Keresés

A Föld után - limitált, fémdobozos változat (steelbook) (BLU-RAY)

2013. október 19., szombat 16:26
Amúgy a JP digi esetében én nem is elsősorban a kiadóra haraagszom, hanem a vásárlókra, akiknek jó volt az úgy is. A több száz, ezer? példányt vissza kellett volna postázni a kiadónak, aztán akkor talán intézett volna cserét.

A Föld utánnál egyébként jó esélyed van, hogy kifogj egy jobb (de lehet, hogy nem tökéletes) terméket, ugyanakkor én a helyedben elgondolkodnék az ilyen cuccok offline beszerzésén.
0
2013. október 19., szombat 16:22
Ha jó a hulladék is akkor vegyék.
0
2013. október 19., szombat 16:21
Annyi, hogy nem kell foglalkozni az egyedi kiadásokkal és csak az egyszerűbbet venni. Ha nem hozzák be nem hozzák.
Selejtes dolgokat mekkora hülyeség gyűjteni már. Nem hiszem, hogy sokunknak nem számítana a pénz sem...
Szóval inkább vegyél egy J Astra-t!
0
2013. október 19., szombat 16:18
Igen, pontosan így van...

Csak tudod, az ilyen hibák egyre gyakoribbak lesznek, mert a vásárlók elsöprő többsége nem reklamál, a kiadó/forgalmazó meg egyre pofátlanabb lesz. :(
0
2013. október 19., szombat 16:16
Látom, nagyon érzékenyen érint a Jurassic Park digi defektje. Elég szomorú látvány, az biztos. És hihetetlen, hogy tényleg telibe szarta ezt az észrevételt a hazai forgalmazó. És még képesek voltak ők is éppen olyan pofátlanul állítani, hogy ez nyugatról jött, mint ahogy az IC is vérmesen kiáll amellett, hogy tőlük ugyan nem kerül ki hibás fémdoboz.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. október 19., szombat 16:03
Szomoerúan olvastalak, csak nem akartam hozzászólni e témához, ugyanis ez a film számomra egy lyukas garast sem ér. :(

"nem várhatok kifogástalan minőséget ennyi pénzért sem"

Viszont bármennyire is súlyos, de ez van. A jelenlegi piaci/gazadasági/társadalmi viszonyok között sajnos nem. Amíg egyre butább és képzeltenebb emberek gyártanak/csomagolnak az egyre butább és igénytelenebb (természetesen tisztelet a kivételnek,a gyűjtőknek)vásárlóknak,addig ez lesz.

Ahogy már múltkor mondtam egy másik témában: amíg itthon a Jurassic Park NYILVÁNVALÓAN SELEJTES kiadását, annak összes példányát el lehetett adni húszezerért, addig nincs miről beszélni.
0
2013. október 19., szombat 15:48
Srácok, valóban kezdem úgy érezni, el vagyok én átkozva ezen a téren. Lehet, hogy fel kellene hagynom a filmek gyűjtésével? Tegnap is ahelyett, hogy élvezhettem volna az új szerzeményeket, intézhettem a cserét. És ha a közelmúlt beszerzéseire gondolok, nem túl rózsás a helyzet:

- Karcos, horpadt Prometheus fémdoboz kétszer
- Horpadt Skyfall fémdoboz
- Horpadt A Föld után fémdoboz
- Német nyelvű (állítólag az egyetlen az országban) Nyomorultak digibook
- több törött műanyag DVD és Blu-ray tok

Meg egyébként is a fémdobozok majd mindegyikén látni karcokat, kisebb-nagyobb kiterjedésű leverődéseket. De volt lejátszhatatlan Vissza a jövőbe II. BD-m, meg gyűrött tokkal negyvenezres Star Warsom is, mindkettő a megjelenés napján.

Most úgy látom, vagy beletörődök, hogy nem várhatok kifogástalan minőséget ennyi pénzért sem, vagy leszokok a drágább változatokról, és beérem a fapadossal, vagy hagyom a francba az egészet, és inkább gyűjtök egy új autóra, lakásra vagy mittudomén.

