A Constitution class- Refit (osztály) már az első mozifilmben szerepelt Star Trek The Motion Picture 1979, többször megemlítik a filmben hogy ez egy teljesen felújított Enterprise (refit), az NCC-1701-A a III részben megsemmisülő Enterprise 1701 pótlására született, a háttérinfok szerint nem gyártottak le új Constituiton osztályú hajót hanem egy már meglévőt neveztek át Enterprise ra tehát a refit már az első részben szerepelet az A meg ugyanaz a tipusú refit Connie hogy Kirknek mégse kelljen már valami roncs Excelsior ra átszállnia:)
0
2009. június 5., péntek 12:58
238
Pedig van különbség: a tányér szekcióra a regisztrációs szám után egy piszoknagy A betű van felfestve. :-)
0
2009. június 5., péntek 12:52
278
Továbbra sem hivatalos, de: Szeptember 22 - Star Trek: The Original Series - Season 2 Blu-ray megjelenés dátum nélkül, október/november környékén Star Trek: The Next Generation - Original Motion Picture Collection és az új Star Trek Blu-ray megjelenése
És azután hogy a Watchmen ilyen impozáns kiadásokat kapott nálunk, szerintem az új film BD/többfajta DVD megjelenésére is komoly esélyek vannak.
0
2009. június 4., csütörtök 21:15
6697
Igen, de azért csak van, mert Star Trek-es oldalakon a IV-VI-os filmek NCC 1701-A Enterprise-ára mondják, hogy Refit (igaz a hajóosztályra, Constitution), és a sima 1701-es szerepel az első három filmben is. De tényleg elég kacifántos, mert előbb láttam egy szép nagy képet a Spock nyomában filmből, és abban biza olyan Enterprise van, amit a szakirodalom már a 4. részhez is ír :) Szép ez az Enterprise név, de tényleg jó lenne már valami új nevet bevezetni :DD
0
2009. június 4., csütörtök 21:07
168
Az első mozifilmben azt hiszem Decker mondja el Kirknek, hogy ez egy teljesen új, felújított, átalakított Enterprise. Azt hiszem a refit szót használják erre az angol nyelvben.
Bár különbséget én sem láttam az I-III. és a IV-VI. filmekben feltűnő Enterprise-on.
0
2009. június 4., csütörtök 20:51
5023
az eddig látott részekből szerintem ez az egyik legjobb!!!
0
2009. június 4., csütörtök 19:52
6697
Aú, tényleg, igazad van! :) Néztem is mikor összeállítottam, hogy nyílván jók a forrásaim, de én is szebb hajóra emlékeztem :)) Hiába, a régi Kirk-éra annyira még nem ismert tartomány előttem :) Akkor a sima 1701-es csak a sorozatban volt :)
0
2009. június 4., csütörtök 18:26
216
Cak az a bibi, hogy a I-III. mozifilmekben, az Enterprise NCC-1701 ugyanúgy nézett ki, mint az NCC-1701-A. ;)
0
2009. június 4., csütörtök 15:07
238
Elvileg megvan, hiszen én írtam. :-)
0
2009. június 4., csütörtök 14:58
6697
Tudom, illetve sejtem melyik, de szerintem pont így, szólóban az igazán hatásos, öröm és fájdalom van benne. Amúgy szerintem erre gondolhattál, egy gyönyörű videó a 40 éves évfordulóra:
0
2009. június 4., csütörtök 14:50
14593
Ennek a nótának van egy nagyzenekari átirata is az egyik Star Trek CD-n, a 30th Anniversary Special-on... Nekem sajna nincs meg.
0
2009. június 4., csütörtök 14:47
6697
Mai napig végig fut rajtam a hideg, ha meghallom ezt, aki látta ezt a részt, tudja miről beszélek. Egy egész élet benne van ebben a dallamban:
0
2009. június 4., csütörtök 14:46
14593
Ez egy poénos iromány volt az egyik régi klubújságban, NocadLee volt a szerzője, ha jól emlékszem...
0
2009. június 4., csütörtök 14:43
6697
Nem is Little My Sunshine :D
0
2009. június 4., csütörtök 14:42
6697
:D Tényleg, vagy ez akkor poén volt csak? :D
Egy kis klingon dal a Doktortól és Hetestől (magyarul valamelyest!)
