Keresés

Star Trek

2009. június 3., szerda 8:44
A korábbiakban valamelyikőtök írta, hogy nem érdemes a Stra Trek Club-ot látogatni, mert kivesztek onnan a lelkes, vérbeli rajongók...szerintem az itt beszélgető emberek simán fel tudnák pörgetni a hangulatot...de ha nem is ott - szívesen találkoznék Veletek! Szóval, ha kivitelezhető, akkor hozzuk össze! :-) Balu
0
2009. június 3., szerda 8:15
Na, ha mar ennyire porog a topic, itt is megkerdezem, nincs valakinek veletlenul egy Star Trek 3 SE DVD, amitol megvalna? ;)
Esetleg valami tipp, hogy hol lehetne beszerezni? Ahogy nezem, online sehol... :(
0
2009. június 3., szerda 2:40
:)) Igen, a hozzáállás az Abrams-filmhez nekem is hasonló volt, mikor láttam a képeket az új hídról (pedig mennyire tetszett már elsőre is kívülről a hajó) akkor nagyon dühös voltam, de amióta láttam, simán az egyik legnagyobb filmélményemmé nemesedett :) Én a Nemesis-t a kezdetektől fogva szerettem, persze mivel akkor még nem voltam túl járatos a Star Trek-ben, nem is értettem, miért utálták sokan, de én még mindig nagyon szeretem. Mikey-nek hála most már az angol két lemezes kiadása is megvan :)

(Mikey, az első hozzászólásodat, legalább is most ez volt az első tőled, amióta olvasgatok vissza, 2005. 03. 14-én követted el az indexes fórumban :D A Kapcsolatfelvétel külföldi kiadásáról írtál, hogy jön kinnt)
0
2009. június 3., szerda 2:21
Vic Fontain mp3-aim nekem is vannak! :)) Én az Űrszekerek.hu fórumára kezdtem írogatni még 2002-ben mikoris tüntetét szerveztem a Viasat 3 székház elé, az elcseszett 7. évad szinkron miat... :DDD Így utólag belegondolva azért csak meglett az eredménye... :) Az xpress-re is a Star Trek révén tévedtem ide, az első hozzászólásom 2003-ban egy Nemesis-t gyalázó hosszú kritika volt... :)) Csak meg ne találja senki mert ma már simán letagadom... :DDD Emlékszem akkor láttam, és nagyon fel voltam dúlva, útáltam.

Az imént elolvastam ezt a hosszabb irományomat. Utoljára másfél éve frissíthettem, még mikor még annyit lehetett tudni a készülő Abrams projektről, hogy talán Matt Damon lesz Kirk, és Ben Stiller Spock... :) Akkor még útáltam ennek a filmnek az ötletét... Ezt még át kéne írnom...

Az STID meg 106 megányi anyag... És ebben nincsenek médiafileok csak szöveg meg képek... :)
0
2009. június 3., szerda 2:17
Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem :)) Köszi :) Mostanában lőttem már ilyen bakot, a "nagy" Auselio-ról, a sorozatos hírek legismertebb forrásáról hittem azt évekig, hogy nő :D Amúgy érdekes így visszaolvasva a fórum, ahogy elemezve voltak és átbeszélve a napi epizódok :)
0
2009. június 3., szerda 2:07
2005.01.03. Ekkor írtam oda az első hozzászólásom, mintha ezer éve lett volna. Vic Fontaine mp3-akat kerestem, valószínűleg akkor ment a DS9 :D Meg is szereztem őket, jegyzem meg :)))
0
2009. június 3., szerda 2:04
Az előbbi...
0
2009. június 3., szerda 2:04
És ő lány vagy fijú? :D Ez a kérdés sok-sok éve foglalkoztat :D
0
2009. június 3., szerda 2:01
Lytát ismerem személyesen, néha itt is megfordult, de az utóbbi időben már nem látom...

Vannak dolgai, de amúgy jó fej. :)))
0
2009. június 3., szerda 2:01
Most megtaláltam azt a topikot indexen, nézem miket írogattam :D Míg keresem onmagamat, ebbe botlottam, 2000. 04. 25-én írta be a fórumozó, sajnos a link már nem működik:

"http://index.hu/kultur/khirek/#1990 itt olvastam.. bevágom hogy mindenki lása.. lehet hogy van benne valami..

Egy amerikai magazin szerint a Paramount Pictures a Star Warshoz hasonlóan egy múltban játszódó  előtörténettel  szeretné feldobni a több évtizede futó űrodüsszeiát. A Star Trek: Voyager című - most futó - sorozatot egy olyan történettel szeretnék helyettesíteni, melyben egy gonosz lény visszautazik 700 évet a 29. századból, és megpróbálja megbolygatni az éppen születő Szövetséget, aminek a  trekkik  persze nem örülnek. "Az emberek már halálra unják magukat a Star Trektől - nyilatkozta Mark A. Altman, a Star Trek könyvek szerzője -, de ahelyett, hogy a Paramount egy rövid időre pihentetné, inkább az utolsó bőrt is lehúzza róla."

