Keresés

A hobbit: Váratlan utazás - bővített, extra változat (5 DVD) (limitált, digipackos verzió) (DVD)

2013. november 7., csütörtök 18:22
Én a filmgyűjtő énednek drukkolok, ennyiért ez tényleg nem nagy érvágás.
0
2013. november 7., csütörtök 18:05
Ezen én is dilemmázok. Részemről simán kibírnám. Nem az idő miatt aggódom, inkább az jár a fejemben, biztosan lesz-e belőle olyasmi kiadás? De persze miért is ne lenne? Ekkora ziccert nyilván nem fognak kihagyni. Ugyanakkor ha egy az egymillióhoz az esélye annak, hogy mégsem lesz ebben a formában trilógia, akkor meg eheti a kefét, aki kihagyta. De mivel ez úgysem illeszkedik tökéletesen a Gyűrűk ura trilógia mellé (lévén, nem magyar nyelvű), ennyi kockázat akár bele is férhet nekem. Még az is lehet, hogy akkor kijön majd egy olyan über-brutál BD4K mindent-egyben-hat-filmes-csomag, hogy örülni is fogok, hogy nem vettem meg DVD-n.

A józanabbik felem végül mindig oda lukad ki, hogy ne vegyem meg sehogy, amíg el nem készül a záródarab bővített változata. Így voltam a Gyűrűk urával is, és kicsit szégyellem is, hogy nekem ott van a 12 lemezes gyűjtemény a polcon, egy azonnal vásárló, nálam nagyobb rajongónak - aki teszem azt, nem olyan tehetős, hogy emiatt újra megvegye az egészet - meg esetleg nem.

Másrészről viszont ott viaskodik a filmgyűjtő énem, aki meg azt mantrázza: 4eFt-ért simán megveheted, az szinte semmi anyagi kiadás 1-2 évre vetítve, aztán ha évek múlva lesz gyűjtemény, megveheted majd azt is, nem fog földhöz vágni.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. november 7., csütörtök 17:26
Szerintem vedd meg nyugodtan. A trilógia egyben való kiadása még évek... Akkor majd ha olyat akarsz a különálló részeket eladod valakinek, biztos lesz rá vevő :)
0
2013. november 7., csütörtök 15:20
Tuti lesz, kérdés, hogy tudsz-e addig várni a részekkel. Én nem bírnám ki, hogy ne vegyem meg rögtön, amint megjelennek. A bővített kiadással sem tudtam várni, holott arról tudni lehetett előre, hogy belátható időn belül meg fog jelenni.
0
2013. november 7., csütörtök 15:17
Szerintem simán beleteszik majd egy gyűjtődobozba ezeket a kiadásokat.
Így összejöhet a Hobbit trilógia 15 dvd-s verzió
0
2013. november 7., csütörtök 15:12
Mondjuk az sem biztos, hogy 12.000-ért megkapjuk majd a gyűjtődobozosat... :D
0
2013. november 7., csütörtök 14:56
Ha még két évig nem hiányzik, akkor ne vedd meg. Mondjuk ha meg annyit kibírsz nélküle, utána már menni fog több idő is. :)
most posts by TM
0
2013. november 7., csütörtök 14:30
Nem tudom, hogy meg merjem-e venni...
Vajon a Hobbitból is lesz bővített trilógia kiadás? :/
0
2013. november 6., szerda 16:26
nem azt mondtam, hogy baj van vele, hanem hogy a digi papírja hajszálvékony!
0
2013. november 6., szerda 16:15
Most bontottam ki és egy masszív karton tokban van a digi, nincs vele semmi baj. Sőt nagyon igényes kiadvány lett.
0
2013. november 6., szerda 15:53
Ma megnéztem élőben, olyan vékony a digipack papírja, hogy a szoros csomagolás összenyomja az egész dobozt! Ebből következően maga a  tok sem lehet túl stabil!
Nagyon messze van a Gyűrűk ura digi minőségétől!
0
2013. november 6., szerda 15:19
Még mindig inkább a valódi Tolkien írásokat ajánlom, mint a halála után kiadottakat. A Hobbit/A babó mellett élvezetes A sonkádi Egyed gazda vagy A woottoni kovácsmester.
A posztumusz művek közül pedig bizony leginkább A szilmarilok ajánlott, mert abban van a legtöbb eredeti J.R.R. Tolkien, Az elveszett mesék könyve de még inkább A Húrin gyermekei már sokkal inkább csak asztalfiókban lapuló feljegyzésekből, fecnikből Tolkien fia és egy Tolkient utánzó noname író által regénnyé foltozott hibridek.
Vagy van még A Gyűrű keresése, amibe nem piszkált bele senki, hogy befejezze, az úgy van hagyva, ahogyan, ameddig Tolkien eljutott vele. Nem kerek, de legalább eredeti, s emiatt is érdekes.
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 15:12
Ha van valami olyan kérdés, ami mégis nagyon nyomná a begyed a Szilmarilokkal kapcsolatban, bátran megkérdezheted: én kétszer olvastam, és átlátom a történetet - ha szabad ilyet mondani nagyképűsködés nélkül. :D
0
2013. november 6., szerda 14:56
Aki már megnézte, megtudná mondani, hogy hol áll be a szünet a filmben ?
0
2013. november 6., szerda 14:53
Én is megvettem ma. Nekem tetszik, de azért a 4 lemezes LOTR kiadások jobbak voltak.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2013. november 6., szerda 14:37
Na nem lettem okosabb :D :D Elég széles skálán mozog Tolkien teljesítménye szó mi szó... A szilmarilokból (úgy látszik ez életem nagy kihívása, állandóan erről beszélek :)) elolvastam 200+ oldalt de konkrétan annyit tudok a könyvből, mint olvasás előtt...

