Keresés

Képregények

2017. április 12., szerda 10:51
Nálam a Füles újságok és a Mozaik-képregények voltak az első a hetvenes évek közepén
most posts by TM
0
2017. április 12., szerda 10:30
Szívesen segítenék, de azzal, hogy a képregények nálam a Bucó, Szetti, Tacsival kezdődtek (úristen, már attól öregebbnek érzem magam, hogy ezt leírtam  :) ), és kb. a Kandi Lapokkal véget is értek, gondolom, nem én vagyok a célközönség  :) .
Ha mégis, szólj :).
0
2017. április 12., szerda 1:04
Kész is :) Remélem nem orosz szerverekre mennek az adatok ;)
0
2017. április 12., szerda 0:03
Holnapra küldöm! :)
most posts by TM
0
2017. április 11., kedd 20:51
Sziasztok.

Az a helyzet, hogy képregényes témában írom a szakdolgozatomat (A hazai képregényes szubkultúra feltérképezése), és ehhez csináltam az alábbi, nem túl hosszú (max 10 perces) kérdőivet. Nagyon hálás lennék, ha egy kitöltéssel segítenétek a munkámat. (Természetesen teljesen anonim a dolog, semmilyen a személyi azonosításotokhoz használható adatot nem kell megadnotok.)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaff_HKHBhzj2yDsytLD2pSBLf7gC7AAUKHusiooKbQqUOKQ/viewform?usp=sf_link

Előre is köszönök minden kitöltést.
0
2017. március 18., szombat 15:40
Konkurenciát akarnak az Eagelmoss DC kiadványainak tán? :)

De ez nem baj, majd megnézem milyen lesz ez a szett is, remélem lesz olyan igényes, mint a DC.
SuperHeRo
0
2017. március 18., szombat 9:30

28. szám: Az ígéret földje
Várható megjelenés: 2017. március 19.

A 28. epizód 100 példányban, keményborítós változatban is megjelenik.

Ezt nem értem mire fel, míg a 25. ünnepi, jubileumi számot megvettem mindkét változatban, itt most nem érzek késztetést a birtoklására.
Mondjuk a darabszámból jól látszik, mekkora piac is ez. Főleg, ha a 25-ös 200 darabosból is van még.
0
2017. február 14., kedd 20:07
Egyszer volt már róla szó, de most már konkrétum is van... szóval, Március elején indul útnak a Kingpin Kiadó legújabb kiadványa a MEGA MARVEL melynek első teljes története az   Old Man Logan   lesz. (A mozifilmhez időzítve egyértelműen.)
A kiadvány első száma 212 oldalas lesz... az ára 3800-forint. (A tavaszi képregény börzén 3000- forintért lesz kapható.)
0
2017. január 31., kedd 23:16
Azt tudom dícséretes hozzáállás. Csak érdekelt, hogy csak pár példányról lehet szó vagy esetleg többről.
És igen mivel arról is volt szó, hogy piacra került külföldre szánt példány is vigyázzatok ha ismerős, barát, rokon venné meg az adott számot újságostól nehogy cseh legyen mondjuk, ha véletlen nem figyelné.
0
2017. január 31., kedd 23:06
Én vettem magamnak példányt, vettem havernak is, szerencsére makulátlan volt eddig. De láttam fotókat másnál, hogy a lap sarkain van akinek szakadás volt. Viszont a kiadó reagált az ilyenekre és cserélik, ha gond van.
0
2017. január 31., kedd 21:45
Szakadást nem tapasztalt senki a lapokon?
0
2017. január 31., kedd 19:22
Azt olvastam egy másik fórumon, hogy itt szerencsére rendben van a fordítás.
Mert az illető olvasta angolul is az adott kiadványt, meg most magyarul is, és azt mondta, hogy teljesen rendben van a fordítás.
SuperHeRo
0
2017. január 31., kedd 8:07
A fordítástól jogosan lehet félni. Bár a Batman képregények szövegében és kifejezéseiben nem vagyok jártas, de ettől még lehet teljesen hétköznapi párbeszédet is rosszul fordítani. Ezt volt anno a filmes Transformers képregénnyel is, egyébként az is befucsolt. Pedig voltak hozzá ajándékok is meg minden egyéb apróság. Viszont például nevek és kifejezések terén olyan orbitális hibák voltak, hogy egy amatőr hobbi fordító jobb munkát végez.
0
2017. január 30., hétfő 16:59
Köszi, írtam nekik.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. január 30., hétfő 14:17
Ezt az üzenetet az fb oldalukra írták ki. E-mailt csak előrendelés visszaigazolásra küldtek csak. Ha nem kaptál, vedd fel velük a kapcsolatot, hogy biztos rögzítették e a rendelésedet.
0
2017. január 29., vasárnap 22:50
Mikor kellett volna ezt az e-mailt kapni? Mert én nem kaptam.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2017. január 29., vasárnap 16:11
Egyik srác azért pozitívan áll hozzá. Kb ahogy Te csak kicsivel jobban kifejtette. De volt még pár lehúzó komment.
Miket?
0
2017. január 29., vasárnap 15:19
Csak a negatívumok. Nem meglepő. Sajnos nem számítottam jobbra. A fordítás kérdése meg olyan, hogy kinek mi a következetes vagy megfelelő. Ahány csapat annyi féle megoldás. Kingpin se szent, ott is láttam érdekes dolgokat.
0
2017. január 28., szombat 23:53
,,Most meg mondom, hogy ultra gáz. Kb ugyanaz a színvonal, mint az Egmontos cuccok, amivel már gondolom találkoztak egy páran. Tehát totál hozzánemértők fogják fordítani és szerkeszteni zéró utánanézéssel. Ez már látszik abból, hogy olyan képregényt akarnak kiadni ami már rég (vagy nem is olyan rég) megjelent nálunk is."