9 évvel később pedig egy gonosz "lény" a 24. századból visszament majd 150 évet, hogy bolygassa a Föderációt (mindig is utáltam, hogy majdnem minden magyar hírben hibák tömkelegét sikerül elkövetni, Szövetség... pfff).
0
2009. június 3., szerda 1:54
Az kimaradt, hogy családomban, környezetemben nem szereti/akarja megismerni senki, mert amint az látható, amúgy sokan szeretjük :)
0
2009. június 3., szerda 1:53
Amúgy nagyon örülök én is, hogy pörög a topik, mert évek óta nem tudtam senkivel sem beszélgetni a Star Trek-ről, egyszerűen senki sem szereti vagy akarja megérteni hogy nem bugyuta scifiről van szó e címszó alatt.

Régebben az Indexen tevékenykedtem sokat, azt hiszem akkor még Dr. Picard-ként, vagy nem is tudom már, lehet dr. dwimorberg :D Emlékszem valakire, aki talán lány, talán nem, Lyta volt a felhasználó neve (lehet hogy ennél hosszabb), ő is nagy-nagy trekkie volt, ugyanilyen nickkel itt is láttam már ilyen fórumozót régebben :) És az egyik, nagyon aktív fórumozóval anno megbeszéltem (mivel az összes sorozat összes része megvolt neki divx-ben), hogy küldök egy bő lére eresztett listát, a TNG-DS9-VOY sorozatokból lett volna válogatás, olyan részekről mint az Inner Light, Best of Both Worlds, Lessons vagy Equinox és az összes olyan rész, amelyben más sorozat vagy a régi csapat tagja tűnt fel vendégszerepelni :) Sajnos aztán valamiért ez nem valósult meg. Emlékszem, hogy akkor is elég sokáig fennt voltam, amikor James Doohan meghalt és én nekem jutott az a szomorú feladat, hogy elsőként megírjam a fórumba :(
0
2009. június 3., szerda 1:49
ezt a "Star Trek Information Database (2001) Home Edition"-t és a laikusoknak szóló írásodat valahogy tényleg megoszthatnád mert kíváncsivá tettél!!! :)

"Még a Gyűrűk Urának és a Star Wars-nak is odaver ebben a tekintetben, pedig a Gyűrűk Urához Tolkien egy külön nyelvet, és írást is megalkotott. De hát ugye a Star Trek-ben is ott a Klingon nyelv..."

Na ja. Azóta Shakespeare-t is csak eredeti Klingon nyelven olvasom :)
0
2009. június 3., szerda 1:47
Várjuk, akár ide is jöhet...

Az első mozifilm DVD-tesztjére a mai napig emlékszem, kár hogy nem követte a többi filmé, de az még durvább, hogy az enyészeté lett a balf@szkodók miatt, akik nem adják vissza a régi DVDextra anyagait...
0
2009. június 3., szerda 1:46
Ha nem Mikey-nek, ugye neked van meg akkor a TNG (és talán a DS9, Voyager, Enterprise) eredeti dvd-n? És mekkora az a adatbázis? Mert ha nem nagyon Home Edition, akkor én szeretném elkérni :) Az összes, remek kritikádat olvastam a filmek adatlapján, sok-sok infót nyertem ki az ott leírtakból is :)

Akkor már én is megosztom veletek, mit csináltam :D Miután beleszerettem a Star Trek-be, az LCARS mintájára PowerPointba csináltam különböző adatbázisokat :)) Még mozogtak is, amire rámutattam ujjal vagy mondtam hogy nyissa meg, megnyílt. Na persze trükkel :D Minden gombnyomásra ment, de úgy csináltam meg, mintha nem, itthon el is képedtek ilyen bemutatókon, mint mikor ütöm be a kódot, elrontom és backspace-el vissza és újrakezdem a kódot :))) Ha lenne olyan oldal, ahova fel lehet rakni az ilyeneket, én örömmel felraknám, mert egyrészt rengeteg melóm volt vele, másrészt pedig szerencsére mind meg is van egy cd-n, biztonságos helyen :))
0
2009. június 3., szerda 1:41
"Az új filmről most lesz időm még írni... "

A SEM kimaradt... :)
0
2009. június 3., szerda 1:40
Hú de pörög a topic... :) Majd egy órán át tartott elolvasni az elmúlt 2 nap termését... :) Az új filmről most lesz időm még írni... Csak néhány gondolat...

