Keresés

A hét szamuráj (vágatlan változat) (DVD)

2013. augusztus 21., szerda 19:39
Köszönöm a választ. A rossz kódolás okát értem, csak a gyakorlatbeli megjelenésével nem vagyok tisztában, ezért hoztam példaként a Vexille-t. Ott bizony meg-megakad a kép, szóval gondolom, valahogy így néz ki a dolog a Szamurájoknál is.
0
2013. augusztus 21., szerda 19:32
Jobb lett volna hagyni NTSC rendszerben,ha már nem kódolták át rendesen.A lejátszók elboldogultak volna vele.

Van egy csak PAL lejátszóm,NTSC lemezt lejátszva néha megakad egy-egy pillanatra,de nem sokszor.
0
2013. augusztus 21., szerda 19:29
Azt nem ismerem.

Megpróbálom leírni.A film játékideje megfelel az NTSC(24 képkocka/másodperc)változatnak.
Viszont a film PAL(25 képkocka/másodperc)rendszerben van.Így rövidebbnek kellene lennie.1/25-öd résszel.De nem az.

Így minden másodpercben keletkezik egy üres képkocka,amit a kép átugrik.

Vagyis a PAL "játékidő" megy le az NTSC hosszúságban,ez csak folyamatos "ugrással" lehetséges.

Zavaró,főképpen gyors mozgásnál,de úgy-ahogy megszokható.A hangot nem befolyásolja.
0
2013. augusztus 21., szerda 19:14
Hogyan kell elképzelni ezt a "képkockaugrást"? Kábé, mint a Vexille elb*szott transzfere?
0
2013. június 10., hétfő 18:48
Három(4)dolog kellett volna a jó kiadványhoz.

1.Rendes tok.Az,hogy egylemezes,nem baj,egy fekete-fehér film simán felfér.
2.Jó kódolás.A hibák gyors mozgásnál válnak láthatóvá.
3.Választási lehetőség a két verzió között.
0
2013. június 9., vasárnap 20:49
Azért slimtok és slimtok között is van különbség. Én nagyon nem bánnám, ha a Rózsaszín Párduc sorozat, a Tom és Jerry gyűjtemény vagy az utóbbi idők Mirax filmjei olyan masszív slimben jönnének ki, mint az IC Universal DVD-i.
0
2013. június 9., vasárnap 18:07
A film nézhető,a kódolási hibák nem észlelhetőek mindig.

Érdekes,hogy a többlet rész néha egy jelenet,máskor csak egy félmondat.Az utóbbiakat miért kellett kivágni?
0
2013. június 4., kedd 20:02
Tévedsz, a BuFi nem igazán adott ki slimtokot, amire gondolsz az az InterCom 10 db Universal slimje,

Ahová lépek szörny terem
American Grafitti
Babe
D-Tox
Ed Tv
Golyóálló
Kőagy őrnagy
Kutyám, Jerry Lee
Törvényszéki héják
Veszett Kutya és Glória

amiket nem túl elegánsan a nála lejáró jogok előestéjén zsákszámra gyártatott le, hogy elárassza vele a turkálóskosarakat. Nagy céghez méltatlan húzás volt, de legalább csak egyszeri alkalommal.
Ezeknek egyébként qrvára nem örült senki, annak már inkjább, amikor a SeIect kiadta őket újra normáltokkal, miután hozzájuk kerültek a jogok.

