Keresés

Star Trek

2009. május 13., szerda 20:50
Jó volt olvasni, köszi!
Főleg a kommentek tetszettek, hogy miként reagálnak illetve emlékeznek a ST-múltra a hozzászólók. Ezekhez kapcsolódóan jutott eszembe, hogy a UIP vezetőjével korábban többször beszéltünk az Űrszekerek szériáról, s nem igaz, hogy nem szerette, mindössze azon volt kiakadva, hogy egy maroknyi trekker folyamatosan zaklatta őt a mozifilmek megvásárolható VHS-változatának kiadása miatt, ami biztos bukás lett volna. Egyébként 1990 őszén jelent meg az első kölcsönzős Trek-mozi, s utána rögtön még kettő. Nagyjábóli pontossággal a többi hármat is be tudnám lőni, csak fel kéne túrnom a beépített szekrényt. :)
most posts by TM
0
2009. május 13., szerda 20:13
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/05/12/de_hol_voltak_eddig_a_star_trek-rajongok/

Lehet volt már mindenesetre furcsa cikk...
0
2009. május 13., szerda 19:51
Nagyon jó érzés ilyen pozitív kritikát olvasni egy "Star Trek-szűz" nézőtől... :))) Örülök hogy mindenkinek ennyire tetszik!

Én sem figyelhetek még a spoiler-es hozzászólásokra...
0
2009. május 13., szerda 19:14
Szerintem ez találó volt :)

Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2009. május 13., szerda 15:18
Holnap végre én is megtekintem, szintén Trek-rajongó haverom társaságában. :)))

Addig a spoilereket ugrálom át, mint a veszett. :DDD
0
2009. május 13., szerda 13:40
köszi! :)
0
2009. május 13., szerda 13:37
Ez nem kérdés: Star Trek újra! Langdon megvár. :)
most posts by TM
0
2009. május 13., szerda 13:32
Várom a véleményt a AésD-ról. Most nagy dilemmában vagyok hogy Star Trek újra legyen vagy AésD premier..
0
2009. május 13., szerda 13:26
Jó szórakozást hozzá!
most posts by TM
0
2009. május 13., szerda 13:24
de hülye vagyok... JA, igazatok van :)
0
2009. május 13., szerda 13:21
SPOILER!

Hát azért akadályozhatta volna meg, mert a saját bolygója pusztult el a jövőben. Azért ha van már egy ilyen lehetőséged, hogy megelőzz egy katasztrófát, te is megtennéd főleg, ha a te népeddel történik, nem? így értelmetlen a vulkán elpusztítása. bár ő Spockot akarja megölni, aki miatt a bolygó végül is elpusztult. hmmm........na jó, nem fárasztom tovább magam az időutazásos paradoxonokkal a film attól még nagyon jó, és pihentetni is kell az agyam, ugyanis délután, Angyalok és Démonokat fogok nézni egy multiplexben, ami gondolom legalább annyi odafigyelést igényel mint a Da Vinci kód!!!
0
2009. május 13., szerda 13:12
SPOILER

Igazad van. Bár elvileg eme infó birtokában nem kizárt, hogy a jövőbeli természeti jelenséget megfékezik a béke követei, elvégre a romulán bolygón sem csak Néró-szerű gonoszok laknak, ergó nem érdemel mindenki halált. Nyilván ehhez kell majd a vörös anyag, vagy más megoldás. :)
most posts by TM
0
2009. május 13., szerda 13:05
SPOILER

Hali TM!
Miért akadályozta volna meg? A bolygó valami csillag felrobbanása vagy napkitörés vagy mi áldozata lett. Ahhoz tulajdonképpen Spoknak semmi köze nem volt, ő csak megmenteni akarta. Amúgy nagyon jól megoldották, hogy a vörös anyag elpusztuljon és így ne tudjanak visszamenni megakadályozni a Vulkán pusztulását :)
Persze azt el tudom képzelni, hogy a 10. rész majd erről fog szólni, (mikor feltalálják a vörös anyagot visszamennek és megmentik a Vulkánt) és ismét egy új brigáddal újraindul az egész. Ezért látok fantáziát ebben a filmben, mert a világegyetem sötétjében mindíg akad új dolog, új felfedeznivaló. Ez tulajdonképpen egy hatalmas road movie kimeríthetetlen kicsestár, csak az alkotók fantáziáján múlik minden.
0
2009. május 13., szerda 12:48
SPOILER

