Megtekintés utáni benyomások:
Valahol megértem a lesújtó kritikákat, mert ez a Die Hard már semmire nem emlékeztet a régi időkből, pusztán csak annyi a hasonlóság, hogy a főhős(öke)t McClane-nek hívják, amúgy egy az átlagtól semmiben nem különböző akciófilm. De annak viszont bitang jó, a műfaj minden kelléke benne van, robbanások, lövöldözések, profi módon kivitelezett törés-zúzás.
Nem bántam meg a steelbook beszerzését, párszor még biztos megnézem a közeljövőben.
Első körben a mozikban bemutatott verziót abszolváltam, magyar felirattal.
Technikai paraméterek:
Mivel új filmről van szó, a minőségbe nem lehet belekötni. A képe iszonyat szép, bár a felhasznált 35mm-es Fujifilm nyersanyag miatt szemcsés mint az állat (DNR/EE-fanoknak erősen ellenjavallt), viszont a részletességre és a felbontásra nem lehet panaszkodni, a színeket nagyon megdolgozták az utómunkálatok során (külön kisfilm is foglalkozik a color grading eljárással a werk végén). Die Hard-filmtől szokatlan módon a képarány 1.85:1-es, de ez nem von le semmit az élvezeti faktorból, mert csonkolásról szó sincs, az alkotók döntöttek emellett a formátum mellett. AVC kódolásban, 1080p24 változatban került a korongra.
Az eredeti hangról is csak jót lehet mondani, 7.1-es dts-HD MA verziót kaptunk, ami akciófilmhez méltó módon teszi a dolgát, kihasználva minden alkalmat, hogy romba döntse a nappalit. A magyar DD5.1-es szinkront még nem teszteltem, de gyanítom, hogy a nyomába sem fog érni.
Extrák is vannak dögivel, több órányi matéria, magyar felirattal.
Film: 80%
Kép: 100%
Hang: 100%
Extrák: 80%
Így kell kinéznie egy magára valamit is adó kiadványnak.