A Föld után egyébként látatlan vétel volt. Ma már úton van vissza az Xpress-hez, de tegnap este azért megnéztem, és számomra szórakoztató volt. A nejemnek is tetszett, így mindenképpen maradhat. De ha a következő fémdoboz is hibás lesz, lehet, hogy megvárok inkább egy akciót a műanyagtokossal.
0
2013. október 19., szombat 13:03
Nekem eddig, ha már különlegesebb kiadásról beszélünk, a Digibook formátum jött be a leginkább (Drive és Cápa), de még a vékonyabb, digipak kialakítások is jobban bejönnek a fémeknél (Tetovált lány). Ha ilyenekből jönne több, én tuti ezeket venném. De hát a jövő, úgy néz ki a futurepack-ké... hmm, milyen szellemes.

Érdekes, nekem eddig a gyűrött fólián kívül sosem volt bajom a sima, műanyag tokos kiadásokkal, pedig immár 70 BD fölött járok, de tényleg, egyszer sem kellett semmit sem cseréltetni a tok miatt. DVD az más tészta, azokkal többen szoptam, de most már nem is igazán gyűjtöm őket.

Ezt tény, hogy megint kifogtad, ezt senki sem láthatta előre a fedőlap miatt. :/
Remélem, majd sikerrel zárul legvégül ez a beszerzésed is. Mármint hogy cserélik, valami kevésbé megviseltebb darabra.
0
2013. október 19., szombat 12:50
Gyulus ez katasztrófa, látom belefutottál rendesen
sajnálom! Bár mellékesen annyit hadd jegyezzek meg
hogy szerintem a év egyik legrosszabb filmje a Föld után
de ilyet még ez sem érdemel!

Lehet ez is lezuhant valahol? :)
0
2013. október 19., szombat 12:17
Nekem eddig külsőre szép hibátlannak tünő fémeket küldtek, szóval szent meggyőződésem, hogy olvassák a megjegyzéseket.
Ha olyan helyen van ahol nem látják az természetes, hogy nem annak a figyelmetlensége aki csomagolta.
Viszont ha a műanyag toknál sérülésbe fut az ember azt ki tudja cserélni és probléma megoldva, fémnél ezt toszhatjuk.
Most komolyan nem tudom akkor hogy csomagolják a steelbook-okat meg mennyiért meg valóban gép csomagolná nem pedig egy(több) alkalmazott aki ráteszi a fóliát és beteszi a gépbe zsugorozni.
De én mennék ilyen helyre ha lehetne, mert ha keveset is kapnék akkor is elvégezném a munkám rendesen, mert gondolom egy minimál(vagy nem tom) meg max 8 óra lehet kb egy műszak.
A mostani állásomhoz képest ez álom lenne és közben hallgatnám a zenét.
0
2013. október 18., péntek 23:49
Én speciel a különlegessége és egyedibb kialakítása miatt vonzódtam hozzá. Meg aztán valahogy tartósabb képzetem is volt a fémről, mint a papírról, de az idő úgy látszik, nem engem igazol.

Egyébként sok a selejt a normál kiadásoknál is. Sajnos elég gyakori, hogy sérült tokba futok egy-egy online rendelésnél, de azokat könnyedén ki lehet cserélni. A fémdobozoknál azonban ilyesmire nincs lehetőségem. A mostani csomagomban is két ajándék DVD tokjának volt törött a lemeztartó pöcke, de ezen már meg sem lepődök. Meg aztán ajándék DVD-nek ne nézd a tokját!

A rendelés mellé írt üzenetemben persze most is szinte térdre hullva esdekeltem, hogy ép fémdobozokat küldjenek. Lehet, hogy olvasták is, lehet, hogy oda is figyeltek. Ez most valóban olyan hiba volt, amit ember meg nem lát addig, amíg ki nem bontja, és le nem hámozza róla a makacsul rágyógyított kísérőlapot. Ezt még offline is könnyen megszívhattam volna, miután a hátlap levétele is több perces mutatvány volt - nyugodt, otthoni körülmények közepette.
0
2013. október 18., péntek 23:40
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csomagomban 6 db. BD és ugyanennyi ajándék DVD volt. Nagy meglepetésemre pedig nem a megszokott kartondobozban, hanem egy mezei légbubis borítékban kaptam meg a filmeket. Volt is egy kis izgalom, amikor átnéztem őket, de külsőleg minden hibátlannak tűnt. Szóval 100%, hogy ez sem útközben sérült. Az imént kivettem a helyéről a lemezt, hogy legalább a filmet megnézzem, mielőtt visszaküldöm, és bizony a korong alatt is csúnyán látszik a két horpadás helye. Egy ilyen ütődést bizonyára nem úszott volna meg ép bőrrel a kísérőlap se. Talán át is szakadt volna. De ilyesminek nyoma sincs rajta.
0
2013. október 18., péntek 21:59
"4. XY Dániel úr felvilágosít, hogy nincsenek horpadások a steelbookon, vagy a horpadások a design tartozékai."