Jó az, amit mondasz, de egyben a válasz is adott, mivel Néró tulajdonképpen megakadályozta a Romulus felrobbanását, igaz, nem tudatosan. Végülis Nero bosszúja a múltban, megelőzte azt az eseményt, ami miatt bosszút állt. A múltban végbemenő eseménysorozat miatt a bolygója - legalábbis az eredeti okból kifolyólag - már nem fog felrobbanni. Némi logikátlanság azonban fennáll, mert ezt neki is tudni kellett volna (ha már Spock személyiségeiről tudott) s akár a kapcsolatot is felvehette volna a korábbi övéivel. Persze elképzelhető, hogy mivel ő már korábban (később) is "kiugrott" bandavezér volt, így nagyon nem is vágyott semmilyen kontaktusra, s szimplán csak zabos volt, amiért végig kellett néznie szülőföldje pusztulását.
most posts by TM
0
2009. május 13., szerda 12:46
Abszolút egyet értek veled.
Én is hasonlóképpen éltem át ezt a filmet. Nagyon jól megcsinálták..hát a látvány meg iszonyat kemény :)
Michael Giacchino összes zenéjét nagyon szeretem, de talán eddig a Star Treké a legjobb. (Nekem ez a csengőhangom is mobilon XD.)
Getting a strong start: don't die with a bottle of champagne in your fridge
0
2009. május 13., szerda 12:39
SPOILER

Spock Néróhoz - és a földi időhöz - képest sokkal később ért át a fekete lyukon. Ezt ő maga meséli el Kirknek. Vagyis, olyan nagyon sokáig nem kellett neki azon a bolygón elidőzni.
Kirk anyja pedig szimplán érdektelen volt a sztori szempontjából, ezért nem mutatták őt később.
most posts by TM
0
2009. május 13., szerda 9:55
SPOILER!!!

Hmmm. Jó kérdés. Talán mert a bolygója éppen előtte robbant fel, és még fel sem ocsúdott a sokkból? Meg amúgy sem akart az Enterprise-ra teleportálni, emlékezz, amikor Kirk kérdezi hogy jön e, Spock azt mondja nem mehet mert nem az az ő sorsa! Igaz a végén lespanol saját magával. Minden időutazós filmeben vannak problémák mint itt is. Miután Nero rájött, hogy a múltban van, akár meg is akadályozhatta volna, hogy az ő bolygója megsemmisüljön, de nem, neki a vulkánt kellett felrobbantania. Én még azt nem tudom mi lett Kirk anyjával mert a szülés után már nem is beszélnek róla. lehet, hogy egy kimaradt jelenet áldozata lett?
0
2009. május 13., szerda 2:53
0
2009. május 13., szerda 1:00
STAR TREK

Be kell vallanom a szokatlanul sok jó kritika miatt ültem be ma erre a filmre. Gondoltam a jóból én sem maradhatok ki :) Eddigi kapcsolatom a STAR TREK világával igen elenyésző. Láttam pár részt a sorozatból (fogalmam sincs melyik sorozatból, ahogy olvasom abból is van több féle :)) A mozifilmeket abszolút nem láttam, abból talán 11 db van? Nem vagyok benne biztos. Lényeg az közel (téma)szüzen ültem be a filmre.

A helyszín a szokásos: Európa egyik legjobb terme a Lurdy 1-es. Ma 17:30-as előadás. Nagyjából félházzal ment a film.

Már a kezdő jelenet a földbe döngölt. A jó kritikák hatására igen nagy várakozásokkal ültem be az alkotásra, de a főcím előtti képsorok láttán már biztos voltam benne, hogy egy nagyszerű filmmel van dolgom.
A történetről nem írnék semmit, hisz nem ismerem az eddigi történéseket-karaktereket, így nem tudom mi számít élvezetet romboló információnak.
Összességében a film HATALMAS élmény volt még így is, hogy tulajdonképpen nem kötődtem (eleinte) a karakterekhez. Ilyen szempontból talán én még jobban is élvezhetem a filmet, mint azok a fanatikusok, akik látták az összes évad összes részét és a teljes mozifilm-sorozatot is. A szereplők jól hozták a karaktereket, a szinkron külön meglepetés volt. Attól eltekintve amiket itt olvastam hogy nem mindíg azt mondják amit eredetileg kellene, a hangok megválasztása tökéletes. A hanghatások elbűvöltek.

Nem is tudom mikor éreztem utoljára ennyire gyereknek magam a nagy vászon előtt... Nem tudom mondtam-e már, de én leginkább azokat a filmeket kedvelem, melyek a valóságtól valamilyen szinten elrugaszkodnak, így teret adva az alkotóknak fantáziájuk megelevenítésére. Na ez a STAR TREK esetében teljes mértékben sikerült. A libabőr többször is futkosott a hátamon azoknál a jeleneteknél, mikor az űrhajót mutatják szinte teljes vásznon, és a jellegzetes aláfestő zene szól (amely most is szól a youtube jóvoltából :)). Egész úton hazafelé a villamoson majd a metrón is ez a dallam járt a fejemben :)
Summa summarum az fogott meg a legjobban a filmben, hogy teljes mértékben bele tudtam magam élni a történetbe, én erre mondom azt hogy száz százalékos film, amikor az ember markolja a szék karfáját és magában azt gondolja LŐJJED LŐJJED, mikor legszívesebben én rántanám ki a "botkormányt" vagy a célszerszámot a szereplők kezéből és szétlőnék mindent :)))) Számomra ez az igazi filmélmény.
Eddig a Star Wars volt számomra a favorit, a klasszikus trilógia mindíg megmarad a szívemben, de ez az új STAR TREK film az új trilógiát ÚGY AHOGY VAN lemosta.

