Egyszer vettem 25 db Premium Media Grade nevű lemezte. (Ilyen rikító narancssárga) Nem is tudom mi ütött belém... Mert olcsó volt... A 25 lemezből 16-ot nem olvasott a lejátszóm, vagy ezerrel akadozott... Fogtam a maradékot, és kidobtam! Ridisc: 100 db-ból kb.: 4-5 hibás volt.
0
2006. január 26., csütörtök 18:29
493
bocs ez mellément
0
2006. január 26., csütörtök 18:27
493
ha már az ötleteknél tartunk: azt is nagyon rühellem, hogy a fórum első oldalán, csak pár téma látszik, a fórum fejlécére pl. általános témák, nem lehet rábökni, be kell lépnem egyik témába, hogy tudjak a témára kattintani, és lássam az ahhoz tartozó topikokat
0
2006. január 26., csütörtök 18:25
1791
A Ridiscről mit tudsz? A barátomnak van egy rakás R1-es másolata (nem régiófüggetlen a lejátszója, ezért mindent átkonvertál R0-ra, szerintem hülyeség) csupa Ridiscen. Szerinted el fog veszni? Szóltam neki, de szerinte nem rossz márka, ő csak arra ír évek óta. Valami kínai gyártmány, megnéztem a honlapjukat, hivatalosnak tűnik, bár ki tudja.
Érdekesség, hogy a múltkor vettem két TDK-t egy merevlemez-mentéshez, és az íróm egyiket sem fogadta el. A szimulációs módban írt, mint állat, de mikor élesben akartam égetni, egyszerűen nem talált lemezt a meghajtóban. Aztán vettem egy másikat, az tökéletesen működött. A két lemez között csupán az a különbség, hogy a jóra DVD+R volt írva, a hibásra meg DVD-R. Ezeknek a jeleknek van jelentősége?
0
2006. január 26., csütörtök 18:17
2975
pl a princo is pont ilyen fos..
0
2006. január 26., csütörtök 18:14
1791
Ennek viszont az a nagy hátulütője, hogy nem tudom megvenni egyszerre a harminc lemezt, akkor viszont elképzelhető, hogy mikor újra bevásárolnék az ALITÁK megadják magukat. Röhej az a márka. Gondolom, teljesen illegális az egész. Minek is vettem ilyen szart...
0
2006. január 26., csütörtök 18:09
2975
én a helyedben verbatimot vagy tdk-t vennék, még akkor is, ha drága.
0
2006. január 26., csütörtök 18:08
1791
Én nem másolok, csak összerakom az R1-es verziót a VHS-ről digitalizált szinkronnal, hogy az egész családom élvezni tudja a filmeket. Naná, hogyha kijön eredetiben egy film, azt megveszem, de addig mi legyen? A VHS-en már két lejátszás is nyomot hagy.
0
2006. január 26., csütörtök 18:07
1791
Kétrétegűek kellenek.
0
2006. január 26., csütörtök 15:00
8977
Ugyanez a helyezt nálam is! Van kb. 50 olyan irott filmem, amitől most már úgy is megválnék, ha lemezáron megvenné vki, vagy adna helyette egy üres lemezt! Ami kell és tetszik, azt már megvettem eredetiben is, ami meg nem, az meg minek akár írottan is? Persze van egy pár olyan filmem, ami még nem jelent meg Mo-n, legfőképp horrorok, de erre egy jó példa a Dagon, ami már kb 2 éve meg volt írottan, láttam vagy 3x, és most, ahyog megjelent, sztem az elsők között voltam, aki megrendelte! Az írott meg megy a szekrény aljára! (A holtak hajnalával ugyanez volt a helyzet, csak ott egy teljesen más változat volt meg írottan, így hát dupla tok, és bekerült az eredeti mellé! Kuriózumnak jó, nemde? :-))
0
2006. január 26., csütörtök 1:48
316
ha egyrétegű (amire 4.7 van írva) Verbatimot veszel, az pont egy db 0-val kevesebb, ha ezt beszorzod 30-al, egy "normál" árú film kerül ennyibe...
0
2006. január 26., csütörtök 1:41
3945
dettó.
0
2006. január 26., csütörtök 1:39
52684
Én már nem nagyon vagyok beindulva a másolásra. Mikor új volt a gépem, hirtelenjében másoltam vagy hatvan filmet magamnak, ebből kb. tizet néztem meg azóta... Ebből a pénzből, kb tíz dvd-t is tudtam volna venni, ami legalább kinézne valahogy. Azóta is cserélem ezeket eredetire, úgyhogy felesleges pénzkidobás volt!
most posts by TM
0
2006. január 26., csütörtök 1:34
1791
Köszi.
Látod? 30x1-2000 az már szép pénz :(
0
2006. január 26., csütörtök 1:33
52684
Csak a kétrétegűek drágák, a 4.7-esek már pár százból megvannak. Persze léteznek alternatív források is, rebesgetnek TDK-lemezt 100 Ft-körüli áron, igaz tégelyben és tok nélkül. 8.5-ös TDK-t legutóbb 1200-ért tudtam szerezni ismerős révén, boltban ez kb. 2000-be kerül.
most posts by TM
0
2006. január 26., csütörtök 1:27
1791
Egyébként kösz a segítséget.
