Keresés

A hobbit: Váratlan utazás - bővített, extra változat (5 DVD) (limitált, digipackos verzió) (DVD)

2013. november 5., kedd 18:35
Ezért is jó házasnak lenni: elég mindent egyszer megvenni. Persze így meg a válás lenne szívás. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. november 5., kedd 18:10
Ha addig senki nem tesz fel akkor én hét vége felé majd fogok.
Barátnőm az előbb fogta kezében a kiadványt, azt mondta külsőre nagyon szép, meg is vette a saját példányát, nem bírt ellenállni.
Kicsit irigykedem rá. :D
0
2013. november 5., kedd 18:08
Holnap kiderül, de pont arzoval beszéltünk róla, hogy ez azért csak 40%-os áron van a korábbi kiadáshoz képest. Nehogy a mínusz hatezer a minőség rovására menjen.
0
2013. november 5., kedd 18:01
Ha brunyálni megyek, igen.
0
2013. november 5., kedd 17:14
Csakis szép lehet! :)

Titokban remélem, hogy a külső tokja nem olyan csumpi hajtogatott valamiből van, mint az átlag gyűjtődoboz, hanem az igényesebb, keményebb kartonos, gerincnél is zárt megoldást alkalmazzák, mint például a Batman-trilógia gyűjtőjénél, na meg persze a korábbi, A Gyűrűk Ura-bővítetteknél.
most posts by TM
0
2013. november 5., kedd 17:06
Ezt átvette már valaki? Hugy néz ki? Kérhetnék szépen képeket róla?
0
2013. november 3., vasárnap 19:27
Akkor mégiscsak jó fej az asszony! :)
0
2013. november 3., vasárnap 19:07
A mi áruházunk ha jól emlékszem talán 5db-ot kapott. Igaz kis város vagyunk, nem túl nagy Tescoval. Az eladótérbe még nincs kinnt, szóval ilyen értelemben még nem vásárolható.

BD-re még nám álltunk rá. Nekem az még túlságosan drága. Egyébként van egy sanda gyanúm, hogy karácsonyra kapni fogok DVD filmet, ezért is nem szabad vásárolnom :)
0
2013. november 3., vasárnap 18:48
Hát akkor rendezd le az asszonyt, mert ez így nem pálya! :D
Persze lehet, arra gondolt, hogy minimum a BD változatot szerezd be, különben haza se menj! :)
0
2013. november 3., vasárnap 17:13
Ez már van a Teszkóban?
Mondjuk a mienkében biztos nincs. Valamelyik nap lementem kajáért és elkacsáztam a műszakira. Összesen 63 darab DVD-t számoltam össze 23 különböző címből. Ez a megyeszékhely legnagyobb szupermarkete.
most posts by TM
0
2013. november 3., vasárnap 17:06
Ma a Legkisebb is számít áruházban munka közben kezembe fogtam a kiadványt. Elég nagy volt a kísértés, hogy kiboncsam, de hát még is csak eladó áruról van szó, így hagytam. Megvenni meg nem vehetem, megtiltotta az asszony :(
0
2013. november 3., vasárnap 11:58
Még csak annyit, hogy a véletlen és az üvegtál között az a különbség, hogy a véletlen lehet fatális.
most posts by TM
0
2013. november 3., vasárnap 11:48
Nem vagyok egy zseni, most sikerült megértenem hogy működik ez igazából! Kösz Gyulus!
0
2013. november 3., vasárnap 11:05
Ismétlés: 131/25x24=125,76
0
2013. november 3., vasárnap 11:04
Én sem láttam még soha olyat, hogy a borítón hibásan szerepelt valami információ.
0
2013. november 3., vasárnap 11:03
182/25x24=174,72

Szerinted melyik a valószínűbb: hogy ez fatális véletlen, vagy hogy a már ismertetett technológiai jellegzetesség?
0
2013. november 3., vasárnap 11:01
Szerintem egy dologról feledkezel meg. Úgy hívják: szabvány.

A PAL szabvány előírja az 50 félképet másodpercenként. Ez a progresszív tartalmú mozifilmek esetében éppen 25 kockának felel meg másodpercenként.

Az NTSC szabvány ezzel szemben 59,94 félképes, ami 29,97 fps-nak felel meg.

A mozifilmek általános képfrissítése 24 fps. Abban igazad van, hogy a Hobbitot 48 fps-sel rögzítették. És mit gondolsz, miért éppen a 24 fps duplájával? Nos, azért, mert a szabványokat azért nem dobhatták teljesen sutba. A másodpercenkénti 48 képkocka felét kidobálva ugyanis pont 24 kocka marad, és máris ott vagyunk, ahol minden más mozifilmnél.