De a vitát lezárandó, A hét mesterlövész jogai jelenleg az InterComnál vannak.
most posts by TM
0
2013. június 4., kedd 18:36
Nem tudom, mennyi az a pár év, de a másik példám ezt is cáfolja. A Bufi is kiadta és nem pár évre rá a slimtokos kacatokat.
0
2013. június 4., kedd 18:28
Az IMDB TOP 250-es listájáról,az első 30 filmből csak a 12 dühös ember hiányzik a hazai piacról.
Nem adná ki valaki?
0
2013. június 4., kedd 18:24
Kiadott,de azért pár évvel később.2013 és pár év,az mennyi?A Hét szamurájra gondolok.
Persze nem baj,ha a filmek kaphatóak(a Micsoda nő a megjelenése óta folyamatosan piacon van változatlan külsővel),de nem lenne baj néhány régi filmet is kiadni, első alkalommal.
Bővel van ötletem.
0
2013. június 3., hétfő 21:44
Fura módon hirtelen a Fantasy Film is leállt ezzel a gyakorlattal.
most posts by TM
0
2013. június 3., hétfő 20:18
Ezzel megint nem értek egyet, mert a Fantasy is megjelentetett már olyan kiadványokat, ami előtte kapható volt, gyengébb változatban. ( Millió dolláros bébi, El Cid, Római birodalom bukása, Huszadik század ) Sőt olyat is bevállalt, ami előzőleg jó kiadásban megjelent, a Carrie. Tehát tartom magam ahhoz, ha valaki kiadná " nívósan " a Hét szamurájt, fogyna. Régen az Intercom is kidobta joglejárat előtt a filmjeit slim tokban, a Bufi újra megjelentette. Akkor persze örömködés volt, nem fikázás. Még a slim tok is jó volt.
Az M pedig olyan kritikán aluli minőségben jelent meg, hogy ha az valakinek megfelel az vak.
Persze, ha arról van szó, hogy ugyanezt a verziót akarta kiadni az a titokzatos kiadó, csak a Mirax beelőzött, hát ez van. Sőt jobban belegondolva inkább ez lehet a háttérben...
0
2013. június 3., hétfő 19:01
Néha ugyanaz a MIRAX kiadvány normál és slim tokban torlódik egyszerre a polcon.

A Miss Daisy P/S és eredeti képarányú verziója is egyszerre kapható,akárcsak a Pál utcai fiúk.
A Novocain egyszer három borítóval és kiadóval állt egymás mellett,vagyis inkább egymáson...:)
0
2013. június 3., hétfő 18:58
Az M és Harmadik ember normális megjelenésére is lett volna esély,de egy vacak,de persze az ára miatt jól fogyó kiadvány keresztülhúzta az esélyeket.
Egy csomó ember ismeretlenül söpri be az olcsó filmeket...
0
2013. június 3., hétfő 11:53
Egyébként van némi naívság abban, amit írsz. A boltoknak semmi közük, rálátásuk ahhoz, hogy a hozzájuk kerülő árunak mi a származása, eredete, megkapják, kiteszik, aztán fogy vagy nem fogy. Így lehet például olyan zenei DVD is hazai forgalomban, aminek létezéséről maga az előadó, de még a kiadója sem tud. De ha belegondolsz, z is csak nálunk életszerű, hogy egy cég forgalomba mer hozni olyan filmet, aminek idehaza jelenleg egy másik forgalmazó birtokolja a jogait. Mindent lehet, amíg nem mondják meg, hogy márpedig ezt nem. Végül is a Viszkis is sokak számára szimpatikus volt. :)
most posts by TM
0
2013. június 3., hétfő 11:25
Szerintem várj még egy kicsit, és majd a hírekben benne lesz a folytatás is.
most posts by TM
0
2013. június 3., hétfő 11:18
Én személy szerint nem hazudtoltam meg senkit semmiben (olvass vissza).

De egy dolgot kérlek magyarázz meg nekem. Lentebb ezt írtad:

"Mivel a kiadók egymás terveit nem ismerik, mi meg pláne nem, ezért simán elképzelhető, hogy a 24. órában is még létezik olyan becsületes, jogkövető cég,..."

Most meg ezt:

"pont egy ilyen banda ténykedésével szemben?"

