Keresés

A falu

2005. szeptember 13., kedd 9:55
Hol láttad? Én még nem találkoztam a filmmel egy boltban sem...
0
2005. szeptember 12., hétfő 20:29
itthon is hozzáférhető dvd-n, international publishing adta ki komoly 990 ft-os árfekvésben. tessék turkálni a kosarakban! :)
0
2005. szeptember 12., hétfő 20:27
végre vmiben egyetértünk! :)
0
2005. szeptember 12., hétfő 19:53
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. szeptember 12., hétfő 17:49
Ja mert eddig csak annyit ejtettem meg róla, hogy nem volt olyan rossz. Bár azóta, hogy 2x-orra is láttam, degradálódott a véleményem. .)
0
2005. szeptember 12., hétfő 17:30
az akkor egy kicsit bővebben zavart meg :)
0
2005. szeptember 12., hétfő 17:17
Naná. Mér  ne tudnám?
0
2005. szeptember 12., hétfő 17:07
K!

Nem vitatom hogy a Falunak van egy "líraibb, komoly, és filozofikus" oldala, de ez szinte mellékes egy ilyen elhibázott filmben! De hogy remekmű lenne? Hát...
0
2005. szeptember 12., hétfő 16:17
ugye tudod, hogy sem stackpointer, sem én nem rád céloztunk?
0
2005. szeptember 12., hétfő 15:47
"Akkor buzi vagy..." (Hofi)  :)

Bocs, csak ez a vicc jutott eszembe K elvtárs logikai következtetéséről.
0
2005. szeptember 12., hétfő 15:35
Akkor egy kicsit bővebben: az a bajom a Faluval, hogy miután megnéztem, akkor azt mondtam, nem is volt olyan rossz - de kb. ennyi. Fájna, ha még egyszer végig kéne néznem - olyan üresség tátong bennem a film kapcsán, semmi emlékezetes momentum nem él bennem. A karakterek borzasztó felületesek, mindegyik pátoszokban beszél, de én személy szerint egyiket sem értettem/ismertem meg, akkor meg mi a fene a célja ennek a lassú filmnek? Maximum a sokat emlegetett átverésekre ment ki a játék, addig meg el kellett valamivel terelni a figyelmet - másra a film többi része egyszerűen nem jó.
0
2005. szeptember 12., hétfő 15:19
én tudom: meg van győződve saját szellemi, kulturális felsőbbrendűségéről, ezért saját véleményét kizárólag kinyilatkoztatás formájában tudja előadni, kijelentve, hogy aki az ő megfellebbezhetetlen, dogmatikus véleményével nem ért egyet, az egy műveletlen, buta ember.
az ugyanis elképzelhetetlen számára, hogy a másik ember is intelligens, egyszerűen csak az ízlése más, s ezért nem tetszik neki az adott film/festmény/regény/stb.
0
2005. szeptember 12., hétfő 14:55
Sajnos én sem tudom a választ erre, pedig már nagyon sok "bátor" vélemény nyílvánítást kapott személyem.
0
2005. szeptember 12., hétfő 14:40
Én nem tudom, honnan veszi bárki is a bátorságot ahhoz, hogy az általa kedvelt filmet leszólókról minden alapot nélkülöző véleményt nyilvánítson.
0
2005. szeptember 12., hétfő 14:14
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. szeptember 12., hétfő 14:13
0
2005. szeptember 12., hétfő 11:31
Nem tudom, ki ismeri Shyamalan első két filmjét, a Praying with anger-t és a nyitott szemmel (Wide Awake) című műveket. Az elsőt sajnos nem láttam, de a Nyitott szemmel máig az egyik kedvenc filmem. A Magyar Televízió kétszer is sugározta, sajnos DVD-n csak külföldön kapható. Személy szerint én nagyon sajnálom, hogy Shyamalan ez után a film után stílust váltott és a mai napig ebben az "új" stílusban készíti filmjeit. A Nyitott szemmel egy rendkívül szép, megható és humoros kis film, melyben egy kisfiú úgy dönt, neki "küldetése van": meg kell találnia Istent. Shyamalan minden fimje kapcsán a spirituális üzenetekről beszél; nos, ebben a filmben TÉNYLEG van spirituális üzenet, ráadásul igencsak szórakoztató módon előadva. Szerintem ez a filmje az összes későbbi filmjén túltesz, de ez csak az én véleményem, aki jobban szeretem az érzelmes és humoros emberi sztorikat, mint a kísérteteket, idegeneket, rémeket...
0
2005. szeptember 12., hétfő 11:18
Ez pedig egy újabb bejegyzés a baromság-gyűjteménybe.
0
2005. szeptember 12., hétfő 11:18
ez a film szerintem nem szimplán rossz, hanem egész egyszerűen átverés. másnak akar látszani, mint ami, ráadásul gyenge a kivitelezés is. mind1, már írtam: nem nagyon kívánok erről a filmről vitatkozni, veszekedni főleg nem, ha neked tetszett, egészségedre, nekem nagyon nem jött be, korábban leírtam, miért. nem kell velem egyetérteni, a leírtakat is lehet vitatni - de akkor a leírtakat vitassuk meg, ne pedig a szellemi és erkölcsi jellemzőimet, az ilyen jellegű hozzászólásokról nem fogok tudomást venni.
az általad beidézett sor pedig lehet, hogy túlzás, de az biztos, hogy erősen megfontolom, szánjak-e a jövőben újabb másfél-két órát az életemből nevezett úr munkásságának nyomon követésére - van és lesz is még néhány film, ami biztosan nem okoz ekkora csalódást...
0
2005. szeptember 12., hétfő 10:57
0
2005. szeptember 12., hétfő 9:48
"a tanulságot pedig levontam: shyamalan úrtól a büdös életbe meg nem nézek több filmet..."

