Keresés

A hobbit: Váratlan utazás - bővített, extra változat (5 DVD) (limitált, digipackos verzió) (DVD)

2013. december 17., kedd 17:36
Szóval akkor mint 5 lemezes DVD tulajdonos, ha majd 100 év múlva az extrákat meg szeretném tekinteni, akkor nem maradok le majd semmiről? És még csak 100 éves Blu-ray lemezeket sem kell majd keresgélnem a vaterán? Ez tényleg remek hír!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2013. december 17., kedd 17:04
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
most posts by TM
0
2013. december 17., kedd 16:46
Öröm olvasni az érdemi hozzászólások tömkelegét, ahogy egymást virtuálisan agyontaposva azon küzdenek, hogy a kérdésem megválaszolják....

Köszönöm nektek.
0
2013. december 17., kedd 16:05
Nekem mindenféle Hobbit kiadvány megvan, viszont a BD-ket még nem néztem meg,  úgyhogy kellemes információ, hogy nem maradtam le semmiről. Köszi! :)
most posts by TM
0
2013. december 17., kedd 15:47
Azt nem tudtam. Nekem a BD verzió van meg, és csak a nyolcas lemezt hasonlítottuk össze. Nem tudtam, hogy más lemezre pakolták őket. Akkor nem szóltam semmit.
0
2013. december 17., kedd 15:41
Valóban nincsenek benne a függelékek 8. részében (5. lemez), VISZONT a 3. és 4. lemezen megtalálható a két dokumentunfilm, úgyhogy nem kell aggódniuk a kedves DVD tulandonosoknak:)
0
2013. december 17., kedd 15:36
Én úgy tudom, hogy ezek hiányoznak a nyolcas számú extralemezről:

◦Realms of the Third Age: From Bag End to Goblin Town (HD, 58:59): Yet another must-see, all-encompassing hour of Appendices, this time devoted to the locales of Middle-Earth as seen in An Unexpected Journey. Witness the development, creation and implementation of Hobbiton, Rhosgobel, Rivendell, the Misty Mountains and Goblin Town.

◦The Songs of The Hobbit (HD, 32:32): It isn t often than a film s music is given much attention come its eventual supplemental package, but the first film in The Hobbit trilogy earns just that. Learn how the filmmakers adapted Tolkien s songs for An Unexpected Journey, from "Blunt the Knives" to "Misty Mountains," "The Man in the Moon Stayed Up Too Late," "Goblin Town" and "Song of the Lonely Mountain."

Nekem BD-n van meg, egy ismerősömnek meg DVD-n, és összehasonlítottuk. Ez a kettő nem volt rajta a nyolcas számozású lemezen a DVD verzión.
0
2013. december 17., kedd 15:21
Tudtommal az extrák megegyeznek a BD-n és DVD-n, fel is lennék háborodva ha nem, melyik két doksira gondolsz?
0
2013. december 17., kedd 14:30
Ettől még minden amit írtam róla, megállja a helyét. Szóval akkor a BD-t még drágábban kellene adni. :)
most posts by TM
0
2013. december 17., kedd 14:02
De azért ezen azért nincs rajta minden extra. A BD verzión másfél órával több van. Két doksi lemaradt róla. Azért így is nagyon jó kiadvány.
0
2013. december 17., kedd 13:33
Ami a kiadványt illeti, simán megérne tízezret is. Bár külsőleg "soványodott" a  három "bátyjához" képest, na de ami belül duzzad! Nem nagy túlzás azt állítani, hogy A Gyűrűk Ura óta nem volt ilyen pazarul eleresztett DVD kiadvány. Szentül meg voltam győződve, hogy az a négyezres ár csupán elírás. Nevetségesen kevés a tartalomhoz képest.
most posts by TM
0
2013. december 17., kedd 12:30
Erről eszembe jut, amikor tavaly ilyentájt az Auchanban 4990.-ért volt kapható a Piranha 3D hosszú hetekig. Persze egy példány sem fogyott, majd egyszercsak átárazták 9990.- Ft-ra. Gondoltam is magamban, ha eddig nem, majd most egész biztosan egykettőre elkapkodják. :)
0
2013. december 17., kedd 12:22
Én hat ezres rápakolásáról hallottam... :) Persze lehet csak átbasztak :)
0
2013. december 17., kedd 12:20
Persze. Amit nem tudnak megjelenéskori árán eladni, arra rápakolnak néhány ezrest és már veszik is, mint a cukrot. :)
0
2013. december 17., kedd 12:17
Tud valaki olyanról, hogy ennek változik az ára majd és nem lefelé? Most kaptam egy fülest...
0
2013. november 10., vasárnap 22:28
Nekem is hasonlóak a meglátásaim, viszont a koboldkirályos nótázáson kívül ha neccesen is, de minden maradhat. Holnap egy hosszasabb írást én is megejtek. Egyébként  azt vettem észre, hogy a dalolászás nem is de az alatta megszólaló zene az tetszett.
0
2013. november 10., vasárnap 21:17
"Mellesleg megjegyezném, a Gyűrű szövetsége (könyv) is tele van ilyen kis vidám, mókásabb dalokkal-versekkel, azt mégse tette bele Jackson a filmbe. Az nem baj? Itt meg baj?"