Korábban belinkelted az indexes hírt, amiben a Mirax érintett volt, de abból nekem nem az jött le, hogy maga a Mirax ne lett volna jogkövető, hanem ő csak felvásárolt egy csomó raktárban maradt kiadványt (amiknek az eredete bizonytalan, de innen még számtalan módja van, hogy megszerezzék a jogokat), amiket aztán saját nevén forgalomba hozott. Nem hiszem, hogy ha nem követné a jogszerűséget, akkor mindenhol ott lehetnének a kiadványaik (köztük itt az xpressen) pláne évek óta. Ezért nem értem, miért hívod őket "bandának" meg hasonlónak, amikor "mivel a kiadók egymás terveit nem ismerik, mi meg pláne nem," ismerjük, hogy a háttérben mi zajlik? Lehet szidni őket adott esetben minőségért, a slim tokokért meg egyéb dolgokért, de nekem kicsit úgy tűnik (amennyiben félreértelmezem szavaid előre is bocs) mintha arra utalgatnál, hogy ez nem egy jogkövető cég.  
Nekem aztán semmi közöm a Miraxhoz azon kívül, hogy van kb. 3-4 db filmem tőlük, de azért érdekelne ezzel kapcsolatban a véleményed.
0
2013. június 3., hétfő 10:25
Na meg ha már van ez az infó, akkor miért kell meghazudtolni pont egy ilyen banda ténykedésével szemben? Mert véletlenül belekerült egy darab ki nem adott film a többi közé? Ugyan már...
most posts by TM
0
2013. június 3., hétfő 10:20
A hét mesterlövészből miért van torlódás? Az összes - más kiadóktól is kijött - többi filmnél miért van torlódás? Az Onedin családból miért nincs torlódás?
most posts by TM
0
2013. június 3., hétfő 9:57
Egyébként én is jobban örültem volna egy 2 lemezes Hét szamurájnak, ahol a japán hang 5.1-es (speciel az én régebben beszerzett, másolt 2 DVD-n lévő verziómnál így van + végig felirat illetve szinkron és felirat kombó, mint itt) és a képminőség is valamivel jobb (ugyanúgy megvannak a korából adódó képhibák, de a sötét jeleneteknél talán egy kicsit jobban boldogul).
De osztom Jason véleményét abban, hogy az elmúlt években bárki kiadhatta volna, aki kifizette volna a jogdíjat, miért most lett hirtelen torlódás?

De ettől függetlenül, ha valaki kiadná limitált példányszámban egy 2 lemezes kiadványon én azonnal lecsapnék rá függetlenül attól, hogy megvan a miraxos, talán az itteniek többsége szintén így van vele. Gondolom ebből 2 lemezest nem többezres példányszámban tervezték volna kiadni, hanem mondjuk 1000-es nagyságrendben.

Aztán még van egy olyan ötletem is, hogy ha már lemondtak a Hét szamurájról elővehetnék A vihar kapujábant (Rashomon) vagy más Kurosawa filmeket is, van belőlük még jócskán kiadatlan :)
0
2013. június 3., hétfő 9:09
Szerintem nívós az Álmok és a Caesar féle Ran is, de a Kagemushával sincs különösebb baj. A kép és hang kiváló, van jó felirat + szinkron (ez a Kagemushán nincs) és vágatlanok a filmek. Nekem ennyi elég.
0
2013. június 2., vasárnap 21:49
Mivel a kiadók egymás terveit nem ismerik, mi meg pláne nem, ezért simán elképzelhető, hogy a 24. órában is még létezik olyan becsületes, jogkövető cég, aki tervezte ennek a filmnek a kiadását, mondjuk egy kétlemezes, kartontokos változatban. Egy-két éve még Tarkovszkij is jelent meg ilyen formában. Egy film kiadása sokszor hosszú hónapok, akár évek alatt végbemenő procedúra eredménye, pláne, ha árakról, jogdíjakról, kedvezőbb feltételek eléréséről van szó.

Egyébként pedig volt nívós és drága Kuroszava-kiadvány, a

Derszu Uzala

ami 6000 Ft feletti áron került forgalomba.
most posts by TM
0
2013. június 2., vasárnap 20:30
Álmok 1990
Ran 1500
A Kagemusha drágább volt, de az is csak 3000 körül mozogtt.

Nem annyival drágább. Ismerve a kiadókat, ez a " nívós " kiadvány, aminek már nincs értelme, csak ködösítés....
A Hellraiser-t is kiadták nívósan és fogyott a Vertex kiadása után is. Pedig abból kétféle díszdoboz is megjelent.
Akit ez a film érdekel, az úgysem a 990-es kategóriából vásárol ( bár, már nem nagyon van más ), nem hiszem hogy a multiba járó nagyközönség pont a Hét szamurájra van kiéhezve. Ha lenne, lett volna esély a kiadására, már megtörtént volna, illetve ez az általatok fosnak titulált kiadás nem befolyásolná a nívó megjelenését. Ergo: téged átvágott az a kiadó, aki azt mondta ők kiadnák, de ezért nem fogják.
0
2013. június 2., vasárnap 19:58
Nem mondhatom,hogy nincsen sok igazság ebben.
0