.dailymotion.com/video/xdpig1_city-of-scars_shortfilms#from=embed

Nagyon jó abszolút a képregényeket idéző film,a főszereplő mellett a főgonosz a Joker/megjegyzem az egyik legjobb Joker alakítás is ebben a filmben látható!Ez az igazi Joker,nem a Nicholson és a Ledger féle játék./.
Batman is igencsak el lett találva,na és hogy beletették mellékszereplőnek Arnold Wesker-t /Ventriloquist/ és mr.Scarface-t,csak hab a tortán.Ők a Magyar megjelenésben a Hasbeszélő és a Sebhelyes nevet kapták anno 90-ben a Batman 12-ik A Láz című számában.
A film 30 perces és 27000 dollárból készült.
Ezen a címen elérhető a másik, Patient J című alkotás is.
0
2010. június 20., vasárnap 22:57
Szia! Lenne egy érdeklödő rá, de nem tudjuk az email címedet? Meg tudnád írni nekem a címedet? Köszi előre is! lordpicard @ citromail . hu
0
2010. június 20., vasárnap 17:58
Ja és ha Egmonttól rendeleg olcsóbb is.Bár ott meg rájön a postaköltség.
0
2010. június 20., vasárnap 17:58
Ezt nem tudnám megmondani.Alexandrában még nem találkoztam vele,Librit nem ismerem,úgyhogy ott lehet hogy van.Ellenben a Tesco áruházak rogyásig vannak Egmontos cumókkal,gondolom ott is lesz.De az Egmonttól is megrendelhető,ha nem feltétlenül ragaszkodsz az offline vásárláshoz.
0
2010. június 20., vasárnap 17:41
Hali!

Én az Asterix-re már dörzsölöm a kezeimet, de nagyon!Már alig várom, hogy elolvashassam!Ide vele!
Remélem nem az lesz most is, mint tavasszal, és tényleg megjelenik!
A kiadója, az Egmont melyik könyváruházláncban is árulja a kiadványait, hol keressem?Az Alexandráában vagy a Libriben?Úgy tudom, hogy Librivel van szerződésük.
Erősíts meg ebben Jason!Vagy cáfolj!:-)
Előre is köszi!
0
2010. június 20., vasárnap 16:32
Asterix, a gall

Julius Caesar meghódította Galliát, ám egyetlen egy kis falu még mindig ellenáll a megszállóknak, hála egy különleges erőt kölcsönző varázsitalnak. Asterix, Obelix és barátaik napjai békésen telnek egészen addig, amíg a rómaiak el nem rabolják Panoramixot, a druidát, hogy megtudják tőle a főzet titkát. A légionáriusok látszólag túlerőben vannak, de amikor Asterix beveti legfőbb fegyverét, a csavaros eszét, mégis az ő hajuk áll égnek…

Megjelenés: 2010 júniusában

Méret: 210×285 mm
Terjedelem: 48 oldal
Puhafedeles kivitel
Ára: 2199 Ft
0
2010. június 13., vasárnap 22:05
Sziasztok!
Eladó képregényeim:
-Spawn: teljes magyar sor
-Alien, Predator AvP
-Mozaik: 83. számtól al 95. számig)(ezek a számok csak előfizetésben kaphatók.)
-Kockás 40 és 41
0
2010. május 30., vasárnap 22:32
Érdekel valakit a DC Super Hero Collection füzetei?
1-25 magyar
25-57 angol (lesz tovább is)
Különszámok.

Bemappázva, szép állapotban.
Csere,Kp.
0
2010. május 30., vasárnap 22:19
De a Comicsinvesten is érdemes körülnézni.
0
2010. május 30., vasárnap 22:18
Jurasicc Park :D
A Botondot meg tudod szerezni a kiadótól,majd az összes számból tudnak szállítani.De a képregényes fesztiválokon,börzéken Fazekas Attila mindig kint van és árulja.
0
2010. május 30., vasárnap 22:14
Sziasztok!