Mindenesetre köszi a sok választ, többet ezzel már nem jövök, max. ha elolvastam az egyik nehéz könyvet... Viszont most megjött ez az új kiadású GYU trilógia, alig várom, hogy este átnyálazzam :)
0
2013. november 6., szerda 13:02
Én olvastam a Húrin gyermekeit. Az a Szilmarilok és A Gyűrű keresésének vonatkozó fejezeteiből van összekalapálva. Nem is értem, hogy miért nem került be így, ebben a verzióban a Szilmarilokba...
0
2013. november 6., szerda 12:58
A Szilmarilok inkább talán azoknak jön be, akik szeretik a régi hősi eposzokat, különféle népek mitológiáját, eredettörténetét. Nem feltétlenül úgy kell rá tekinteni, mint egy regényre. Ez egy mű, ami a GYU világának messzi régmúltját hivatott felfedni. Ha úgy tetszik, Tolkien világának a mitológiája, ami olyan rég volt, hogy tán igaz sem volt. :) Bár azért a Szilmarilok és a GYU korban is össze van kötve pár lazább szállal.
Az Elveszett mesék könyve meg néhol hozzátesz, néhol elvesz a történetekből. Inkább egy kidolgozottabb alternatív verziónak fogható fel. Legalábbis így rémlik. Csak részleteket olvastam belőle.
0
2013. november 6., szerda 12:48
purple rain-nek:

Bár nem én lettem megszólítva, de az én tapasztalatom a Szilmarilokkal hasonló volt, mint neked, de nem akartam feladni. Valóban nagyon hardcore az egész, kb a Teremtésről szól. De ha túl vagy az első 180-200 oldalon, akkkor onnantől már tényleg magávalragadó szép történeteket olvashatsz a régi korokból. (Ami úgy látszik sajátja a Tolkien könyveknek, a GyU eleje is próbára teszi a közönséges olvasót, ott sem szabad feladni az első 2-300 oldalig. A második és a harmadik kötet pedig egyenesen igazi írói bravúr) Én örültem, hogy kitartottam. Nem jegyzeteltem, de nem rossz ötlet :) Az elveszett mesékben is van olyan történet, ami a Szilmarilokban is benne van, de nem baj, mert máshogy és néha más szemszögből meséli el. (Még nem olvastam, de sztem ne ezzel folytasd) Pl én évek óta el akarom olvasni a Húrin gyermekeit, amit szintén érint a Szilmarilok. Mostanában jelenik meg itthon új és jobb kiadásban - alig várom.

A Hobbittal is hasonlóan voltam. Szinte végig túl gyermeteg (a fantáziátlan fordítás miatti egyszerű fogalmazás és a helyesírási hibák nem Tolkien hibája. Hol van már Göncz Árpád gyönyörűséges fordítása...), de az utolsó 130 oldal letehetetlen!
0
2013. november 6., szerda 12:43
Nézd, ami nem megy, nem kell erőltetni. Kiviláglik az írásodból, hogy te egyszerűen nem vagy eléggé befogadó a szárazabb, nyersebb leírásokkal kapcsolatban. Nem kell itt minden áron törekedni arra, hogy végigszenvedd a Szilmarilokat, ha ennyire nem jön be. Olvass helyette Jack Vance-et, vagy ha a high fantay-nél akarsz maradni, akkor Robert Jordan: Az Idő Kereke sorozatát. Vagy ha kifejezetten pörgős, humoros cselekményre vágysz, akkor a hazai fantasy irodalom atyját, John Caldwellt.
0
2013. november 6., szerda 9:26
Úgy voltam vele, hogy csak és kizárólag BD jöhet szóba, de ennyiért ez igazi ajándék. Nagyon szép digi, örülni kell, hogy egyáltalán kiadnak még digipak-ban bármit nálunk.
0
2013. november 6., szerda 9:24
Kösz, nézegettem már az összes változatot, de még a formátum sem eldöntött. :)
0
2013. november 6., szerda 9:18
http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=19794&VID=066-38913064-64671385235123460

A fenti szériát ajánlom. Kétezer alatti árért benne van mindkét változat, plusz még feliratos extrák is.
most posts by TM
0
2013. november 6., szerda 9:06
Wááá, ez nagyon szép! Néztem is a képeket, mondom magamban, tízezerért ez nemcsak tartalmas, de abszolút szép kis cucc. Erre csak négyezer. Baaaazz. Na de egyelőre kuss legyen nekem, először felzárkóztatom magam a GYU-ból. :)
0
2013. november 6., szerda 8:35
Igen, ahogy a Gyűrűk Uránál is volt.
0