Keresés

Kick-Ass 2. (DVD)

2014. január 3., péntek 9:53
Megnyugodtam, hogy van benne (filmben) jó is.:)

Ja, volt egy poén ami tetszett, a robbanóanyaghoz beszerzett zsákos trágya, marhatrágya volt. Kretének.:)
0
2014. január 2., csütörtök 21:38
A kutyát nem ölték meg, mondta is Motherfucker, hogy annyira azért ő sem gonosz... :)
0
2014. január 2., csütörtök 2:13
Kick/Ass 2.Ritka, hogy egy sorozat részei között ekkora véleménykülönbség legyen nálam, főleg pozitív irányban. A Kick/Ass elsőre abba a zsákutcába futott bele, mint oly sokan, vagyis hogy az egyébként elméletben remek alapötletet, a kicsit gúnyolódó-morbid hangvételt és a hétköznapi hősök sztorit nem tudta a gyakorlatba átültetni. Hiába ütős egy mondattal is a kamerásmobil- és a közöny-kritika, hiába remek figura az apa-lánya igazságosztó erőszak-duó, és a lelke mélyén még Kick/Ass is, de sajnos túlsúlyban van a tinigeek-hangulat, Frank D´Amico időhúzó gengszterkedése és a Vörös Köd nevű szánalomhalmaz. A második részre igazából csak ezen az arányon változtattak, és ez is pont elégnek bizonyult.

Szerencsére maradt az egy pillanatig sem komolyan vehető, ripacskodós-képregényes stílus, a filozofálás a média torzulásairól és a közbiztonság visszásságairól, és mellé jött egy csomó olyan dolog, amit már korábban is hiányoltam. Említés -ha jól emlékszem, egy darab híradórészlet meg egy darab utánzó- szintjén került például eddig csak szóba Kick/Ass, mint jelenség, vagyis hogy Dave "munkásságát" hányan tekintik ösztönzésnek, hogy új alteregót alkotva maguknak segítsenek másokon, vagy éppen hányan találnak menedéket egy maszk mögött saját személyes tragédiáik elől. A dráma új műfaj ebben az elegyben, de jól áll neki.

A JF és benne Jim Carrey igazi plusz, főleg mert ahol a jófiúk csapatba verődnek, ott a rosszak érkezésére sem kell sokat várni, a Vörös Köd satnya lárvájából kibúvó "Muterbe/Ver" és gonosz csatlósai (Zdrasztvujtye, gyévocská!) pedig pont annyi vérfröcskölést, morbiditást és idétlenkedést adnak a filmhez, amennyit az jó szívvel elvisel. A Kick/Ass 2. tele szájjal röhögve gúnyolja ki és vágja gyomorszájon Hollywood összes szuperhősmoziját, amelyek vért izzadnak azon, hogy fenntartsák az illúziót, és a néző ne jelmezes színészek kalimpálását lássa. Ez meg nem pusztán bevállalja a "jelmezes színészek kalimpálását", de még ki is kacsint a "valóságra", a maszkon túli világra, ahol a vér az vér, a veszteség az veszteség, és ahol a "következményeket" nem tünteti el a digitális varázspálca, a félrenéző kamera és az amnézia. A film csúcsa volt nekem, hogy minden abszurditása és a kib*szott színpadiassága ellenére is negyed órára (a temetői jelenet és az azt követő üldözés idejére) képes volt valószerűbb lenni, mint az idén júniusig általam látott akciófilmek kábé összesen! Végig megmarad azon a sávon belül, amit ha nehezen is, de be lehet tudni szerencsének... qrvasok szerencsének. És nahát, így rögtön tudtam izgulni rajta, rögtön jött az akciófilmeknél régen tapasztalt érzelmi hatás, például egy kis beleborzongás a Ralph bácsinál tett látogatás rideg kegyetlenségébe vagy a szaporább légzésszám és pulzus!

Abban persze még lett volna mit javítani, hogy a történetszálak egy kicsit jobban összefonódjanak, hogy kevésbé legyen olyan érzete a nézőnek a film kétharmadában, mintha három különböző film snittjei keveredtek volna össze a vágóasztalon. Különösen igaz ez Hit Girl mellékvágányára, ezúttal ugyanis ő a soros, hogy a tinivilág kihívásaival szembenézzen egy kis Bajos csajok utánérzésben. Remek paródia ez is, csak Chloë Grace Moretz találhatta furcsának, hogy idén kétszer is kijutott neki ebből a "kiközösített középiskolás kiscsaj különleges képességekkel"-szerepből (a másik ugye a Carrie).

Ha pont ez utóbb említett szakaszból a "rókarudi" kimaradt volna (azt már azért kicsit soknak éreztem a fricskából, meg mostanában amúgy is feltűnően és zavaróan sok a hányás a filmekben), akkor talán járna a maradék pont is, mert a Kick/Ass 2. nekem emlékezetesen szórakoztató élmény volt, de így "csak"...

9/10

.
0
2013. december 20., péntek 18:17
Az első rész jobb  volt.

Jim Carrey csak reklámból volt benne szerintem, nem csodálom, hogy utólag már bánja, nem volt egy nagy alakítás tőle.

A kutya vajon életben maradt?
0
2013. október 19., szombat 8:35
úgy érzem elég lesz ez a film dvd-n nekem. legalább a 2.rész normális hang és kép minőséggel jön ki az 1.részel ellentétbe.
0
2013. október 19., szombat 0:44
Mondjuk hidd el, ott is mutterezek eleget! :D
0
2013. október 19., szombat 0:41
Csóró egyetemistaként BKK-zom. :)
0
2013. október 19., szombat 0:03
Ezek szerint nem vezetsz Budapesten. :)
0
2013. október 18., péntek 23:56
Én nem is tudom hány éve nem használtam az "anya" vagy "anyu" szavakat. :)
0
2013. október 18., péntek 23:30
Már amennyire magyar szó a mutter. :)
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 23:29
A Mutterbever tök jó magyarítás.
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 23:04
Mutterbever után örülhetünk, hogy nem nevezték át Seggberúgra a címszereplőt...
0
2013. október 18., péntek 22:51
A magyar cím kétségtelenül szellemesebb volt.
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 22:32
Ami azt illeti, lehettek volna következetesebbek.
0
2013. október 18., péntek 22:11
A címe rosszabb. :)
most posts by TM
0
2013. október 18., péntek 20:17
Nekem sokkal jobban tetszett!
0
2013. október 18., péntek 20:09
Én még nem láttam, de csakis rossz kritikákat olvastam róla.
0
2013. október 18., péntek 19:40
annyira jó,mint az első rész?
0