Eladnám a következő képregényeket:

Fabulák 2500 Ft
Inferno, pokoli színjáték (a szerző Marcel Ruijters által dedikált-méghozzá igencsak stílszerűen :D) 2500 Ft
Largo Winch:Az örökös 1000 Ft
Pókember 2 filmképregény 600 Ft
Fantom 10. szám 500 Ft
Superman és Batman 15. szám 500 Ft
Superman és Batman 57. szám 400 Ft
Pókember 23. (régi sorozat) (ez így hülyén fog hangzani:ez a szám gyűrött, mind a borítója, mind maga a belső oldalai is, igaz, nincsen összeugorva, nincsen deformálódva, >>simán<< "néz ki"; így vettem én is, ez jelenleg a legrosszabb állapotban lévő képregényem; mivel olyan, amilyen, árat nem szabok meg, aki elsőként jelentkezik érte és el is viszi, ajánljon érte bármennyit; én anno 300 Ft-ért vettem, de ennek az összegnek a töredékéért is eladom, vagyis minimális árért is)

A többi képregény kiváló állapotú, vagy csak minimális a "sérülése".

Cseréről is szó lehet.Sőt, a mostani helyzetet tekintve, inkább cserélnék szívesebben, főleg az albumféle kiadásokat, illetve egykötetes kiadványokat (vagyis a Largo Winch:Az örököst, a Fabulákat és az Inferno, pokoli színjátékot)!Ezeket akár az alábbi régebbi számokkra is szívesen elcserélném, persze észszerű keretek között, vagyis több számért cserébe, illetve a hasonló minőségről például meg nem feledkezve!

Ezeket keresem leginkább:
X-Men 3., 5., 9.
Pókember 2., 18., 59., 92.
Star Wars 1.-19., 22.-25., 27.-30., 33., 38.-41., 45.
Jurasicc Park 2.
A dinoszauruszok tündöklése és bukása (a második, bordó színű kötet)
Persepolis (mindkét kötet valamelyikét)

valamint

Batman 1.-11., 18., 20., 21., 24., 25. (valamint a 17., 19., és 22. számokat is esetleg)
Fantom 2., 3., 6.-8., 11., 12., 14.-16., 18., 19., 21., 23.-25.
Superman 2., 3., 5., 7.-10., 12., 14., 15.
Superman és Batman 2.-6., 8.-10., 12., 23.
Transformers 1.-5., 9., 10., 13., 19., 20., 23
Botond képregénymagazin (első számtól bármelyik)
Tintin kalandjai (első számtól bármelyik) (ezért/ezekért természetesen több képregényt vagyok hajlandó cserélni-nem mintha arra számítanék, hogy ennek komoly esélye lenne)

Átadás-átvétel, illetve csere csak és kizárólag személyesen Budapesten.Én a XIII. kerületben lakok.

Jelentkezni itt lehet:rozsozsozso@freemail.hu
0
2010. május 15., szombat 17:41
A Tintin képregényeket legutóbb postákon láttam fillérekért.
0
2010. május 15., szombat 17:30
Sziasztok!

Eladnám a következő képregényeket:

Fabulák 2500 Ft
Pókember 2 filmképregény 600 Ft
Fantom 10. szám 500 Ft
Superman és Batman 15. szám 500 Ft
Superman és Batman 57. szám 400 Ft
Pókember 23. (régi sorozat) (ez így hülyén fog hangzani:ez a szám gyűrött, mind a borítója, mind maga a belső oldalai is, igaz, nincsen összeugorva, nincsen deformálódva, >>simán<< "néz ki"; így vettem én is, ez jelenleg a legrosszabb állapotban lévő képregényem; mivel olyan, amilyen, árat nem szabok meg, aki elsőként jelentkezik érte és el is viszi, ajánljon érte bármennyit; én anno 300 Ft-ért vettem, de ennek az összegnek a töredékéért is eladom, vagyis minimális árért is)

A többi képregény kiváló állapotú, vagy csak minimális a "sérülése".Avagy korrekt állapotért korrekt árat szabok meg.

Cseréről is szó lehet.