0
2006. január 26., csütörtök 1:26
1791
Mennyi egy Verbatim kábé? Mikor legutóbb ilyet vásároltam, még több ezerbe fájt. És mi legyen a Ridisc-kel? Rossz márka? Mert ha igen, akkor minél előbb szólok a barátomnak, hogy ne vegyen többet.
0
2006. január 26., csütörtök 1:20
52684
Nem sok az a 30 darab!
most posts by TM
0
2006. január 26., csütörtök 1:18
1791
Akkor most írjam át a rakás ALITÁ-t méregdrága Verbatimra? :(
0
2006. január 26., csütörtök 1:10
52684
Én kizárólag TDK és Verbatim lemezeket használok. TDK-ból már pár darab kétrétegű lemezt is írtam, kizárólag beszerezhetetlen filmek az eredetivel egyező archiválása végett. Az ismerőseim megszóltak, hogy flancolok, közben ők már harmadszor archiválják ugyanazokat a filmeket, mert mindig a legolcsóbb, pocsék minőségű lemezeket használták. Lord Rotschild már megmondta a frankót: "nem vagyok annyira gazdag, hogy olcsó árukat vásároljak".
most posts by TM
0
2006. január 26., csütörtök 0:43
1791
Mint tudjátok, mániám az R1+VHS-es szinkron kombók készítése, de most nem erről van szó... Nem igazán értek az írható DVD márkákhoz. Nem akarok bóvlit venni, de túl sok pénzem sincs rá. A korábbi ,,munkáimhoz" egy kollégámtól kaptam valami ALITA lemezeket (rózsaszín, ízléstelen ócska dobozban, tíz egy rakáson), de azok egyrészt mostanra mind átmentek szaggatásba (jobb esetben), és írhatom újra azokat, másrészt ki is vonták a cuccot a forgalomból. A kollégám a következő márkákat ajánlotta nekem: Ridisc, TDK, Verbatim, noname szitázatlanok, Princo, Emtec, Maxwell, Traxdata, Fuji. A Verbatimról tudom, hogy remek, de a tönkremet ALITA kombóim (majdnem harminc darab! Marha boldog vagyok...) száma miatt nem írhatom fel mindet ilyen márkájú lemezre, hisz nem tudok egyszerre ennyi pénzt kiadni, de a különösen fontos lemezeket majd Verbatimra írom át. Noname-et semmiképp sem veszek, a Ridisc-et nagyon ajánlotta kedves barátom. Gyanúsan olcsónak tűnik. Valaki hozzáértő segítene? Megkockáztassam a Ridiscet? Nem szeretnék megint úgy járni mint a pocsék ALITA esetében.
0
2005. február 27., vasárnap 10:03
62
A g101 linkje jó iránymutatás, bár mindkét leírásban van csacsiság. Jellemző tipushibák házi szinkronok esetén: - a hang túl van vezérelve - agyon van szűrve, normalizálva - súg, recseg az egyik csatorna - pancser betoldások (hirtelen - kis időre - sztereó lesz a mono anyag) - nem sztereó anyag surround kódolása (Besweet használata - sokáig én is azt hittem, hogy megfelel, de nem) - rövid kihagyások a hangban (szintén Besweet a bűnös) - a film elején és végén stimmel a szinkron a képpel, a közepén elmászik...
Keress valakit aki már megcsinálta. A Stingen még lengyel és cseh felirat is van, bezzeg magyar....
0
2005. február 17., csütörtök 22:05
213
Nekünk nem kell mentegetőznöd :))
0
2005. február 17., csütörtök 19:26
54
naszóval a filmeket megvettem. fizettem értük. boltban. csak mivel magyaroszágon nem lehet őket kapni, kénytelen voltam külföldön, mindenféle magyarítás nélkül beszerezni őket. (a miller's crossing /halál keresztútján/ és a the sting /a nagy balhé/ c. filmekről van szó amúgy konkrétan).
magyar szinkron/felirat kizárólag saját használatra kellene hozzájuk, mivel bár elég jól értek angolul és az angol felirat is sokat segít, a miller's crossingnak pl olyan pergő és kacifántos az eredeti szövegezése, hogy ha nem láttam volna már 10-szer a filmet magyar nyelven, biztos már a film felénél elvesztettem volna a fonalat.
arról nem is beszélve, hogy mindkét film ritka jó szinkronnal rendelkezik, pedig én 99%-ban eredeti nyelven szeretem a filmeket megnézni.
ha a fenti filmek valaha is megjelennek magyarországon, én leszek az első, aki megveszi őket. de addig is szeretném a már megvett példányaimat - ismétlen, saját használatra - felturbózni kicsit, nem hiszem hogy ez illegális. ahogy én tudom, saját használatra még a másolás is legális, de ebbe most inkább ne is menjünk bele.
g101: köszi a linket, megnéztem, szépen le van írva hogy mit hogyan, bár nekem így elsőre eléggé bonyolultnak és időigényesnek tűnik a dolog..
0
2005. február 17., csütörtök 17:41
2341
"Sok sikert különben, mert elég szöszmötölős tud lenni, ha tényleg igényeset akarsz kihozni belőle"
Na, most ezt a dícséretet önző módon magamnak tettem el. Köszi :)