A 24 képből úgy lesz szabványos PAL videojel, hogy egyszerűen a képet és hangot felgyorsítva kerül lejátszásra a film, ez okozza a játékidő rövidülését. Pontosabban megfogalmazva itt valójában a 2:2 pulldown eljárásról van szó, ugyanis a szabvány PAL jel váltottsoros. Az első képből 2 félkép készül, majd a következőből megint 2. A két félképet egyszerre megjelenítve máris kész a kifogástalan progresszív kép.

Az NTSC szabvány esetében a PAL-hoz hasonló gyorsítás nyilván nem járható út, mivel közel 30 fps-re gyorsítani azt, ami eredendően csak 24 fps, elég komikus hatást keltene. Ehelyett kitalálták a 3:2 puldownt, ami nem más, mint 2 képkockából 5 félképet gyártani. Az első kockából 2 félkép lesz, a másodikból pedig 3, aztán megint 2, megint 3 és így tovább. Ha utánaszámolsz, ennek az lenne az eredménye, hogy a mozifilm 30 fps-re konvertálódik: 24/2x5=60 félkép = 30 fps. Az NTSC szabvány azonban nem pontosan 60 félképes, ezért 1 ezrelékkel lassítani kell a filmet, így lesz belőle 60x0,999=59,94 félkép, azaz 29,97 fps. Ezek azonban nem mindig progresszív képek, mivel az eljárás miatt keverednek a különböző kockák. A redundanciát azonban felesleges lenne lemezen tárolni. A 3:2 pulldown olyan primitív eljárás, hogy előállítani sokkal könnyebb, mint abból visszafejteni az eredeti progresszív tartalmat. Ráadásul a kódolás is hatékonyabbá tehető, ezért mozifilmeket ésszerű kódolás esetén sosem tárolnak valódi NTSC formátumban. Ehelyett találták ki a 23,976 fps kódolást. Igen, ez bizony pont 24x0,999, ami nem véletlen: ez lesz az NTSC jel magja. A 23,976 fps progresszív jelből ugyanis lejátszáskor könnyedén előállítható a szabványos NTSC jel: 23,976/2x5=59,94 félkép másodpercenként. Viszont ha már adott ez a jel, akkor akár eleve progresszív kép is nyerhető belőle. Igen, ezt nevezik nemes egyszerűséggel 24p-nek, de igazából ez sem pont 24 fps. A Blu-ray-ről megtekinthető film ugyanis 1 ezrelékkel tovább tart otthon, mint a moziban.

Persze ki az, aki észreveszi, hogy a kétórás film 7 másodperccel tovább tart? Ellenben azt sokkal könnyebb kiszúrni, hogy közel öt perccel hamarabb vége van, ugye? ;-)
0
2013. november 2., szombat 21:26
No, ez az.

"Hova tűnt Damon Hill?" :)
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 21:25
Kár a gőzért, sosem fogja fel, amit csoportosan magyaráznak neki.
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 21:22
Amúgy megsúgom, itt arra gondoltam, hogy nincs különbség. Egyik változat sem nyesett. De mindegy, hagyjuk is ezt, nem fogunk egyről a kettőre jutni.
0
2013. november 2., szombat 21:20
Akit nagyon-nagyon érdekel, és nem bír várni, az az alábbi linken meglesheti, mik ezek a bizonyos bővített jelenetek:

http://www.theonering.net/torwp/2013/10/25/81272-the-hobbit-an-unexpected-journey-extended-edition-scene-guide/

Én nem néztem végig, megvárom, míg megjelenik BD-n, de sajnos beigazolódni látszanak azon félelmeim, hogy a Hobbit bővítettje közel sem fog annyi pluszt nyújtani, mint a Gyűrűk Urák bővítettjei.
De hogy valami pozitívat is írjak; mindezt leszarom, nekem már az is kész öröm, ha plusz pár percet láthatok ebből a csodás világból!
0
2013. november 2., szombat 21:08
A Hobbit Extended Edition elméletileg 13perc bővitésben jelenik meg. Néhány rövid változtatás, kiegészitő jelenet már megtekinthető néhol. A Gyűrűk Ura trilógia bővitett változatai többet adtak a történethez és játékidőben is.
0
2013. november 2., szombat 20:56
Erre a kérdésre te sem tudnád a választ. A filmet 131perc játékidővel és 1.85:1 képarányban készült.
0
2013. november 2., szombat 20:16
És meg van vágva a DVD? Mely jelenetek hiányoznak róla, amik a BD-n rajta vannak?
0
2013. november 2., szombat 20:14
Elég sok példát hozhatnék fel, de a gyűrűnél maradva a Tűzgyűrű BD-n 131perc és DVD-n 126perc játékidőre rövidült.
0