Most ezt csak azért, mert a rendezőnek volt 1 rosz filmje? (Ami nekem bejött)
Más rendezőknek is voltak már roszabb filmjei, mégis megnézem a következőt.
0
2005. szeptember 12., hétfő 9:39
SPOILER!!!

a poént már előre lelövi - ha nem értettelek félre -, miután ha jól emlékszem, a jelenet előtt látjuk, hogy a lütyő megpattan a büntiszobából. nekem legalábbis teljesen egyértelmű volt, hogy ki bújt a télapómaskarába
0
2005. szeptember 12., hétfő 5:17
SPOILER KÖVETKEZIK!

"a film végén Ivy az erdőben bóklászik, megintcsak feltűnik a mumus, amit persze baromira félelmetesnek próbál beállítani, de hát ezután már hogyan keltsen félelmet a nézőben"

Az volt az ún. 2. átverés: ott azt próbálta elhitetni Sájmaki, hogy ezek a lények MÉGISCSAK léteznek, és ott az tényleg egy igazi rém. Persze aztán pár perc múlva ezt is lelövi a - szám szerint - 3. átveréssel. ; )
0
2005. szeptember 12., hétfő 3:37
Ez jó volt! :-))

Egyébként én is nagyot csalódtam a filmben! Barmira egyetértek Angel-el!
Nagyon szeretem Shyamalan korábbi filmjeit, szerintem a Hatodik érzéket tanítani lehetne, a Sebezhetetlen elég nagy önkoppintás, de még tűrhető, a Jelek-ben már tudott valami újat is mutatni, és nem a mindent megváltoztató nagy-nagy fordulatra van felépítve az egész film. Szóval nagyon bejön ezeknek a filmeknek a lassú, finom, csendes stílusa, és a dramaturgiájuk, ahogy a félelmet keltő dolgot eleinte csak sejteti, aztán csak pillanaokra mutatja meg, stb... Egyszóval Suspense a javából! Ezen kívül a filmjeibe még egy kis "mondanivalót" is belecsempészett...