Ha már az illető úrnál tartunk, ő volt az, aki pár éve közölte velem, hogy nem lehet ujjlenyomat és/vagy karc az IC lemezeken, mert gépek csomagolják. Háááát én nem ezt tapasztaltam, bár nem sokkal utána a sima tokos DVD-k csomagolása megjavulni látszott, merem remélni, hogy az én reklamációm is hozzájárult...
0
2013. október 18., péntek 21:52
Kíváncsi lennék, külföldön mi a helyzet a steelbookok állapotával.
Amúgy tényleg, miért gyűjtitek a fémeket? Tetszik a különleges design, a belső borító? Mert csak azért, mert fém, nem úgy látom, hogy megérné a sok bajlódást.
0
2013. október 18., péntek 21:42
Ez vlhogy kezd olyan lenni már, hogy inkább hagyjuk a francba az egészet. Jönnek folyamatosan a fasza kis fémek és egyre több baj van velük.
Vagyis örülhetnénk, hogy sok steel kiadást idehaza is meglehet venni.
Vegye a fene ha több mint fele hulladék.
Nem tudom, hogy gondolják am ezt, hogy így áruba merjenek bocsátani egy luxuscikket, aztán meg tagadjanak mindent. Méghogy a szállítás során sérült meg, közben meg a kísérőlapon semmi sem látszik, aha.
Xpress kartonban fém nem sérül így meg mire GLS kihozza hacsak nem semmisül meg a papírboríték, akkor viszont minden sérül...
0
2013. október 18., péntek 20:25
Harmadik esélyt nem fogok adni neki, az tuti.
0
2013. október 18., péntek 20:13
Megtámadta a nagy sas madár, ott van rajta a karom nyom.
Mondjuk nem erre vonatkozott hanem a ragasztópötty eltávolítására, ezt viszont elég sokáig kellene kenegetni hogy nyom nélkül eltűnjön...
Persze ez nem poén, de kicsit belegondoltam és mégis viccesnek tűnik.
Viszont általában úgy van, hogy no azért adok még egy esélyt hátha. A Prominak is volt másik esélye és mi lett belőle.
0
2013. október 18., péntek 18:35
Lehetséges IC válaszok az IC DVD lemezekkel kapcsolatos múltbeli, hasonló problémák orvoslása fényében:

1. Éppen ma bontottak szerződést azzal a csomagolómanufaktúrával, amelyik a horpadásokat okozta, sajnálják, hogy a te példányod még ebbe a menetbe tartozott.

2. A horpadásokat nem ők okozták, hiszen a cég fennállása óta csak tökéletes állapotú tokot, lemezt stb. adott ki.

3. Hiába ép a csomagolás, a horpadásokat Xpress okozta, hiszen az IC fennállása óta csak tökéletes állapotú tokot, lemezt stb. adott ki.

3. A horpadásokat te okoztad.

4. XY Dániel úr felvilágosít, hogy nincsenek horpadások a steelbookon, vagy a horpadások a design tartozékai.
0
2013. október 18., péntek 18:08
Csillagos ötös.
0
2013. október 18., péntek 17:50
Azért csak nem hagyott nyugodni a gondolat, és elküldtem egy levelet az InterComnak. Kíváncsi vagyok, méltatnak-e válaszra.

Tisztelt Cím!

Elöljáróban közölném, hogy az ezredforduló óta gyűjtögetem a filmeket fizikai adathordozókon. 1872 db. DVD-vel és 327 db. Blu-ray kiadvánnyal rendelkezem. Utóbbiakra megközelítőleg másfélmillió forintot fizettem ki nem egészen négy év alatt, ami havi átlagban bő 30eFt-ot jelent. Gyűjteményem nem elhanyagolható része az Önök által forgalmazott filmek kínálatából került ki.