Gondolom nem véletlen hagyta ki akkor őket.
A probléma az, hogy ami könyvben működik, nem biztos, hogy filmen is működik.
A kobold király újabb dalocskája a bővített verzió mélypontja, annyira megtöri az egész jelenet feszültségét, hogy arra nincsenek szavak. Jön egy izgalmas jelenet, amelyben hőseink bajba kerülnek, elkapják őket, és fogolyként viszik őket a kobold király elé, aki egy teljesen idétlen dalocskát énekelget, miközben fent egy kobold szinte egy dobszerkón dobolgat. Totál elveszíti a jelenet minden komolyságát. És aztán jön a kobold király fenyegetőzése, majd megint egy geges rész, ahogy a törpök poénkodnak azon kit faggasson. Na most ez a moziváltozatban sokkal lendületesebben, feszültebben ment, itt pedig az egészet elidétlenkedték, emiatt szerintem jócskán csorbult ez a jelenetet. Azért mert ez a Hobbit, ami egy relatíve oldottabb hangulatú könyvből készült, még nem jelenti azt, hogy a filmet is mindenféle alpári geggel kellene felturbózni (amiknek színvonala köszönő viszonyban sincs a tolkieni finom vidámságokkal, legalábbis én nem emlékszem a könyvben böfögésekre meg troll orrfújkálásokra explicit troll taknyokkal (bár ezek meg nem a bővített verzió sajátosságai)). Bőven elég volt a poénkodásból az, ami már a moziváltozatban benne volt. Főleg mert felesleges törnek meg vele néhol egy egy jelenetet.
Azt gondolom, hogy kellően eltértek a könyvtől ahhoz, annak érdekében, hogy a GYU filmekhez idomítsák (a sok visszatérő szereplő a GYU filmekből, akik a könyvben nem szerepeltek + egyéb új szereplők). A film hangulata sokkal inkább a GYU filmekhez áll közel, mint A hobbit könyvhöz, ezért úgy érzem, hogy hiába dalolásztak a kobold is a könyvben, nem gondolom, hogy kötelezően, ilyen idétlenül kellett volna minden áron beletenni a filmbe. A könyvben pl. ez a dalocska félelmetesnek volt leírva, ostorcsattogtatás közben énekelték, miközben vitték a király elé, itt meg egy hereállú óriás kobold énekelget. Nem tudom, filmen egyáltalán nem mutat jól. Végül is olyan 6 perc, ami engem leginkább idegesít a bővítettben, ez kb. a bővített jelenetek fele. Azok a jelenetek, amiket a prológusba tettek, meg amiket korábban írtam azok jók.
0
2013. november 10., vasárnap 20:49
Bocs a sok "vidám" szóért, valahogy ez ilyen vidám kommentre sikeredett. Tetszés szerint behelyettesíthetők az alábbi szavakkal: mókás, jó kedélyű, derűs, tréfás.