,,Szerintem csak lefordítják és kész, semmi átszerkesztés, legfeljebb nem lesz semmi extra benne (mint mondjuk dokumentáció), csak a képregény, így megvonva az esetleges többlet oldalszámot az olvasóktól. Nem volna új keletű megoldás."

,,Véleményem: a fordítása sz*r lesz. A megjelenés gyakorisága és ára brutál. A Panini sem tudott piacon maradni a havi 4 füzetével, pedig az Marvel volt, és nem túl drága. Ez pedig zsebkönyv formátum. Szerintem vagy nagyon hamar behal (nagyjából a második-harmadik teljes árú kötetnél, mint az ólmos annak idején), vagy még rosszabb: leviszi a Kingpin Batman fogyásait, így mi a DC-vel megszűnünk, ez a zsebkönyv pedig marad, amíg az emberek bírják pénzzel. Elképesztően hülye fejjel-a-falnak kiadás, és persze jogilag sem világos, hogy a Batman és fia, plusz a Bábel tornya jogai még nálunk vannak. Rákérdeztem a DC-től, hogy hogy megy ez."

,,Kíváncsi leszek, mi lesz ebből, mert jogilag sem adhatnák ki ezeket, meg az ár és a megjelenési gyakoriság is irreális, a fordítás meg már a leírásban is katasztrófális ("Akció képregény" pl. :) ).
Meg az egész teljesen érthetetlen: mik azok az előfizetői csomagok egyáltalán? Meg nincs semmi infó, hogy magyar nyelvű lesz egyáltalán, vagy mekkora lesz a mérete? Bár ha zsebkönyv méret, akkor szerintem nem kell aggódni nagyon, hogy valaki inkább azt veszi a Kingpines Batman helyett :). Valahol meg azt írják, már megjelent az első kötet, máshol meg, január van feltüntetve... Vicc az egész :)."