Igen. A Star Trek legrészletesebben kidolgozott franchise címével büszkélkedhet a mozgókép történelmében. Még a Gyűrűk Urának és a Star Wars-nak is odaver ebben a tekintetben, pedig a Gyűrűk Urához Tolkien egy külön nyelvet, és írást is megalkotott. De hát ugye a Star Trek-ben is ott a Klingon nyelv, meg még sokkal több háttérinfó technikai téren, történelem téren, stb... És az a rengeteg epizód... Néhány éve elhatároztam hogy összegyűjtöm az összes fellelhető információt a Star Trek-ről... :))) Óriási vállalkozás tudom, de 5-6 évig csináltam, és nagyon messze eljutottam. Gagyi Netscape Composerbe frankó kis html formába öntöttem, de persze azt a szintet design szempontjából sohasem érte el, hogy ténylegesen is felrakhassam a netre, ma meg már, ahogy fejlődik minden még kevesebb rá az esély. Úgyhogy megmaradt afflé "Star Trek Information Database (2001) Home Edition"-nek... Így is hívom... :))) Mindig itt a kezem ügyében, így bármilyen info csak pár kattintás.

Néhány éve jamamura szólt nem e lenne kedvem dvdtesztet írni a Star Trek DVD-kből, vagy akár hogy hosszabb bennfentes cikket írni a dvdextrára. Nagyon belelkesültem és írni kezdtem. Az első dvdteszt meg is jelent. A többi már nem. Pedig írtam egy olyan frankó hosszú ismertetőt is a Star Trek-ről mint jelenségről laikusoknak, hogy magam is meglepődtem rajta milyen jó lett... :))) Ez sem jelent meg még sehol... Most hogy újra itt Star Trek aktualitása, előveszem az írást, leporolom, és ha nem is a dvdextrára, de valahova felteszem! :)

Amúgy boxoffice szempontból még mindig elég jól szerepel az USA-ban az új film. 210 millió felett jár már. Az All Time toplistán most fogja átlépni a 300-at és a Back To The Future-t... Akkor lesz a 79. helyen. :) Ennek csak azért örülök nagyon, mert így már szinte biztos a következő 2-3 film sorsa... :)
0
2009. június 3., szerda 1:22
A boríték alatt megtalálsz...
0
2009. június 3., szerda 1:17
Szia Mikey-Soft!
Igen, érdekel az epizód! Most már csak a mail-címed kéne...:-) Az enyém bszolga@freestart.hu Előre is köszi! Balu
0
2009. június 2., kedd 23:58
Nyugi, erről a "mizériáról" én is ma értesültem először, de egyből beleláttam a dolog mélyébe, hogyan is kellene normálisan felújítani a videós sorozatokat... :)))
0
2009. június 2., kedd 23:51
Pedig azt hittem :) Akkor lehet Dylan-nek vannak meg? :) Amúgy köszi az infókat nektek, technikai kérdésekben hozzátok kell fordulni :D

Az easter egg pedig aranyos :D És ez vajon melyik filmből van?
0
2009. június 2., kedd 23:41
Egyébként a TNG nekem nincs meg DVD-n, egy része sem, de azt láttam már tévében is, hogy az első és az utolsó évad között jelentős képminőségbeli különbségek vannak, a későbbiek javára...
0
2009. június 2., kedd 23:37
Uhh, ez de durva. :)))
0
2009. június 2., kedd 23:35
:-)))

Easter egg:

R2-D2 a Star Trekben
0
2009. június 2., kedd 23:34
DS9 és Voyager hasonlóan készültek. Forgatás után a filmről SD digitális videószalagra, majd minden mást ott végeztek el vele SD felbontásban. HD változat ugyanúgy készülhet mint a TNG-ből. Idővel a Voyagerben egyre többször használtak CG animációt, azokat már egyszerűbb lehet újracsinálni HD-ben.

A jelenlegi DVD-knél legfeljebb valamilyen szűrőket használhattak, hogy azzal pofozgassák a képet, egyébként nem sok mást tudtak csinálni vele. Ebből HD verziót csinálni értelmetlen, sima felskálázás lenne csak, alapvetően nem lenne jobb a mostani DVD kéminőségénél - leszámítva a DVD tömörítéshibáit.

A Blu-ray kiadványokat hivatalosan még biztosan nem jelentették be. A TOS s2 és s3-nak sincsen megjelenési dátuma, csak reklámban szerepelt, hogy idén megjelenik mind a két évad. A filmekről is csak pletykák voltak, nincs hivatalos infó a megjelenésről, de a HD transzferek azokból is készen vannak, HDTV-ken már adták őket korábban.
0