De egyszerűen nem bírom megérteni hogy a Faluval hogyan hibázhatott ekkorát? Az is elég zavaró hogy a filmje a legelső perctől fogva pontosan olyan mintha valamelyik korábbi filmjét néznénk. O.K! A Hatodik érzékkel egy mesterművet tett le az asztalra, és olyan mintha azóta azzal kísérletezne hogy pontosan megismételje a film hatását, de ettől baromira kiszámíthatóvá, és unalmassá válik a Falu, mert már várjuk, és találgatjuk hogy mi lesz a végső fordulat. De ez még mind hagyján de hogyan tudta így tönkrevágni azt a dramaturgiát amit az előző filmjeiben olyan jól alkalmazott:

SPOILER!

Kb.: az 50. percben megtudjuk hogy azok a nevetséges mumusok valójában csak jelmezek, amivel a felnőttek riogatják a fiatalokat. Na frankó... Másodszorra tehát már nem lehet megnézni, mert nem tudunk félni tőle. (A Hatodik érzék kísérteteivel viszont nem ez a helyzet) Ennek ellenére mikor a film végén Ivy az erdőben bóklászik, megintcsak feltűnik a mumus, amit persze baromira félelmetesnek próbál beállítani, de hát ezután már hogyan keltsen félelmet a nézőben? Hisz tudjuk hogy csak egy jelmez... Most én vagyok hülye, vagy ez tényleg egy ordító dramaturgiai hiba?
0
2005. szeptember 11., vasárnap 23:45
én most néztem meg, mindjárt kétszer: először és utoljára. sajnálom, hogy elpocsékoltam az életemből erre a filmre majd két órát. pedig az alapötlet nem rossz, lehetett volna jó filmet csinálni belőle kb. 30-40 percben. így viszont vontatott lett, unalmas és sznob, azaz többnek akar látszani, mint ami, végig azt sugallja, hogy óriási fordulatok és izgalmak várhatók. és mit is kapunk?

SPOILER!!!

egy csapat, rokona elvesztésétől idegösszeroppanást kapott elmebeteg megunja fizetni a pszichiátert, visszafejlődik néhány évszázadot és kiköltözik a dzsindzsásba, ahol kitalálnak egy legendát valami télapóruhás szörnyekről, hogy ezzel elriasszák a gyerekeiket attól, hogy eszükbe jusson világot látni. annyi eszük viszont nincs, hogy gyógyszereket is beszerezzenek, így ha valaki komolyabban beteg, az megpusztul. a színeket látó vak lányka viszont nem kívánja elveszteni hallgatag szerelmét, így elmegy gyógyszerért, ennek kapcsán kiderül, hogy apuci volt a télapó. bekever a dologba egy, a többieknél is hülyébb szerencsétlen, aki kicsit túlteljesíti a rémisztgetési tervet. és mi ebből a tanulság: ha valami szerencsétlenség ér, vonuljunk el néhány hasonszőrűvel a 19. századba, tartsuk rettegésben a gyerekeinket, és neveljünk belőlük szellemi fogyatékosokat, ill. nézzük végig, hogyan halnak meg a családtagjaink gyógyszer hiányában.
ha mindez nem lenne elég, a film ráadásul tele van logikai hibával, a vak lány felfedezőútjától kezdve a fiatal felnőttek emlékezetkieséséig (csak volt olyan, aki 5-10 éves volt a faluba költözéskor - annak hogy adták be, hogy felejtse el batmant és a pókembert, és ezentúl a karmos télapóban higgyen?).

nem fogok senkivel vitatkozni, akinek tetszett, az legyen vele boldog, esetleg írja be ide, hogy nem nekem készült, és hülye vagyok, ha nem értem. így is sokkal többet foglalkoztam a filmmel, mint amennyit megérdemel, de nagyon berágtam rá. a tanulságot pedig levontam: shyamalan úrtól a büdös életbe meg nem nézek több filmet...
0