A mai napon megvásároltam az Xpress.hu webáruház által értékesített, az InterCom Zrt. által forgalmazott A Föld után című film Blu-ray változatának fémdobozos kiadását 5990 Ft-os áron.

Talán Önök előtt sem ismeretlen annak ténye, hogy a hazai lakosság körében még mindig csekély ismertségűek a Blu-ray hordozók, és nyilván kevésbé is vásárolják őket, mint a sokkal olcsóbb DVD-ket. Összességében talán nem tévedek nagyot, ha azt gondolom, a Blu-ray technológia prémium kategóriának minősül. Feltételezem, az sem vitás, hogy ugyanazon prémium kategóriás termék exkluzívabb és drágább csomagolású változatára méginkább igaznak kell lennie e gondolatnak.

Mindezek fényében úgy érzem, én, mint vásárló joggal várom el egy 6-11eFt-os árfekvésű Blu-ray kiadványtól, hogy az kifogástalan esztétikai állapotban kerüljön forgalomba. Ehhez képest a kvázi megjelenéssel egyidejűleg, teljes áron vásárolt Prometheus fémdobozom karcos volt és horpadt, melyből a cserét követően sem sikerült hibátlan példányt küldeniük, hiszen a többszörösen védett csomagolás ellenére az is horpadtan érkezett hozzám. A Skyfall című James Bond film fémdobozának sarka szintén horpadt volt, és a mai napon megvásárolt A Föld után című film fémdoboza sem éppen makulátlan. Utóbbiról csatoltam egy fényképet. Tekintettel arra, hogy a fémdoboz hátoldalát takaró magyar nyelvű kísérőlapon a horpadásoknak semmilyen nyoma nem látható, számomra teljesen egyértelmű annak ténye, hogy azok még az előtt keletkeztek a dobozon, hogy a kísérőlapot ráhelyezték.

Természetesen felvettem a kapcsolatot az Xpress.hu webáruházzal, és kezdeményeztem a termék cseréjét.

Ugyanakkor tudniuk kell, hogy ez a csere vagy nekem kerül majd néhány száz forintomba a visszaküldés miatt, vagy az Xpress.hu-nak néhány ezer forintjába, ha címzett fizet opcióval küldöm vissza nekik. Ami biztos: az Xpress.hu küldheti nekem újra a cserét, én pedig bosszankodhatok egész hétvégén, mert egy selejtes terméket sóztak rám teljes áron.

Köszönöm kitüntető figyelmüket, és azt, hogy ennyire szívükön viselik az Önök által forgalmazott prémium kategóriás termékek esztétikai állapotát, így a jövőben majd én is igyekszem gondosabban megválogatni, mire leszek hajlandó pénzt áldozni.

Annak pedig felettébb örülnék, ha egy válasz levélben megosztanák velem esetleges észrevételeiket.

Tisztelettel:

Nagy Gyula
0
2013. október 18., péntek 14:18
Vedd kézbe és húzzad hüvelykujjal a lap széle felé. A nagyja lejön, a maradék szétkenődik, de a mozdulatok ismételgetésével egy idő után elfogy.
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 14:17
Most egyébként inkább egy olyan megoldás jutott eszembe, hogy ha végül mégis a gyűjteményem része lesz ez a fémdoboz, akkor készítek hozzá egy, a kísérőlappal azonos méretű kartonlapot, amit előre meghajtok, majd felragasztom rá a kísérőlapot. Így a ragacsokkal sincs gondom, és az egyébként lepkefing vastagságú lap is kap egy erősítést, és masszívabban visszahelyezhető lesz a bádogtok köré.
0
2013. október 18., péntek 14:12
Alapvetően én is ezzel próbálkoztam, de olyan makacsok a pöttyök, hogy előbb enged a kísérőlap papírja, mint a ragasztó. :-(
0
2013. október 18., péntek 14:07
Amúgy ez az öntapadós papírcsíkok hátoldalával leszedegetem módszer sok mindenre jó, pl. én a régi DVD-k zavaróan a borító közepére ragasztott MVKE hologramos matricáit is leszedtem vele.
0
2013. október 18., péntek 13:58
Én is így szedem le amúgy minden esetben. Eddig ez vált be a legjobb megoldásnak.
0