Ezeket keresem leginkább:
X-Men 3., 5., 9.
Pókember 2., 18., 59., 92.
Star Wars 1.-19., 22.-25., 27.-30., 33., 35., 38.-41., 45.
Jurasicc Park 2.
A dinoszauruszok tündöklése és bukása (a második, bordó színű kötet)

valamint

Batman 1.-11., 18., 20., 21., 24., 25. (valamint a 17., 19., és 22. számokat is esetleg)
Fantom 2., 3., 6.-8., 11., 12., 14.-16., 18., 19., 21., 23.-25.
Superman 2., 3., 5., 7.-10., 12., 14., 15.
Superman és Batman 2.-6., 8.-10., 12., 23.
Transformers 1.-5., 9., 10., 13., 19., 20., 23
Botond képregénymagazin (első számtól bármelyik)
Tintin kalandjai (első számtól bármelyik) (ezért/ezekért természetesen több képregényt vagyok hajlandó cserélni-nem mintha arra számítanék, hogy ennek komoly esélye lenne)

Átadás-átvétel, illetve csere csak és kizárólag személyesen Budapesten.Én a XIII. kerületben lakok.

Jelentkezni itt lehet: rozsozsozso@freemail.hu, vagy: +36-70/544-1398
0
2010. május 15., szombat 16:07
"A Vasember 2 a nyitó hétvégéjén Amerikában 128,1 millió dollárt hozott, amivel lehagyta a Pókember 1 nyitóját (114 millió). Hétfőn még további 9,4 milliót tett hozzá.

Világszerte 331 millánál tart a film.

Az első rész mindösszesen 585,1 milliót szedett össze (nyitó hétvége: 109,1 millió) világszerte a mozijegy bevételekből.

Közben jól haladnak a DC Zöld Lámpás filmjének készítésével is, amiben a Deadpoolként elhíresült Ryan Reynolds kapja a címszerepet. A főboss Peter Sarsgaard lesz, mint Dr. Hector Hammond.

A filmet 2011. június 17-én tervezik bemutatni.

Szó van arról, hogy a Thor, az Amerika Kapitány és a Bosszú Angyalai filmek mind 3D-ben kerülnek bemutatásra. A Thort már forgatják, azt legfeljebb utólagosan tudnák átkonvertálni 3D-be, de a másik kettőt eleve 3D-s kamerával vennék fel. Az Amerika Kapitányt június 28-án kezdik el forgatni.

Az Image Comics "The Walking Dead" képregényéből is készül egy film. A képregényt Robert Kirkman írja, a legújabb stábtag pedig Laurie Holden, akit nagyon szeretünk, hisz két nagy kedvenc filmünkben is jelentős szerepet játszott - és jól. A Silent Hillben és a Ködben (The Mist, nem a The Fog!).A film természetesen zombikról fog szólni, illetve a túlélésről.

A Transformers 3-ról is érkeztek hírek. Megan Fox természetesen továbbra is benne lesz, további John Malkovich, Frances McDormand, Patrick Dempsey és (sajnos) továbbra is Shia LeBeouf. A rendező marad Michael Bay.A filmet 2011. július 1-én tervezik bemutatni. A rendező elmondása szerint az ellentmondásos ikrek a harmadik részbe nem kerülnek be.

Megan Fox továbbá szerepel a Jonah Hex című képregényfilmben is. A képregény a DC egyik legjobbja, ellenben a trailer mondjuk úgy, hogy némi kivánnivalót hagy maga után. A film a nyáron kerül mozikba, odakinn június 18-án. További szereplők: Josh Brolin, John Malkovich."

Forrás:Spidertom
0
2010. május 14., péntek 19:07
Igen, alig várom a The Walking Dead-sorozatot, igazán ígéretes emberek serénykednek körülötte (Frank Darabont és a Shield, illetve Dexter-szériák írói).

A Preachert nem kell temetni, állítólag a forgatókönyv már kész van, és több, mint jó, sőt, még az is lehet, hogy két vagy három film készül a sztoriból. (Viszont értesüléseim szerint az Y "sokkal halottabb" projekt, mint a Preacher...).

A Kick-Ass pedig nekem csalódás volt a képregényhez képest.
0
2010. május 14., péntek 18:56
És ezeket már filmen is végig lehet izgulni.Kivéve a Preacher-t.De lesz helyette másik Vertigo,mégpedig az Y.
0
2010. május 14., péntek 18:55
Nincs mit.
0
2010. május 14., péntek 18:20
Újabb Rejtő elvileg jövőre várható. A legutóbbi kötet hátlapján szereplő ajánló alapján A Láthatatlan Légió következik.
0