Végül egy SPOILER-es kérdés AKI NEM LÁTTA MÉG A FILMET NE OLVASSA EL!!!!
Az öreg Spock miért nem próbált elmenni arról a bolygóró? Hiszen tudta, hogy a teleportálós fickó ott van azon a bázison. Miért nem teleportáltatta magát eleve az Enterprise-ra? Ha nem jött volna a planétára Kirk Ő ott marad kitudja meddig?
SPOILER VÉGE

100+%
0
2009. május 12., kedd 18:14
Ma végre én is megtekintettem a filmet... Talán jobb is volt, hogy eleinte nem túl nagy lelkesedéssel álltam hozzá, mert így sokkal, de sokkal jobban tetszett, mint talán amúgy. Elismerésem és minden tiszteletem, köszönetem J.J. Abrams-nek. Az eredeti Star Trek széria és felfogás méltó követője lett a film. Innentől muszáj kicsit spoilereznem.

SPOILER! SPOILER! SPOILER! Kezdete

Örülök azért, hogy Uhura és Spock szájába adták, hogy mostantól egy alternatív idősík részesei, hiszen így érintetlen marad a TOS, a mozifilmek és a többi sorozat irányvonala, története. Most már megnézném, hogy nézne ki ebben az új, modernebb felfogásban egy Enterprise-D :) Azért ama bizonyos bolygó elpusztítása igen merész és szokatlan húzás volt. Örülök, hogy egy jelenetnél többet kapott Leonard Nimoy, most már tényleg nagyon sajnálhatja William Shatner, hogy ezt a játékidőt nem ő kapta, de jobb is, vele nem tudtak volna ilyen sztorit összehozni.

SPOILER! SPOILER! SPOILER! Vége

A karaktereket egytől-egyig tökéletesen eltalálták! Kirk és Spock között izzik a levegő, ahogyan McCoy doki is kezdi a hülyeségeit :) A szerelmi szálon pedig meglepődtem :) Scotty és Chekov nagyon viccesek, a szinkron jól adta vissza ezt a szögletes orosz ákcentust. A vége pedig igazán kellemes érzést váltott ki belőlem. Három kisebb gikszer akadt fennt nálam, kettő a fordítás hibája: Hosszú és EREDMÉNYES életet! Eddig így fordították a vulcani köszöntést. A másik pedig: ahova SENKI nem merészkedett. Legalábbis a TNG introjában így mondták. Apróságok, de a kontinuitás érdekében erre figyelhettek volna a fordítók. Annak örülök, hogy Spock nem Spáck lett mint valamelyik mozifilmben. A harmadik dolog ami zavart, az a rengeteg fénycsóva, teljesen felesleges, így is látszik a filmen, hogy milyen csilivili és modern, remélem ezt elhagyják -312346.6 csillagidőre. Bízok abban, hogy ez a csapat is minimum 25 éves Csillagflotta pályafutás elé néz, mint a régiek. Ezek után alig várom, kit kapnak elő a következő filmben, remélem a klingonokat, de egy új Kahn-t is szívesen fogadnék. Csak így tovább Mr. Abrams, indulás!
0
2009. május 12., kedd 8:40
Még mindig nem találtam negatívabb kritikát, vagy véleményt az új filmről, ellenben az imdb Top 250 listáján, 8,6-os átlaggal, az 58. helyen nyitott! :)))
0
2009. május 11., hétfő 16:42
Hát igen, reméljük itthon is siker lesz, az adhat némi lökést egy esetleges hazai megjelenésnek.
Amúgy nem semmit produkált a film. Imdb-n is bár a 16000 szavazat még semmi, azért elég durva hogy eddig csak felfelé emelkedett folyamatosan, és #62. :)
0
2009. május 11., hétfő 16:26
Odavernek, csak sajnos a magyar megjelenés esélye igen csekély... de inkább ne legyen igazam, az új film sikerét talán meglovagolják itthon is...

Azért nem semmi a 72 milkós hétvége odaát, és az IMDb 82. helyezése a top 250-ben... :D
0
2009. május 11., hétfő 16:10
Star Trek: Original Motion Picture Collection Blu-ray review
http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews45/star_trek_motion_picture_trilogy_blu-ray.htm
0
2009. május 10., vasárnap 13:18
Úgy bírom a séróját is... :)
0