:)
0
2013. november 10., vasárnap 20:46
Még nem láttam a bővítettet, de itt szerintem megint mindenki azt felejti el, hogy ez nem a Gyűrűk Ura, ez a Hobbit. Ahogy a két könyv hangulata is nagyon eltérő volt, úgy a filmeké is. Ez utóbbi sokkal vidámabb, gyerekesebb (a jó értelemben), kicsit szelídebb, vidámabb, mesésebb. Pont ezért szerintem beleférnek a tahó trágár alpári vicces törpök, ahogyan a mókás kis dalocskák is.
Mellesleg megjegyezném, a Gyűrű szövetsége (könyv) is tele van ilyen kis vidám, mókásabb dalokkal-versekkel, azt mégse tette bele Jackson a filmbe. Az nem baj? Itt meg baj?
0
2013. november 10., vasárnap 20:41
a danonászásban megegyezik a véleményünk.
0
2013. november 10., vasárnap 20:40
fél off
" Az meg, hogy 5 lemezt, ilyen szép tokban vehettem meg, ilyen áron, szintén szuper (bár ilyenkor felmerül bennem a gondolat, hogy ha 5 DVD-t, ilyen szép kiadásban ki tudnak hozni 3990-ért akkor a GYU kiadványok idején rendesen lehúztak minket a majd 10 000 FT-s árukkal, pedig akkor állítólag jóval többen vásároltak DVD-ket...)."
2000-ben 30 ezer a kötelező a kocsimon (b10), most ugyanaz a kategória 7700.- (b10), bődületesen és folyamatosan lehúznak bennünket. aldi kapszulás kv 2 euro, nálink 700.- ft., de áf különbözet nélkül is 15% +
0
2013. november 10., vasárnap 19:45
Én nem láttam a mozi változatot, és teljesen rendben lévőnek éreztem a bővítettet. Számomra egyik jelenetnél sem lógott ki a lóláb.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. november 10., vasárnap 17:51
Nos leírom a tapasztalataimat, a filmről is, mivel úgy vettem észre, hogy sok mindenről volt eddig szó, de a plusz jelenetekről nem annyira.

Anno, mikor a GYU-ból hallottam, hogy lesz moziverzió, nagyon megörültem, emiatt a moziverziót nem vettem meg DVD-n, hanem böjtöltem és vártam a minden alkalommal a bővítetteket, mivel nem vagyok az a fajta, aki több kiadványt is szeret bevásárolni egy filmből. Nekem elég egy, de akkor az az legyen (ha már választani lehet), ami az én igényeimet leginkább kielégíti. Mindhárom GYU bővített verzió itt figyel a polcomon (mozis egy sem) és azt mondom megérte. A plusz jelenetek tényleg hozzátettek a filmhez, elmélyítettek és érthetőbbé tettek sok olyan dolgot, amik nem feltétlen evidensek azok számára, akik nem olvasták a könyveket, viszont akik olvasták, azoknak külön csemege volt, hogy még mélyebbé, még tartalmasabbá váltak a filmek. A plusz jelenetek többségéről ma már nem tudom megállapítani, hogy a mozisban is benne voltak-e vagy a rendezői verzióhoz készültek (azért jó párra emlékszem, hogy a bővítettekbe kerültek csak: pl.: A gyűrű szövetségében a bővebb ajándékozás vagy a harmadik részben Szarumán halála). Szóval nekem összességében a hosszabb verziók még inkább emeltek a filmek színvonalán.

Aztán jött A hobbit a moziban, ami összességében nagyon tetszett (leszámítva pár bántó idétlenkedést), még a 3D ellenére is, ami nem igazán adott nekem élménybeli többletet.
Ezért nagyon megörültem, mikor olvastam, hogy A hobbitból is várható olyan kiadvány, mely a film bővített verzióját fogja tartalmazni. Nem vettem meg a moziverziót, pedig az is igencsak szép megjelenést kapott.
És most, majd egy évvel a mozibemutató után, végre megvehettem.  
A kiadvány kinézete és borítója nekem nagyon tetszik. Passzol is a GYU kiadványokhoz. Nem baj, hogy a cím angolul van rajta, engem nem zavar. Az meg, hogy 5 lemezt, ilyen szép tokban vehettem meg, ilyen áron, szintén szuper (bár ilyenkor felmerül bennem a gondolat, hogy ha 5 DVD-t, ilyen szép kiadásban ki tudnak hozni 3990-ért akkor a GYU kiadványok idején rendesen lehúztak minket a majd 10 000 FT-s árukkal, pedig akkor állítólag jóval többen vásároltak DVD-ket...).
Na ennyit a külsőségekről nekem, úgyis leginkább a film számít. A technikai paraméterekről, majd elmondják véleményüket azok, akik ebbe jobban beleássák magukat, nekem semmi gondom sincs, jó a kép és hang is.