,,Na ez az. Csak akkor senkinek nem tűnt fel, hogy milyen gáz is maga a kiadvány fordítás szempontjából, mert senki nem arra figyelt. Állítom, hogy a vevők többsége el se olvasta akkoriban a hozzá adott magazint, csak a figurákra és a modellekre koncentrált. De itt már nem beszélhet más az olvasnivaló mellett, és ez lesz az első negatívum. Viszont hozzá kell tenni, hogy sajnos a hozzánk hasonló rajongókon kívül az átlag, bármennyire is szörnyűn hangzik kimondani, igénytelen. Nem érdekli őket a szöveg, meg a fordítás, vagy akár a beírás szörnyű mivolta, amíg szép formátumban kapja amit vásárol. Tehát durván mondva, ha szépen be van csomagolva a kaki, akkor azt is megveszik. Ha érdekelné az átlag vásárlót a tartalom minősége, akkor már rég nem lenne a piacon sok kiadvány, de még mindig megtalálható a polcokon, tehát megy nekik. És most se várhatunk jobb minőséget az Eaglemosstól, hiszen ugyanazok fogják kiadni, akik korábban is."

,,Az említett DC képregényekhez meg csak annyit, hogy ami gagyi az szót sem érdemel. Ami ilyen sz*r az úgyis mindig záros határidőn belül megdöglik. Én biztosan nem fogom megvenni ha sz*r a fordítás vagy a szerkesztés vagy a kinézet. Ezek közül bármelyik kizáró ok.
A Kingpin kiadványoknak szakértő a háttere, jó a fordítás, gyönyörű a küllem, jó a szerkesztés, megbízható a háttér, az ember biztos lehet benne, hogy ha előfizet meg is kapja a képregényeket.
Egyébként ezt csak így lehet csinálni ha hosszútávon gondolkodsz. És ha így gondolkodsz és viselkedsz a siker is biztosított."

0
2017. január 28., szombat 23:15
Elég gáz emiatt szorítani. Nemhogy örülnének, hogy a nanoméretű képregénypiacunk bővül egy kicsit. Csak remélem nem az a fő indok, hogy ez DC-s cucc, mert akkor nevetnem kell.
0
2017. január 28., szombat 21:36
A kingpin fórumán meg szorítanak hátha befuccsol.
0
2017. január 28., szombat 20:58
Én is bízom benne, hogy végig viszik.

Majd ha valaki kap olyan ajándékot ossza meg, hogy mi az. :)
SuperHeRo
0
2017. január 28., szombat 18:54
Akkor úgy néz ki végig viszik.
0
2017. január 28., szombat 14:49
Minden előfizetőnek, aki nem kapta még meg a csomagját. A kiadó ezt az infót adta nekünk:

Kedves Előfizetőink!

Köszönjük, hogy Te is a DC Comics Nagy Képregénygyűjtemény előfizetői közé tartozol!

Szeretnénk elmondani neked, hogy kiadványunk rövid idő alatt minden elképzelésünket felülmúlóan népszerűvé vált – bár korábban Lengyelországban szintén a vártnál nagyobb érdeklődéssel találkoztunk, a magyar fogadtatás még a legoptimistább várakozásainkat is messze felülmúlta.

Sajnos az előfizetői igények nem csak a várakozásainkat, de a készleteinket is meghaladják. Ezért azoknak, akik regisztrációját 2017. január 8-án vagy később kaptuk meg, első előfizetői küldeményét most még nem tudjuk kiküldeni. A könyvek utánnyomása már megkezdődött, így legkésőbb 5-6 héten belül mindenki megkapja majd kezdő csomagját.

Ám nem szeretnénk csalódást okozni senkinek, aki bízott bennünk! Ezért mindenkinek, aki késve kap csomagot, a jövő hét második felében postázunk egy meglepetés ajándékot – reméljük, így egy kicsit könnyebben fog telni a várakozás ideje.

Ha bármilyen kérdésed lenne, a DCcomics@suvet.hu vagy a (06 1) 6881488-as számon várjuk érdeklődésedet.
0
2017. január 28., szombat 14:38
Azért gyűjtőknek az kuriózum, én jól meg gondolnám. Ráadásul írták, hogy az első húszból vagy 12 létezik már magyarul.
0