0
2009. június 4., csütörtök 14:38
14593
Konkrét együttesek konkrét számairól volt szó benne. Annyira emlékszem biztosan, hogy Uhura kedvence az LGT: Szól a rádió :DDD
0
2009. június 4., csütörtök 14:38
6697
Szerintem a következő részre már lesz kialakult zenei képe is a Star Trek-nek. Pont a hamsy által említett TDK-nál volt az, hogy nagyon onnan is csak egy zenei témát lehetne kiemelni még a BB-ből, de ott a korábbi témához nem nyúltak vissza. Szerintem a film is, a zene is trekkesebb lesz a következő etapra. Nem is nagyon figyeltem, de ugye a komputer hangja nem ugyanaz volt a szinkronban, mint nagyjából egységesen a sorozatokban? Mert azt tudom, hogy Majel Barrett volt az eredeti hang még most is, de arra már nem is figyeltem, magyarban milyen volt a hangja.
0
2009. június 4., csütörtök 14:31
6697
Picard: opera, klasszikusok Riker: jazz, blues(?) Worf: klingon opera xD Data: minden és csak is egyszerre :D
Chakotay: indián (dakota?) népdalok Paris: minden ami XX. század Torres: nyílván klingon opera :D Kim: jazz Doktor: opera Hetes: Little My Sunshine :D
Ezeket vágom, sejtem fejből :D
0
2009. június 4., csütörtök 14:13
14593
Az az iromány még fellelhető valamerre, amelyben a karakterek kedvenc zeneszámairól volt szó? :)))
0
2009. június 4., csütörtök 13:50
5023
nekem trailer alapján a zenéje nagyon a TDK-ra emlékeztetett. amiatt is úgy ültem be hogy ez jó szar film lesz és hihetetlen milyen nagy pozitív csalódás volt ez a film :)
0
2009. június 4., csütörtök 10:42
14593
Cinemát én már évek óta nem veszek, nagyon korán kiábrándultam belőle. Így marad a VOX, havi rendszerességgel...
0
2009. június 4., csütörtök 10:35
238
Érdekes, amit mondtok, mert szerintem egyáltalán nem egy nagy szám a filmzene-album. Giacchino mindössze egy saját témát csinált (sajnos az se egy nagy durranás), és azt ismételgeti különböző hangszerelésekben, a többi track pedig csak piff-puff-dirr-durr, az akciók aláfestésére. A végén a TOS főcím felmelegítésének örültem, de úgy éreztem, csak a rajongók kedvéért rakta bele, kényszerűségből. Jerry Goldsmith munkáiban valahogy több volt a spiritusz, lemezenként előállt 2-3 új témával, és valahogy a dirr-durrt is érdekesebben oldotta meg. Arról nem is beszélek, hogy a film két előzetésében szereplő zeneszámok (a Two Steps From Hell-től) sokkal energikusabban és grandiózusabban hangzottak. A Giacchino-albumban én egy kissé csalódtam.
0
2009. június 4., csütörtök 3:08
278
Éppen Peter és Olivia faggatnak egy összeesküvés-geeket, mikor érdekes fordulatot vesz a beszélgetés. :)
0
2009. június 4., csütörtök 3:03
6697
De hülye vagyok, Giacchino-t nem is említetted, bocsi :)) Igen, Abrams tényleg nem ügyködik már rajta nagyon, kiváncsi vagyok azért valamennyire beavatják-e évadok elején a fordulatokba :)
0
2009. június 4., csütörtök 3:01
6697
Wow :D Nézem, igaz szinkronosan, de ez jó! Hát még ha ezt mind Nimoy szájába is adták volna, de a szöveg alapján aligha :D Ide Waltert, Petert és persze Oliviát tudom elképzelni :))) Kiváncsi leszek, mit fognak elrontani szinkronban, a Khan haragját, Spock név kiejtését vagy a UFP-et sikerült átkeresztelni Planéták Egyesült Szövetségének :D
Én úgy tudom, Giacchino aktívan részt vesz a zenében, minden Lost-os soundtracken rajta is van a neve és minden évben vannak nagyon ütős témák :) Ehavi Vox-ban Mikey? Kénytelen leszek megvenni a Cinema halála(?) után :(