A bővített részek: na ez nekem óriási csalódás és nem a hosszuk. 13 perc, de ennek jó, ha a negyede ér igazából a valamit, a többi nemhogy jobbá tenné a filmet, hanem kifejezetten rosszabbá, idétlennebbé teszi, ami nekem óriási csalódás. Olyanokat pakoltak vissza, amik nem véletlenül kerültek ki. Két-három jelenet van, ami szerintem megérte a visszapakolást (Spoiler): az egyik, mikor Elrond és Gandalf néhány mondatot mond Thorin felmenőinek őrültségéről, és a másik amikor Gandalf és Szarumán Középfölde sorsáról tárgyal és ott van pár + mondat. Talán még a hosszabb felvezető volt még érdemleges, mert ott is van pár új képsor.(Spoiler vége)
Nagyjából ennyi. Az összes többi jelenetért kár volt. Van néhány jelenet, ami totál felesleges. Nem jók vagy rosszak, de megtörik a film lendületét, és ez végeredményben nem jó. Ezek még csak-csak elmennének. A legnagyobb bajom a visszapakolt jelenetek nagyjából felével van. Összességében nem sok, mégis olyan szinten elbasszák (bocsánat a szóért) az élményt, hogy rettentő idegesítő. Borzasztóan idétlenek, és többségük csak a törpök alpáriságának fokozására szolgál. Ezek nem, hogy feleslegesen kerültek vissza, de még az élményt is roncsolják. A kobold király újabb dalán, már legszívesebben sírtam volna, annyira szar volt. Jó, hogy nem kezdtek el mindjárt gitározni, ha már majdnem cintányéros dobszerkón nyomják... Már a moziban is kettővel több volt a dalolás, mint amennyit jó szívvel el tudtam viselni, de azokat még megtudtam szokni. Azonban az, hogy vagy ötször énekelnek egy olyan filmben, ami nem musical, már kimeríti az elviselhető mennyiség fogalmát (főleg, hogy 5-ből csak egy dal ér valamit a szememben). És nem szép, vagy megindító dalokról van szó, mint a törpök kandalló előtti énekénél, hanem kifejezetten gagyi, idétlen nótázásokról, amik totál kilógnak az adott jelenetből. Gondolom, azért ezek a vacak jelenetek kerültek vissza, mert nem sok érdemlegesen kivágott jelenet került ki a filmből, lévén A hobbit könyv nem egy GYU terjedelmű regény, amiben rengeteg fontos dolgot, lehet még leforgatni. Itt eleve egy vékony könyvet duzzasztottak 3 filmmé, ennélfogva már csak nyögvenyelősen pakolhattak vissza érdemleges mennyiségű plusz jeleneteket. Szóval összességében elmondhatom, hogy míg a GYU-nak jót tett a bővítés, addig A hobbitnak semmiképpen. És őszintén mondom: ha tudom, hogy ezek lesznek a bővített jelenetek nem vártam meg volna ezt a kiadványt, hanem beértem volna a moziverzióval. Semmi baj azzal, hogy csak 13 perc a bővítés, de többet ért volna 5 perc bővítés inkább, ami nem roncsolja az élményt, mint 13 perc olyan, ami jelentősen.
0
2013. november 9., szombat 23:18
Ma volt alkalmam kézbe venni. Szép, masszív kivitel. Egyetlen szépséghibája a magyar kísérőlap, ami a hányás kategória. Ettől függetlenül olyan árban volt, hogy nem tudtam otthagyni. A kísérőlapot eldugtam, így már sokkal szebb lett az összkép.

Érdekes egyébként, hogy összehasonlítottam a Gyűrűk ura trilógia bővített DVD kiadásaival. Valóban hasonló stílusban készítették el, de a lemezenként egy tálca, a dupla papírvastagságú gerinc a digipack belsőn, a magyar nyelvű csomagolás és lemezszitázás, na meg persze a tartalmas booklet hiánya azért elég szembeötlő. És persze érdekes az is, hogy tíz évvel ezelőtt még rá tudták tenni a kiadványokra úgy a kísérőlapot, hogy azon semmi nyoma nem maradt a fóliázásnak. Úgy látszik, azóta kitermelődött egy új szakembergárda, akik kevésbé vannak a helyzet magaslatán.

Vagy pusztán csak arról lenne szó, hogy árban fele annyiért csak ennyi jár? Ha a tízezres árfekvésű Blu-ray kiadványok nívójára gondolok, akkor nem hiszem, hogy ez lenne a magyarázata.

Mindettől függetlenül örülök neki, hogy mégis megvettem. Talán a hétvégén meg is nézem. A filmet ugyanis még nem láttam semmilyen formában.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. november 7., csütörtök 19:14
Én is úgy gondoltam, hogy ennyiért nem rizikózok. Szerencsére nem vág anyagilag a földhöz :)
0